ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:308/767)

CIASTO Z GRUSZKAMI KARMELIZOWANYMI 157

jeszcze nie było u mnie w domu, postanowiłam naprawić ten błąd. Upiekłam kruche ciasto z budyniem i gruszkami w karmelu. Składniki 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 3 żółtka 0,5 kostki margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 budynie czekoladowe z cukrem 500 ml mleka 3 gruszki Ponadto karmelizowane gruszki 5  gruszek 4 łyżki  masła(...)korzenne, chwile podgrzewam aż zaczną się karmelizować. Wtedy do karmelowej masy wkładam gruszki. Owoce  dusić około 5 minut, aż ładnie się  przyrumienią.  Sposób przygotowania Wszystkie składniki ciasta  zagnieść na jednolitą masę , następnie ciasto włożyć na 15 minut do lodówki. Gruszki obrać, pokroić w grubsze plastry, ugotować budyń. Schłodzone ciasto rozwałkować wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem, ułożyć

RAROSSA
Tort biszkoptowy z powidłem i cytrynową pianką. 115

zimnego mleka 1 cytrynowa galaretka 250 ml gorącej wody Dodatkowo: 1 słoiczek powidła śliwkowego dowolna cukrowa posypka 5 dag białej czekolady Wykonanie: 1. Biszkopty: Białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, następnie dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy(...)jest upieczony. W ten sam sposób pieczemy jeszcze dwa biszkopty. Upieczone dokładnie studzimy. 2. Pianka: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śnieżkę ubijamy z mlekiem aż będzie puszysta, dodajemy lekko tężejącą galaretkę i chwilę miksujemy. 3. Przekładanie: Kilka łyżek pianki przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Następnie każdy krążek smarujemy powidłem i pianką, smarujemy również

Izabelawkuchni
Tort waniliowy z kokosem 144

masła - 300 g mleka skondensowanego słodkiego - 50 g kokosu Nasze przygotowania zaczynamy od biszkoptu. Najpierw oddzielamy białka od żółtek i wrzucamy białka do miksera, które ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Potem dodajemy żółtka i dalej miksujemy. Na końcu stopniowo dodajemy wymieszane ze sobą mąki i proszek do pieczenia i mieszamy na gładką masę. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy(...)części i przekładamy masą. Jak już mamy biszkopt przełożony masą robimy polewę. Do garnka wrzucamy masło i topimy na małym ogniu żeby masło nam się nie przypaliło. Następnie dodajemy mleko skondensowane i gotujemy ok. 10 minut aby masa nam zgęstniała. Na końcu dodajemy troszkę kokosu a resztę zostawiamy do dekoracji. Polewę pozostawiamy do wystygnięcia. Gdy polewę mamy gotową to polewamy

Kuchenne Wariacje
czekoladowe muffinki z bitą śmietaną, nadziewane muffinki :-) 137

wszystkich świętych zrobiłam oprócz ciasta wspaniałe muffinki z bitą śmietaną zarówno w środku jak i na zewnątrz. Przepis na te babeczki znalazłam na stronie allrecipes :-)  Wyszły wspaniałe, wilgotne i rozpływające się w ustach :-)  Polecam gorąco Z podanych składników wyszło mi około 30 muffinek :-)  SKŁADNIKI  -2 jajka -1  szkl mleka -1 szklwody -1  szkl oleju(...)pudru -2 śmietan-fixy W  jednej misce dokładnie  mieszamy jajka,mleko, wodę,olej W drugiej cukier waniliowy,mąkę,cukier,kakao,proszek do pieczenia,sodę,szczyptę soli  Następnie do suchych składników dodajemy mokre i bardzo dokładnie mieszamy trzepaczką, nie mikserem. Mamy uzyskać piękne, gładkie,lejące ciasto :-) Formę do muffinek wykładamy papilotkami i wlewamy masę do połowy wysokości-babeczki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Bezglutenowe ciasteczka kokosowo-ryżowe z czekoladą (z mąki ryżowej) 139

ryżowej 30g wiórek kokosowych 1 jajko  2-3 łyżki mleka 3 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki cukru pudru (w wersji dla diabetyków polecam zmielić ksylitol ) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 50g czekolady (dla diabetyków polecam gorzką) Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. (Ciasto powinno być plastyczne i niezbyt suche.) Na końcu dodać posiekaną

Di gotuje
Śmietanowiec z galaretką i białą czekoladą 291

ciasto, które w czasach mojego dzieciństwa gościło prawie w każdą niedzielę na stole. W sezonie letnim masę śmietankową wypełniały kawałki truskawek. Wierzch wieńczyła polewa z gorzkiej lub białej czekolady. Albo galaretka z kawałkami owoców. Niebo w gębie! Udanej niedzieli :) SKŁADNIKI: Na tortownicę o średnicy ok. 23 cm. Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej tortowej szczypta proszku(...)białej czekolady 1 łyżka masła 3 łyżki mleka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy porcjami cukier ciągle ubijając. Następnie dodajemy po jednym żółtku ciągle ubijając. Na koniec dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia - mieszamy już łyżką. Przelewamy ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno) i pieczemy biszkopt

W kuchni Katie
Brownie z masłem sezamowym tahini 134

masłem sezamowym tahini Wykonanie: Piekarnik włączamy na 180 stopni. Czekoladę rozpuszczamy w rondelku, dodajemy tahini i mleko a następnie cukier i zdejmujemy z ognia. Następnie wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Smarujemy naczynie żaroodporne lub foremkę tłuszczem i wylewamy ciasto. Pieczemy 20 - 25 minut. Góra będzie chrupiąca a środek lekko mokry. Brownie z masłem sezamowym tahini

Pyza i Surówka
Ciasto czekoladowe z oliwkami 131

mąki pszennej, 170 g cukru, 80 g kakao, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki sody, 2 jajka, 125 ml mleka, 60 ml oleju roślinnego, 1 łyżka ekstraktu waniliowego, 125 ml gorącej wody, tabliczka czekolady (u mnie biała), 85 g (puszka 200g) hiszpańskich czarnych oliwek   marynata: 500 ml wody, 200 g cukru, 150 ml czerwonego octu winnego(...)śmietany 36%, Marynata:wodę, cukier i ocet zagotować. Włożyć do niego maliny, lub odszypułkowane, przekrojone wzdłuż truskawki. Odstawić do ostudzenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Połączyć wszystkie składniki ciasta z wyjątkiem gorącej wody. Mieszać do momentu, aż wszystko dokładnie połączy się w jednolitą masę. Następnie małym strumieniem dodać wodę. Do masy dodać pokrojone w plasterki czarne oliwki i posiekaną czekoladę

królestwo garów
MURZYNEK Z WIŚNIAMI 173

ubitej piany z białek. Wiśnie jak i śliwki idealnie pasują do słodkiego, kakaowego ciasta. Polecam gorąco!   Składniki: kostka margaryny lub masła 2 szklanki cukru 4-5 łyżek kakao 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej  szklanka wody lub mleka 4 jajka 2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia lub 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej  2 łyżeczki ekstraktu z wanilii(...)Dodałam cukier, masło i wlałam mleko. Wszystko wymieszałam i rozpuściłam na małym ogniu. Odlałam pół szklanki na polewę a resztę odstawiłam do ostygnięcia. Gdy masa stygła zajęłam się wiśniami. Wydrylowałam je  i obtoczyłam w mące ziemniaczanej. W misce ubiłam żółtka.   Cały czas miksując wlewałam wolnym strumieniem  masę kakaową. Wsypałam mąkę, proszek do pieczenia i aromat waniliowy. Wszystkie

potrawyregionalne
Ciasto pietruszkowe bezglutenowe 173

Bezglutenowe ciasto pietruszkowe na mące gryczanej. 2 szklanki tartej na małych oczkach pietruszki ( u mnie prawdopodobnie pasternak) 4 jaja 180 ml oleju rzepakowego 180 gram ksylitolu  300 gram mąki gryczanej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka świeżego imbiru 1 łyżeczka sody i proszku do pieczenia krem   duze opakowanie serka mascarpone tubka mleka słodzonego otarta skórka z 1 cytryny(...)zmiksować z ksylitolem, dodać mąkę, sodę i proszek do pieczenia oraz przyprawy. Wlać olej. Wymieszać, dodać pietruszkę i wymieszać łyżką.  Piec  180 stopniach ok 60 minut w formie na tort. Mascarpone przełożyć do misy, wlać tubkę mleka, dodać skórkę i limoncello i wymieszać.  Przełożyć warstwę kremu na wystudzonym cieście

AZgotuj!
Kruche ciasto z budyniem i marmoladą 281

większej miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia (można przesiać mąkę, ale nie jest to konieczne). Dodajemy margarynę lub masło, siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka, jogurt (lub śmietanę) i cukier, zagniatamy dokładnie ciasto (jeśli po dłuższym zagniataniu będzie się słabo lepić dodajemy odrobinę jogurtu/śmietany, jeśli lepi się za mocno posypujemy rękę lekko mąką). Ciasto dzielimy na dwie części(...)wylepiamy ją ciastem tworząc mały rant (ja to robię uciskając ciasto stopniowo dłonią, na wysmarowanej blaszce łatwo ciasto się rozprowadza). Ciasto nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 10 minut. Wyjmujemy i lekko schładzamy lub (ja tak częściej robię) zostawiamy w wyłączonym otwartym piekarniku. Przygotowujemy masę budyniową. W szklance mleka rozprowadzamy dokładnie

Słodkie okruszki
Ciasto miodowe z orzechami, kremową masą i powidłami (Orzechowiec czy też Miodownik) 271

naszego podniebienia! To ciasto nie może się nie udać - zapraszam do wykonania! SKŁADNIKI: ciasto: - 3 szklanki mąki - 1/2 szklanki cukru - 120 gram masła - 2 jajka - 2 łyżki miodu (użyłam miodu z mniszka lekarskiego ) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody oczyszczonej masa: - 1 szklanka mleka - 2 łyżki mąki pszennej - 2/3 szklanki cukru - 120 gram masła - 2 jajka - 1 słoik(...)Przygotowuję warstwę orzechową: Garnek z masłem, cukrem i miodem umieszczam na małym ogniu. Kiedy cukier dobrze się rozpuści, dodaję orzechy. Całość gotuję na wolnym ogniu przez kilka minut. Przygotowuję ciasto: Do dużego naczynia umieszczam wszystkie składniki i wyrabiam gładkie, elastyczne ciasto. Dzielę na dwie części. Pierwszą cześć wykładam na blaszkę i piekę ok. 12 minut w temp. 180' C (grzałki

Wielopokoleniowo
Cytrynowa kostka – owsiane ciasto z mleczno-cytrynowym kremem 134

skórkę i wyciśnijcie sok. Mleko skondensowane wlejcie do wysokiej miski, wlejcie sok z cytryn ze skórką, całość zmiksujcie aż zrobi się bardzo jasna i zgęstnieje – około 5-6 minut. I już – krem gotowy! Niczego więcej z nim robić nie trzeba. Wyłóżcie krem na naszykowany owsiany spód, zasypcie resztą kruchej masy i delikatnie ją dociśnijcie. Ciasto pieczemy w już nagrzanym piekarniku(...)lodówce. Podajemy schłodzone- krem stwardnieje, a ciasto będzie ultrakruche. Kruchutkie i wyraziste, idealne do herbaty z imbirem. Jeśli jeszcze Wam mało słodkości, możecie je podać z lodami i bitą śmietaną. SKŁADNIKI 170g mąki pszennej ½ łyżeczki soli łyżeczka proszku do pieczenia 120g miękkiego masła, minimum 82% 150g cukru trzcinowego 100g płatków owsianych puszka skondensowanego mleka, polecam Gostyńskie 2 dojrzałe duże cytryny

Karo in the Kitchen
Torta della nonna z nutą mango czyli ciasto włoskiej babci 72

sobą…;) /przepis z książki E.Mórawskiej „White Plate.Słodkie”/ Składniki: ciasto 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 70g cukru pudru 150g masła 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka esencji waniliowej 1 łyżeczka olejku o smaku mango budyń 500ml mleka skórka starta z 1 cytryny 3 żółtka 100g cukru pudru 50g mąki pszennej(...)wierzch 50-70g orzeszków piniowych 1 jajko do posmarowania wierzchu cukier puder Wykonanie: Do miski przesiać mąkę, cukier, sól i cukier. Dodać masło, jajko, żółtko, aromaty i zagnieść ciasto, które należy podzielić na 2 części: mniejszą i większą. Większą częścią wylepić tortownicę i jej brzegi (26cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce. Mniejszą część rozwałkować na kształt tortownicy

Raj dla Podniebienia
Bezglutenowe i ekspresowe ciasto z truskawkami {gf, sf}. 217

recipe] Bezglutenowe ciasto z truskawkami Składniki 1 szklanka (120g) mąki/skrobii z tapioki 1 szklanka (120g) mąki kasztanowej i gryczanej, niepalonej* 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 120ml (1/2 szklanki) mleka migdałowego 60ml (1/4 szklanki) mleka kokosowego 60ml rozpuszczonego oleju kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 3 łyżki stewii z erytrytolem 2 łyżki cukru kokosowego + do posypania (można zastąpić ksylitolem(...)mokre. Dokładnie mieszamy. 4. Przelewamy do formy, na górze układamy truskawki i posypujemy cukrem kokosowym (z góry). 5. Pieczemy w 175C do suchego patyczka. [/foody-recipe] Artykuł Bezglutenowe i ekspresowe ciasto z truskawkami {gf, sf}. pochodzi z serwisu Fill The Bowl

Fill The Bowl

Proponowane wyszukiwania