ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:143/264)

Kruche babeczki z budyniem, rabarbarem i truskawkami 134

Babeczki są przepyszne, mięciutkie. Najlepiej, jak to jest w przypadku kruchego ciasta, smakuja nastepnego dnia, choć nie zawsze są w stanie dotrwać do tak przemyślanej degustacji...polecam. Składniki na ciasto: 250 g mąki 2 żółtka 80 g masła  120 g  drobnego cukru 120 ml kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ekstraktu wanilii 1 łyżeczka prosz(...)proszek budyniowy rozpuszczony w mleku. Zagotować ciągle mieszając. Odstawić i  lekko przestudzić. Miękkie masło utrzeć z cukrem do uzyskania puszystej masy. Dodać zółtka, śmietanę, ekstrakt waniliowy, wszystko dokładnie połączyć. Dosypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą, ponownie wymieszać. Rabarbar obrać i pokroić w drobną kosteczkę, zasypać cukrem, wymieszać. Na dno każdej papilotki nakładać do połowy ciasto

Gosia gotuje
pomarańczowy sernik zapiekany z polewą 165

pieczenia i przesiać do masy jajecznej. Dokładnie wymieszać i przelać do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia i piec w 175*C około 30 minut. Po wystudzeniu przekroić na dwa blaty.  Masa serowa: białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na biało, następnie dodać ser, skórkę pomarańczową a po chwili ucierania śmietankę i proszek budyniowy. Na końcu delikatnie połączyć(...)pewno się naprawi). Przestudzić.  Blaszkę, w której piekł się biszkopt ponownie wyłożyć wysoko papierem do pieczenia. Na dnie położyć dolną część ciasta i posmarować je połową przestudzonej polewy. Na to wyłożyć większą część masy serowej i przykryć drugim biszkoptem. Znowu wyłożyć polewę i ser. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec około godziny.  Ten sernik

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto truskawkowe na herbatnikach 208

Tworząc ciasto inspirowałam się przepisem na ciasto Shrek . Ugotowałam gęsty budyń i dodałam do niego galaretki. Budyń ugotowałam normalnie na mleku a zamiast soku dodałam kolejną warstwę ze zmiksowanych truskawek. Na wierzchu jest pianka ze śmietanki i galaretki. Zamiast biszkoptu użyłam herbatników, które oddzieliły poszczególne warstwy. składniki: ok 600 g herbatników kakaowych masa budyniowa 3 budynie śmietankowe bez cukru (budynie(...)Przygotować masę budyniową. Ugotować gęsty budyń z 1 l mleka z dodatkiem 4 łyżek cukru. Do ugotownego już gorącego budyniu wsypać 2 galaretki truskawkowe. Dokładnie wymieszać aby galaretka się dobrze rozpuściła. Masę przestudzić, kilka razy przemieszać aby odparowała i wyłożyć na herbatniki. Ładnie wyrównać. Poczekać aż będzie letnia i wyłożyć kolejną warstwę herbatników. Odstawić do wystudzenia. Przygotować masę truskawkową. Galaretki

Monia miesza i gotuje
Rafaello na krakersach - bez pieczenia 2869

mleko wlać budynie, stale mieszając, gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje. Przykryć folią i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Margarynę utrzeć na puch, stopniowo dosypywać cukier. Dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej. Czekoladę połamać na kawałki, stopić na parze. Przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno. Dodać stopioną czekoladę, krótko zmiksować(...)masy budyniowej dodać ubitą śmietankę, chwilę miksować. Następnie dodać do masy wiórki kokosowe oraz płatki migdałowe. Całość dokładnie wymieszać. Na dnie blaszki o wym. 23x33cm ułożyć warstwę krakersów i rozsmarować połowę masy. Przykryć drugą warstwą krakersów oraz resztą masy. Rozłożyć ostatnią warstwę ciastek. Czekolady połamać na kawałki wraz ze śmietanką stopić na parze. Lekko przestudzić i polać wierzch ciasta. Posypać

Z miłości do słodkości
Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 219

ptysie, ciasto na karpatkę. Krem budyniowy: 650 ml mleka 9 żółtek z dużych jaj 50 g cukru (w oryginalnym przepisie 160 g) 3 łyżki kawy instant 50 g mąki pszennej Do garnuszka z grubym dnem wlać 550 ml mleka kawę, zagotować. W miseczce umieścić 100 ml mleka, mąkę, żółtka, cukier zblendować do połączenia. Na gotujące się mleko wlewać masę żółtkową(...)minuty. Budyń przełożyć do miseczki, przykryć folią, aby dotykała budyniu. Schłodzić. Zimny budyń przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Na każdego eklera wyszprycować krem, przykryć drugą częścią ciasta. Eklery szybko miękną od kremu więc warto je szprycować w dniu podania lub przed samym podaniem. Kawowy lukier: 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki wrzątku 2 łyżeczki kawy instant W mise

moj przepis na
3 BIT 145

szklanki mleka  150g miękkiego masła 400g herbatników 1 puszka masy kajmakowej (krówkowej) 500g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy do śmietany 3-4 krople aromatu śmietankowego 100g gorzkiej czekolady lub kakao A jak to zrobić:  Proszek budyniowy wymieszać z 1/2 szklanki zimnego mleka tak, żeby nie było grudek. Resztę mleka zagotować(...)rozprowadzić masę budyniową, przykryć ją drugą częścią herbatników, lekko je dociskając.  Równomiernie rozsmarować masę kajmakową (można ją wcześniej zanurzyć w gorącej wodzie). Na masę wyłożyć pozostałe herbatniki i trochę je docisnąć.  Wierzch na całości równo pokryć bitą śmietaną.  Czekoladę połamać i zemleć w blenderze (lub zetrzeć na tarce, na grubych oczkach). Ciasto posypać czekoladą (lub kakao

Kuchnia w opałach
Serniczki z porzeczkami 142

kokosowy do smażenia Twaróg rozgnieść widelcem,dodać żółtka,cukier i proszek budyniowy. Dokładnie wszystko wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą twarogową oraz mrożonymi porzeczkami (trochę porzeczek zostawić do dekoracji). Rozgrzać patelnię ,roztopić łyżkę oleju kokosowego i nakładać małe porcje ciasta tworząc niewielkie placuszki. Smażyć po kilka minut z każdej strony.  Placuszki

Kolorowa kuchnia Elki
Rurki z kremem. 221

Krem zależy od waszych upodobań ,u mnie zostały nadziane domowym kremem budyniowym. Przepis podpatrzyłam u Małgosi z bloga Na Piecyku – polecam bardzo!. Składniki : na około 30 rurek 2,5 szklanki mąki 125 g masła Szczypta soli 1 szklanka śmietany 18 % Wszystkie składniki wyrabiamy na jednolitą masę. Jeśli ciasto jest za rzadkie dosypujemy mąkę ,ma być elastyczne,ale nie twarde.Zawijamy

Ladylaura.
Tort z frużeliną wiśniową 207

kawowym, następnie przelać do pierwszej masy i wymieszać do połączenia się składników. Ciasto przelać do przygotowanej tortownicy. Piec około 40 min (do tzw. suchego patyczka), po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić biszkopt na ok. 10 minut. Po tym czasie wyciągnąć i ostudzić. Składniki na masę kremowo-budyniową: 1 litr mleka 3,2% 100 g cukru 5 żółtek 3 łyżki

Kulinarna (nie)codzienność
Ciasto Kubuś 207

wymiarach 23 x 34 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 35 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Masa Kubusiowa: 1 l soku przecierowego Kubuś 3 budynie śmietankowe bez cukru 200 g masła Z soku przecierowego i proszku budyniowego ugotować budyń - 3/4 litra soku przelać do garnka z grubym dnem i zagotować

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto Brazylianka 1757

śmietany (tylko jeśli ciasto jest za mało elastyczne) Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i podzielić na 3 równe części.  Jedną część rozwałkować i przenieść do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piec ok. 20 minut w 180 st. C. Pozostałe dwie części upiec tak samo. Składniki na masę budyniową:  2 szklanki mleka 3 łyżki cukru 1 opakowanie budyniu śmietankowego

talerz przyjemności
łatwy tort biszkoptowy 278

przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 25 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia i kroimy na 2 części. składniki na masę budyniową: 1000 g mleka 240 g cukru 4 łyżki budyniu waniliowego 2 łyżki

Domowy Smak Jedzenia
Budyniowa tarta pod złotymi kroplami 176

sztywną pianę, dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę ubijamy. Na podpieczone ciasto wykładamy jagody, na to wylewamy budyń. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C i pieczemy ok 25 minut. Po tym czasie wyciągamy tartę, zmniejszamy temperaturę w piekarniku do 100 stopni C. Na podpieczona masę budyniową wylewamy ubite białka wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze ok 15 minut

kgwjanczewo
Truskawkowy szał. 42319

czekolady.  Obiecuję Wam nie zawiedziecie się na tym cieście. Osobiście nie potrafiłam się od niego oderwać.  Powstały 2 wersje z czekoladą i bez.  Obie równie smaczne, dla mnie wygrała wersja z ... Składniki:   Mus truskawkowy:   500 g truskawek (kaszubskie) 2 galaretki truskawkowe kardamon mielony Masa budyniowa: 4 budynie waniliowe bez cukru 1l mleka 170 g masła

Malinowe Pocałunki
Ciasto 3bit 372

całość na gładką masę. Masę budyniową po lekkim ostygnięciu nakładamy do formy na herbatniki. Kolejna warstwa składa się z okrągłych biszkopcików. Kolejnym krokiem jest ubicie kremówki. Do wysokiego naczynia przelewamy zimną kremówkę, dodajemy fixy (można ubić śmietankę również bez ich pomocy) i miksujemy na najwyższych obrotach ok. 8 minut. Tak ubitą kremówkę przekładamy na nasze ciasto, a wierzch posypujemy startą

Emcia Pichci