ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:963/1704)

Sernik kokosowy Gluten Free 76

mleka kokosowego jest idealnym przykładem, że można ser zastąpić. Ponieważ ten sernik nie zawiera sera, mleka, jajek jest idealny dla wegetarian lub osób nietolerujących glutenu. Z pewnością takie ciasta można zrobić na wiele sposobów, chociaż by z orzechów nerkowca, mleka kokosowe czy wegańskiego serka śmietankowego a jeszcze bardziej można połączyć te składniki. Ponieważ sernik ma delikatny posmak wanilii, możesz(...)ponownie bardzo dobrze wymieszaj.  Ciasto w swojej strukturze powinno być dość gęste, więc reguluj konsystencję mąką i wodą kokosową pozostałą w puszcze.  Przełóż ciasto do formy, rozgrzej piekarnik do 170-180 stopni i piecz sernik ok. 80-90 minut, pozostaw do przestygnięcia, a następnie schowaj do lodówki.  Polewa  Włóż owoce do rondla oczywiście z miodem

RafalCook
Ciasto "Stefanek" bez pieczenia 188

przypomina mi nieco mój kaszak "Dzieciństwo Mańki" , choć brak w nim owoców dodających deserowi świeżości. Dlatego świetnie nadaje się na zimowy czas. Skąd jego nazwa? Nie mam pojęcia. Podejrzewam, że męska odmiana wynika z faktu, że jest to deser łatwiejszy w wykonaniu i mniej pracochłonny od ciasta o nazwie "Stefanka". Pochodzenie obu określeń są mi jednak nieznane. Składniki

Weekendy w domu i ogrodzie
Mazurek czekoladowy z konfiturą pomarańczową 134

białych skórek oraz włókien) – to samo robimy z limonką. Obrane owoce i startą skórkę blendujemy, a następnie zblendowaną zawartość wlewamy do garnka i wsypujemy cukier. Wszystko gotujemy ok. 30 minut na średnim ogniu aby odparować nadmiar wody co spowoduje, że zrobi się nam konfiturka Kiedy ciasto już wystygnie, a konfitura będzie gotowa (i też wystudzona) to przygotowujemy krem

Kuchenne Wariacje
Biszkoptowy "Salceson" 158

Ciasto które często robiła i robi moja mama i bardzo je lubimy, dlatego musiało znaleźć się na blogu ;) Jest puszyste, nie suche i zawsze możemy kombinować z jego dodatkami w środku. Składniki na małą keksówkę, rynienkę: 3 jajka 80 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej lub proszku budyniowego bez cukru 100 g cukru 2 płaskie łyżki dobrego kakao(...)proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy całość łyżką albo szpatułką. 3. Na sam koniec dodajemy pokrojone w kostkę owoce oraz orzechy. Pieczemy w 170 stop. przez około 30-40 minut do tak zwanego suchego patyczka (patyczek drewniany, wbity w ciasto, musi być suchy

Gotowanie...to proste !
Kruche ciasto 218

możemy chcieć zmodyfikować zwłaszcza ilość cukru. Ma on również to znaczenie, że większa jego ilość „utwardza” ciasto, czyni je stabilniejszym. Dlatego sporo zależy też od tego co ono ma docelowo fizycznie utrzymać – czy np. lekką pianę, czy ciężki krem i świeże owoce. Istnieje też pewna kontrowersja czy powinien być to cukier w kryształkach czy cukier puder. Niektórzy wyrażają obawę(...)będzie go jednak niestandardowo dużo lub nie będzie to cukier brązowy, takie problemy raczej nie powstają. Zawsze możemy też użyć cukru pudru, który dodatkowo ułatwi też wyrabianie ciasta (patrz niżej). Co do jajek to i tu jest kilka opcji. Po pierwsze, możemy dodać albo jako całe, albo tylko żółtko. Niektórzy są zdania, że białko doda ciastu chrupkości i spójności

Kulinarna Pokusa
Świąteczny torcik makowy z pomarańczami i mascarpone 155

pianę i wmieszaj ją delikatnie w ciasto, przy pomocy szpatułki. 4. Przelej ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 45-60min w 180*C lub do suchego patyczka. Słodkie pomarańcze: 1. Pomarańcze obierz ze skórki i pokrój w koteczkę. 2. Wrzuć pokrojone owoce na patelnię i zasyp cukrem, dodaj cynamon- podgrzewaj do momentu puszczenia soków(...)rozpuszczenia się cukru. 3. Zwiększ ogień pod patelnią i zredukuj płyn do konsystencji lekkiego dżemu. Masa mascarpone: 1. Połącz ze sobą dokładnie wszystkie składniki. Całość: 1. Wystudzone ciasto przekrój w poprzek na trzy blaty. 2. Na pierwszy blat wyłóż 2-3 łyżki masy mascarpone, równomiernie rozprowadź po powierzchni, a następnie wyłóż połowę słodkich pomarańczy. 3. Przykryj drugim blatem ciasta, dociśnij

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Czekoladowe ciastka serduszka z czerwonym pieprzem 67

Czekoladowe ciastka serduszka z czerwonym pieprzem Pieprz czerwony (różowy) ziarnisty – suszone owoce jagodowe rośliny Schinus molle – “peruwiańskiego drzewa pieprzowego” . Lekko pikantny i słodkawy, łagodniejszy od pieprzu czarnego i bardziej aromatyczny. Ciasteczka z  czerwonym pieprzem w czekoladowej polewie, w dodatku w kształcie serduszek mogą się nieźle wkomponować w walentynkową atmosferę Składniki 200g masła 150g mąki(...)kawałkach i łączymy ze sobą siekając nożem. Dla ułatwienia masło można zmiksować z suchymi składnikami w blenderze na tzw “mokry piasek”. Dodajemy jajko i  wyrabiamy ciasto. Gotowe zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3mm. Za pomocą foremek wycinamy ciasteczka. Pieczemy około 10 minut w temperaturze

Tajemnice Smaku
Sos jagodowy do deserów 156

Lubicie lody, ciasta, desery? Na pewno lubicie, bo mnie odwiedziliście :) No właśnie! Ja tez lubię te wszystkie słodkości, które cudownie smakują z dodatkami, na przykład z sosami owocowymi. Już kiedyś miałam okazję zaproponować Wam sos truskawkowy, dziś przygotowałam dla Was sos jagodowy, który również możecie wykorzystać właściwie do wszystkiego. Częstujcie się!"Składniki:2 szklanki jagód3 łyżki wody2 łyżki cukru(...)podczas obróbki termicznej się nie rozpadły.Jeżeli zaś wolicie jednolite sosy po 2 minutach smażenia, należy przełożyć owoce do blendera, zmiksować i ponownie chwilę podsmażyć - jednak w tym przypadku owce stracą swój kolor.Odstawiamy do przestudzenia.Gotowym sosem polewamy lody, ciasta lub desery.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Torcik szwardzwaldzki 190

danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto: 125 ml mleka 50 g gorzkiej czekolady 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko 2/3 szklanki cukru 1/4 szklanki(...)Krem śmietankowy: 500 g mascarpone 250 ml śmietany 30% 3-4 łyżki cukru pudru Galaretka wiśniowa - owoce rozmrozić, krótko zblendować, odłożyć. Galaretkę rozpuścić w 250 ml wrzącej wody, odstawić do wystudzenia. Zimną, ale płynną galaretką połączyć z wiśniami, odstawić do stężenia. Ciasto - Mleko podgrzać, do gorącego dodać połamaną czekoladę, wymieszać do rozpuszczenia i wystudzić. Jajko utrzeć z cukrem

Domowa cukiernia Ewy
Bananowiec na orzechowym biszkopcie 103

jednak powód do niepokoju :) Dżem morelowy lekko podgrzać i rozsmarować na upieczonym biszkopcie. Banany pokroić na plasterki i skropić sokiem z cytryny (aby nie ściemniały), a następnie ułożyć na cieście. Budyń ugotować według wskazówek na opakowaniu. Żelatynę dokładnie rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody i dodać 1-2 łyżki budyniu. Wymieszać do połączenia. Potem powoli dolewać żelatynę do reszty budyniu(...)dodając pod koniec kakao i cukier puder. Wymieszać z wystudzonym budyniem. Tak powstałą masę rozsmarować na owocach i schłodzić w lodówce przez 20 min. Gdy krem zastygnie, przykryć go resztą bananów i zalać zastygającą galaretką pomarańczową rozpuszczoną w 2 szklankach wody. Ciasto wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego

MyCookBook.pl
Drożdżówki „na bogato” 84

również wypieki drożdżowe kojarzą się z miłą atmosferą, z babcią, mamą, ciocią, z dzieciństwem? Uwielbiam wszelkie ciasta drożdżowe , a drożdżówki „na bogato” są ukoronowaniem zachcianek drożdżowych. Kiedy nie możesz się zdecydować, czy ma być z budyniem, z owocem, z lukrem czy z kruszonką, to najlepiej, jak będzie ze wszystkim I tak właśnie powstały drożdżówki „na bogato” – przepyszne Składniki na około(...)soli umieszczam w jednej misce. Wkruszam do tego drożdże i zalewam całość podgrzanym mlekiem. Wszystkie składniki zagniatam na jednolitą masę, przykrywam i odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto zagniatam i dzielę na kawałki wielkości piłki golfowej. Każdy kawałek rozgniatam na placuszek tworząc delikatny rant i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdej drożdżówce układam łyżkę budyniu

Słodki sentyment
Drożdżówki „na bogato” 77

również wypieki drożdżowe kojarzą się z miłą atmosferą, z babcią, mamą, ciocią, z dzieciństwem? Uwielbiam wszelkie ciasta drożdżowe , a drożdżówki „na bogato” są ukoronowaniem zachcianek drożdżowych. Kiedy nie możesz się zdecydować, czy ma być z budyniem, z owocem, z lukrem czy z kruszonką, to najlepiej, jak będzie ze wszystkim I tak właśnie powstały drożdżówki „na bogato” – przepyszne Składniki na około(...)soli umieszczam w jednej misce. Wkruszam do tego drożdże i zalewam całość podgrzanym mlekiem. Wszystkie składniki zagniatam na jednolitą masę, przykrywam i odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto zagniatam i dzielę na kawałki wielkości piłki golfowej. Każdy kawałek rozgniatam na placuszek tworząc delikatny rant i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdej drożdżówce układam łyżkę budyniu

Słodki sentyment
Domowa granola 105

kolejną bardzo fajną opcją jest granola z jogurtem. Granola Granola to mieszanina płatków zbożowych, rodzynek, orzechów, suszonych owoców i cukru lub miodu pieczona do chrupkości. Najczęściej podawana jest na śniadanie z mlekiem lub jogurtem, ale bywa także wykorzystywana jako składnik ciast, batoników czy deserów. Pierwsza granola została przygotowana w Dansville w stanie Nowy Jork przez dr Jamesa Caleba Jacksona(...)znalezienie dobrej jakości granoli w sklepie nie jest takie proste. Głównym problemem tej grupy produktów jest cukier. Oczywiście granola z założenia musi zawierać cukier ze względu na obecność suszonych owoców, problem jednak stanowi dodatek czystego cukru, który występuje bardzo często. Producenci nie żałują nam cukru, ponieważ człowiek zazwyczaj preferuje słodsze produkty. I choć producent na dodatku cukru może sporo

Z notatnika dietetyka
Babeczki sernikowo-jagodowe 132

herbatników pełnoziarnistych 1/2 łyżki golden syropu Ciasto: 125 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl. cukru 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 135 g miękkiego masła 2 duże jajka skórka otarta z 1 cytryny+ 1 łyżka soku niepełna łyżka mleka 3,2% Papka owocowa: 100 g drobnych owoców (malin, jagód, porzeczek itp.) 25 g cukru Krem mascarpone(...)ciasto nakładać do papilotek z bazą herbatnikową do ich 3/4 wysokości. Piec w 170 st.C około 20 minut. Upieczone babeczki wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia na kratce. 3. Papka owocowa: Wszystkie składniki umieścić w garnuszku i podgrzewać na średnim ogniu do lekkiego zagotowania. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez około 10-15 minut, aż masa zgęstnieje, a owoce

Nastoletnie Wypiekanie
pyszne naleśniki z naturalnie owocowymi dżemami Stovit na obiad... 130

jogurtów, musli i dodać można tylko do czego się lubi na ciasto naleśnikowe wszystkie składniki mikserem dokładnie zmiksować, odstawić na 40 minut, na patelni naleśnikarce 22 cm posmarowanej raz olejejm i mocno gorącej smażyć złociste naleśniki na naleśniki nałożyłam różne smaki dżemów z kawałkami pysznych owoców- obiad był wyśmienity, do tak smacznych naleśników lubimy kawę zbożową z mlekiem...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię