ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:143/264)

Rafaello z kremem budyniowym na herbatnikach 243

ciasta bez pieczenia, no i oczywiście wszystkim fanom Rafaello. By ciasto było bardziej autentyczne, udekorowałam je migdałami bez skórki i płatkami migdałowymi :) Składniki: 400g herbatników (np. 8 opakowań po 50g, w każdym 10 herbatników, czyli 80 sztuk herbatników) 200g kokosu 300g masła 82% 2 łyżeczki cukru waniliowego Krem budyniowy: 1250 ml mleka 3,2% 5 płaskich łyżek mąki pszennej(...)grubym dnem najlepiej przelać go do innego naczynia, by szybciej przestygł. Miękkie masło miksujemy z cukrem waniliowym na puszystą masę, stale miksując dodajemy stopniowo zimny budyń. Gdy masa będzie jednolita i bez grudek, dodajemy kokos i dobrze mieszamy. Ciasto można zrobić w blaszce lub na dużej desce. Plusem dla blaszki jest to, że nie trzeba się bawić w wyrównanie brzegów

Smakowy Raj
100. Ciasto krówkowo budyniowe 399

Ciasto: 1 kostka margaryny 4 żółtka 3 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru pudru Masa krówkowa; 400 g cukierków krówek

Jadło i czytadło
TARTA POMARAŃCZOWA Z PIANKAMI. 177

wylepiam ją rozwałkowanym ciastem, delikatnie dociskając brzegi. Przykrywam kawałkiem papieru do pieczenia  i przyciskamy grochem lub fasolą (suche).  Piekę 10 min w temp. 200°C. Odstawiam na bok. Jajka na krem ucieram z cukrem na dość jasną, lekko płynną masę. Mieszam kremówkę i szklankę soku pomarańczowego, a w pozostałej  ilości soku rozcieńczam proszek budyniowy. Mieszaninę kremówki(...)wkładam do piekarnika i podpiekam tak długo, aż pianki zyskają piękną, lekko brązową barwę. Najlepiej smakuje na ciepło. Aby ułatwić sobie życie i nie męczyć się z krojeniem całego ciasta (pianki się strasznie ciągną i kleją do noża), lepiej pokroić tartę przed ułożeniem pianek i zapiekać w pojedynczych kawałkach. * Jeśli chcemy sztywniejsza masę pomarańczową, dodajemy 3 paczki budyniu, dla mnie

W kuchni Karmel-itki
Lekko migdałowy sernik z rabarbarem i kruszonką 297

jupiii! ) :). Sernik jest dość ciężki, ale jednocześnie kremowy i delikatny. Bardzo polecam :). Kruche ciasto: 170 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 130 g masła, zimnego 80 g cukru pół opakowania cukru wanilinowego ( 8 g ) lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii pół łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 550 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie, lub dobrej jakości(...)konieczności obierania łodyg ) 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub proszku budyniowego Wykonanie: Kruche ciasto: Mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczaną wymieszać z cukrem, cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia. Dodać pokrojone w kosteczkę zimne masło i przesiekać wszystko razem nożem lub specjalną siekaczką do kruchego ciasta, do momentu, aż powstanie kruszonka ( można również szybko wyrobić kruszonkę dłońmi ). Naczynie

Opowieści z piekarnika
UCIERANE CIASTO Z JEŻYNAMI I CZEKOLADĄ 127

ziemniaczanej lub proszku budyniowego - 250 g jeżyn + łyżka mąki do obtoczenia - 1/2 czekolady gorzkiej  Masło ucieraj z cukrem pudrem na puszystą masę, dodaj żółtka i dalej ucieraj. Mąkę przesiej przez sitko. Wymieszaj z proszkiem do pieczenia i sodą. Do masy z masłem dodaj mąkę, i ucieraj, dodaj mleko. Ubij pianę z białek i dodaj do masy. Czekoladę zetrzyj(...)tarce o dużych oczkach i dodaj do masy. Jeżyny umyj i bardzo dobrze osusz. Gdyby były zbyt wilgotne obtocz w łyżce mąki ziemniaczanej. Ciasto wylej na blaszkę i poukładaj na wierzchu jeżyny.  Ciasto piekłam w średniej formie. Temp. 170 stopni C, czas: 60 minut (do suchego patyczka) grzanie dół i termoobieg

SMYKWKUCHNI
Szarlotka z kremem budyniowym 2111

jasnych ciast, wyrównać i zetrzeć na tarce jarzynowej połowę ciemnego ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 *C z funkcją góra – dół i piec przez około 40 min. Po upieczeniu wstawić do piekarnika drugą szarlotkę. Wystudzić i wyjąć z formy usuwając papier do pieczenia. Krem budyniowy. Galaretkę rozpuścić w pół szklanki wrzącej wody. Jeżeli żelatyna w galaretce nie zdąży(...)rozprowadzamy proszek budyniowy. Mleko osłodzić cukrem i ugotować budyń. Ściągnąć z ognia i wlać rozpuszczoną galaretkę. Mieszać, aż się połączy na jednolitą masę. Przykryć folią spożywczą, tak aby leżała na budyniu i wystudzić do temperatury pokojowej. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić i miksując porcjami dodawać do wystudzonego budyniu. Gęsty krem wyłożyć na pierwszą szarlotkę i ostrożnie nasunąć drugie ciasto. Lekko docisnąć

https:KKuchniaMniam
Sernik delikatny, puszysty, tradycyjny 114

cały czas mieszać. Proszek budyniowy i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i dodać do masy, wymieszać. Rodzynki zalać wrzącą wodą, zostawić na 5 minut, odcedzić , dodać do masy. Ubić białka na sztywną pianę i powoli dodać do masy, bardzo delikatnie wymieszać, ale już łyżką. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku

Kuchnia Pokoleń
Sernik bałkański (na jogurcie bałkańskim) 198

Białka ubić na sztywno razem z cukrem. Wszystkie pozostałe składniki (żółtka, proszek budyniowy, jogurt i olej) dokładnie wymieszać. Połączyć delikatnie z pianą z białek i przelać masę do przygotowanej tortownicy. Piec przez ok. 70 min. Po upieczeniu uchylić piekarnik i zostawić do całkowitego wystudzenia. Następnie wstawić ciasto do lodówki na kilka godzin, najlepiej

Domowa Cookierenka Agi
Ciasto jabłkowo - orzechowo - kokosowe. 124

długo, aż beza stanie się gładka i lśniąca. Wówczas dodać wiórki kokosowe. Masę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec tak długo, aż ciasto nabierze złotego koloru (u mnie trwało to 30 minut). Krem: Z mleka, proszku budyniowego i cukru ugotować budyń. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło/margarynę utrzeć

My simple kitchen
Magiczne ciasto czekoladowe 133

ciasta przypomina biszkopt z intensywnie czekoladowym kremem budyniowym. Składniki : blaszka 18x24 Wszystkie składniki maja mieć temperaturę pokojową. 4 jajka (oddzielnie białka i żółtka ) 1 łyżka wody 150 g cukru 125 g masła roztopionego i przestudzonego. 60 g mąki 60 g ciemnego kakao 2 szklanki mleka (pół litra)  szczypta soli Wykonanie :   Żółtka ucierać z cukrem i wodą ,aż masa(...)zjaśnieje i będzie puszysta. Nadal miksując dodać masło. Przesiać mąkę i kakao , wlać mleko . Połączyć wszystkie składniki. Masa jest rzadka. Białka ubić na sztywną pianę ze szczypta soli . Delikatnie połączyć pianę z  ciastem. Dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i przelać do niej masę. Piec ciasto 1 godzinę w 160'C. Po tym czasie otworzyć piekarnik i zostawić

Malinowa Kawiarenka
SERNIK PIECZONY Z CZEREŚNIAMI / WIŚNIAMI 163

żółtkami, cukrami, mąkami i proszkiem budyniowym oraz mlekiem. Miksujemy. Dodajemy ostudzony tłuszcz, miksujemy. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Na dno prodiża układamy warstwę herbatników, wylewamy masę serową.wykładamy na nią połówki czereśni lub wiśni, wciskając owoce delikatnie w ciasto.Pieczemy 60 minut . Gotowe wystudzone posypujemy cukrem pudrem. Ciasto możemy upiec również w piekarniku, w tortownicy

Z Majeczką w kuchni
Karpatka z kremem budyniowym 122

karpatkę zrobiłam ja.  Wyszła bardzo dobra krem pyszny waniliowy, palce lizać. :)  Przepis:  Składniki:  ciasto parzone: 250 ml wody 125 g masła lub margaryny  200 g mąki pszennej  5 jajek  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia krem budyniowy: 70 g budyniu waniliowego 500 ml mleka   250 g masła lub margaryny opcjonalnie cukier do smaku(...)powstanie gęsta masa odchodząca od brzegów.  2. Gotową masę zostawić do ostygnięcia, kiedy już wystygnie dodawać kolejno jajka miksując masę aż   powstanie gładka masa. 3.  Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni  4. Ciasto dzielimy na dwie części. I każdą część wykładamy na blachę (rozmiary mniej więcej 32 x 23 ) wyłożoną papierem do pieczenia

Mój pomysł na
Torcik brzoskwiniowo- makowy z kremem budyniowym 147

stopni. 2. Masa budyniowa: Z mleka odlać 100ml. Pozostałe mleko zagotować razem z cukrem kryształem. W odlanym mleku wymieszać budyń. Masę wlać do gotującego się mleka. Wymieszać i gotować 2 minuty. Odstawić do przestudzenia. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać zimny budyń. Utrzeć. Masę wyłożyć na biszkopt makowy. Wyrównać.  3. Masa brzoskwiniowa: Brzoskwinie razem(...)syropem zmiksować blenderem na jednolity mus. Mus przelać do garnka i zagotować. Do gorącego musu wsypać galaretki. Wymieszać. Odstawić do przestudzenia. Gęstniejący mus wyłożyć na ciasto, wyrównać. Odstawić do stężenia. 4. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Przełożyć do rękawa cukierniczego. Ubitą śmietaną udekorować wierzch ciasta

Tradycyjna kuchnia Kasi
SERNIK SZEFOWEJ W LETNIEJ ODSŁONIE 139

kruche ciasto. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Ciastem wyklejamy dno tortownicy (spód wyłożony papierem do pieczenia), nakłuwamy widelcem i odstawiamy do lodówki. Masa serowa: - 0,5kg sera Juliko (b.gęsty) - 2 jajka (przy rzadkim serze dajemy 1szt.) - 1/2 szklanki ksylitolu (lub cukru) - 1 łyżeczka ksylitolu z wanilią (lub cukru waniliowego) - 1 proszek budyniowy (śmietankowy lub waniliowy) lub 40g skrobi - 125g(...)każdym dodaniu miksujemy dalej. Dodajemy także jajka oraz proszek budyniowy. Dokładnie mieszamy. Na schłodzony spód wykładamy 1/2 masy serowej. wykładamy obrane porzeczki (bez zielonych ogonków), przykrywamy druga częścią sera, wyrównujemy. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C i podpiekamy ok. 40 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. Masa bezowa: - 3 białka - szczypta soli - 150g cukru (u mnie trzcinowy

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania