dodatki...zależą od naszej fantazji ! Składniki na ciasto 4 jaja szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia półtorej szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa pół kostki margaryny 80 g rodzynek korynckich Bio FRESANO przyprawa do serników i mas serowych Skworcu mango kandyzowane Skworcu Polewa 1 łyżka wody lub mleka 2 łyżki margaryny 2 łyzki cukru 2 łyżki kakao(...)pół kostki margaryny w rondelku. Następnie do miski wbijamy jaja i dodajemy cukier, miksujemy na puszystą prawie białą masę. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie miksujemy. Wlewamy margarynę i łączymy wszystko w całość. Do ciasta wsypujemy rodzynki korynckie FRESANO Ja osobiście nie przepadam za standardową rodzynką, ale KORYNTKI są rodzynką malutką i przypominają mi troszkę suszone borówki
Z Kuchni Do Kuchnitego migdałowa kruszonka, zarówno na wierzchu jak i w środku ciasta. Pychotka. Składniki (na keksówkę o wymiarach 26x12x7cm): szklanka mąki pszennej i trochę do wysypania formy 1/2 szklanki mąki migdałowej 2 duże jajka 2/3 szklanki cukru 1/3 szklanki oleju 4 czubate łyżki jogurtu greckiego 1/3 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 4 krople aromatu migdałowego łyżeczka(...)proszek do pieczenia, sodę oraz sól. Odkładamy. Do osobnej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, i rozkłócamy rózgą. Do tego dodajemy olej, jogurt grecki, mleko, aromat migdałowy oraz esencje waniliową – mieszamy do połączenia. Dodajemy do mokrych składników suche – polecam rozdzielić te suche na dwie porcje, drugą wsypać dopiero gdy dobrze zmieszamy tą pierwszą. Połowę gotowego ciasta wlewamy
Smaczna Stronałyżeczka proszku do pieczenia płaska łyżeczka sody oczyszczonej Przygotowanie: Mąki, proszek do pieczenia i sodę przesiej do dużej miski. Dodaj mak. Wymieszaj. W drugiej misce zblenduj cukier, olej i banany. Do masy bananowej dodaj całą zawartość puszki mleka kokosowego. Zblenduj wszystko razem. Połącz zawartość obu misek. Wymieszaj wszystko. Przełóż ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko powciskaj przepołowione
greenscarfSkładniki na ciasto jajka, 5 szt cukier, 3 łyżki masło, 100g masa krówkowa, 300g mąka pszenna, 180g mąka ziemniaczana, 100g proszek do pieczenia, 2 łyżeczki olejek waniliowy, kilka kropel Składniki na polewę biała czekolada, 100g mleko, 3 łyżki masło, 50g cukier puder, 130g Przygotowanie W garnuszku roztapiamy masło i masę krówkową, aż składniki się dobrze połączą, studzimy. Białka ubijamy(...)będzie letnia). Chwilę miksujemy. Dodajemy obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką. Przelewamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej grysikiem. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 50 minut do "suchego patyczka". Studzimy na kratce. W garnuszku z grubym dnem rozpuszczamy masło, dodajemy pokruszoną czekoladę i mleko. Mieszamy do czasu, aż wszystko się rozpuści i połączy
Gotowanie moimi oczamipszennej 2 pełne łyżki skrobi kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru Nasączenie: 120 ml wody Łyżka soku z limonki 2 łyżeczki cukru Krem: 500 ml mleka Budyń śmietankowy 2 łyżki mąki pszennej 25 dag masła lub Kasi ( temperatura pokojowa) 5 -6 łyżek cukru pudru Wierzch : Około 50 dag truskawek 2 galaretki jabłko-mięta kupisz w KLIK(...)najwolniejszych obrotach miksera. Mąki i proszek do pieczenia przesiewam. Dodaję partiami do masy jajecznej, mieszam delikatnie łyżką. Ciasto wykładam na blaszkę (35 x 24) tylko dno smaruję tłuszczem i oprószam bułką tartą. Piekę około 30 minut w 180 st C. Po upieczeniu odstawiam do wystudzenia. Teraz masa, 350 ml mleka zagotowuję, w pozostałym mieszam mąkę
Takie tam pichceniemalin więc również dodałam do ciasta. Kwaskowe malinki fajnie zrównoważyły słodki smak kremu i ciasto wyszło przepyszne. składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem kokosowy 2,5 szklanki mleka 2 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki(...)dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać ubitą pianę i wszystko delikatnie zmiksować. Masę przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką blaszki (35x25). Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10-15 minut, funkcja góra dół. Gotowy biszkopt wystudzić. Przygotować krem. Żółtka utrzeć z połową cukru. Dodać 1 szklankę mleka oraz mąki i dokładnie
Monia miesza i gotujeopak jajka, 6 szt białka, 2 szt olej 3/4 szkl cukier waniliowy, 1 opak mleko, 2 szkl proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki Przygotowanie Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180st. Do sporej miski wrzucamy wszystkie składniki na kruchy spód. Początkowo, siekamy całość nożem, resztę szybko wyrabiamy rękami. Ciastem wylepiamy dno i boki formy. Pieczemy przez około 15 minut, aż spód się zrumieni(...)Cały czas miksując po troszku dolewamy olej. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywno, pod koniec ubijania dosypujemy cukier. Do masy serowej dodajemy na przemian białka i zimne mleko, mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Wylewamy masę na podpieczony spód. Pieczemy przez około 1 godzinę. Po godzinie sernik przykrywamy folią aluminiową, błyszczącą stroną do góry i dopiekamy jeszcze przez
Gotowanie moimi oczamimdła :) Składniki: Na biszkopt: 5 jaj, 1 szklanka mąki tortowej, 1 szklanka cukru, 3 łyżki kakao, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka oleju, Na krem: 2 szklanki mleka, 2 żółtka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki kremu typu nutella, 1 łyżka kawy rozpuszczalnej, 2 łyżki cukru, 200 g masła Na jagodową bitą śmietanę(...)masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać na średnich obrotach miksera. Na koniec dodać olej – wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszki (23x35), wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec około 35 minut. Wystudzić. Przygotować krem. Żółtka, dwa rodzaje mąki, cukier i 1 szklankę mleka dokładnie zmiksować. Pozostałe mleko zagotować
Nie tylko w kuchnijajka -0,5 szklanki mleka -0,5 szklanki oleju -1 słoik dżemu -2 łyżki kakao -1 łyżeczka cynamonu -1 łyżeczka sody -2 łyżeczki proszku do pieczenia -olejek (dałam pomarańczowy) -cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Wszystkie składniki wrzucić do miski i razem zmiksować. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto. Piec w temperaturze 200 stopni
Magia jedzenia.Pyszne i pulchne ciasto z patelni, coś w rodzaju biszkopta, idealne śniadanie do kawy z mlekiem! Będziecie zachwyceni,jak szybko się robi i jak wspaniale smakuje. Bez odpalania piekarnika. Z patelni po prostu. Mniam! Składniki 4 jaja szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia półtorej szklanki mąki - pół kostki masła lub margaryny Jaja ubij z cukrem na kogel - mogel. Miksując dodaj
Z Kuchni Do Kuchnipolecam nie tylko od Święta ; ) 2 paczki okrągłych biszkoptów dżem truskawkowy Ciasto: 1,5 szkl. mąki 1 margaryna 1/3 szkl. cukru 3 łyżki kakao 6 łyżek wody 6 jajek 3 łyżeczki proszku do pieczenia MASA: 2 budynie waniliowe bez cukru 1 łyżka mąki 3 szklanki mleka 6 łyżek cukru 25 dag masła lub margaryny czekolada lub polewa na wierzch(...)jedno całe jajko, oraz mąkę i proszek do pieczenia, całość mieszam. Resztę białek ubijam ze szczyptą soli, dodaję do masy i delikatnie mieszam całość. Masę wlewam na przygotowane wcześniej biszkopty. Piekę 40-45 minut, w 180 st C. Masa: Mąkę mieszam z budyniami i łączę w ½ szklanki mleka, resztę mleka zagotowuję i gotuję na nim budyń. Odstawiam do wystudzenia
Takie tam pichceniesezam do posypaniaBułeczki do Hamburgerów, Burgerów - Przepis - Słodka Strona - Sposób przygotowania:Mleko w proszku wymieszać z wodą, masłem i cukrem. Dodać drożdże, wymieszać i odstawić na ok. 10 minut.Dodać szklankę mąki, jajko, sól i i dobrze wymieszać. Stopniowo dodawać pozostałą część mąki i zagnieść ciasto. Wyrabiać przez minimum 5 minut. Odstawić na godzinę w ciepłe miejsce.Po tym czasie(...)podzielić ciasto na ok 10 części, uformować z nich kule i lekko spłaszczyć. Odstawić do wyrośnięcia na kolejne 45 minut.Żółtko wymieszać z mlekiem, posmarować nim bułeczki i posypać sezamem. Piec przez ok. 15 minut w 175 stopniach. Moje posty
Słodka Stronapłatków migdałowych Kresto2 łyżeczki proszku do pieczeniaW misce wymieszać mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i tartymi migdałami. Do wymieszanych składników dodawać porcjami pozostałe mokre składniki czyli jajka, olej, mleko i sok z połówki cytryny. Tortownicę natłuścić i posypać tartą bułką, przełożyć do niej ciasto. Na wierzchu ułożyć połówki śliwek wgłebieniem po pestce do góry. Całość posypać płatkami
Monia miesza i gotujeroztapiamy. W misce mieszamy mąkę, cukier, kakao, czekoladę oraz proszek do pieczenia. W osobnym naczyniu mieszamy mleko oraz jajka. Do mokrych składników dodajemy suche składniki i mieszamy. Na koniec dodajemy masło, mieszamy do połączenia się składników. Foremki na muffinki (12 szt.) wykładamy papilotkami. Do każdej nakładamy po 1 łyżce ciasta, na środek każdego ciasta nakładamy po ok. 1/2 łyżeczki konfitury
Domowy Smak Jedzeniaszklanki mąki gryczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżeczka mielonego siemienia lnianego 3 łyżki oliwy z oliwek 2 szklanki mleka 0,5 szklanki wody mineralnej 1 jajko duża szczypta soli wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy ze sobą. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni bez użycia tłuszczu. Wylewamy nabierką porcję ciasta na patelnię, równomiernie rozprowadzamy. Naleśnik przekładamy na drugą stronę
Przysmaki Karolki