cukru kokosowego 1 jajko 1 łyżka zimnej wody (opcjonalnie) oraz : 250-300g owoców, ja użyłam leśnych mrożonych 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej kilka łyżek cukru kokosowego do smaku Przygotowanie : Masło posiekać dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto, odłożyć je na 30 minut od lodówki lub do zamrażarki(...)minut, następnie ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko, na średnicę większą niż mamy formę do tarty, ciasto nawijamy na wałek i odwijamy na blaszkę, następnie owoce mieszamy z mąką i cukrem, wykładamy na ciasto, z pozostałego ciasta kroimy paski i układamy tworząc kratkę, jeśli chcecie zrobić taką przekładaną jak moja, poniżej filmik instruktażowy, tartę pieczemy około 40 minut w 180 stopniach
zdrowa vege kuchniastopniowo cukier oraz cukier waniliowy. Gdy ten się rozpuści wsypujemy budynie oraz wlewamy olej. Całość miksujemy na małych obrotach do połączenia składników. Gotową piankę wykładamy na ciasto kruche. Na piance układamy owoce. Na wierzch ścieramy na grubych oczkach schłodzone ciasto. Placek wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 50 minut w 180°C. Upieczone ciasto studzimy. Przed podaniem posypujemy
Cakes By Kejtmiesiącu nalewkę można zlać do butelek (jeśli ktoś woli klarowny trunek), a owoce pozostawić osobno w słoju. Owoce z nalewki to doskonały dodatek do lodów, ciast, deserów i herbaty. Ja owoce zawsze pozostawiam w nalewce, bo lubię potem kilka malin dorzucić do kieliszka z nalewką. Wskazówka: Nalewkę z malin można przyrządzić również z syropu malinowego, wystarczy zmieszać
Smakowy Rajkonfitury, którą smarujemy kruche ciasto. Taki owocowy mus dobrze zmiękcza ciasto przez co później ciasto kruche dobrze się kroi. Potrzebujemy: Kruche ciasto przepis: 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 500 g mąki pszennej tortowej 4 żółtka 150 g cukru pudru 2 łyżki śmietany lub jogurtu Warstwa owocowa: garść suszonych owoców (morele, figi, rodzynki, śliwki) herbata owocowa(...)równe części i wkładamy do lodówki na minimum godzinę (moje było tam aż 2 dni). Kruche ciasto wyciągamy z lodówki i równomiernie rozprowadzamy na blaszce (duża standardowa) wyłożonej papierem do pieczenia. To samo robimy z drugą kulką ciasta. Ile piec kruche ciasto? Kruche ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 - 20 minut. Musi się zezłocić. Upieczone wyjmujemy
MamaOskarkaBardzo proste w przygotowaniu ciasto, w którym można wykorzystać mrożone owoce. Dzięki redukcji płynu w czasie smażenia, wykorzystany zostaje również sok z wiśni. SKŁADNIKI Na ciasto: 150 g masła szczypta soli 150 g cukru trzcinowego 5 jajek 160 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na warstwę wiśniową: 500 g wydrylowanych wiśni wraz z sokiem(...)wolnych obrotach miksera. Ciasto przelać do formy tortowej z masą wiśniową, wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika. Piec około 60 minut. Upieczone ciasto wyciągnąć z piekarnika, lekko przestudzić, po czym wyciągnąć z formy i obrócić masą wiśniową do góry. Od masy wiśniowej delikatnie odkleić papier do pieczenia. Ciasto podawać całkowicie ostudzone. Uwagi: Ciasto można również przygotować w tradycyjny sposób
Passions hobbies lifeSzarlotka to jedno z najbardziej znanych i popularnych ciast. Przepisów na nią jest wiele - na cieście cienkim lub grubym, z dużą ilością jabłek, z pianką, bitą
Arabeska waniliowaSezon rabarbarowy uważam oficjalnie za rozpoczęty :) Przepyszne, puszyste ciasto z rabarbarem, pomarańczą i nieprzyzwoitą ilością kruszonki to mój sposób na przywoływanie wiosny, która w tym roku
brunetkawkuchniWiosna za oknem, więc czas na słonecznie kolorowe ciasto. Robi się je bardzo szybko, no może oprócz czekania aż stężeje :) Składniki: masa serowa - 450 g
Zainspirowana w kuchniBardzo smaczne połączenie kruchego ciasta z kwaśno słodkim nadzieniem. Mincemeat to nie mielone mięso, ale mieszanka bakalii. Jak dla mnie najważniejsza jest tutaj świeża żurawina, która
https:KKuchniaMniamW sezonie truskawkowym nie może zabraknąć ciasta z truskawkami. Staram się wymyślać takie bez pieczenia,bo kiedy na dworze jest gorąco,nie chce mi się włączać
Kolorowa kuchnia ElkiZnajomy przyniósł trochę gruszek...no i zrobiłam ciasto wg tego przepisu i żałuję, że nie przeczytałam wcześniej komentarzy..ciasto wyszło dosyć smaczne, ale warstwa ciasta jest
Moje domowe kucharzenieJesień widać już w przyrodzie, miejsce owoców dojrzewających latem zajęły już piękne słodkie śliwki, dojrzałe soczyste jabłka i gruszki. Mimo, że pogoda w ostatnim tygodniu
Bon appetit mon amieSkładniki: kruche ciasto: 60 dag mąki 30 dag cukru 25 dag margaryny 4 łyżki miodu 2 całe jajka 2 łyżeczki sody oczyszczonej masa jabłkowa: 1
Pobite gary BarbaryPiernik jabłkowy jest jednym z najlepszych ciast jakie ostatnio jadłam - a do tego jest bardzo prosty - ideał! Genialne ciasto na święta dla zapracowanych lub zapominalskich Jest
sierotka maRysia w kuchni