ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:306/767)

Babka majonezowa 124

szklanka mąki pszennej 0,5 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 4 jajka 3 łyżki majonezu 1 łyżka kakao 2 łyżki mleka   Wszystkie składniki poza kakao i mlekiem wrzucić do miski  i zmiksować na gładką masę. 3/4 ciasta wlać do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką formy, do pozostałego w misce ciasta przesiać kakao

Simply Food
Muffiny kawowo - waniliowe z czereśniami 134

obrać i wydrylować. W jednej misce umieścić składniki suche: mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. W drugiej misce połączyć ze sobą składniki mokre: rozpuszczone masło, jajka, kefir oraz mleko. Mokre składniki wymieszać z suchymi na gęste ciasto (jeśli będzie zbyt gęste można dolać więcej mleka). Ciasto podzielić na pół. Jedną część pozostawić jasną

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bananowe muffinki z orzechami i nutellą 186

Najszybszy deser-ciasto to chyba muffiny :) uwielbia je. Dziś odsłona z bananami, orzechami i boską nutellą. Dzięki bananom babeczki są wilgotne.Składniki:2 szklanki przesianej mąki tortowej1/3 szklanki cukru1 cukier waniliowy1/2 szklanki olejupół szklanki posiekanych orzechów włoskich1 szklanka mleka1 jajko2 dojrzałe banany, rozgniecione widelcem albo w blenderze1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soli 3 łyżki NutelliDo(...)łączymy ze sobą w misce, możemy to zrobić przy pomocy blendera: mleko, nutella, rozgniecione banany, olej, jajko. Suche składniki mieszamy ze sobą w osobnej misce: przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier, cukier waniliowy, sól, posiekane orzechy. Następnie zawartość obu misek łączymy ze sobą dokładnie mieszając łyżką. Ciasto wlewamy do foremek do 2/3 ich wysokości i pieczemy około 25 minut

Bon Appetit Małgorzaty
Keks wytrawny 162

zalewy) 6 czarnych oliwek 6 zielonych oliwek 140 g mąki pszennej 100 g mąki pszennej 1 łyżeczka ziół prowansalskich ¼ łyżeczki soli ¼ łyżeczki pieprzu 1½ łyżeczki proszku do pieczenia 4 jaja 125 ml szklanki mleka 50 ml kefiru lub maślanki garść listków bazylii 3-4 łyżki oliwy z pomidorów Wszystkie składniki powinny mieć pokojową temperaturę. Foremkę do pieczenia wyłożyć papierem. Pomidory(...)dodać je z powrotem do obu mąk. Maki wymieszać z ziołami, solą, pieprzem i proszkiem do pieczenia. Jajka roztrzepać z mlekiem i kefirem. Do mąki dodać mieszankę mleczną, wymieszać. Następnie dodać oliwę, pokrojone dodatki (pomidory, salami, ser i oliwki) i porwane listki bazylii. Krótko wymieszać. Ciasto przełożyć do foremki. Piec w 180°C przez ok 40-50 minut. Patyczek

Pełny talerz
Sernik gotowany na biszkopcie 162

dodajemy proszek do pieczenia, ocet i ucieramy. Do piany dodajemy masę z żółtek. Dodajemy również przesianą mąkę, a na końcu olej. Dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 3 równe części. Do pierwszej części dodajemy wiórki kokosowe, do drugiej - mak, a do trzeciej - kakao. Do wysmarowanej tortownicy lub kwadratowej blaszki nakładamy łyżką ciasto na zmianę. Na koniec lekko mieszamy ciasto widelcem(...)powstał marmurkowy wzorek. Ciasto pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu ciasto możemy przekroic na dwa lub trzy placki. Sernik gotowany: Ucieramy margarynę, cukier puder i żółtka. Dodajemy zmielony ser i nadal ucieramy. Masę gotujemy na małym ogniu. Kiedy zacznie wrzeć wlewamy mleko wymieszane z mąką ziemniaczaną i ponownie gotujemy. Na pierwszy biszkopt wysypujemy jagody i przykrywamy

Pyszności Słodkości
Sernik gotowany na makowo-kokosowo-kakaowym biszkopcie 151

dodajemy proszek do pieczenia, ocet i ucieramy. Do piany dodajemy masę z żółtek. Dodajemy również przesianą mąkę, a na końcu olej. Dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 3 równe części. Do pierwszej części dodajemy wiórki kokosowe, do drugiej - mak, a do trzeciej - kakao. Do wysmarowanej tortownicy lub kwadratowej blaszki nakładamy łyżką ciasto na zmianę. Na koniec lekko mieszamy ciasto widelcem(...)powstał marmurkowy wzorek. Ciasto pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu ciasto możemy przekroic na dwa lub trzy placki. Sernik gotowany: Ucieramy margarynę, cukier puder i żółtka. Dodajemy zmielony ser i nadal ucieramy. Masę gotujemy na małym ogniu. Kiedy zacznie wrzeć wlewamy mleko wymieszane z mąką ziemniaczaną i ponownie gotujemy. Na pierwszy biszkopt wysypujemy jagody i przykrywamy

Salonik smaków
Szybkie ciasto owocowe z puszystym białkiem 400

blaszkę:36x25 Czas przygotowania: 45-60minut Składniki: Na ciasto: 4 żółtka 110g masła 110g masła roślinnego czubata proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru odrobina soli 2,5 szklanki mąki pszennej luksusowej 0,5 szklanki mąki krupczatki ------------------------------------------------ 3 budynie śmietankowe 4 białka 1/2 szklanki cukru 0,75 L mleka 3,2 tł 300g malin świeżych lub mrożonych 20 małych truskawek

Kuchnia PROzdrowotna
Muffiny z masą krówkową 162

suche tj. mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.W drugiej miseczce wymieszać ze sobą składniki mokre tj. 2 roztrzepane widelcem jaja, mleko i olej.Do miski z suchymi składnikami wlać wymieszane składniki mokre i szybko wymieszać (tylko do połączenia się składników).Formę na muffiny wyłożyć papilotkami lub dobrze natłuścić i wlać niewielką ilość ciasta (tak aby tylko przykryło

Gospodyni Miejska
Croissant 127

mąki pszennej 4 g soli 1,5 łyżeczki mleka w proszku Wykonanie: W ciepłym mleku rozpuścić drożdże i wlać je do miski. Dodać resztę składników ( masła 15 g ) i wyrabiać jak zwykłe drożdżowe. Gdy będzie gładkie i elastyczne należy przykryć je szmatką i odłożyć na godzinę. Po tym czasie ciasto odkrywamy. Nie należy się przejmować gdy lekko opadnie. Przekładamy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Kawowe ciasto z gruszkami i polewą kokosową 188

słodkich. Ostatecznie ciasto wyszło lepiej niż mogłam się tego spodziewać. Wilgotne, słodkie, z delikatną kakaowo-kawową nutą, schowane pod kokosowym puchem.. babcia była zachwycona, mama też zachwalała, więc jestem z siebie bardzo zadowolona! FILMIK Składniki: ok. 250 g mąki ryżowej  100 g kaszy jaglanej 40 g proszku budyniowego 130 g cukru trzcinowego nierafinowanego 1/2 szklanki mleka(...)kosteczkę, przełożyć do miski. Ostudzoną kaszę zblendować z dodatkiem 1/2 szklanki mleka. Wymieszać składniki suche-mąkę, proszek budyniowy, cukier wanilinowy i sodę oczyszczoną.  Do jajek dodać szczyptę soli i utrzeć na puszystą pianę wsypując stopniowo cukier trzcinowy. Dodawać stopniowo zblendowaną kaszę - łyżka po łyżce, nie przestając ucierać ciasta. Wsypać składniki suche - mąkę z proszkiem budyniowym, cukrem wanilinowym i sodą

Kuchnia Ellie
Babeczki szpinakowo miętowe 127

kremu i łączę mikserem.Na końcu dodaję szpinakowe pure i mieszam mikserem. Babeczki: Do miski wlewam mleko, dodaję jajka, kakao, sól, roztopione wystudzone masło, cukier i łączę mikserem. Do masy płynnej przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaję startą czekoladę gorzką i mieszam wszystko mikserem. Ciasto wykładam do papilotek 2/3 wysokości, u mnie wyszło 12 sztuk.Do każdej babeczki dodaję malinę mrożoną

wesoła kuchnia
Malinowo gryczany tort wegański 145

trakcie miksowania sami wyczujecie czy masa nie jest za sucha) 200 g cukru pudru (użyłam zmielonego ksylitolu) 200 ml wody po gotowanej ciecierzycy łyżeczka proszku do pieczenia „Bita śmietana”/krem: 2 puszki zimnego mleka kokosowego (co najmniej 12 h w lodówce) 100 g cukru pudru (może być ksylitol) słoik dżemu malinowego lub 400 g świeżych malin (zblendowanych) łyżka(...)pszenną, migdałową i proszkiem do pieczenia. Połączyć mikserem masę „maślaną” i mączną (przesiewając) i stopniowo dodawać delikatnie pianę. Powstałe ciasto podzielić na trzy części i każdą piec około 30 minut lub upiec całość na raz i po wystudzeniu podzielić na 2 lub trzy części, ja wybrałam pierwszą opcję. Posmarować dżemem malinowym. Przygotowanie kremu: z mleka kokosowego zebrać tylko

greenscarf
Drożdżówki z serem i jagodami 140

roku! Polecam przepis na zakręcone jagodzianki. Ciasto na drożdżówki nie jest za słodkie, (tylko 2 łyżki cukru na 500 g mąki), a delikatny, lekko słodki domowy, jogurtowy twarożek świetnie łączy się z lekko kwaskowatymi jagodami. Taka ciepła drożdżówka z serem i jagodami wyjęta z piekarnika jest idealna do szklanki zimnego mleka 🙂 Niesamowicie smaczna! Zjedliśmy je na śniadanie, potem do popołudniowej(...)jogurtu greckiego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Mąkę pszenną mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Ciepłe mleko, cukier mieszamy z suchymi drożdżami, zostawiamy aż drożdże zaczną się pienić. Do mąki dodajemy jajko z jogurtem i mleko z drożdżami, wyrabiamy ciasto najlepiej hakiem robota odpowiednio długo, by ciasto było miękkie i elastyczne. Ciasto podsypując delikatnie mąką rozwałkowujemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto Mrówka 545

pyszne ciasto- Mrówka. Przepis podpatrzyłam na blogu Cukrem i Miodem, nieco go zmodyfikowałam. Zanim przystąpicie do robienia doczytajcie przepis do końca- pozwoli Wam to zaoszczędzić trochę czasu ;) Polecam i życzę smacznego! :) Blaszka 22x33cm Składniki:  Biszkopt: 4 jajka +2 żółtka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia  Piana makowa(...)ziemniaczaną, tak aby nie było grudek. Gdy mleko w rondelku się zagotuje, wlewamy do niego niewielkim strumieniem mieszaninę mleka, jajek  i mąki, ciągle mieszając. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Studzimy.Biszkopt:Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka mieszamy z łyżeczką proszku do pieczenia i odstawiamy. Do białek dodajemy szczyptę soli, ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier, ubijamy

Czerwona Porzeczka
Tarta z kremem waniliowym i borówkami (bez glutenu, mleka i jajek) 168

Wymieszać mąki z proszkiem do pieczenia i karobem (jeśli ktoś woli można zamiast niego dodać kakao), dodać miękką margarynę, miód, aromat i ocet. Wyrobić gładkie ciasto. Wypełnić płaską formę warstwą ciasta grubości około 0,5 - 1 cm.  Piec w temperaturze około 220 stopni C do lekkiego przyrumienienia. Składniki kremu: budyń waniliowy bezglutenowy 1 torebka mleko sojowe lub ryżowe

głodny alergik

Proponowane wyszukiwania