ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:328/767)

Przepyszny Murzynek z Kremem 1234

kremem. Ciasto czekoladowe z poniższego przepisu wychodzi wilgotn e , delikatn e , rozpływa się w ustach, a krem powstały z banalnych składników również wychodzi zaskakująco pyszny . Przepyszny Murzynek z Kremem - Składniki: 1 szklank a mąki tortowej 3 / 4 szklanki cukru 3 jajka 120 g miękkiego masła 170 g śmietany 18% 3 czubate łyżki kakao płaska łyżeczk a proszku do pieczenia(...)dodajemy mąkę wymieszaną z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą. Na końcu dodajemy śmietanę i łączymy wszystkie składniki do otrzymania gładkiej konsystencji. Formę (ok. 20 x 2 8 cm) smarujemy tłuszczem, wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy przygotowane ciasto. Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni przez ok. 40 minut do tzw. "suchego patyczka". Ciasto całkowicie studzimy , a następnie wzdłuż

Słodka Strona
Babka kawowa 166

Kawę wymieszać z wodą.3. Mąkę, sól, proszek do pieczenia i sodę razem wymieszać.4. Masło zmiksować z cukrem, dodawać po jednym jajku i mieszać, aż masa będzie jednolita i puszysta. Wsypać mieszankę mączną, dodać 1 łyżkę kawy, potem dodawać stopniowo mleko, śmietanę i olejek i wszystko miksować. 1 i 1/4 szklanki ciasta odłożyć do innego naczynia i wymieszać

Kuchnia domowa Ani
tort kawowo-kokosowy 158

większa Składniki: na ciasto: 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 50 g kakao 1 jajko 1/4 szklanki oleju 1/2 szklanki maślanki 1/2 szklanki mocnej kawy parzonej, gorącej na krem: 200 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 50 g drobnego kokosu 150 ml mleka 2 łyżeczki żelatyny dekoracja(...)pieczenia a boki wysmarować masłem i wysypać mąką.  Przelać ciasto do blaszki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175*C. Piec około 60-70 minut, do suchego patyczka (ciasto trochę popęka i urośnie nierówno). Całkowicie wystudzić. Z ciasta ściąć "górkę" a resztę przekroić na trzy blaty. Mleko z kokosem i łyżką cukru pudru zagotować, zdjąć z ognia kiedy kokos

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami 240

Gdybym nie mówiła, że ciasto jest bezglutenowe sądzę, że nikt  by się nawet nie domyślił ponieważ w smaku jest naprawdę bardzo dobre. Składniki: - 100g mąki ryżowej - 80g mąki gryczanej - 60g skrobi kukurydzianej - 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia - 85g kakao gorzkiego - 110g ksylitolu lub cukru brązowego - 100g oleju - 2 jajka - 250 g mleka Polewa: - gorzka czekolada - 100g orzechów włoskich

Pan i Pani Smith w kuchni
Deser z musem czekoladowym i wiśniami 167

przepisami      (tortownica o średn.  24 cm i 26 cm)     Składniki na ciasto: 100 g miękkiego masła 200 g cukru 4 jajka 1 łyżka rumu 160 g przesianej mąki (pszennej tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 30 g kakao                  Składniki   na mus: 5 jajek(...)obsypałam bułką tartą. Ciasto przełożyłam do tortownicy i wstawiłam do nagrzanego piekarnika na około 30 minut. Do suchego patyczka. Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu wyjęłam z tortownicy i przełożyłam na kratkę.     Zrobiłam mus: Żelatynę rozpuściłam w mleku. Obie czekolady stopiłam w gorącej kąpieli. Wystudziłam. Żółtka utarłam z cukrem. Dodałam stopioną czekoladę i wymieszałam. Żelatynę podgrzałam w mikrofalówce, żeby

Kuchnia u Krysi
Frittelle - włoskie mini pączki (bez glutenu) 214

najbardziej smakują już ostudzone :-) Polecam! Składniki: 100 g mąki ryżowej 50 g skrobi ziemniaczanej 50 g skrobi kukurydzianej  300 ml mleka ( u mnie roślinne: sojowe) 100 g cukru 50 g masła 3 duże jajka (L)* 8 g proszku do pieczenia skórka otarta z 1 pomarańczy (umytej i dokładnie wyszorowanej szczoteczką)  skórka otarta z 1 cytryny (umytej i dokładnie(...)mąki wymieszać. Mleko wlać do garnka, dodać masło i cukier. Zagotować. Zdjąć z palnika i jednym ruchem wsypać całą mąkę bardzo energicznie mieszając dużą, najlepiej drewnianą łyżką. Postawić jeszcze na chwilę na palnik mieszając.  Zdjąć z palnika. Miksować gorące ciasto mikserem by nieco przestudziło się. Stopniowo dodawać do masy po jednym jajku cały czas miksując. Wsypać proszek do pieczenia

maniapieczenia
MINI SZARLOTKI 141

wahania nastroju. Zjadłabyś tonę czekolady i innych słodkości. Tak jest z moją przyjaciółką Barbarą, której podarowałabym mini szarlotki, w ten kryzysowy dzień. Deser, który rozpływa się w ustach: kruche ciasto na miodzie, masa jabłkowa z cynamonem przeplata się z pysznym śmietankowym budyniem, wszystko polane limonkowym lukrem i posypane karmelową posypką Delecty. W taki „kryzysowy dzień” świeżo upieczone szarlotki zapakuję(...)nastrój w stu procentach. Zapraszam na przepis :). Składniki: ciasto: 100 g schłodzonego masła 200 g mąki tortowej 1/3 szkl miodu 2 żółtka 1 łyżeczka otartej skórki z limonki 1 łyżka śmietany 30% szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu śmietankowego Delecta 450 ml mleka 3 łyżeczki brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu masa jabłkowa

Trufelkowo
Ciasto dyniowe 169

Hej! Z dyni można robić istne cuda. Nie tylko nadaje się na zupy, ale też fantastyczna jest do ciast. My już pierwsze ciasto dyniowe mamy za

Tylko pysznie
Orkiszowe pancakes 271

ulubionym syropem klonowym i jagodami.  Składniki: 1,5 szkl. mąki orkiszowej jasnej 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru brązowego jajko 3/4 szkl. mleka 2 łyżki masła lub oleju Do miski dodać wszystkie składniki i dokładnie wymieszać trzepaczką.  Odstawić ciasto na kwadrans. Smażyć na rozgrzanej patelni nalewając ciasto łyżką

wyzwania kuchenne
Przepis na domowe ciasteczka orzechowe! 136

masła - 320 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej - 2 łyżki syropu klonowego - 2 czubate łyżki cukru pudru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3/4 szklanki posiekanych orzechów laskowych (na grube kawałki) - 1 duże jajko - 1 łyżka mleka - 60 g masła orzechowego Z w/w składników zagniatamy ciasto. Ciasto jest dość lepkie i tłuste. W dłoniach uformuj kulkę i spłaszcz w dłoniach na mały okrąg

SMYKWKUCHNI
Pełnoziarniste muffinki z malinami i morelami 150

Owoce myjemy i osuszamy. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. W 1 miseczce mieszamy suche składniki: mąki, migdały, proszek, sodę, sól i cukier. W 2 miseczce roztrzepujemy jajka i dodajemy mleko oraz olej. Morele kroimy w kostkę i wraz z malinami dodajemy do ciasta, bardzo delikatnie mieszając. Mokre składniki łączymy z suchymi. Papilotkami wypełniamy blachę na muffinki. Mokrą łyżką nakładamy ciasto

Be Fit Be Strong
Kaszak 143

jednak wybrałam wersję klasyczną bez herbatników, za to z dżemem porzeczkowym i galaretką. Tak zapamiętałam to ciasto z dzieciństwa :). KASZAK Biszkopt 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakako Krem 1 litr mleka 1 szkl kaszy manny 1 szkl cukru 1 masło 1 łyżka kakao cukier waniliowy dżem z czarnej porzeczki

Pieguskowa Kuchnia
Racuchy cynamonowe z rabarbarem 121

jajka 300 g rabarbaru Rabarbar umyć, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem, sodą, cynamonem i cukrem. Śmietanę wymieszać z mlekiem i jajkami za pomocą rózgi kuchennej. Dodać mąkę i   wymieszać, tak by nie było grudek. Do ciasta dodać rabarbar, wymieszać. Placki smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron, na rumiano. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Kakaowe naleśniki z serem i owocami 174

kremówki 1 op. cukru wanilinowego 2 łyżki cukru owoce: maliny, jeżyny, borówki Jajka miksujemy z mlekiem, szczyptą soli, 1 opakowaniem cukru wanilinowego oraz 2 łyżkami cukru. Następnie stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao, mieszamy do uzyskania ciasta o jednolitej konsystencji. Odstawiamy na 10-15 minut. Po tym czasie smażymy naleśniki. Twaróg miksujemy razem z cukrem oraz

Smaki Na Talerzu
Babeczki bakaliowe 164

Składniki: 250 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 2 łyżki miodu 1 szklanka mleka 2 jajka 100 g oleju kokosowego po

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania