Sezon jabłkowy trwa w pełni. Szukam ciągle nowych przepisów z wykorzystaniem tych wspaniałych owoców. Jabłka idealnie pasują do dać na słodko , jak i do różnego rodzaju mięs . Teraz przyszła kolej na ciasto z jabłkami. Pyszne polskie jabłka, żurawina i maślana polewa- boska kombinacja! Składniki (tortownica 26 cm); 20 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka szczypta soli 2 duże jabłka 2 garście żurawiny 2 duże jabłka 15 dag masła 15 dag cukru trzcinowego 2 łyżeczki cynamonu polewa: 50 g masła 4 ... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...