ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:297/767)

PŁONĄCY TORT MAKOWY Z KREMEM, PRAŻYNKAMI I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ + KONKURS!!! 2515

kasza manna – 3 łyżki * bułka tarta – 2 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * ekstrakt do ciast rumowy lub migdałowy – 1 łyżeczka KREM ŚMIETANKOWY Z LIKIEREM: * likier śmietankowy Baileys – 125 ml * żółtko – 3 szt * cukier – ok. 50 g * mleko – 170 ml * mąka pszenna – 18 g * mąka ziemniaczana – 18 g * serek mascarpone(...)razem miksujemy na gładki krem. KREM KOKOSOWY: Odkładamy 1/4 mleka kokosowego, resztę podgrzewamy. Żółtko ucieramy z jajkiem i cukrem na puch. Dodajemy odlane mleko kokosowe i obie mąki – miksujemy. Masę jajeczną wlewamy do gotującego się mleka i cały czas mieszając gotujemy budyń, s tudzimy. Masło ucieramy na puch i łyżka po łyżce dodajemy wystudzony budyń kokosowy. Dodajemy likier

Ostra na Słodko
rolada kawowa z rodzynkami w rumie 164

łyżki posiekanych orzechów opakowanie śnieżki 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 100 g czekolady 2 łyżki mleka posypka czekoladowa Białka ubić z cukrem na sztywno a następnie dodawać po żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać do masy jajecznej, Delikatnie wymieszać. Ciasto rozsmarować na dużej blaszce z piekarnika wyłożonej papierem lub silikonowej macie do rolad .Wstawić do piekarnika(...)wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i śnieżką. Wmiksować do niej mascarpone i kawę (razem z fusami). Wmieszać orzechy i rodzynki. Roladę rozwinąć, posmarować kremem i zwinąć. Czekoladę z mlekiem rozpuścić nad parą i polać roladę. Posypać czekoladowymi wiórkami i schłodzić w lodówce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dyniowe babeczki z jabłkiem 137

/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/P9290025-e1476479029225.jpg","description":null,"recipeYield":"12 babeczek","recipeIngredient":["200 g puree z dyni","160 g jab\u0142ka","250 ml mleko (mo\u017ce by\u0107 ro\u015blinne)","100 g erytrol","2 \u0142y\u017ceczka proszek do pieczenia","150 g m\u0105ka ry\u017cowa","1 szt jajko","1 \u0142y\u017cka olej kokosowy","1 \u0142y\u017ceczka cynamon"],"recipeInstructions":["Puree(...)u0142adamy do kokilek na muffiny. Pieczemy ok. 30 minut w 180 st. C."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Dynioe babeczki Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 babeczek Porcje 12 babeczek Składniki 200 g puree z dyni 160 g jabłka 250 ml mleko może być roślinne 100 g erytrol 2 łyżeczka proszek do pieczenia 150 g mąka

Kucharzyca
Niesamowity torcik naleśnikowy z masą z kaszy manny i sera 81

proste placki, do tego dodałam puszystą masę i uwieńczeniem to polewą czekoladową i orzeszkami w karmelu. Składniki na ciasto 3 jajka 4 łyżki mąki 1 pełna łyżka kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 płaskie łyżki cukru 1/2 szkl. mleka 1 łyżka roztopionego masła Składniki na masę 1/2 litra mleka 5 łyżek kaszy manny 3 łyżki miodu

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Bułeczki z ziołami i mozarellą 218

mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 15 g świeżych ziół (oregano, tymianek, rozmaryn, bazylia) 10 kulek mozarelli Bułeczki z ziołami i mozarellą. PRzepisy Thermomix. Wykonanie: Do naczynia Thermomix dajemy ser biały, masło, mleko i sól. Mieszamy czas 15s/obr.6 . Kopystką zgarniamy masę ze ścianek naczynia. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz posiekane drobno zioła. Wyrabiamy ciasto czas 3 min/Interwa

Themo przepisy
Placuszki z ricotty. Z (prawie) jagodami 152

jagód/borówek amerykańskich dodatkowo: syrop klonowy jagody/borówki amerykańskie olej do smażenia Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Żółtko, ricottę, mleko, olej, cukier i cukier waniliowy zmiksować na gładką masę. Dodać mąkę, zmiksować. Białko ubić. Dodać do ciasta, delikatnie mieszając łyżką. Na końcu dodać jagody. Smażyć małe placuszki na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoto-brązowy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta czekoladowa z truskawkami 554

ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez 20-25 minut do lekkiego zrumienienia i tzw. suchego patyczka - upieczone ciasto ostudzić MASA BUDYNIOWA - w rondelku umieścić 300ml mleka oraz cukier, składniki mocno podgrzać - do kubka nalać pozostałe mleko, wymieszać je dokładnie z proszkiem budyniowym - do gorącego mleka dodać posiekaną na mniejsze kawałki czekoladę, wymieszać do jej rozpuszczenia się - gdy mleko się

Smakołyki Bereniki
Gofry 139

łyżeczki proszku do pieczenia  Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z mlekiem,cukrem,proszkiem i mąką. Wlać stopione wystudzone masło,dodać ubite białka i delikatnie łopatką wymieszać. Na rozgrzaną gofrownicę wlewać niewielkie porcje ciasta. Piec przez kilka minut (czas pieczenia zależy od gofrownicy) aż będą złociste i chrupiące. Upieczone wyłożyć na chwilę na kratkę

Kolorowa kuchnia Elki
Śmietankowe ciasto ze śliwkami 170

przepisów wybrałam ten ze strony moje wypieki . Ciasto wyszło pyszne wilgotne, bardzo szybko zniknęło z domu, a dzieci były zachwycone, tylko młodsze zrobiło bleee na widok śliwek, ale bez śliwek szybko znikało w brzuszku.  Ja dodałam laskę wanilii bo miałam akurat w domu. Składniki: 200 g masła, 125 ml (pół szklanki) mleka, 1 szklanka kwaśnej śmietany 18%, w temperaturze(...)pastę z wanilii, wymieszać rózgą kuchenną do połączenia. Dodawać przesianą mąkę z sodą i proszkiem oraz ciepłe masło z mlekiem - na zmianę, w 2 lub 3 turach, mieszając rózgą do połączenia. Formę o wymiarach 33 x 23 cm wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto, wyrównać. Na górze delikatnie poukładać odpestkowane śliwki, rozcięciami ku górze, jedna przy drugiej. Piec

Państwo Wojtczuk gotują
Muffiny z bananami i płatkami owsianymi 105

cukru trzcinowego 1 jajko 70 ml mleka 70 g masła Masło rozpuścić i ostudzić. Wymieszać dokładnie z jajkiem, mlekiem, cukrem i roztartymi widelcem bananami. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane, sodę i zamieszać łyżką do momentu połączenia się składników. Ciasto wyłożyć do foremek na muffiny. Piec około 20 minut w temperaturze 175°C. Polewa: 30 g masła

Bullio
Gofry z płynną czekoladą 218

klonowy Sos czekoladowy: czekolada mleczna śmietanka 30-36% cynamon Przygotowanie: Jajka roztrzepać ze szczyptą soli, a następnie z mlekiem. Masło rozpuścić i wystudzić.  Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodajmy płynne masło, a następnie stopniowo mąkę. Gotowe ciasto powinno być dość gęste. Odstawiamy je na około pół godziny, pozwalając by odpoczęło, a proszek zaczął działać

Karczma Honorietty
ŚWIĄTECZNY MAKOWIEC ZAWIJANY (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu, mąki i cukru) 565

mojej rodzinie Składniki na ciasto: 110g mąki migdałowej ok 80 g – 4 łyżki roztopionego tłuszczu (masło – DO, LCHF, keto lub olej kokosowy – LCHF, keto) 3 duże jajka 20 g łupin babki jajowatej 80 g mleka kokosowego 80 g gęstej śmietany 30% 1 łyżeczka sproszkowanej wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia opcjonalnie słodzik (stewia lub erytrytol) albo ksylitol lub cukier(...)mąkę migdałową, łupiny babki jajowatej, sproszkowana wanilię oraz proszek do pieczenia. Opcjonalnie cukier lub słodzik w formie sypkiej. Masło roztopić w rondelku lub kuchence mikrofalowej.Dodać śmietanę i jajka a następnie wszystko zmiksować. Połączyć dokładnie suche i mokre składniki dodając ok 3-4 łyżek mleka kokosowego do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Gotowe ciasto rozłożyć cienko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Ola la LCHF
BABKA 140

utrzeć z cukrem, dodać cukier waniliowy. Do masy dodawać po 1 jajku i miksować. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować stopniowo dolewając mleko. Przełożyć do podłużnej foremki. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 50 minut. Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem. Można też przełożyć 1/3 ciasta do miski, dodać 3 łyżki kakao, zmiksować. Jasne ciasto wlać

Przepisy kulinarne babci Antoniny
NALEŚNIKI DYNIOWE 126

PRZYGOTOWANIE :  Mleko, wodę, mus z dyni i jajka mieszamy aż składniki dobre się połączą. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia  energicznie mieszamy trzepaczką. Ciasto nie powinno być zbyt gęste ani rzadkie.  Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wlewa chochelką porcję ciasta i smażymy z obu stron na zloty kolor. Naleśniki nadziewamy ulubionymi dodatkami. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
BABECZKI MARCEPANOWE NIEBO W... 147

soli cukier puder do posypania ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Masło utrzeć z cukrem kryształem i cukrem waniliowym.Marcepan pokroić na maleńkie kawałki.Jajka,mleko i marcepan dodać do masła,utrzeć.Wsypać mąkę i proszek do pieczenia,wymieszać.Do papierowych foremek na muffinki  nakładamy po łyżce ciasta,układamy na blaszce.Pieczemy 20 min. w temp.180st..Wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
PRZEPYSZNA BABKA 159

cukru odłożyć,a pozostałe utrzeć z margaryną. Dodajemy ucierając po jednym jajku.Wsypujemy przesianą mąkę z kawą,kardamonem i proszkiem do pieczenia, posiekanymi orzechami,płatkami migdałowymi,dokładnie mieszamy.Wlewamy mleko,miksujemy .Spód blaszki na babkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułka tartą.Wlewamy ciasto do foremki.Pieczemy w 180st. przez 50 min.Ciepłą babkę posypać cukrem pudrem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania