ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:311/767)

Babeczki drożdżowe z kruszonką 159

pyszne. Zapraszam Składniki: 1 szkl mąki 1 jajko 1/4 szkl oleju rzepakowego 1/4 szkl cukru 1/4 szkl mleka 1 łyżeczka drożdży w proszku 1 garść rodzynek Kruszonka: 2 łyżki mąki 1 łyżka masła 1 łyżka cukru Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto wsypujemy i wlewamy do miski, mieszamy do połączenia i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę. Ze składników

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Domowe drożdżówki z różą 117

pieczenia 2 jajka 1 żółtko jaja 1 łyżka śmietany 18% marmolada różana Stovit Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z cukrem, przelać do miski z mąką, proszkiem do pieczenia i cukrami waniliowymi. Następnie wbić jajka, wlać olej, wymieszać i wyrabiać ręką ciasto przez minimum 15 minut. Pozostawić do wyrośnięcia na około 25 minut. Na stolnicy wysypanej mąką wyłożyć przygotowane ciasto

Tradycyjna Kuchnia
Maślankowe placuszki migdałowo-bananowe 193

oczyszczonej 250ml mleka migdałowego 2 łyżki oleju 1 łyżka syropu klonowego 1 dojrzały banan Do miski wsyp mąkę, proszek oraz sodę. W osobnym naczyniu połącz mleko, olej oraz syrop klonowy. Przelej mokre składniki do suchych i dokładnie zamieszaj, aż powstanie gładkie ciasto. Banana obierz ze skórki i rozgnieć widelcem na papkę. Dodaj ją do ciasta i ponownie zamieszaj. Za pomocą

Roślinna - blog wegański
Kokoski 134

Dodać miekkie masło i miód, zmiksować razem. • Na koniec wsypać mąkę z proszkiem na przemian z mlekiem i dokładnie wymieszać mikserem. • Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. • Piec w 170 st.C przez 30 minut. • Ciasto najlepiej kroić po wystygnięciu, nawet na drugi dzień. • Pokroiłam na kwadraty

To co kocham
GOFRY IDEALNE 145

białek. Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. W oddzielnej misce miksujemy żółtka z cukrem, dodajemy wodę, mleko oraz olej, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek, delikatnie mieszamy. Gofrownicę smarujemy olejem, nalewamy ciasto, pieczemy ok. 4-5 minut w zależności od gofrownicy. Najlepiej nie otwierać gofrownicy podczas pieczenia. Studzimy na kratce

słodki bratek
NAJPROSTSZA BABKA ŁACIATA 1157

łyżki kakao Wykonanie:  Jajka ubić z cukrem do puszystości , dodawać rozpuszczoną margarynę i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia , cały czas ubijając na średnich obrotach. Pod koniec ubijania wlać zagotowane , gorące mleko i wszystko razem dobrze wymieszać łyżką. Część ciasta (ok. 1/3) wymieszać z kakao. Do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formy wlać trochę ciasta jasnego , potem połowę

Walijskie Pichcenie
Muffinki cynamonowo-jabłkowe 115

lewej stronie znajdziecie mnóstwo innych przepisów na muffinki i babeczki ( klik ).     Składniki: (na ok. 12 sztuk) Ciasto: 2 jajka 3/4 szkl mleka 120 g masła, stopionego 200 g cukru 280 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jabłka, obrane i pokrojone w kostkę Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny

Nastoletnie Wypiekanie
Marmurkowy mieszaniec jagodowo śliwkowy 101

piekłam takiego ciasta , proste a przy tym bardzo smaczne , fajnie smakuje do pysznej kawy zapraszam serdecznie . Składniki  ( na tortownicę 32 cm ) 2 szklanki mąki tym 405  8 jajek  1 szklanka cukru  1 łyżeczka proszku do pieczenia  pół łyżeczki sody  10 sztuk śliwek  1 szklanka jagód  pół szklanki mleka  2 łyżki mleka(...)żółtek dodajemy naszą mąkę , zapach śmietankowy ,proszek do pieczenia , olej, pół szklanki mleka , oraz sodę , wszytko dokładnie mieszamy aby nasze składniki się połączyły , jak mamy nasze cisto dobrze utarte dodajemy nasze wcześniej ubite białka i delikatnie łyżką łączymy naszą masę jajeczną z białkami tak aby nie stracić puszystości .  Jak już mamy ciasto gotowe , tortownicę wykładam papierem do pieczenia

Mój Smak
Bezglutenowe placki ze śliwkami i sosem śliwkowym 237

chciałam uzyskać większe kawałki owoców, dlatego tego ni zrobiłam. Z porcji wychodzi około 13 placuszków.  ciasto: 1 szklanka mąki owsianej  3/4 szklanki mleka sojowego 1 jajko  (u mnie 3 jajka przepiórcze) 3 śliwki pokrojone w kostkę 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie wersja bezglutenowa) 2 łyżki syropu z agawy 3/4 łyżeczki cynamonu olej do smażenia

Humanistka w kuchni
Grahamki z miodem, oliwą i oliwkami. 149

sprawdzony patent cioci, która pracuje w cukierni) - 2 łyżeczki miodu - 1/2 łyżeczki soli Miód rozpuszczamy w wodzie, dodajemy mleko w proszku, drożdże i dokładnie mieszamy. Do miski wsyp dwa rodzaje mąk, dodaj rozpuszczone drożdże i pozostałe składniki (oprócz oliwek). Zacznij wyrabiać ciasto. Ciasto może być lepkie jak to bywa przy mąkach tego typu, ale nie dodawaj więcej mąki, bo wtedy

SMYKWKUCHNI
Gofry 128

mleka 100 ml oleju 2 jajka aromat waniliowy Sposób wykonania: Jajka ubijamy z cukrem, po chwili dodajemy mleko, olej oraz aromat. W osobnej misce łączymy przesianą mąkę, proszek do pieczenia. Dodajemy do mokrych składników. Chwile mieszamy. Nagrzewamy gofrownice. Wlewamy porcje ciasta i pieczemy około 8-10 min (w zależności od mocy gofrownicy). Studzimy

Smaki Natalii
Pełnoziarnisty omlet biszkoptowy z fit nutella i owocami 177

dalej ubijać. Do gotowej piany dodajemy po jednym żółtku i mieszany za pomocą szpatułki. Na koniec dajemy mleko i stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy za pomocą szpatułki. Patelnię posmarować olejem za pomocą pędzla. Na rozgrzany olej wylewamy ciasto. Smażymy omleta z obu stron na złoty kolor. Fit nutella: Awokado i banana obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy

Fabryka pomysłów
Kurczak w cieście (kulki) – jak od „chińczyka” 220

Kulki prosto od "chińczyka" czy "wietnamca" czyli słynny kurczak w cieście. Pyszny, domowy i przede wszystkim usmażony na świeżym tłuszczu. Smakuje wspaniale! Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 400g mąki 300ml mleka 15g proszku do pieczenia pół szklanki wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 3 jajka sól i pieprz olej do smażenia ryż ogórki słodko-kwaśne Mąkę miksujemy z mlekiem, proszkiem

Gotowanie i blogowanie
Słodkie środy - Twarożkowe muffiny z truskawkami 114

truskawki kolorowe perełki 2-3 łyżki kruszonki  PRZYGOTOWANIE : Do jednej miseczki wsypujemy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia - mieszamy. W drugiej miseczce mieszamy twarożek homogenizowany z mlekiem, jajkiem i olejem.  Do suchych składników przelewamy mokre i mieszamy. Powstałym ciastem uzupełniamy papiloty na muffiny. Na wierzch układamy truskawki i kolorowe perełki. Muffiny pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik na półkruchym spodzie 199

szkl. cukru 1/2 kostki masła [100g] 1/2 kostki margaryny [100g] 1 opakowanie budyniu śmietankowego na 3/4l mleka 5 łyżek kaszy manny - płaskie 1 aromat śmietankowy CIASTO PÓŁKRUCHE 300g maki pszennej tortowej 100g cukru 150g margaryny 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3-4 łyżki śmietany 18% - musi być gęsta   Zacząć od przygotowania ciasta półkruchego - sekret różnicy między ciastem

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania