ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:482/1704)

Kostka malinowo - bezowa / Meringue Raspberry Cake 167

kremu z mascarpone i pysznej, chrupiącej owocowej bezy. To sporo warstw, dlatego takie ciasto doskonale sprawdzi się jako tort. Wszystkie warstwy ciasta przygotowuje się jednak łatwo i w miarę szybko. Nasze ciasto tortowe z malinami i bezą posmakuje wszystkim fanom tortów i ciast z kremem. Dzięki owocom nie jest za słodkie, a warstwy idealnie do siebie pasują. Bardzo polecam(...)malin (może być też mieszanka owoców jagodowych; mogą być owoce świeże lub mrożone, mrożonych nie trzeba rozmrażać) 500 ml śmietanki kremówki, 250 g mascarpone, duża szczypta mielonej wanilii, kilka łyżeczek cukru pudru, do smaku na bezę owocową: 3 białka, 150 g cukru, 1 kisiel malinowy ok. 70 g (lub truskawkowy albo z owoców leśnych) Kostka malinowo - bezowa

Lekcje w kuchni
Czekoladowy jabłecznik z budyniem. 182

lodówki, wysypujemy na nie bułkę tartą, a na nią wykładamy mus jabłkowy. Jabłka obieramy i kroimy na około pół centymetrowe plastry, które układamy na musie. Na owoce wylewamy ciepły budyń. Wyjmujemy ciasto z zamrażarki i ścieramy na tarce o grubych oczkach lub skubiemy wprost na budyń .Pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie wyjmujemy

Rozpustne gotowanie
Serniczki na zimno 220

ilość sezonowych owoców. Mi niczego już w nich nie brakuje. Ślicznie wyglądają, podbijają serca małych i dużych oraz wyśmienicie smakują. Dziś międzynarodowy dzień sernika więc przepisu na serniczki na zimno nie może w nim zabraknąć tym bardziej, że rozsmakowałam się w nich nie tylko ja ale też cała moja rodzina i znajomi. Serniki są ulubionymi ciastami w moim domu(...)trzykrotnie mielonego szklanka ubitej śmietanki kremówki pół cytryny 2 galaretki pomarańczowe 1 galaretka truskawkowa torebka cukru waniliowego 3 paczki herbatników pełnoziarnistych 20 g żelatyny pół kostki masła dowolne sezonowe owoce ( w zimie można użyć np brzoskwiń lub ananasa z puszki) Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu dodając 1/4 wody mniej. Odstawiamy do wystudzenia. Owoce myjemy i szypułkujemy. Łączymy

sierotka maRysia w kuchni
Sernik z sezonowymi owocami 170

mąki ziemniaczanejulubione owoceSposób przygotowania:Kruche ciasto :Mąkę, masło, cukier i wanilię wsypujemy do miski i mieszamy robotem kuchennym na najniższych obrotach. Następnie wbijamy jajko i dodajemy żółtko i nadal miksujemy. Gdy ciasto będzie zaczynało się kleić, dosypujemy jeszcze trochę mąki i ręcznie ugniatamy, a następnie wkładamy na 30 minut do lodówki.Po tym czasie ciasto szybko wałkujemy na dużej, kwadratowej(...)puszystą pianę, a następnie partiami dodajemy do masy serowej.Do blaszki z kruchym spodem wylewamy ciasto, które wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy do złotego koloru - około 30 minut.Studzimy w piekarniku, następnie wstawiamy do lodówki do całkowitego wystudzenia, dekorujemy ulubionymi sezonowymi owocami - podajemy na zimno.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Ciasto jogurtowe ze śliwkami (bez tłuszczu) 194

Ciasto jogurtowe ze śliwkami jest bardzo szybkim i prostym ciastem o mniejszej kaloryczności, gdyż poza jogurtem nie dodajemy do niego żadnego tłuszczu. Można przygotować go ze wszystkimi owocami, a samo wykonanie nie zajmuje więcej niż 15 minut ;) nie licząc pieczenia oczywiście :P Składniki (blacha 25x30): 400 g mąki pszennej + 1 łyżka do oprószenia owoców ½ szklanki cukru cukier wanilinowy(...)krótko zmiksuj. Mąkę i proszek do pieczenia przesiej do masy i zmiksuj do połączenia się składników. Na dno formy wysyp część pokrojonych i oprószonych mąką śliwek, następnie wylej 1/2 ciasta, znów wysyp część śliwek i zalej resztą ciasta (drugą połowę ciasta wcześniej wymieszaj z kakao), wierzch udekoruj pozostałymi śliwkami (układaj skórką do dołu, przecięta część musi być na wierzchu). Ciasto

Kulinarna (nie)codzienność
Ciasteczka jogurtowe z jagodami 147

gładko - niech zostaną widoczne drobinki galaretki. Masę wstawić do lodówki i zaczekać aż zacznie tężeć. Przygotowane krążki ciasta przekładać masą. Boki również dokładnie wysmarować masą i obtaczać w posypce biszkoptowej. Na górę nakładać owoce - ja użyłam jagód w cukrze. Dostałam kilka słoiczków od mojej ukochanej babci :) Część ciasteczek udekorowałam po brzegach polewą czekoladową

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bułki pszenne z orzechami i owocami Goji 140

zaczyn się wzburzy wlej go do misy, dodaj sól, mąkę i olej po czym wyrób gładkie ciasto.  Pod koniec wyrabiania dodaj orzechy włoskie i owoce Goji. Odstaw do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość  podziel ja na 12 części i uformuj bułeczki. Obtocz je w mące razowej, ułóż na blaszce  wyłożonej papierem. Odstaw do ponownego wyrośniecia. Rozgrzej

Gotuj Sam!
NAJLEPSZE PRZEPISY NA CIASTA BEZ PIECZENIA 106

chmurka, nie za słodka. Ciasto bez pieczenia, deser z dosłownie 3 składników a zadowolenie dziecka bezcenne :) ŚNIEŻNY PUCH- CIASTO BEZ PIECZENIA-  przepis tutaj Śnieżny puch to ciasto bez pieczenia, coś w stylu sernika na zimno. Warstwa herbatników, kwaskowata pianka ze śmietany, twarogu i galaretki a na wierzchu posypka z kokosu. Pyszne, lekkie ciasto do zrobienia w kilka chwil. Jestem(...)domowników jak i gości :) CIASTO PIANKOWE Z GALARETKĄ (BEZ PIECZENIA)-  przepis tutaj Smaczna, delikatna, rozpływająca się w ustach pianka z ubitej śmietany i galaretki, z owocami zalanymi galaretką, na biszkoptach. Ciasto proste w przygotowaniu, szybkie (nie licząc czasu, kiedy tężeje pianka i galaretka). Któż nie lubi deserów :) My uwielbiamy takie słodkości a Wy? CIASTO KINDER COUNTRY

Zrób to smacznie
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz 177

sobie dogodzić. Zrobić chwilę przerwy, przygotować coś rozkosznie słodkiego i delektować się chwilą. Marka Łowicz wprowadziła na rynek zmysłową nowość – czekodżemy. Jest to połączenie belgijskiej mlecznej czekolady oraz owoców, do wyboru w czterech smakach. Trudno się oprzeć przed wyjadaniem go prosto ze słoiczka, ale warto się powstrzymać i przygotować sobie rustykalną tartę z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem. Deser(...)zagnieć na gładkie ciasto. Włóż je do lodówki na 30 minut. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Ricottę zmiksuj z jajkiem. Brzoskwinię umyj, pozbądź się pestki i pokrój owoc w półplasterki. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość ok. 2-3 mm. Na środek nałóż ricottę, a na nią czekodżem Łowicz Brzoskwinia z belgijską czekoladą, zostawiając wolny ok. 1 cm margines ciasta, który

Mienta blog
Uniwersalne ciasto drożdżowe w 100% BEZ JAJ !!! ;) 161

upieczenia kolejnego, tym razem może zrobię z borówkami lub malinami, albo kto wie z czym jeszcze, bo można zrobić je z różnymi owocami, samo lub nawet z budyniem. Modyfikacja zależy tylko i wyłącznie od fantazji kucharza :) Ciasto: 50 dag mąki 10 dag cukru 30g cukru waniliowego 5 dag drożdży (+ 1 łyżeczka cukru) Szczypta soli 250ml mleka 15dag masła Kruszonka(...)obawy, że nasz mikser przy tęgim cieście drożdżowym zakończy swój żywot :) Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na około pół godziny do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie jeszcze raz wyrabiamy je widelcem, a następnie przekładamy do średniej wielkości blaszki wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i równomiernie rozprowadzamy ciasto. Następnie całość posypujemy jagodami (lub innymi owocami) i robimy kruszonkę. Masło rozpuszczamy, dodajemy

Smakowy Raj
Pizza z owocami morza i szparagami 239

cukru- 1 łyżeczka soli- ok. 3/4 łyżeczki oreganooraz dodatki:- 500 g owoców morza- 250 g krewetek- 5 ząbków czosnku- sklarowane masło- 150 g startej mozarelli- mały pęczek szparagów- sól- oregano Przesianą mąkę, cukier, sól, drożdże i oregano wymieszałam w misce. Wlewamy ciepłą wodę, olej. Ręką wyrabiamy ciasto, aż będzie elastyczne i jednolite ( trwało to 5 minut). Odstawiamy w ciepłe(...)morza. Smażymy przez 4 minuty. Pod koniec smażenia dodajemy krewetki, solimy. Wyrośnięte ciasto wyrabiamy, dzielimy na porcje, rozpłaszczamy i formujemy, np. okrągłe pizze. Dwie jednorazowe foremki, za pomocą pędzelka, posmarowałam olejem arachidowym. Wyłożyłam ciastem, które również lekko posmarowałam takim samym olejem, posypałam startą mozarellą, nałożyłam szparagi i owoce morza z krewetkami. Wierzch posypałam mozzarellą i oregano. Wstawiłam do piekarnika

mojewypiekiinietylko
Napoleonka z owocowym kremem 121

Współczesna kuchnia domowa z 1923 roku. Jednak inspiracją był tylko sposób przygotowania ciasta gdyż proporcje jednak nie najlepsze i ciasto było twarde:( ciasto 1 : 140 g mąki pszennej tortowej, 140 g zimnego masła, ciasto 2 : 140 mąki tortowej, 3 żółtka, śmietana 18%, krem : 420 ml przecieru z owoców (700 g mrożonych owoców jagodowych), 3 jajka, 6 łyżek cukru(...)lodówki na 30 minut. Ciasto 2 : Zagnieść ciasto z mąki, żółtek i 2 – 3 łyżek śmietany. Ciasto nie może być zbyt luźne, powinno być mniej więcej jak na makaron. Rozwałkować cienko ciasto 2. Ciasto 1 zetrzeć lub rozkruszyć i równo rozsypać na cieście 2. Zwinąć w rulon,  a następnie w ślimaka. Rozwałkować ciasto na pożądaną wielkość (u mnie prostokąt

królestwo garów