ciasto z porzeczką - 2746 przepisów (strona:132/184)

kardamonowe muffiny z masłem orzechowym 124

proszku do pieczenia łyżeczka kardamonu mielonego mokre: 2 jajka 120 g cukru 1/2 szkl oleju 3/4 szkl mleka 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii ponadto: masło orzechowe dżem z czarnej porzeczki nutella Jajka roztrzepać z dodatkiem cukru, dodać pozostałe "mokre" składniki. Wszystkie składniki "suche" wymieszać ze sobą, wsypać do "mokrych". Wymieszać wszystko razem szybko i byle jak - przypominam: zbyt długie(...)ciężkie. Nalać mniej więcej 1/3 wysokości muffinkowych foremek (jeśli używamy metalowych powinniśmy wyłożyć je papierowymi papilotkami), następnie wyłożyć po odrobinie masła orzechowego i dżemu lub nutelli. Nałożyć resztę ciasta tak, by sięgało 3/4 wysokości foremek. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, piec ok 20 minut, do tzw suchego patyczka

6niebo
BATATOR - świąteczny tort z batatów z kremem różanym 272

macie jakiegoś składnika nie przejmujcie się, w przepisie znajdziecie też ogólnodostępne zamienniki, które równie dobrze łączą się z batatami. Czas przygotowania: 50 minut + 50 minut pieczenie batatów Składniki: CIASTO 600-700 g batatów, 3 szklanki mąki, 6 jaj, 3/4 szklanka cukru pudru trzcinowego (lub białego), 175 g miękkiego masła, 200 ml mleczka kokosowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)różanego cukru pudru * (można zastąpić białym cukrem pudrem z dodatkiem wody różanej lub cynamonu), Szczypta soli, 8 łyżek konfitury czeremchowej z czekoladą i cynamonem (można zastąpić dżemem z czarnej porzeczki lub z czarnego bzu), 50 ml domowego Cassisa (można zastąpić innym likierem porzeczkowym lub wiśniowym, w wersji bezalkoholowej zrezygnować z likieru).    PRZYBRANIE - czekoladowe wiórki 50 g czekolady gorzkiej

SzczyptaSmaQ
PRODUKTY NATURALNE SCHRONISKO SMAKÓW MAGDA GESSLER 210

syrop z czarnej porzeczki oraz syrop korzenny z imbirem 6) Konfitury i powidła Produkty jak z babcinej spiżarni. Tylko owoce i cukier, bez konserwantów, i sztucznych dodatków, których jest pełno w sklepowych przetworach. Nie zagęszczane są pektyną - po prostu długo się je gotuje i odparowuje wodę. Prawdziwy smak domowych konfitur. Idealny dodatek do naleśnik, tostów, ciast. W ofercie jest bogata

Kuchnia MagdaLeny
Orzechowe ciasteczka z dżemem 210

czarnej porzeczki, malinowy lub inny ulubiony Przygotowanie: Zblenduj na gładką masę: banana, masło orzechowe, olej, cukier i esencję waniliową. Pod sam koniec dodaj orzeszki, i zblelnduj na tyle, aby nadal były wyczuwalne kawałki orzeszków. Do dużej miski przesiej mąkę i sodę oczyszczoną i dodaj masę orzechową. Przemieszaj początkowo dużą łyżką, a potem zagnieć ciasto. Gotowe ciasto jest plastyczne i gładkie

greenscarf
Babeczki z owocami na maślance 135

maliny i czerwone porzeczki), cukier do posypania. Przygotowanie Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną oraz szczyptą soli i cukrem. Posiekać z margaryną. Wsypać przebrane owoce, dokładnie wymieszać łyżką. Na koniec wlać 3/4 szklanki maślanki i bardzo dokładnie wymieszać łyżką. Masa jest bardzo klejąca, ale właśnie taka ma być:) Łyżką nabierać porcje ciasta, po czym delikatnie zlepiać

Z miłości do słodkości
Łabędzi puch 197

blogu Arabeska Waniliowa i bardzo mnie zaintrygowała masa z  niezbyt czerstwych bułek. Oczywiście musiałam wypróbować i powiem Wam, że ten niespotykany krem jest po prostu genialny. Przygotowywałam to ciasto już na kilka imprez i zawsze wszystkim smakowało wybornie dlatego polecam i Wam jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości. Biszkopt: 5 jajek  1 szkl cukru  1 szkl mąki tortowej(...)Masa: 2 czerstwe bułki  3 szkl mleka  1/2 szkl cukru  cukier waniliowy  10 dag wiórków kokosowych  1 kostka masła  dżem z czarnej porzeczki   Bułki zalewamy 2 szklankami zimnego mleka i odstawiamy żeby zmiękły, a następnie rodrabniamy je przy pomocy widelca lub łyżki. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy rozdrobnione bułki oraz wiórki kokosowe

Cynamonowe szczęście
Naleśniki po tajsku z sosem słodko-kwaśnym. 206

Przepis znalazłam już jakiś czas temu na blogu Choochla , ale że brak czasu nie pozwalał szaleć w kuchni, mogłam go zrobić dopiero teraz. Danie bardzo mi

Czerwona Porzeczka
OŁADKI Z JABŁKAMI 126

czarnej porzeczki,oczywiście domowej roboty. Składniki:   20 dag mąki pszennej 1 szklanka zsiadłego mleka 2 jajka 2 - 3 jabłka  1 łyżeczka cukru  3/4 łyżeczki sody oczyszczonej sól Roztrzepać  całe jajka,dodać je do mleka.Następnie dodać sól,cukier,mąkę wymieszaną z sodą. Całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę i dodać starte jabłka.delikatnie wymieszać. Ciasto powinno

Niespełnione zdolności kulinarne
Kruche kokosowe ciasteczka z dżemem 268

dżemu z porzeczek cukier puder wymieszany z odrobiną cukru wanilinowego do posypania ciasteczek 1. Do blendera przekładamy wiórki kokosowe i cukier, miksujemy na proszek. 2. Mąkę przesypujemy do dużej miski. Następnie schłodzone masło ścieramy na tarce z grubymi oczkami podsypując mąką ( patrz FILM ). Dodajemy rozdrobnione wiórki kokosowe, jajka, cukier z wanilią i szybko rękoma zagniatamy ciasto (możemy to oczywiście zrobić

Mała Cukierenka
Konfitura z czerwonych owoców 79

oderwać szypułki a porzeczki oderwać od gałązek. Owoce umieścić w garnku, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu, aż będą lekko rozgotowane (ok 10-15 minut). Dodać cukier żelujący, całość dokładnie wymieszać i gotować kolejne 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Przełożyć gorące do słoików i zakręcić. Postawić do góry dnem i schłodzić. Podawać z ciastem lub do chleba

Szybko Tanio Smacznie
CIASTO 3 BIT-BEZ PIECZENIA 141

MOJEJ DOBREJ KOLEŻANKI,CIASTO ZROBIŁAM WCZORAJ I OKAZAŁO SIĘ PYSZNE ,PROSTE BEZ PIECZENIA I JESZCZE TRZYMA SIĘ JE W LODÓWCE WIĘC NA TAKĄ POGODĘ IDEALNE,DZIĘKI DODANIU DŻEMU PORZECZKOWEGO NIE JEST ZA SŁODKIE TYLKO W SAM RAZ,NA PEWNO POSMAKUJE I WAM SKŁADNIKI: 4-5 PACZEK HERBATNIKÓW MASA KRÓWKOWA W PUSZCE PACZKA KRAKERSÓW DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI 500 ML ŚMIETANY

Swojskie jedzonko
Borówkowy sernik na zimno 213

mojprzepisna.pl | Borówkowy sernik na zimno Sezon jagodowy w pełni, więc korzystam ile się da. Dziś przepis na borówkowy sernik na zimno. Jest to przepis bazowy, który

moj przepis na
3 składnikowy sernik na zimno z galaretką i owocami 123

która smakuje jak lody śmietankowe (mniam!) i wiśniowa galaretka (chyba najlepsza z najlepszych) z owocami, u mnie były to truskawki i jagody kamczackie, ale bez problemu możecie użyć malin, porzeczek, czy borówek. Będzie na pewno przepysznie! :) Potrzebujemy: 250 g ciasteczek maszynkowych w polewie czekoladowej Brześć 2 łyżki oleju kokosowego (50 g) 1 kg sera z wiaderka 1 puszka mleka skondensowanego(...)przygotowania masy serowej. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Ser mieszamy z mlekiem skondensowanym - wystarczy dokładne wymieszanie łyżką - nie musicie do tego ciasta używać miksera. Do rozpuszczonej żelatyny (lekko schłodzonej) dodajemy łyżkę sera i dokładnie mieszamy. Taką miksturę wlewamy do reszty sera i dokładnie i energicznie mieszamy, aby nie wytworzyły się żelatynowe grudki

MamaOskarka
Babeczki jogurtowe z letnimi owocami 86

dziecinnie proste ciasto na babeczki, które wyjdzie każdemu. Babeczki oblewamy lukrem, dekorujemy owocami i spójrzcie jak pięknie się prezentują. Składniki : kubeczek jogurtu naturalnego- 170 g 3 kubeczki mąki tortowej 1 kubek cukru 1 kubeczek oleju roślinnego 4 jajka 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego lub olejek waniliowy według uznania owoce – jagody, porzeczki Lukier: 15dkg

Kasia i jej kobiecy świat
Pizza z jarmużem, pomidorami i serem camembert 159

Witajcie weekendowo! :)  Czasami jakieś smaki chodzą mi po głowie i nigdy nie wiem, czy już gdzieś to widziałam, czy jakoś tak po prostu mam ochotę

Czerwona Porzeczka
Zdrowe muffinki z owocami 158

mrożone czerwone porzeczki, dodatkowo - płatki owsiane, cukier trzcinowy W jednej misce mieszamy ze sobą suche składniki - mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia i cukier trzcinowy. W drugiej mieszamy ze sobą mokre składniki - jajko, maślankę, olej i ekstrakt. Suche składniki mieszamy z mokrymi. Na koniec dodajemy owoce i całość dokładnie mieszamy. Foremkę na muffinki wykładamy papilotkami, napełniamy ciastem i delikatnie posypujemy

Plate of Joy