Składniki: – 400 g mąki ryżowej – 4 jajka – 1 szklanka jogurtu naturalnego – 1/2 szklanki oleju – 3\4 szklanki cukru – cukier wanilinowy
I LOVE LIFEMalinowa rolada na Dzień Babci i Dziadka 21 i 22 stycznia, to wyjątkowe dni. W tych dniach obchodzimy święto ukochanych babć i dziadków. Czy jest coś
Słodkie okruszkiCześć! Zbliża się sezon letni to łatwiej będzie o owoce. Ja do zrobienia moich muffinek użyłam owoców mrożonych. Składniki: * 2 szklanki mąki * 3/4 cukru
Pieprzyć z Fantazjądomenica a tutti! SKŁADNIKI 200 g mąki pszennej 180 g jogurtu naturalnego 50 g cukru 100 ml mleka 2 jaja 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Dodatkowo: świeże owoce, płatki migdałowe, konfitura, cukier puder **** INGREDIENTI 200 g di farina 180 g di yogurt bianco 50 g di zucchero 100 ml di latte 2 uova 1/2 cucchiaino di lievito(...)międzyczasie rozgrzewamy gofrownicę. Pędzelkiem z niewielką ilością tłuszczu (masła lub oleju) smarujemy wnętrze gofrownicy. Nakładamy porcję ciasta i pieczemy na złoty kolor (ok. 3 minut). Upieczone gofry podajemy z ulubionymi dodatkami. W moim przypadku była to konfitura z owoców leśnych, świeże owoce, płatki migdałowe i odrobina cukru pudru. **** PREPARAZIONE In una ciotola setacciate la farina
La grande e la piccola cuocaNa ciasto z truskawkami, szczególnie w sezonie, gdy są świeże zawsze jest czas i ochota! 😍 Do przygotowania maksymalnie w 20 minut plus pieczenie. Efekt końcowy nie
zdrowo i aktywnieKorzenny aromat w połączeniu ze słodkimi śliwkami tworzy super ciasto o niezwykłym smaku. Szybkie do zrobienia na dużą formę. Przygotowanie: 25 minut Pieczenie: 60 minut
zdrowo i aktywnietygodniu sprawdzić jakiś market, bo na rynek mi nie po drodze ;) Wracając do naszych jagodzianek- zrobiłam je z ciasta, które bardzo często stosuję właśnie przy tego typu wypiekach. U mnie sprawdza się idealnie, więc może również u Ciebie się przyjmie :) Owoce zawsze można zamienić, ale im kwaśniejsze, tym bardziej polecałabym kruszonkę, która nieco to nasze życie osłodzi :) Składniki(...)roztrzepane jajko z białkiem oraz wyrośnięty rozczyn drożdżowy. Wyrabiamy dodając na końcu roztopione i przestudzone masło. Ponownie wyrabiamy i pozostawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia pod bawełnianą ściereczką. Gotowe ciasto wyrabiamy raz jeszcze na stolnicy podsypując delikatnie mąką, dzielimy na ok 6 części. Każdą część wyrabiamy, rozpłaszczamy i napełniamy jagodami. Zlepiamy i formujemy bułeczki, pamiętając by układać je w formie
Kuchnia w czekoladzieSkładniki: 600 g jeżyn 1 cukier waniliowy 4 łyżki żelatyny 2 szklanki płatków owsianych 2 banany 2 łyżki miodu 800 g jogurtu naturalnego (2 duże kubeczki
czarrna od kuchnipyszne danie zarówno w wersji wegetariańskiej jak i z dodatkiem mięsa, robi się je raz dwa a wykorzystać możemy sezonowe owoce, warzywa czy to co znajdziemy w lodówce. PRZEPIS NA TARTĘ Z POMIDORAMI Składniki na tartę z pomidorami: ciasto: 15 dag (3/4 szkl ) mąki żytniej 15 dag mąki pszennej 4 łyżki oliwy pół łyżeczki soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich
Dorota Smakujepięknie rozpuścić :) Jabłko kroimy w cienkie nieduże plasterki, jak kiedyś robiła to babcia i delikatnie mieszany z lekko wyrośnięty ciastem. Placuszki nakładamy łyżka na rozgrzane masło i smażymy z obu stron aż się zarumienią. Podajemy z jogurtem, owocami, miodem lub innymi ulubionymi dodatkami :) świetnie sprawdzi się tu masło orzechowe lub tahini! Kto oglądał program? :) Jeśli przegapiliście poranna
Spektrum SmakuCześć! Zbliża się sezon letni to łatwiej będzie o owoce. Ja do zrobienia moich muffinek użyłam owoców mrożonych. Składniki: * 2 szklanki mąki * 3/4 cukru
Pieprzyć z Fantazjąprzypadku innych przepisów podstawowych również ten można wzbogacić kremem (jak np. w tym wpisie ), nadzieniem z owoców, wymyślną dekoracją (np. taką jak tu ) lub… przygotować go w formie „basic” i cieszyć się smakiem domowego ciasta w mniej niż 40 min – łącznie z czasem pieczenia! :) Pochwalcie się swoimi babeczkami w komentarzach pod wpisem – uwielbiam oglądać
CiastkozercyBrownie... pyszne, mocno czekoladowe ciasto, któremu nie można się oprzeć. Tym razem postanowiłam zrobić w formie ciastek, aby były bardziej poręczne i można było je zabrać
Kuchnia MagdaLenydłużej. Brownie nadaje się do takiego przechowywana przez 2, maksymalnie 3 dni. Jeszcze więcej przyjemności? Dodajcie do masy na ciasto 1/3 tabliczki posiekanej czekolady mlecznej albo podajcie gotowe, jeszcze lekko ciepłe brownie z kulką waniliowych lodów, świeżymi owocami i bitą śmietaną – to już będzie czysta rozpusta! To brownie nie jest bardzo słodkie , ale jest bardzo czekoladowe. Jeśli wolicie
Karo in the Kitchen