ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:323/767)

ciasto Latte Macchiato 1968

wykonanie: Kawę zalewamy gorącą wodą. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia a następnie mieszamy z likierem. składniki na krem: 200 g miękkiego masła 400 g waniliowego serka, homogenizowanego 2 szkl mleka w proszku (nie granulowanego) 3 łyżki cukru pudru wykonanie: Masło miksujemy z cukrem na puch, następnie dodajemy serek oraz(...)mleko w proszku i miksujemy do chwili połączenia się składników. dodatkowo: ok. 140 g okrągłych biszkoptów kakao do posypania Pierwszy blat ponczujemy i rozsmarowujemy połowę masy. Na masie układamy warstwę namoczonych w ponczu biszkoptów i lekko oprószamy je kakaem. Biszkopty przykrywamy drugim blatem posmarowanym cienką warstwą kremu, górę biszkoptu ponczujemy, smarujemy resztą masy, układamy namoczone w ponczu biszkopty. Ciasto schładzamy

Domowy Smak Jedzenia
Dyniowe ciasteczka z pajęczyną 153

masła 1/2 szkl cukru pudru 2 żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy do piernika 150 g puree z dyni Lukier: 1,5 szkl cukru pudru kilka łyżek soku z cytryny lub wody Dodatkowo: 50 g gorzkiej czekolady do dekoracji 1 łyżeczka masła 1 łyżka mleka Przygotowanie: 1. Ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść w kulę

Nastoletnie Wypiekanie
Ananasek 152

małymi moimi poprawkami. Dodałam dodatkowo mleko do budyniu, bo na taką wielkość blachy jeden budyń i sam sok to zdecydowanie mało. I to była bardzo dobra decyzja, bo wyszło super. Polecam Wam również ciasto Smakosz , które także  jest rewelacyjne . Składniki Biszkopt 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno(...)masy jajecznej przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką do połączenia składników. Blaszkę o wymiarach 38x23 cm wyłożyć na dnie papierem. Nie smarować boków formy. Wlać ciasto, wyrównać i piec w 180 stopniach C około 35 minut. Masa budyniowa 1 puszka ananasów 1 budyń śmietankowy (dałam dwa budynie + 1 szklankę mleka) Z puszki ananasów odlać

O kuchni z uczuciem
Szarlotka z budyniową pianką 361

ciasto: 500g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 200g cukru 200g zimnego masła (lub margaryny) opakowanie (16g) cukru waniliowego 5 żółtek 2-3 łyżki gęstej śmietany Masa jabłkowa: 1,5kg jabłek kilka łyżek cukru Pianka budyniowa: 5 białek 2 opakowania budyniu śmietankowego ( takie na pół litra mleka) 1/2 litra mleka łyżka masła 180g cukru Ciasto: Mąkę siekamy z masłem, dodajemy

Czerwona Porzeczka
Sernik z rosą 190

będzie rozpływał w ustach! Składniki: Na ciasto 300 g mąki typ 500  Młyn Kopytowa 120 g masła 2 duże żółtka 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki zimnej wody 5 łyżek cukru pudru Na ser 1 kg sera w wiaderku- waniliowe 1 budyń waniliowy bez cukru 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 całe jajka

Z Kuchni Do Kuchni
Gofrowy torcik alla brownie z konfiturą pomarańczową i śliwką w czekoladzie. 177

kakao gorzkie 250 ml mleka 1 łyżeczka proszku  Wykonanie : W misce wymieszać wszystkie składniki suche.Do mleka dodać żółtka i wymieszać, następnie dodać roztopione masło i składniki suche, wymieszać, białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać łyżką. Gofrownicę w kształcie serca rozgrzać, posmarować odrobiną  oliwy, nakładać porcje ciasta, piec około 7 minut , czas pieczenia zależy od waszej gofrownicy

Sama słodycz i szczypta chili
MUFFINKI O SMAKU PIZZY 206

papryczki chili 6 pomidorków koktajlowych 5 dag.szynki 5 dag.pieczarek startych ************************************  W misce wymieszać razem mąkę ,proszek do pieczenia i przyprawy.Osobno roztrzepać jajka , mleko ,olej aż składniki się połączą.Mokre składniki wymieszać ze składnikami suchymi.Dodać 2/3 sera startego do ciasta resztę zostawić.Papryczki chili posiekać drobno ( i tak je bardzo słabo czuć w smaku ,o dziwo nie dają mocnej

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
PLACUSZKI SEROWO-OWSIANE Z BORÓWKAMI 175

smażenia 200 g borówek amerykańskich Wykonanie: Płatki owsiane mielimy. Mąkę mieszamy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia oraz zmielonymi płatkami owsianymi. Ser biały rozdrabniamy widelcem i mieszamy z jajkami oraz mlekiem. Składniki suche dodajemy do składników mokrych. Mieszamy. Ciasto powinno być dość gęste. Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany olej wykładamy łyżką ciasto, formując małe placuszki. Gdy placki

Kuchnia MagdaLeny
MUFFINKI Z CZEKOLADA 82

Krok 2. Przygotowujemy 2 miski: -w jednej łączymy składniki mokre, czyli: jajko, rozpuszczone i wystudzone masło oraz mleko; -w drugiej łączymy składniki suche, czyli: mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier. Krok 3. Przesypujemy składniki suche do mokrych - mieszamy. Krok 4. Do ciasta wsypujemy pokrojoną czekoladę - mieszamy. *część czekolady możemy drobniej pokroić i takimi kawałeczkami obsypać wierzch muffinek (jeszcze przed włożeniem

Moja Książka Kucharska
Serowe scones 152

100g boczku wędzonego 4 jajka masło do posmarowania scones Sposób przygotowania: Mąkę wymieszać z sodą oczyszczona i proszkiem do pieczenia. Dodać masło (lepsze będzie w temperaturze pokojowej) i sól. Dokładnie wymieszać. Dodać tarty na grubych oczkach ser i mleko i zagnieść ciasto (nie za długo wystarczy do połączenia się składników). Ciasto może się trochę lepić jednak nie dodajemy mąki. Rozgniatamy

wysmienity
Racuchy z kwaśnego mleka ze śliwkami 116

Śliwki umyj, wypestkuj i pokrój na niewielkie kawałki. Jajka sparz i wbij do miski. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i z przyprawami. Do jajek dolej mleko i całość dokładnie rozmieszaj metalową rózgą. Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Na końcu do ciasta dołóż pokrojone śliwki. Ciasto na racuchy powinno być stosunkowo gęste, więc w razie potrzeby należy dodać dodatkową porcję

blog.moje-pasje.info
Muffinki wegańskie i bez pszenicy, czyli jak radzić sobie z nietolerancją pokarmową 162

użyłam mleka ryżowego i kokosowego) -mrożone maliny, jagody -gruby cukier do udekorowania Do miski dodać obydwie mąki, proszek do pieczenia, cukier i wymieszać. Do miski dodawać na zmianę olej i mleko, energicznie wymieszać. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami, a następnie wypełnić ciastem w 1/3 wysokości i dodać owoce. Na wierzch dodać jeszcze po łyżce ciasta. Muffiny na mące jaglane

Receptura smaku
Placuszki twarogowe z bananem 172

pieczenia miód Wykonanie: Do miski wkładam twaróg, banan i rozgniatam widelcem. Następnie dodaję roztrzepane jajko oraz mleko, mieszam. Wsypuję mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. W razie potrzeby dodaje miód do smaku. Na rozgrzaną patelnię wlewamy po jednej łyżce ciasta, lekko spłaszczamy. Smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor

magiczna kuchnia Kasi
Muffiny z jagodami 147

jajko, 250 gram jagód mrożonych lub świeżych. Krok 1 Łączymy w misce mąkę, oba cukry i proszek do pieczenia. Następnie dodajemy mleko, olej i jajko, mieszamy. Na końcu do masy dodajemy jagody, całość łączymy za pomocą łyżki. Krok 2 Nakładamy ciasto do formy na muffiny. Krok 3 Pieczemy około 25 minut, do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Coś bym zjadła
Racuszki z jabłkami na zsiadłym mleku 138

Sposób przygotowania: Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na małe kawałki. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy zsiadłe mleko, proszek do pieczenia, cukier waniliowy oraz wbijamy jajka. Całość miksujemy mikserem, dodajemy pokrojone jabłka, mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nakładamy porcję ciasta i smażymy na złoty kolor z obydwu stron. Usmażone racuszki przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Bajeczna Kuchnia