ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:328/767)

Sernik na zimno z truskawkami 147

Bardzo prosty przepis na ciasto bez pieczenia. Idealny sernik na letnie dni – lekki o konsystencji ptasiego mleczko z dużą ilością truskawek:) Czas wykonania: 2 h (+ 6-8 h czas oczekiwania) Ilość porcji: 16 kawałków (forma 0 średnicy 20 cm) Składniki: paczka okrągłych biszkoptów(...)truskawek 3 galaretki truskawkowe + 750 ml wody 600 g serka homogenizowanego waniliowego (np. Danio) 2 śnieżki (śmietany w proszku) 400 ml mleka Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Ubić śnieżkę z mlekiem i dodać po łyżce serka waniliowego – dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Dodać zimne (ale jeszcze

KuchniaWeDwoje.pl
Proste ciasto z bananami 482

cukru trzcinowego 120 ml oleju rzepakowego 125 ml maślanki lub 125 ml mleka + 1 łyżka soku z cytryny 370 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli Wykonanie: Przesianą mąkę mieszamy z sodą oczyszczoną, proszkiem do pieczenia i solą. Odkładamy na bok. Banany rozdrabniamy blenderem. Dodajemy(...)mieszamy całość do połączenia się składników, nie dłużej. Ciasto wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 33×22 cm . Pieczemy od 35 – 40 min 175°C (bez termoobiegu) , lub dłużej, do suchego patyczka. Wyciągamy ciasto i studzimy. Ostudzone ciasto z bananami dekorujemy polewą cytrynową z serkiem. Polewa

Słodki Pomysł
Sernik z owocami na spodzie brownie 150

wszystkimi owocami doskonały, choć najlepszy z truskawkami, uwielbiam truskawki :) Składniki: Brownie: 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki kakao 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody szczypta soli 1 szklanka mleka 2/3 szklanki oleju 2 duże jajka 2/3 szklanki wrzącej wody Masa serowa: 2 kg mielonego białego sera (z wiaderka) 6 dużych jajek 1 szklanka(...)świeże truskawki lub inne owoce Sposób przygotowania: Brownie: Do miski wsypać mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia, sodę i sól, wymieszać łyżką. Dodać mleko, olej, całe jajka, zmiksować. Wlać wrzącą wodę, jeszcze raz krótko zmiksować. Wylać do prostokątnej formy do pieczenia o wymiarach 36x25 cm (ciasto jest rzadkie). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C, piec ok. 20 minut. Truskawki

Kolorowy Przepisownik
Puszysty piernik świąteczny wg Aleex 155

gwałtownie zaprotestował. Protest został rozpatrzony, ciasto znajdzie się wśród innych słodkich gwiazd wieczoru. Skoro ja je będę piekła, to może i Wy skorzystacie z przepisu? Warto, bo jest banalny w przygotowaniu, ale smakuje znakomicie. Składniki: • 2 małe jajka • 2 szklanki mąki • 3/4 szklanki cukru • 1 szklanki mleka • 1 szklanki oleju • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia • 1 czubata łyżeczka sody(...)waniliowy Sposób przygotowania: 1. Przygotować składniki: mleko, olej. Powidła przetrzeć przez sitko, aby były bez pestek i grudek. Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, sodę, kakao i przyprawę do piernika. 2. Wszystkie składniki (oprócz powideł) włożyć do jednej misy. Zmiksować na gładką masę, aż się połączą, a cukry rozpuszczą. 3. Do tak przygotowanego ciasta włożyć powidła śliwkowe. 4. Ciasto ucierać

W mojej kuchni
Ciasto waniliowe z kakaowymi zawijasami 91

przygoowanie "małego co nie co".Ciasto wyszło pyszne do takiego stopnia,że śmiało mogę polecić je wam jako świąteczny wypiek. Składniki: 4 jaja 3/4 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mleka 2 łyżki domowego cukru waniliowego (ewenualnie kupny wanilinowy-Polecam Oetker'a) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka domowego ekstraktu waniliowego 100g

Wielki apetyt
Rolada makowa z kremem budyniowym 129

Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i makiem, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do wyłożonej papierem pergaminowym i natłuszczonej tłuszczem, formy o wymiarach (36x36 cm). Piec około ok.20 minut w 180 stop. Upioeczone ciasto, wyłożyć na ściereczkę, zwinąć ciasto razem ze ściereczką w roladę, oddstawić do ostudzenia. KREM BUDYNIOWY Do rondla wlać 250 ml mleka, dodać cukier, zagotować. Resztę mleka

Kuchnia Danusi
Crostata z morelami i czereśniami 235

Crostata z morelami i czereśniami: 2 duże, wiejskie jajka 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej lub jasnej orkiszowej 1/2 szklanki cukru lub ksylitolu 1/4 szklanki mleka 100 g rozpuszczonego masła (pół kostki) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli kilka dojrzałych moreli (ok. 6 sztuk) duża garść czereśni lub malin lub borówek do posypania: cukier puder lub puder z ksylitolu/agawy(...)puder lub puder z ksylitolu/agawy'; document.write(" "); Do miski wsypujemy mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Mieszamy. Dodajemy jajka, mleko i rozpuszczone masło. Mieszamy rózgą do połączenia lub krótko miksujemy. Tortownicę lub formę na tartę o średnicy ok. 24 cm smarujemy rozpuszczonym masłem. Przekładamy ok. 3/4 ciasta i rozsmarowujemy po całym dnie. Układamy połówki moreli. Pomiędzy morele wtykamy połówki czereśni

Poezja smaku
Ciasto Rzeszowiak 212

Wachowicz.   Składniki: (na blaszkę 24x40 cm) Ciasto kruche:  250 g mąki pszennej  2 żółtka  100 g cukru  150 g masła  1 łyżeczka proszku do pieczenia  4 łyżki śmietany 12%   Masa makowa:  250 g zmielonego  maku  2 żółtka  3/4 szkl mleka  1/2 szkl cukru  1 łyżka masła(...)śmietankowy  6 żółtek  2 łyżki cukru waniliowego  1 łyżka mąki ziemniaczanej  Dodatkowo:  10 białek  szczypta soli  cukier puder do posypania Przygotowanie: 1. Ciasto kruche: Wszystkie składniki wyrobić, uformować w kulę, owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce około 1 godzinę. Po tym czasie ciasto wykleić do blaszki 24x40 cm wyłożonej papierem

Nastoletnie Wypiekanie
Snikers trochę inaczej 939

biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Cały czas ubijać i dodawać po jednym żółtku a następnie porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakako. Na koniec dodać 2 łyżki wody. Ciasto przełożyć do dużej prostokątnej formy wyłożonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec ok 25-30 minut. Placek z orzechami: Orzechy(...)formy wyłożonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec ok 25 minut. Placek ten nieco sie skurczy i będzie ciut mniejszy niż biszkopt. Krem: Dwie szklanki mleka zagotować z cukrem waniliowym.W pozostałym mleku rozmącić żółtka z mąkami i ugotować budyń, wystudzić. Ciemny biszkopt przekroić na dwie części i nasączyć ponczem (ja użyłam herbaty z odrobinką rumu). Margarynę

Monia miesza i gotuje
Muffinki budyniowe 153

rozpuścić w niej cukier. Do osobnego naczynia przesiać mąkę i wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą , sodą oczyszczoną. W osobnej misce wymieszać mleko z jajkami. Do suchych składników dodać powoli mleko z jajkami i przestudzony tłuszcz z cukrem. Wszystko razem delikatnie utrzeć, ale nie zbyt długo. Ciasto powinno być grudkowate.  Papilotki lub silikonowe foremki na muffinki napełniamy ciastem

Aromatyczne Podróże
Ciasto 3 BIT Bez Pieczenia 105

zapraszamy do zapoznania się z poniższym przepisem. Na pewno nie pożałujecie! PRZEPIS NA CIASTO 3 BIT Składniki: 500 g herbatników 500 g masy krówkowej Składniki na krem budyniowy: kostka masła – 200 g 2 budynie bez cukru – proszek 2 x 40 g 2 szklanki mleka 2% – 500 ml 2 łyżki cukru Składniki na masę śmietanową: 400 ml śmietanki(...)kostek gorzkiej czekolady do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie kremu budyniowego: Do rondelka wlej 1,5 szklanki mleka oraz dwie łyżki cukru i doprowadź do wrzenia. Zostaw pół szklanki mleka i wymieszaj w niej proszek budyniowy, który wlej do wrzącego mleka. Od razu zacznij mieszać budyń. Budyń odstaw do przestudzania pod przykryciem by nie powstał kożuch. Ubijaj masło mikserem

Przepiski.pl
Ciasto migdałowe z truskawkami (zawsze się udaje) 223

obaw - upieczenie tego ciasta nie grozi zakalcem! Jest ono naprawdę łatwe, bardzo smaczne i idealnie łączy migdały z truskawkami, co jest raczej rzadko spotykane.  Obowiązkowo spróbujcie! Polecam! (Tortownica o średnicy 22-23 cm) 175g masła/margaryny 150g cukru (u mnie ksylitol ) 1 łyżka cukru waniliowego (polecam domowy - klik) 2 jajka 3 łyżki mleka 150g mąki (może być orkiszowa, owsiana(...)/margarynę utrzeć z dwoma cukrami.   Dodać jajka, mleko, mąkę, mąkę migdałową, proszek do pieczenia i aromat.     Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do formy wysłanej papierem do pieczenia. Wierzch wyrównać, oprószyć kaszą manną, a następnie obłożyć połówkami truskawek (rozcięciem w górę) i posypać płatkami migdałowymi. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika i p iec około 60 minut

Di gotuje
SERNIK PUSZYSTY Z PIANKĄ I ROSĄ 145

się łezki. Wygląda efektownie i z pewnością wszystkim posmakuje. Składniki: Ciasto: mąka 2 szkl. żółtko 1 szt. proszek do pieczenia 2 łyżeczki  margaryna 10 dag.  cukier 1 szkl. jajko 1 szt. śmietana 4 łyżki Masa serowa: twaróg 1 kg. (dwukrotnie zmielony) cukier 1 szkl. olej 1/2 szkl. mleko 1 i 1/2 szkl. budyń waniliowy (bez cukru(...)żółtko 4 szt.  aromat migdałowy 1 cały  Pianka na wierzch: białka 5 szt.  cukier 3/4 szkl. kisiel wiśniowy 1/2 op.  Sposób przygotowania: 1. CIASTO: Wszystkie składniki zagnieść (ciasto będzie kleiste) i nanieść na blachę wyłożoną pergaminem ( 25x35 cm.) najlepiej łyżką zanurzając ją w wodzie. Wyrównać. 2. MASA SEROWA: Ser połączyć ze wszystkimi składnikami, dobrze zmiksować

Kuchnia Paulettes
SERKOWE PĄCZUSIE 168

olej do  głębokiego  smażenia cukier puder do posypania ``~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,solą oraz drobno pokruszonym serem.Dodać jajka ,cukier waniliowy oraz mleko,wymieszać mikserem.W garnku  rozgrzać olej.Dużą łyżkę zamaczać w gorącym oleju(masa nie będzie przywierać) i nabrać porcje ciasta i wrzucać na gorący olej.Wyciągnąć i odsączyć z tłuszczu.Posypać cukrem pudrem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Aksamitny sernik z ajerkoniakiem i pianką. 222

Ciasto: 1 jajko pół szklanki cukru pudru 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki mąki krupczatki 15 dag masła lub margaryny 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 15 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 5 jajek 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka(...)około 20 dag ) mąka pszenna do posypania stolnicy 1 łyżka kaszy manny Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 x 35 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem, oprószamy kaszą manną i wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. 2. Masa serowa

Izabelawkuchni