złotego koloru (smażą się szybko – ok. 1 minuty z każdej strony). Przed smażeniem każdego naleśnika, pamiętajmy o zamieszaniu ciasta – mąka ryżowa lubi osadzać się na dnie. Gotowe podajemy np. z dżemem, jabłkami z cynamonem lub świeżymi owocami z twarożkiem. Gdy mamy ochotę na coś bardziej słodkiego – z kremem czekoladowo-orzechowym, masłem orzechowym lub z syropem klonowym
Poezja smakudekoracji, resztę podgrzewamy w mikrofalówce w celu uzyskania konsystencji polewy. Rozpuszczony ganasz mieszamy. Schłodzone ciasto oblewamy podgrzanym ganaszem. Następnie ciasto dekorujemy rozetkami za pomocą papierowego kornetu z ganaszem czekoladowym. Na mazurku układamy dekorację z suszonych i kandyzowanych owoców, pistacji i migdałów. SMACZNEGO!!! Przepis pochodzi z książki "Cukiernia Lidla" Pawła Małeckiego
Malinowo w kuchniBardzo szybki, banalnie łatwy sernik z jogurtów z kawałkami owoców. Składniki: spód 100 g herbatników w czekoladzie 50 g masła miękkiego
magiczna kuchnia Kasiprzykryciem dzięki czemu góra omletu szybciej się zetnie). Przewracamy przy użyciu szpatuły. Uwaga, aby nie użyć zbyt małej patelni, ciasto naprawdę bardzo rośnie i może pojawić się problem przy obracaniu omletu. Polecam podać z dżemem i świeżymi owocami
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Pavlova – deser australijski, rodzaj torcika bezowego udekorowanego bitą śmietaną i świeżymi owocami. Nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej tancerki baletowej Anny Pawłowej. Składniki: Beza 7
Pychotkaaaowocami: W 800 ml gorącej wody rozpuszczamy galaretki i odstawiamy do ostudzenia. Gdy będą zimne dodajemy do nich owoce i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki, aby galaretka zaczęła lekko tężeć. Następnie wykładamy ją na masę serową. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na kilka godzin. Smacznego
MyCookBook.pldeser robiłam pierwszy raz i zapewne nie ostatni. Jak najbardziej można dodać owoce takie na jakie akurat mamy ochotę. Przepis może wygląda na skomplikowany, ale wcale taki nie jest. Polecam! Ciasto; 5 dag masła 10 dag cukru jajko 2 łyzki likieru kawowego pół łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyzki zmielonych migdałów Nadzienie rabarbarowe; 100 ml chłodnej wody
Radość kipiąca uśmiechem.Na dzień dzisiejszy proponuję lekką sałatkę owocową z dostępnych owoców. Jest pyszna i dodatkowo kolorowa, a wiadomo najpierw „jedzą” oczy. Składniki: 3 jabłka 2 mandarynki
Smaki Ewysuche składniki. Dokładnie całość mieszamy, a potem smażymy na suchej patelni placuszki (przewracamy je na drugą stronę, gdy na górze ciasta zrobią się takie małe bąble czy dziurki). Podajemy z ulubioną konfiturą, lub po prostu z cukrem pudrem, owocami czy bitą śmietaną
psgotujemywyrobić gładkie ciasto. Uformować dość gruby wałek. Pociąć na 12 części. Na stolnicy rozpłaszczyć pierwszy kawałek i włożyć do środka owoc. Potem zacząć rolować w rekach aż wyjdzie głodka kula- knedel. Czynność powtórzyć z reszta. Powinno wyjść 12-14 sztuk. Gotować w lekko osolonej wodzie do 15 minut. W zależności od wielkości owoców. Wyjąć łyżką cedzakową. Pozostawić
AZgotuj!pomocą trzepaczki. Dodać wszystkie pozostałe składniki (razem ze startymi jabłkami) i dobrze wymieszać. Na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu) nakładać porcje ciasta (po około 2 łyżki). Smażyć z obu stron do zarumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami, polecam miód i owoce. Smacznego! Inspiracja/ źródło: Kuchareczka Agusia
Nastoletnie WypiekanieBędzie bardzo rzadkie. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. 1 h. Rozgrzać patelnię. Wylewać na nią porcje ciasta i smażyć na małym ogniu, aż wierzch będzie suchy. Podawać z miodem i masłem lub ze świeżymi owocami i jogurtem. Smacznego
Chocolate Muffin BlogMięciutkie, puszyste, delikatne ciasto z soczystymi jabłkami, rodzynkami i cynamonem. Pycha!!! W sam raz na podwieczorek w zimne, deszczowe, jesienne popołudnia, lub na
Rozpustne gotowanieBardzo prosta i szybka w przygotowaniu, a dzięki świeżym owocom jest idealna na lato. Owoce idealnie komponują się z masą z serka
Passion of Cookingboki natłuszczonej foremki na tartę. Spód nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez 15 – 20 min. w 170 st. C. Następnie ciasto wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia. składniki na nadzienie: 4 łyżki konfitury z czerwonej porzeczki 150 g świeżych owoców czerwonej porzeczki 120 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 białka 1 szczypta soli wykonanie: Porzeczki szypułkujemy, myjemy i odsączamy. Białka
Domowy Smak Jedzenia