ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:337/767)

babka marmurkowa 123

jajkami, dodać cukier, roztopione masło i ponownie zmiksować. Następnie, ciągle miksując, partiami dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu dodać sól. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać ekstrakt waniliowy, a do drugiej kakao (i ew. trochę mleka jeśli masa będzie za gęsta). Do formy wlewać na przemian ciasto waniliowe i kakaowe. Włożyć ciasto do piekarnika

chili & sugar
pierniczki (przepis III) 133

domowej przyprawy do piernika (lub opakowanie sklepowej) ~czubata łyżka miękkiego masła   dodatkowo: jajko rozmącone z łyżką mleka do posmarowania pierniczków Mąkę z przyprawą, sodą i proszkiem przesiewamy, robimy wgłębienie. W rondelku podgrzewamy miód i masło, jeszcze ciepłe wlewamy do mąki zarabiając ciasto nożem. Dodajemy jajko, cukier, siekamy do połączenia składników i wyrabiamy ciasto rękami. Rozwałkowujemy

chili & sugar
Bezglutenowe wegańskie "brownie" 204

cukru Wykonanie: 1. Pestki dyni i kaszę zmiel na mąkę - osobno, następnie zmieszaj razem 2. Dodaj proszek do pieczenia, skórkę pomarańczową, len i kakao. 3. Dodaj miód i mleko, wymieszaj 4. Cały czas mieszając dodawaj wodę, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji (ciasto ma być gęste, ale wilgotne) 5. Dodaj daktyle pokrojone w małą kostkę, następnie jeśli to konieczne dodaj wodę

pyszne zdrowości
Chleb serowy z jabłkami i orzechami 121

cynamonu ¼ szklanki oleju 2 jajka ¼ szklanki mleka papier do pieczenia Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia . Dodać cynamon, jajka, wlać mleko i olej - wymieszać bardzo dokładnie. Następnie dodać starte jabłka, ser, orzechy i jeszcze raz dokładnie wymieszać składniki.  Ciasto przełożyć do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 160 stopni około godziny

Tradycyjna Kuchnia
Racuchy z rabarbarem 189

minut. Między czasie w misce ubijamy na puszystą masę jajko z 1 łyżeczką cukru. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Dokładnie miksujemy. Na sam koniec dodajemy rabarbar i mieszamy delikatnie łyżką. Na rozgrzaną patelnię z olejem nakładamy po jednej łyżce ciasta. Smażymy na złoty kolor z każdej strony. Po usmażeniu racuszki przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym

Truskawkowa Fiesta
Muffinki z kremem kajmakowym 188

chcąc zmarnować składników poratowałam się żelatyną, wyszła pianka zamiast kremu, ale cóż przynajmniej coś wyszło. Składniki na ciasto 2 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru 2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 jaja 1 szkl. mleka 1/2 szkl. oleju Sposób  W jednej misce łączymy składniki suche: mąkę, cukier kakao, sodę oraz proszek

Kuchenne aromaty
Pierniczki z kawą miękkie zaraz po upieczeniu 198

tego 1 szkl. przypalić na karmel) 1 szkl. miodu 60 g kakao 0,5 dużego opakowania proszku do pieczenia 3 łyżki amoniaku (rozpuścić w 0,5 szklanki ciepłego mleka) Sposób Margarynę i masło topimy, wszystkie składniki mieszamy, tak aby powstało luźne ciasto. Całość zostawiamy na noc. Następnego dnia  wałkujemy, wycinamy foremkami wzory, pieczemy na natłuszczonej blasze 10 minut

Kuchenne aromaty
Raffaello z adwokatem 163

Ubić pianę z białek. Dalej ubijać, dodając do białek cukier kryształ. Następnie delikatnie wmieszać kokos, mąki i proszek do pieczenia. Ciasto piec około 20 minut w temperaturze 180 o C. Składniki na masę budyniową: 3 żółtka; 3 łyżki cukru kryształu; 1 szklanka mleka; 1 kostka masła; 1 łyżka mąki ziemniaczanej; 3-4 łyżki waniliowej kawy cappucino; Wykonanie: Żółtka i mąkę

In my kitchen
Kruidnoten - najszybsze pierniczki 133

krótkim czasie? Na pewno nie będą przypominać w smaku, tych leżakujących i nabierających mocy. Myliłam się...i dobrze, bo znalazłam kolejny przepis, tym razem na expresowe pierniczki. Przygotowanie ciasta zajmuje jakieś 3-5 minut. Formowanie - kolejne tyle. Najdłużej z tego wszystkiego zajmuje ich pieczenie. Są wyjątkowe. Sama nie wiem przez co. Może przez ich kształt i rozmiar, a może przez(...)pierniczków): - 115g mąki pszennej tortowej - 50g miękkiego masła - 1 łyżeczka miodu - 2 łyżki mleka - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka przyprawy do piernika - 0,5 łyżeczki kakao - 50g brązowego cukru - szczypta soli Piekarnik nagrzać do 160C. Do miski wrzucić wszystkie składniki i szybko wyrobić ciasto. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha laskowego

CookYourself
Ciasto Murzynek 198

upiekłam cudownie czekoladowego murzynka. Ciasto idealnie pasuje nie tylko do kawy ale również do popijania mlekiem. Prezentowany przepis jest naprawdę prosty a ciasto zawsze wychodzi pyszne! Zapraszam do wypróbowania.   Ciasto Murzynek Składniki: 2 szklanki mąki tortowej, 2 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 jajka, margaryna, 4 łyżki kakao, 1/4 szklanki wody. Wykonanie: Do rondelka wlewamy wodę, doprowadzamy

paapilotkaa
Super ciacho :) 156

Cześć :) Dzisiaj zamiast śniadanka polecamy wspaniałe ciasto, które uwielbiają dzieci :) Ciasto budyniowe z brzoskwiniami. Składniki : 3 szklanki mąki tortowej 1 kostka margaryny 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 paczka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie bez cukru (waniliowy lub śmietankowy) 1 puszka brzoskwiń 1 mleko Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę, jajka, cukier i cukier(...)szklanki i wymieszać budynie. Resztę mleka zagotować i wlać rozmieszane budynie wraz z 1 i 1/2 łyżki cukru, gotować ok 1 min. Gorący budyń wylać na brzoskwinie, drugą część ciasta położyć na wierzch. Pieczemy w 180 C ok. 35 minut, bez termoobiegu przy włączonej dolnej grzałce. Po lekkim przestygnięciu, ciasto posypujemy obficie cukrem pudrem. Zamiast brzoskwiń możemy użyć jabłek

vegetanie
Jabłecznik 134

utrzeć z cukrem aż powstanie prawie biała masa. 3. Dodać olej. Dokładnie wymieszać. 4. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodawać do masy na zmianę z mlekiem. 5. Na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną kaszą manną lub bułką tartą blachę wylać połowę ciasta. Rozłożyć jabłka a następnie przykryć drugą częścią ciasta. 6. Piec w temp

A Ty Smakuj Mnie
Placuszki bananowo-orkiszowe 188

pieczenia - 1 łyżeczka  - oliwa  - miód  - cynamon  Sposób przygotowania:   Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, cynamon, jajko, mleko oraz pokrojone w plasterki banany. Wszystkie składniki zmiksować, aby powstała jednolita masa. Patelnię posmarować ręcznikiem papierowym namoczonym w oliwie. Ciasto wylać na rozgrzaną patelnie, smażyć po około 2-3 minuty z każdej strony. Gotowe placuszki podawać na gorąco

Fit-amina
Rumiane rogaliki drożdżowe 197

łyżeczka proszku do pieczenia     2 jaja     1 szklanka ciepłego mleka     3 łyżki kwaśnej śmietany     4 łyżki cukru kryształu     1/2  łyżeczka soli Dodatkowo:     dżem lub konfitura  1. Drożdże rozpuścić w mleku z cukrem. Odstawić na 10 minut, aż zaczną fermentować(...)Margarynę wymieszać z mąką, dodać drożdże i pozostałe składniki.  3. Wyrabiać ciasto, pozostawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość, rozwałkować.  4. Wykrawać trójkąty, nadziewać i zwijać w rogaliki. Rogaliki układać na blasze do pieczenia. Piec w tem. 160 C, ok 20-30 minut

Apetyczna babeczka
Gofry jak z budki 263

ekstraktu waniliowegododatkowo: dżemy, bita śmietana, cukier puder, świeże owoceSposób przygotowania:Do wysokiego naczynia wsypać obie mąki i proszek do pieczenia - wymieszać.Żółtka roztrzepujemy, dodajemy mleko, mieszamy, a następnie przelewamy jajeczną mieszankę do mąki dodajemy olej, ekstrakt i wszystko miksujemy na najwyższych obrotach. Ciasto powinno być gęste.W oddzielnej misce ubijamy na sztywno białka, które następnie dodajemy partiami do ciasta gofrowego

Słodkie Przyjemności