Uwielbiam czarne porzeczki, są bardzo zdrowe. Nie zapominajcie o nich. Przepis ten mam od mojej najukochańszej cioci Jadzi, której od niedawna już nie ma z nami. Ciocia lekko go zamieniła, po to żeby nie dodawać aż tyle cukru. Prawdziwa galaretka z czarnej porzeczki musi zawierać tyle samo cukru ile ważą porzeczki. Tak właśnie robiła moja babcia, kiedyś nie było cukru żelującego. Moja mamuśka zerwała porzeczki a reszta to już moja praca. Porzeczki umyć, osuszyć. Na dno garnka wylać 1/2 szklanki wody i wrzucić... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl