ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:497/1704)

Szybki, lekki deser jogurtowy z jagodami, borówką amerykańską i czerwoną porzeczką 198

Uwielbiam lato, świeże owoce, te smaki, desery, ciasta z nich...Gdy mam ochotę na lekki deser zazwyczaj jest to jogurt, ciasteczka zbożowe i owoce. Zapraszam na przepis :-) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Jesienny placek jabłkowy 166

blaszkę. Wierzch ciasta smarujemy białkiem, a następnie na środek ciasta wysypujemy przygotowane wcześniej jabłka pozostawiając około 8-10 cm wolnego brzegu. Pozostawione brzegi zwijamy na owoce lekko ugniatając. Wierzch ciasta smarujemy resztą roztrzepanego białka i posypujemy cukrem waniliowym i resztką przypraw.Pieczemy około 35 minut, na złotobrązowy kolorSmacznego

Słodkie Przyjemności
Czekoladowa rolada szwajcarska z "serkiem" z nerkowców i jagodami leśnymi (bez glutenu, bez laktozy, bez cukru) 130

lato. Tradycyjnie składa się na nią cienki puszysty biszkopt najczęściej zawinięty z lekkim śmietankowym kremem i owocami, przynajmniej tak mi się kojarzy. Ja postanowiłam przygotować dla osób z celiakia i nietolerancjami pokarmowymi przepis bezglutenowy, bez produktów mlecznych i bez cukru. Ciasto słodzone jest erytrolem, więc diabetycy również mogą skorzystać z tej receptury. W serku z nerkowców i polewie jest(...)miksujemy blenderem, aby uzyskać jak najbardziej jednolitą masę.     Gdy ciasto się upiecze i przestygnie, odlepiamy papier i obcinamy nierówne brzegi. Na niemal całą powierzchnie ciasta nakładamy masę z nerkowców, tylko około 5 cm od końca zostawiamy wolne. Następnie posypujemy "serek" pozostałymi jagodami (zostawiamy trochę owoców do dekoracji). Delikatnie zwijamy ciasto w kierunku nieposmarowanej końcówki

Quinoa Raz!
Rożki z Ciasta Francuskiego z Krówką Bananem i Jabłkiem 243

Jeden z moich ulubionych deserów :), uwielbiam ciasto francuskie. Takie rożki można również przygotować ze śliwkami lub brzoskwiniami. Bardzo polecam… Polecam również przepis na: Ciasto francuskie ze śliwkami . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rożki z Ciasta Francuskiego z Krówką Bananem i Jabłkiem Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego (około 280g) 1 banan 1 jabłko(...)kawałeczki. 2. Pokrojone owoce przełożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny. Dodać masę krówkową, wymieszać. 3. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 6 kwadratów. Jajkiem posmarować brzegi ciasta ( patrz FILM ). Na każdy kwadrat dać 1 sporą łyżkę nadzienia z owoców. Następnie złożyć ze sobą przeciwległe boki po prostokątnej w każdym kwadracie ( patrz FILM , powstaną trójkąty). Boki powstałych

Mała Cukierenka
Crostata (włoska tarta) 149

Składniki: Ciasto (pasta frolla): 300 g mąki 150 g zimnego masła 50 g cukru pudru 2 żółtka 1 duża cytryna Cytrynę umyć i dokładnie wyszorować szczoteczką. Zetrzeć z niej skórkę. Mąkę wrzucić do miski, dodać cukier puder i skórkę. Wymieszać. Masło pokroić w kostkę, dodać do suchych składników. Dodać żółtka. Szybko wyrobić  gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulę, owinąć(...)papierem do pieczenia.  Wyjąć ciasto z lodówki. Z ciasta odkroić mały kawałek - posłuży on potem do zrobienia dekoracyjnych paseczków. Wylepić całą formę ciastem. Rozgrzać piekarnik do 180 ° C. Spód do tarty podpiec przez ok. 6 min. Ciasto powinno pozostać blade. Wyjąć, wystudzić. Nadzienie: 600 g niskosłodzonej konfitury z moreli z dużymi kawałkami owoców 90 g mielonych migdałów

maniapieczenia
Leśne pucharki z karmelizowanymi jabłkami 85

bita śmietana, więc jeśli nie liczycie kalorii taką wersję również warto wypróbować :) Składniki (2 szt): 8 łyżek okruchów ciasta szpinakowego  2 jabłka 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżeczka masła 6 łyżek jogurtu naturalnego cynamon, mielone goździki, imbir cukier puder/erytrol owoce leśne do dekoracji Przygotowanie: Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w większą kostkę. Na patelnię wsypać cukier(...)goździków i imbiru. Dosłodzić do smaku cukrem pudrem lub inną substancją słodzącą. Na dno pucharków wsypać po 2 łyżki okruchów ciasta szpinakowego, wyłożyć część jogurtu, następnie karmelizowane jabłka, polać pozostałym jogurtem i posypać resztą okruchów ciasta. Na wierzchu udekorować owocami lesnymi. Smacznego

Kocham..lubię..gotuję..
Sernik jaglany owocowy na zimno z arbuzem 302

jaglana,  której muszę się tu przyznać nigdy wcześniej nie miałam okazji gotować. Zachęcona przez akcje u Klaudyny Kasza jaglana na słodko postanowiłam przygotować swoje własne ciasto. Wykorzystałam pierwsze pojawiające się owoce i zrobiłam sernik na zimno z warstwą z arbuza, który bardzo rzadko pojawią się w ciastach ze względu na dużą ilość wody, a tymczasem muzę być fajnym uzupełnieniem

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Babka orzechowa z jabłkami 160

Babka z mielonymi orzechami włoskimi i jabłkami, posypana cynamonowym cukrem pudrem. Mięciutka, pachnąca, nieskomplikowana i bardzo smaczna. Zawsze się udaje! Sprawdzi się na każdą okazję lub

Oryginalny smak
Pierogi z owocami 204

cukru. Na stolnicę wykładamy mąkę i wbijamy jajko i dolewając wody zagniatamy ciasto. Powinno być gładkie i elastyczne. Rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. Na środku umieszczamy owoce, składamy i zlepiamy brzegi ciasta. Gotujemy w osolonej wodzie z 2 łyżkami oleju. Pierogi są gotowe jak wypłyną na wierzch garnka. Smacznego

PastelFood
Ciasto Malinowa chmurka na kruchym spodzie 83

wersję z samą galaretką, bez owoców. Jeśli chcesz użyć owoców mrożonych, należy maliny dodać bez rozmrażania do galaretki. W innym wypadku maliny stracą swój kształt. A takie owoce z pewnością uroku temu pięknemu deserowi nie dodadzą. Możesz też takie maliny zmiksować i również wymieszać z galaretką. Malinowa chmurka przepisy na ciasto które niewątpliwie wymagają nieco pracy. Efekt(...)łyżki Ciasto Malinowa chmurka na kruchym spodzie Przepis: Ciasto kruche Ze składników na kruche, zagniatamy szybko ciasto. Formę 25 x 25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Spód wyklejamy przygotowanym ciastem. Nakłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki na 10 minut. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni i pieczemy ciasto na środkowej półce przez ok. 20 minut. Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego wystudzenia

Kuchnia Na Wypasie
Jogurtowe babeczki, muffiny z czarnymi porzeczkami i miętą 74

smrodynia, smrodyńki , to inne nazwy czarnej porzeczki. Świeże owoce są bardzo cierpkie i kwaskowate w smaku. Mi to nie przeszkadza, wręcz uwielbiam, ale wiem, że nie każdemu odpowiada ich smak. Owoce czarnej porzeczki zyskują na smaku po obróbce termicznej, w sokach, dżemach, konfiturach czy właśnie, jako dodatek do ciast. Kto nie wierzy, niech spróbuje! Delikatne jogurtowe babeczki dzięki(...)owocom czarnej porzeczki nabierają charakteru i fajnego kwaskowatego posmaku. Możemy to ciasto upiec w większej blaszce, wtedy jednak należy wydłużyć czas pieczenia do około 1 godziny. Składniki 350 ml jogurtu naturalnego 150 ml oleju 3 jaja 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 320 g mąki 150 g cukru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki kardamonu w proszku

Tajemnice Smaku
Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką 198

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ślimaczki z ciasta francuskiego z dodatkiem sera i szynki to bardzo szybka w wykonaniu przekąska. Uwielbiam te ślimaczki jako przegryzka między posiłkami, dodatek do kolacji, posiłek do pracy. Jednak najbardziej lubię je podawać jako przekąska w trakcie większych bądź mniejszych imprez. Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką to pyszna przekąska na „jeden gryz(...)dodaje przepis z ciastem francuskim. Drugim moim ulubionym sposobem na ślimaczki z ciasta francuskiego to ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem. Znajdą się na pewno na blogu w osobnym poście. Dzięki temu, że ciasto francuskie nie ma swojego określonego słonego czy słodkiego smaku, dlatego ciasto francuskie można również przygotowywać na słodko z ulubionymi owocami, dżemami czy kremem czekoladowym. Ciasto

To Musisz Wiedzieć
Keks na białkach z malinami 118

Fajne i szybkie ciasto bez ubijania białek, do którego można wykorzystać każde owoce sezonowe. Wilgotne i mięciutkie ciasto to fajny sposób na wykorzystanie białek z innych wypieków. Składniki: (duża keksówka lub dwie małe) 5 białek  180 ml mleka 315 g mąki pszennej 250 g cukru 170 g masła 5 g soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier

talerz przyjemności