Pleśniak z dżemem i orzechami

Pleśniak z dżemem i orzechami

Pleśniak z dżemem i orzechami

Przepis na : deser

Naszła mnie ochota na domowe, kruche ciasto. W szafce – słoik dżemu z czarnego bzu i orzechy włoskie pieczołowicie wyskubane z łupinek przez mamę. Idealne składniki na zimowego pleśniaka. Pleśniak z dżemem i orzechami to ciasto proste i nadające się niemal na każdą okazję (jak i bez okazji). Smak mojego dzieciństwa. Choć babcia robiła go bez orzechów, z kakao i koniecznie na wytrawnym cieście (bez cukru – słodka była tylko piana oraz dżem), to lubię jego różne wersje. Chrupiące orzechy pasują idealnie. Late... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

orzechy, ciasto, pleśniak, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, słoik, budyń, ciasto z orzechami, proste ciasto, deser, desery, ciasteczka, bez pieczenia, kruche ciasteczka, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.