ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:152/264)

3 bit luksusowy 463

Ciasto wzbogaciłam biszkoptem budyniowym a do kremu dodałam galaretki truskawkowe. Dzięki temu nabrało ono bardziej wyrafinowanego smaku. Składniki biszkopt 5 jajek 1 budyń waniliowy Gellwe ok. 2/3 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Gellwe 1 szkl cukru krem 1 l mleka 2 budynie rodzinne śmietankowe Gellwe 2 galaretki truskawkowe Gellwe 250 g margaryny lub masła dodatkowo(...)puszka masy kajmakowej 2 opakowania Herbatników Regionalnych Petit Beurre Pełnoziarnistych z masłem firmy Cukry Nyskie 330 ml śmietany 30 % 1 śmietanex Gellwe 3 łyżki cukru pudru kilka kostek mlecznej lub gorzkiej czekolady 1. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukry i stopniowo po jednym żółtku. Na koniec wsypujemy przesianą mąką z proszkiem i budyniem. Wlewamy ciasto do formy

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Kokosowo – malinowa fantazja 185

maliny. Ciasto jest cudownie kokosowe, przełamane kwaskową masą malinową. To rozpustne połączenie smaków świetnie ze sobą współgra. A ciasto powstało zupełnie przez przypadek, bo jak bloger spać nie może, to kreuje w głowie nowe przepisy. Potem rano wstaje, biegnie do sklepu po maliny i piecze. Efekty bezsenności przelane na pyszne ciasto, idealne do popołudniowej kawy. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj(...)Odstawiamy do ostudzenia. Następnie wstawiamy do lodówki, aby masa zaczęła tężeć. Przełożenie Na biszkopt wykładamy tężejącą masę malinową. Wstawiamy do lodówki, aby masa zastygła. Następnie wykładamy krem kokosowy i równamy wierzch. Przykrywamy blatem kokosowym i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. * można użyć zarówno świeżych jak i mrożonych owoców Notes - ciasto przed podaniem należy wyjąć z lodówki, aby nabrało temperatury

Wędrówki po kuchni
Ciasto Góra lodowa w wersji kokosowej 163

żółtku. Na koniec delikatnie oraz stopniowo wmieszać mąkę przesianą z kakao. Masę przelać do formy z dnem wysłanym papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 30 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach, a po ostudzeniu przekroić na 2 części. Przygotować krem budyniowy. Z 600 ml mleka odlać odrobinę i rozmieszać w nim budynie z żółtkiem. Pozostałe(...)budyniem.  Całość. Jedną część biszkoptu ułożyć w formie, nasączyć połową kawy i wyłożyć 1/2 kremu budyniowego. Całość przykryć drugim blatem biszkoptowym, nasączyć oraz rozsmarować na nim pozostały krem i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Po tym czasie na wierzchu ciasta należy powciskać biszkopty, tak żeby stały prostopadle oraz w równych odstępach. (Aby ciastka lepiej się trzymały - najlepiej

Di gotuje
CIASTO KUBUŚ 227

ubitych białek dodajemy po jednym żółtku, cały czas ubijając na koniec do masy jajecznej dodajemy przesiane obie mąki i delikatnie mieszamy np. szpatułką, aż wszystkie składniki się ze sobą połączą dno formy 23x24cm wykładamy papierem do pieczenia, nie smarujemy boków,   do tak przygotowanej formy wykładamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy około 30-35 minut do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym(...)ucieramy do lekkiego napuszenia, następnie partiami dodajemy do niego budyń, ucierając po każdym dodaniu, tak aby uzyskać gładki krem Masa śmietanowa: wszystkie składniki czyli serek, kremówkę, ekstrakt wanilii oraz cukier puder umieszczamy w dużej misce i miksujemy, aż uzyskamy gęstą masę śmietanową Nasączanie: wyciskamy sok z jednej cytryny i dodajemy wodę tak aby uzyskać ⅔ szklanki ponczu Wykonanie całości: autorka przepisu

Słodkie zapomnienie
SHREK 108

PYSZNE ZIELONE CIASTO, NA KTÓRE CHĘTNIE SKUSZĄ SIĘ NIE TYKO DZIECI. SKŁADNIKI: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia duża butelka zielonego pysio 3 budynie śmietankowe 3 zielone galaretki śmietana 30% 500 ml 2 opakowania delicji lub jedno duże SPOSÓB WYKONANIA: Przygotować biszkopt: Białka ubić(...)żółtka a na koniec olej. Mąkę pszenną ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać, stopniowo dodawać do ubitej masy  ( delikatnie mieszając łyżką ) Przełożyć masę do wysmarowanej blachy , piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 25-30 minut. Masa budyniowa: odlać szklankę soku pysio, dodać budynie i dokładnie wymieszać. resztę soku zagotować, dodać rozprowadzone budynie i ponownie zagotować

Darcia w kuchni
czekoladowa niedziela #10 - sernik marmurkowy na spodzie brownie 193

budyniowego śmietankowego lub waniliowego ~łyżeczka ekstraktu z wanilii (opcjonalnie, nie zastępujcie aromatem) Wszystkie składniki oprócz czekolady zmiksować lub utrzeć ręcznie - tylko do połączenia się składników, aby nie napowietrzać masy serowej. Z powstałej masy odlać szklankę i zmiksować ją z czekoladą. Na upieczony spód (nie trzeba go studzić, można wylać masę na spód dopiero co wyjęty z piekarnika) wylewamy "białą" masę(...)serową. Łyżką wykładamy na nią masę serową czekoladową w postaci kleksów. Płaską szpatułką mieszamy obie masy razy kilka razy, do powstania marmurkowego wzoru (nie mieszajcie zbyt wiele razy, bo wyjdzie Wam czekoladowy sernik :)). Tortownicę z sernikiem włożyć do większej formy lub naczynia żaroodpornego, które należy napełnić wrzącą wodą do połowy wysokości formy z sernikiem. Całość wkładamy ponownie do piekarnika

chili & sugar
Owsiana tarta z budyniem czekoladowym 214

aromat waniliowy, mleko i olej kokosowy. Zagnieść jednolite ciasto. Rozwałkować i wyłożyć je w formie do tarty. Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut. Przestudzić. Budyń: Skrobię wymieszać z   kakao i erytrytolem. Wlać trochę mleka - około pół szklanki. Dokładnie wymieszać za pomocą trzepaczki. Pozostałe mleko zagotować. Dodać masę budyniową i gotować do zgęstnienia. Tak przygotowany budyń wylać

Fabryka pomysłów
Ciasto z mandarynkami 118

minut w temp. 200stopni. Ciasto ostudzić. Wykonanie masy: Puszki z mandarynkami otworzyć. Mandarynki odsączyć na sicie pozostawiając sok. Mandarynki rozłożyć na upieczonym cieście (pozostawiając ok. 30sztuk cząstek mandarynek do dekoracji). Odmierzyć 400ml soku z mandarynek i dolać do niego 500ml soku pomarańczowego. Sok zagotować. W szklance wymieszać proszek budyniowy z 10 łyżkami soku, tak by nie było grudek. Wlać budyniowy

Mania Wypiekania
Ptysie z kremem waniliowym 148

przestudzenia. Do ciasta dodaję po jednym jajku i miksuję. Ciasto przekładam do rękawa cukierniczego. Na blaszkę wysmarowaną tłuszczem wyciskam niewielkie ciasteczka. Ptysie piekę około 20 minut w temperaturze 190 stopni. 2. Krem: Z mleka odlewam ½ szklanki. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem waniliowym. W mleku, które odlałam mieszam proszek budyniowy. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik z jogurtu i serka ricotta 157

stopniowo jogurt, potem serek i miksujemy  Proszek budyniowy, proszek do pieczenia przesiewamy do masy i miksujemy Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie łączymy z masą serową. Dno tortownicy o śr. 24 cm wykładamy biszkoptami, wylewamy masę. Pieczemy w temp. 180*C przez ok. 50-60 min. Wierzch ciasta powinien być zarumieniony.  Po upieczeniu ciasto zostawiamy

Proste Potrawy
Ciasto na herbacie Earl Grey z owocami i kremem budyniowym 166

sodą i solą. Powoli dosypujemy ją partiami do masy, stale miksując. Wlewamy wystudzone mleko z herbatą i miksujemy całość do uzyskania idealnie gładkiej konsystencji.   Ciasto rozdzielamy na pół wlewając je po równo do form i pieczemy na środkowej półce, przez około 40-50 minut, do suchego patyczka. Studzimy. Krem budyniowy Do zrobienia kremu będziemy potrzebowali zimnego mleka, budyniu

Karo in the Kitchen
Nutelka - ciasto z brzoskwiniami, kremem, czekoladą i truskawkową pianką 729

czekolada.  Na 1 blat ciasta wyłożyć połowę kremu budyniowego, wyłożyć galaretkę z brzoskwiniami i przykryć 2 blatem ciasta. Rozsmarować Nutellę, schłodzić. Wyłożyć resztę kremu i ułożyć równo biszkopty. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. gorącej wody, ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem, miksując powoli dodawać tężejącą galaretkę. Masę wyłożyć na biszkopty. Schłodzić. Posypać startą czekoladą

Z miłości do słodkości
3 bit 398

ciasta dodaję warstwę krakersów – ich słony smak jest absolutnie niewyczuwalny , natomiast przyjemnie się komponuje z pozostałymi smakami. UWAGA : PRZEPIS JEST NA DUŻĄ BLACHĘ. ŚMIAŁO MOŻNA PRZYRZĄDZIĆ NA MNIEJSZEJ I SKŁADNIKI ZMNIEJSZYĆ O POŁOWĘ. SKŁADNIKI: ** masa krówkowa – 500 g ** herbatniki – 50 szt ** krakersy – 25 szt ** śmietana 36% – 400 ml ** śmietanfix – 2 op ** czekolada mleczna – 70 MASA BUDYNIOWA : ** mleko

Ostra na Słodko
Wielkanocna Pychotka 180

budyniowy: 1/2 litra mleka 250 g masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 torebka cukru migdałowego 2 żółtka dodatki: słoik dżemu z czarnej porzeczki płatki migdałowe Ciasto: Do miski wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i cukrem migdałowym. Dodać pokrojone w kostkę masło i posiekać je razem z mąką. W cieście zrobić(...)dosypywać cukier a na końcu mąkę ziemniaczaną. Rozprowadzić masę z białek na obu plackach, na warstwie dżemu. Posypać płatkami migdałowymi. Piec placki ok. 15 minut w temperaturze 150 st. Masa budyniowa: Odlać 1/2 szklanki od przygotowanej ilości mleka i wymieszać z mąką pszenną, mąką ziemniaczaną, cukrem migdałowym oraz żółtkami. Pozostałą ilość mleka zagotować. Do gotującego się mleka dolać mleko

Kolorowa kuchnia Elki
Karpatka 259

się ona z dwóch blatów przygotowanych z parzonego ciasta oraz przepysznego budyniowego kremu. Oczywiście krem można przygotować na bazie kupnego budyniu ale zapewniam, że o wiele smaczniejszy i nie bardziej pracochłonny jest ten domowy. Karpatka jest wyjątkowym ciastem, dlatego, że za każdym razem wygląda inaczej.  Zapraszam;) Składniki ciasto: 125 g masła szklanka zimnej wody  szklanka mąki  łyżeczka(...)jajka Wykonanie: Masło zagotować razem z wodą. Następnie dodać wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i mieszać do czasu, aż ciasto będzie odchodziło od garnuszka. Pozostawić do wystygnięcia. Gdy ciasto będzie zimne utrzeć je z jajkami. Masę podzielić na dwie równe części. Następnie gotowe wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i oprószoną mąką. Blaty piec w 200 stopniach przez

Krakowskie smaki Ani