Drożdżowe ślimaczki z czerwoną porzeczką

Drożdżowe ślimaczki z czerwoną porzeczką

Drożdżowe ślimaczki z czerwoną porzeczką

Drożdżowo-serowe mięciutkie bułeczki z orzeźwiającymi, kwaskowymi świeżymi czerwonymi porzeczkami to doskonały pomysł na letni deser z sezonowymi owocami. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 2 jajka 130g masła 50g drożdży 130ml mleka 4 łyżki cukru szczypta soli Dodatkowo: 200g białego sera 1 żółtko 6 łyżek cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 500g świeżych czerwonych porzeczek mleko do posmarowania bułeczek oliwa do wysmarowania blachy cukier puder do posypania bułeczek Wykonanie: 1. Ciasto: Masło rozpuścić w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, czerwona porzeczka, ser biały, deser, desery, roladki, ciasto z porzeczką, ciasta z masa, rolada serowa

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.