Galaretka z czarnej porzeczki

Galaretka z czarnej porzeczki

Galaretka z czarnej porzeczki

Uwielbiam czarne porzeczki, są bardzo zdrowe. Nie zapominajcie o nich. Przepis ten mam od mojej najukochańszej cioci Jadzi, której od niedawna już nie ma z nami. Ciocia lekko go zamieniła, po to żeby nie dodawać aż tyle cukru. Prawdziwa galaretka z czarnej porzeczki musi zawierać tyle samo cukru ile ważą porzeczki. Tak właśnie robiła moja babcia, kiedyś nie było cukru żelującego. Moja mamuśka zerwała porzeczki a reszta to już moja praca. Porzeczki umyć, osuszyć. Na dno garnka wylać 1/2 szklanki wody i wrzucić... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słoik, czarna porzeczka, galaretka, chleb, ciasto, przetwory, ciasto z galaretka, chleb mieszany, ciasto z porzeczką

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.