ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:146/264)

Sernik z orzechami w sosie toffi na cynamonowym spodzie. 123

ciasto a następnie wyłożyć nim dno tortownicy.    Składniki na masę serową; 80 dag twarogu 5 jajek plus dwa białka ze spodu 200 ml jogurtu naturalnego 2 budynie śmietankowe w proszku 3/4 szklanki cukru lub więcej garść rodzynek   Twaróg przełożyć do miski, dodać żółtka i cukier. Wszystko dokładnie zblendować na gładki krem. Dodać jogurt naturalny oraz proszek budyniowy(...)być gęsty i lekko zmieniać kolor na ciemniejszy. Kiedy sos już będzie dosyć gęsty wsypujemy posiekane orzechy. Dokładnie mieszamy a następnie po lekkim przestudzeniu wykładamy na wierzch ciasta. Chłodzimy do zastygnięcia masy.    Podajemy

Radość kipiąca uśmiechem.
3 BIT – bez pieczenia / NAJLEPSZY PRZEPIS! 165

której nikt się nie oprze! Ciasto jest idealnym pomysłem na niedzielny deser albo np. zbliżającymi się wielkimi krokami Dzień Ojca. Każdy wielbiciel słodkości będzie prosił o dokładkę! Spróbujcie koniecznie! SKŁADNIKI: ( 28 x 36 ) * masa krówkowa – 500 g * herbatniki – 50 szt * krakersy – 25 szt * śmietana 36% – 400 ml * śmietanfix – 2 op * czekolada mleczna – 70 MASA BUDYNIOWA : * kostka Kasia – 180 g * mleko

Ostra na Słodko
KARPATKA CZYLI BUDYNIOWY ZAWRÓT GŁOWY 140

pyszny krem budyniowy (lub budyniowo-maślany w zależności od tego, jaki wolimy bardziej) i ciasto gotowe.  Jedyny problem wynika czasem podczas krojenia ciasta i jego konsumpcji :) Ale do krojenia używam bardzo ostrego noża a do konsumpcji - widelczyki, z którymi sprawniej poradzimy sobie niż przy użyciu łyżeczki.  A zresztą .... jaki to problem prawda?   Składniki na ciasto(...)odchodzić” od garnka, chwilkę odparować i zostawić do całkowitego wytygnięcia. Do zimnej masy dodawać po jednym jajku i ucierać (każde kolejne dopiero w momencie, kiedy wbite wcześniejsze połączy się już z ciastem). Ja robię to przy użyciu miksera. Blachę smarujemy masłem, obsypujemy bułką tartą lub kaszą manną. Ciasto podzielić na 2 równe części i piec w 190 stopniach

Walijskie Pichcenie
Tort śliwkowo-czekoladowy i 5 urodziny bloga 163

stopni i piec przez 30-40 minut. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i z wysokości około 40 cm upuścić na ziemię. Ciasto wyjąć z formy dopiero po całkowitym wystudzeniu. Przekroić na 3 blaty. Masa śliwkowa: Śliwki umyć, wypestkować i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka i wlać odrobinę wody. Następnie gotować na średnim ogniu aż śliwki puszczą swój(...)czekoladowy: Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń. Odstawić do wystudzenia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić ją do temperatury pokojowej. Masło utrzeć i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodać roztopioną czekoladę i całość wymieszać na jednolity krem. Na spód tortownicy wyłożyć 1 blat biszkoptu i wlać tężejącą masę śliwkową. Odstawić ją do lodówki aby stężała

My simple kitchen
Babka trójkolorowa 104

Ciasto podzielić na trzy równe porcje. Do pierwszej dodać proszek budyniowy i dokładnie wymieszać. Do drugiej dodać trzy łyżki mąki i esencję waniliową, wymieszać. Do trzeciej dodać kakao i dokładnie wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Najpierw wlać do formy ciasto kakaowe, następnie waniliowe i ostatnie masę z kisielem. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 175 i piec ciasto

Kuchnia Pokoleń
Sernik Harataniec 236

oraz 4 żółtkami. Stopniowo dodajemy ser oraz proszek budyniowy.  Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Dodajemy cukier puder i następnie kisiel.  Układamy ciasto warstwami: Na spód posmarowanej masłem blaszki wykładamy jasne ciasto, które smarujemy dżemem. Na marmoladę trzemy połowę ciemnego ciasta wyjętego z zamrażarki. Na ciasto wykładamy masę serową. Na ser wykładamy pianę, a na pianę

Poezja Smaków - blog kulinarny
Rafaello 200

się masa nie przypaliła.Miękkie masło utrzeć na puszystą masę,stopniowo dodawać wystudzony budyń, ciągle miksując.Na koniec wsypać wiórki kokosowe i całość delikatnie wymieszać.Na dnie blaszki wykładać warstwę ciastek,wyłożyć warstwę kremu, ciastka,ponownie krem, ciastka.Wierzch posmarować cienką warstwą kremu budyniowego i posypać wiórkami kokosowymi.Przygotowane ciasto odstawić do lodówki na kilka godzin  a najlepiej na całą

Moje domowe kucharzenie
Sernik z jogurtu greckiego 174

białek, delikatnie je zmiksować, dodać jogurt, ekstrakt waniliowy i proszek budyniowy, zmiksować do połączenia składników. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier.. Pianę z białek delikatnie wmieszać do masy serowej. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia (spód), wylać ciasto, wyrównać. Na dół piekarnika wstawić naczynie z gorącą wodą. Piec

Domowa cukiernia Ewy
EKLERY Z KREMEM BUDYNIOWYM 167

szklanka wody * 125 g masła * 4 jajka * krem budyniowy  (przepis tutaj) Wykonanie: W garnku zagotować wodę z masłem, zmniejszyć ogień. Gdy masło całkowicie się rozpuści wsypać mąkę i energicznie mieszać ciasto aż utworzy się z niego kula. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Następnie zimne ciasto zmiksować z jajkami. Masę wyciskać za pomocą rękawa cukierniczego

Zrób to smacznie
Oczy carycy - pyszne ciasto na wyjątkowe okazje 225

kakao 1/3 szkl.oleju Żółtka, jajka i cukier ubijamy na puszystą masę. Wsypujemy mąkę, proszek, kakao, wlewamy olej i dokładnie mieszamy. Oba ciasta wykładamy naprzemiennie na blaszkę o wymiarach 23 x 33 cm, tak by uzyskać coś na kształt szachownicy ciasto. Pieczemy 35-40 minut w temp. 180 st.C. Krem budyniowy: 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru

Cynamonowe szczęście
Ciasto cytrynowe 134

połączenia się składników. Ciepłą masę wyłożyć na upieczony biszkopt. Ciasto dobrze schłodzić. Składniki na masę śmietanową: 1/2 l śmietany 30%; 1 cukier waniliowy; 1 łyżka żelatyny (rozpuszczonej w 6 łyżkach gorącej wody); Wykonanie: Śmietanę ubić z cukrem waniliowym , dodać ciepłą rozpuszczoną żelatynę, szybko miksować. Śmietanę wyłożyć na masę budyniową. Dodatkowo: 3-4 małe opakowania herbatników szkolnych; polewa czekoladowa; Na krem

In my kitchen
Ciasto Łabędzi puch 493

cukrem i cukrem wanilinowym. Następnie dodać masę z bułek i gotować całość na małym ogniu przez ok. 7-8 minut aż masa zgęstnieje i będzie ‘bąbelkować’ przez około minutę. Ugotowana masa musi być bardzo gęsta. Odstawić do do ostudzenia. Miękkie masło zmiksować ze szczyptą soli na puszysty, jasny puch. Masę budyniową (tę z bułki) zmiksować mikserem, by nieco(...)łyżce ostudzonej masy budyniowej do utartego masła i miksować do połączenia się składników. Przygotować poncz: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i pozostawić do ostudzenia. Przygotować posypkę: na patelni roztopić masło, dodać cukier i poczekać aż trochę się rozpuści. Kolejno dodać wiórki kokosowe i lekko je zarumienić. Wyłączyć palnik, zestawić patelnię i pozostawić posypkę do ostudzenia. Składanie ciasta: Jeden blat biszkoptu

Kulinarne Przeboje
SERO-MAKO-SZARLOTKA 153

masa twarogowa – wymieszać 200g twarogu z 1 jajkiem i proszkiem budyniowym, do masy dodać 2 łyżki cukru i rodzynki. Odstawić na czas przygotowywania drugiej warstwy twarogu. Rozbić 2 jajka i oddzielić żółtka od białek. Żółtka wymieszać z makiem, pozostałym twarogiem (150g), mlekiem i cukrem waniliowym. Do masy dodać 2 łyżki cukru, łyżkę soku z cytryny i mąkę ziemniaczaną(...)sztywną pianę (można dodać szczyptę soli, żeby białka łatwiej się ubiły) i delikatnie wymieszać z masą serową z makiem. Wyjąć kruchy spód z lodówki. Rozsmarować masę twarogową z rodzynkami na spodzie, a następnie (uważając by kolejna masa nie wmieszała się zbytnio w poprzednią) nałożyć masę z makiem. Na wierzchu ułożyć połówki jabłek, wypukłą (ponacinaną) stroną do góry. Wstawić do piekarnika

Dietolog
BABECZKI ananasowe z morelami 163

Kruche babeczki z kremem, owocami i galaretką! Znane połączenie, które zawsze smakuje wyśmienicie. Bardzo dobrym rozwiązaniem jest krem budyniowy na bazie syropu z ananasa. Babeczki najlepsze są schłodzone. Zapraszam Cię do zapoznania się z przepisem Składniki: Ciasto: 20 dag mąki pszennej 3 łyżki cukru 10 dag masła 2 żółtka Budyń: syrop z jednej puszki ananasa VERA (około 250 ml syropu(...)kawałkach lub plastrach w lekkim syropie VERA morele połówki w lekkim syropie VERA galaretka (wybrany smak) Sposób przygotowania: Ciasto – ze składników wyrabiamy zwarte ciasto. Schładzamy je przez 15 minut w lodówce. Następnie wylepiamy nim foremki. Spód nakłuwamy widelcem. Ciasto pieczemy do zarumienienia – około 15 minut. Budyń – połowę syropu zagotowujemy. Drugą część mieszamy z pozostałymi składnikami i wlewamy

Via Gusto
Ciasto Kubanka 248

porzeczek. Jedno z lepszych ciast jakie robiłam. Składniki: biszkopt: 8 jajek 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 1/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao łyżka oleju szczypta soli masa z Nutellą: 2 szklanki mleka, 3 łyżki mąki, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 łyżki Nutelli 250 g masła masa śmietanowa: 600 g śmietany(...)Dodajemy stopniowo masę budyniową i Nutellę. Miksujemy na gładką masę. Masa śmietanowa: Śmietanę ubijamy razem z cukrem i śmkietan fix. Dla wzmocnienia smaku możemy nasączyć biszkopt rumem. Na wystudzony biskopt wykładamy masę z Nutellą, następnie warstwę herbatników, dżem i drugą warstwę herbatników na końcu masę śmietanową. Posypujemy kakao. Wstawiamy do lodówki na 12 godzin, aby ciasto stęało i "się przegryzło

Lena Gotuje

Proponowane wyszukiwania