ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:145/264)

SERNIK WANILIOWY NA CIASTECZKOWYM SPODZIE 614

równomiernie na całym spodzie. Wstawić do lodówki. Masa serowa: - 1kg sera twarogowego (użyłam twaróg mielony Piątnicy) - 100g miękkiego masła - 5 dużych jajek - 1 szklanka ksylitolu (lub cukru) - 1 proszek budyniowy waniliowy (lub śmietankowy) - 16g ksylitolu z prawdziwą wanilią (lub cukru waniliowego) - 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego + dodatkowo polewa czekoladowa do polania schłodzonego ciasta W misie miksera utrzeć miękkie masło z ksylitolem

Smaczne Zdrowe
Placek Muśnięty Musem 98

MASA BUDYNIOWA: 500ml mleka 1 budyń waniliowy 140g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki kartoflanej 220g masła WYKONANIE: 1. Połowę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. 2. W drugiej połowie rozmieszać budyń i obie mąki. 3. Połączyć składniki i ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. 4. Masło utrzeć, stopniowo dodawać budyń. 5. Wyłożyć na ciasto, wyrównać. MUS TRUSKAWKOWY

Dziś Ja gotuje
Jak uratować zwarzony krem? 96

Ciasta z kremami i torty to must have na świątecznym stole. Krem maślany i maślano-budyniowy należą do lubionych. Niby proste do wykonania, ale czasem wystarczy jedna sekunda za długiego miksowania i zamiast gładkiego kremu masz masę pełeną grudek. Dlaczego? Właściwie nie wiadomo, bo i składniki były w temperaturze pokojowej i dodawałaś budyń małymi porcjami, a tu klops

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto czekoladowe z kremem śmietanowym z wiśniami 162

pieczenia i kakao. Małymi porcjami wsypujemy do masy jajecznej.  Dodajemy rozpuszczoną czekoladę i delikatnie mieszamy.  Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożonej folią spożywczą i lekko posmarowanej tłuszczem.  Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 195 C na ok. 15 - 17 minut. Studzimy  Wiśnie odsączamy na sicie. Proszek budyniowy mieszamy z kilkoma łyżkami mleka a resztę mleka należy zagotować

Różne smaki w kuchni
Ananasek 212

pieczenia. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Ciepłe ciasto wyjmujemy z formy i zdejmujemy papier. Masa ananasowa: Ananasy odsączamy z zalewy i kroimy w drobną kostkę. Do zalewy dolewamy tyle soku ananasowego, aby łącznie otrzymać 900 ml. Odlać trochę płynu i rozmieszać w nim proszek budyniowy. Resztę płynu zagotować i wlać zawiesinę budyniową. Masę zagotować i zdjąć

My simple kitchen
tradycyjny sernik na kruchym 187

widelcem. Wstawić do lodówki na pół godziny. Schłodzone ciasto podpiec w 200*C przez około 10 minut.  W tym czasie przygotować masę serową: masło utrzeć najpierw samo, później dodać cukier puder a kiedy masa będzie gładka dorzucać po żółtku.  Następnie dodawać po łyżce sera i proszek budyniowy. Białka ubić na pianę i delikatnie wmieszać do sera (nie miksować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
puszyste ciasto Kubuś 370

przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 35×20 cm. Pieczemy ok. 35-40 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu przekrawamy na 2 części. masa budyniowa: 2 małe soki „Kubuś” 2 budynie śmietankowe

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto czekoladowe z kremem śmietanowym z wiśniami 336

pieczenia i kakao. Małymi porcjami wsypujemy do masy jajecznej.  Dodajemy rozpuszczoną czekoladę i delikatnie mieszamy.  Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożonej folią spożywczą i lekko posmarowanej tłuszczem.  Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 195 C na ok. 15 - 17 minut. Studzimy  Wiśnie odsączamy na sicie. Proszek budyniowy mieszamy z kilkoma łyżkami mleka a resztę mleka należy zagotować

Słodkości i nie tylko
Ciasto 3 BIT 367

jest baaardzo długi ( zrobiłam go wieczorem ) i czekaliśmy aż całą noc , aby sie nim poczęstowac ;) Jest wiele przepisów tego ciasta , ja oparłam sie na przepisie PK Wymiary blaszki: 24 x 28  Składniki : - 3 paczki herbatników ( użyłam pełnoziarnistych Bonitki ) - puszki masy krówkowej - 400 g śmietany kremówki - 3 łyżki cukru pudru - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 1 łyzka żelatyny + 1/3 szkl(...)formy ułożyłam 1 warstwę herbatników . Podgrzałam lekko masę krówkową , aby zrobiła się rzadsza i taką masę wylałam na herbatniki . Na masę krówkową znowu położyłam warstwę herbatników. Przygotowałam wcześniej budyń ( 2 budynie na 3/4  l mleka ). Budyń musi byc chłodny , aby dobrze sie połączył z masłem ( temp. pokojowa ) Mase budyniową wylałam i na nią układamy kolejną warstwę herbatników. Śmietanę kremówkę

Słodkości i nie tylko
Ciasto Izaura, czyli murzynek z serem. 457

proszku budyniowego lub mąki ziemniaczanej 2 jajka 1/2 szklanki cukru DODATKOWO: polewa czekoladowa ewentualnie cukrowa posypka, wiórki kokosowe lub płatki migdałowe       Margarynę, cukier, kakao i wodę podgrzewamy, aż do zagotowania, następnie studzimy.       Gdy syrop jest już ostudzony przygotowujemy masę serową. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę.      Do letniej masy dodajemy(...)żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksujemy, dodajemy ubite na sztywno białka, delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, na środek wykładamy masę serową (czasami zostawiam część ciasta i wykładam na masę serową), wkładamy do nagrzanego do 170 stopni C piekarnika i pieczemy około 40-45 minut (przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem), studzimy. Zimne ciasto wyjmujemy

Rozpustne gotowanie
Fiona 136

wlewamy rozrobiony proszek budyniowy. Doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając. Jeszcze gorącą masę przekładamy na biszkopt, wyrównujemy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Układamy delicje. 2 galaretki rozpuszczamy w 250ml gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Ubijamy śmietankę na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i wystudzoną, ale nie stężałą, galaretkę. Dokładnie miksujemy. Wykładamy masę na delicje. Trzeba to zrobić(...)bardzo szybko, ponieważ masa szybko tężeje. Wyrównujemy. Na wierzch wylewamy wystudzoną galaretkę malinową, przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy ciasto w chłodne miejsce na kilka godzin, najlepiej na całą noc, aby delicje troszkę odmiękły

Gotowanie moimi oczami
Placek Muśnięty Musem 397

MASA BUDYNIOWA: 500ml mleka 1 budyń waniliowy 140g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 220g masła WYKONANIE: 1. Połowę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. 2. W drugiej połowie rozmieszać budyń i obie mąki. 3. Połączyć składniki i ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. 4. Masło utrzeć, stopniowo dodawać budyń. 5. Wyłożyć na ciasto, wyrównać. MUS TRUSKAWKOWY

Dziś Ja gotuje
Rafaello na herbatnikach - ciasto na zimno 205

niedzielne ciasto na zimno - rafaello, czyli herbatniki przełożone domowym kremem budyniowym i podprażonymi wiórkami kokosowymi. Ciasto jest proste do przygotowania i bardzo smaczne! Jego smak uzależnia 😋 Uwaga: rafaelllo najlepiej przygotować dzień przed podaniem, ponieważ herbatniki muszą zmięknąć i wchłonąć odrobinę kremu budyniowego.  Składniki na blachę o wymiarach 20 x 30 cm: 2 paczki herbatników (180 g x 2 opak(...)jasną, puszystą masę (ubijać 3-4 minuty na najwyższych obrotach miksera). Następnie do masła dodawać po 1 łyżce ostudzonego budyniu. Cały czas miksować. Blachę wyłożyć papierem (lub przezroczystą folią). Ułożyć warstwę herbatników. Na to 1/3 kremu budyniowego, ponownie herbatniki, krem, herbatniki i resztę kremu. Całość wyrównać. Wiórki kokosowe podprażyć na suchej patelni i posypać nimi wierzch ciasta. Całość wstawić

Ugotować
Tort wiśniowy z cukrowymi płatkami róży 194

nadal ubijać na sztywną pianę. Następnie, cały czas ubijając dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i mieszając łyżką połączyć z masą jajeczną. Tortownicę (21cm) posmarować tłuszczem i posypać mąką, wylać ciasto i piec ok 30 minut w temperaturze 180 stopni (sprawdzić patyczkiem przed wyjęciem czy się upiekł). Ostudzić i podzielić na 3 krążki. Masa wiśniowa: Zagotować(...)wrzątku gęsty budyń. Dodać galaretki i mieszać do czasu aż się rozpuszczą. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem. Cały czas ubijając dodawać po łyżce budyniu wiśniowego. Masa budyniowa: Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, dodając po łyżce zimny budyń. Krążki biszkopta nasączyć ponczem, 2 z nich posmarować konfiturą wiśniową. Krążki

Smakołyki Asi
Drożdżówki [ z olejem rzepakowym] z masą rabarbarowo-truskawkową 190

glosowania i dziękuję .. https://www.facebook.com/DrozdzeBabuni/app_467939593270340 50 dkg mąki  40 g drożdży 1 szkl. letniego mleka 80 g cukru 80 ml oleju rzepakowego 1 jajko szczypta soli Masa rabarbarowo-truskawkowa: kilka łodyg rabarbaru  30 dkg truskawek 1 jabłko  1 opakowanie budyniu malinowego  2 łyżeczki cukru waniliowego  100ml wody + 6 łyżek wody 60 g cukru(...)Proszek budyniowy rozmieszać z 6 łyżkami wody. Dodać do gotującego się rabarbaru i znów zagotować, ciągle mieszając. Trzymać na małym ogniu przez 1 minutę. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto rozwałkować , pokroić radełkiem  w paseczki o szerokości około 1 cm.Paski ciasta skręcić, a następnie zwinąć ślimaczki i układać na blaszce.Na środku ślimaczka małym kieliszkiem zrobić wgłębienie , włożyć w nie masę rabarbarowo

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania