ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:151/264)

Kilimandżaro bez pieczenia 150

budyniowy i mąkę, dokładnie mieszamy. Kiedy w mleku dokładnie rozpuści się kajmak i cukier, dolewamy mieszankę budyniu z mąką i cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy około 30 s. Foremkę o wymiarach około 22x22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy herbatniki, na które wylewamy gorący budyń. Przykrywamy go kolejną warstwą herbatników i studzimy. Do wystudzone ciasto(...)musi być zimne, wykładamy nasze jabłka z galaretką, która zaczęła tężeć. Tę warstwę również przykrywamy warstwą herbatników. Odstawiamy ciasto do całkowitego ostygnięcia.  Na zimne ciasto wylewamy polewę czekoladową i posypujemy karmelową posypką. Na stronie My Gift DNA dostaniecie masę personalizowanych prezentów, ja tym razem postawiłam na kubki do latte, które zimą świetnie nadają się również do herbaty, którą pijamy

MamaOskarka
Zawijany tort z powidłem śliwkowym 210

żółtek dodać ocet wraz z proszkiem do pieczenia i wymieszać na jednolitą masę, odstawić. Następnie połączyć masę z żółtek z białkową i ponownie zmiksować. Po uzyskaniu jednolitej masy, przesiać obydwie mąki i delikatnie, ale dokładnie wymieszać szpatułką (lub mikserem na najniższych obrotach tylko do połączenia się składników). Ciasto przełożyć do przygotowanej blachy. Piecz 30-40 min (do tzw. suchego patyczka(...)minutę. Następnie energicznie wymieszaj do połączenia składników i odstaw do wystudzenia. WYKONANIE: Biszkopt przekrój na pół i pokrój na paski (mi wyszło 8 pasków). Biszkopt w tortownicy wysmaruj cienko masą budyniową, następnie paski biszkoptu wysmaruj powidłem oraz kremem budyniowym. Pierwszy kawałek zwiń jak roladę, ułóż na środku w tortownicy i do niego dokładaj kolejne kawałki. Schłódź w lodówce. Po kilku

Kulinarna (nie)codzienność
Ciasto Góra lodowa 1746

żółtku. Na koniec delikatnie oraz stopniowo wmieszać mąkę przesianą z kakao. Masę przelać do formy z dnem wysłanym papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 30 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach, a po ostudzeniu przekroić na 2 części. Przygotować krem budyniowy. Z 600 ml mleka odlać odrobinę i rozmieszać w nim budynie z żółtkiem. Pozostałe(...)budyniem.  Całość. Jedną część biszkoptu ułożyć w formie, nasączyć połową kawy i wyłożyć 1/2 kremu budyniowego. Całość przykryć drugim blatem biszkoptowym, nasączyć oraz rozsmarować na nim pozostały krem. Całość schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Po tym czasie na wierzchu ciasta należy powciskać biszkopty, tak żeby stały prostopadle oraz w równych odstępach. (Aby ciastka lepiej się trzymały - najlepiej

Di gotuje
Karpatka trójsmakowa 599

mleka. Zagotować z 3 łyżkami zwykłego cukru. W pozostałym mleku rozpuścić proszek budyniowy. Gdy mleko zacznie się gotować to wlać do niego masę ze szklanki.  Cały czas mieszać i gotować około 1 minuty. Gęsty budyń zdjąć z ognia i ostudzić. Masło ubić na miękką, puszystą masę. Na sam koniec dodawać do niego po 1 łyżce przestudzonego budyniu. Wszystkie składniki(...)powstania jednolitego kremu.  Krem śmietanowy Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie, ostudzić. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywną masę. Na sam koniec dodać do niej cukier puder (stopniowo) i rozpuszczoną żelatynę. Całość delikatnie wymieszać.  Na blachę wyłożyć jeden płat ciasta. Następnie przełożyć na niego krem waniliowy. Ciasto wstawić na kilka minut do lodówki. Gdy krem lekko stężeje to przełożyć

Ugotować
CIASTO CYTRYNOWE 193

masą jajeczną. Piekarnik nagrzewam do 180 stopni Celsjusza. Ciasto przelewam do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do pieca na 30 minut,a najlepiej do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu studzę.  Teraz czas na masę cytrynową. 3 szklanki wody zagotowuję z cukrem. W czwartej szklance rozpuszczam proszek budyniowy i wlewam do wrzącej wody. Gotuję do zgęstnienia. Do bardzo

W kuchni Karmel-itki
Naleśniki budyniowe z twarożkiem i zdrowym kremem czekoladowym 138

orzechów i prawdziwego kakao ciężko się tam doszukać... NALEŚNIKI BUDYNIOWE Czas przygotowania 15 minut Z podanych składników wychodzi 5 naleśników Opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru Duże jajko Mleko Wszystkie składniki wystarczy dokładnie zmiksować na gładką masę Mleko dodać w takiej ilości, żeby uzyskać dość rzadką konsystencję. Ja robię to ciasto bardziej płynne niż w przypadku tradycyjnych naleśników, wychodzą wtedy cienkie

HealthyCreations
Pijana gruszka z budyniem, czyli gruszka w winnej galaretce, waniliowy budyń i słodkie, prażone migdały. 181

Znakomicie też sprawdzi się podane w większym naczyniu – gdy masa zastygnie, będzie można ją pokroić niczym ciasto! Składniki Warstwa winna 1 spora gruszka 1/3 łyżeczki kardamonu w proszku 1,5 łyżki stewii z erytrytolem* 1 szklanka i 1/3 szklanki wina białego 1/3 szklanki wody 1 łyżeczka agar agar Warstwa budyniowa 1 opakowanie budyniu waniliowego 1,5 szklanki mleka roślinnego

Fill The Bowl
Warstwowy torcik ala Szarlotka 267

składniki połączą sie ze soba w gęstą, jednolitą masę. Delikatnie przestygniętą polewę wylewamy na warstwę budyniową. Tortownicę po raz kolejny wkładamy do lodówki- przynajmniej na 20 min, aż polewa zgęstnieje i przylgnie do torcika. ZDOBIENIE: Zastygnięte warstwy utworzą zwartą całość. Za pomocą noża- oddzielamy delikatnie boki i podstawę ciasta od tortownicy i wykładamy torcik na paterę. Śmietanę ubijamy. Bitą śmietanę

Domowe Torty
Profiteroles- mini ptysie 211

puder do oprószenia * Zamiast kremu budyniowego ptysie można nadziać, np. bitą śmietaną.     Przygotowanie:   1. Ciasto ptysiowe: Masło, wodę i cukier umieścić w garnuszku i zagotować do rozpuszczenia się masła. Wsypać przesianą mąkę wymieszaną z solą i mieszając trzymać jeszcze chwilę na ogniu. Powstanie bardzo gęsta masa, która powinna odchodzić od ścianek garnuszka

Nastoletnie Wypiekanie
Naleśniki z serem, bakaliami i sosem czekoladowym 119

łyżeczki budyniu czekoladowego kilka kostek czekolady Składniki na ciasto zmiksować ze sobą na gładką konsystencję i usmażyć naleśniki. Ser połączyć z pozostałymi składnikami i dokładnie ze sobą wymieszać. Gdy masa będzie za sucha można dodać 2-3 łyżki śmietany. Słodzimy wedle własnego uznania. Z mleka, cukru i proszku budyniowego gotujemy budyń. Zdejmujemy z ognia i wrzucamy czekoladę. Mieszamy

My simple kitchen
Ciasteczka budyniowe 232

Mnie tak. Dzisiaj proponuję chrupiące i delikatne  ciasteczka budyniowe .  Składniki: 250 g masła 100 g cukru pudru 250 g mąki tortowej 80 g budyniu waniliowego Masło o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy mąkę i budyń (proszek). Dokładnie mieszamy, aby składniki połączyły się. Ciasto schładzamy w lodówce (1 godzinę). Zimne ciasto rozwałkowujemy

Salonik smaków
BUDYNIOWIEC Z MUSEM MORELOWYM 132

Wszyscy miłośnicy budyniowych ciast powinni być zadowoleni :) To szybkie, proste i lekkie w smaku ciasto.  A pyszny morelowy mus dodatkowo wzbogaca jego smak ... Składniki na ciasto: 125 g maki  65 g cukru 65 g masła lub margaryny 1 jajko  jeden proszek mały do pieczenia Masa: 500 ml mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 200 g cukru

Walijskie Pichcenie
SEROMAK CZYLI SERNIK I MAKOWIEC W JEDNYM 186

miksera, ale można także zagnieść ciasto ręcznie.W razie potrzeby dodać 1-3 łyżki zimnej wody. Ciasto powinno mieć konsystencję kruszonki. Ciastem wykleić dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Dokładnie wygnieść spód i odstawić blaszkę do lodówki. Masa makowa: - 250g suchego mielonego maku - 250g (ml) wrzącej wody - 2 jajka (osobno białka i zółtka) - 62g masła - 100g powideł - 1/2 szklanki ksylitolu(...)proszek budyniowy i wymieszać. Na końcu dodaję skórkę pomarańczową. Na schłodzony kruchy spód wykładam masę makową, równomiernie ją rozprowadzam, na masę makową wylewam masę serową, wyrównuję. Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170*C i piekę do lekkiego przyrumienienia sernika ok.60 minut, na programie góra-dół. Przy większej ilości masy serowej, czas należy wydłużyć ok. 5-10 minut. Ciasto wyjmuję

Smaczne Zdrowe
Makowa panienka 203

jakiegoś powodu nie było Wam z nim po drodze, to zmieńcie to, a obiecuję, że nie pożałujecie. Osobiście najbardziej przypadła mi do gustu idealnie wyważona słodko-kwaśna cytrynowa masa. Do tego ciasto jest bardzo szybkie w wykonaniu, co niejednokrotnie ma przecież ogromne zaneczenie. Polecam:) Biszkopt makowo-kokosowy: 150 g maku 100 g wiórków kokosowych 100 g mielonych migdałów(...)reszty dodajemy cukier i doprowadzamy do wrzenia. Odłożone mleko mieszamy z żółtkami, dodajemy proszek budyniowy i ponownie mieszamy do połączenia. Przygotowaną mieszankę wylewamy na gotujące się mleko i intensywnie mieszając, gotujemy przez kilka minut, do wyraźnego zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na jasną masę. Do utartego dodajemy po łyżce zimny budyń i miksujemy do połączenia. Przygotowany krem wykładamy na jeden

Smaki Na Talerzu
Porzeczkowy przekładaniec 206

Dziś mam dla Was pyszne  i eleganckie ciasto. Delikatnie kruche blaty, aksamitny krem budyniowy, a dla przełamania smaku mus z czerwonej porzeczki, znów mi się udało wymyślić coś co nie tylko zachwyca smakiem ale będzie się idealnie prezentować podczas letniego przyjęcia w ogrodzie. Ciasto: 2 3/4 szklanki mąki pszennej (używam Mąki Szymanowskiej Ekologicznej) 1/2 kostki (100 g)  masła(...)śmietany 1 łyżeczka sody Z podanych składników zagniatamy ciasto, a następnie jak to bywa z kruchym ciastem chłodzimy przez ok godzinę w lodówce. Następnie dzielimy na 4 części i każdą część rozwałkowujemy na placek wielkości blaszki (23x35). Pieczemy w 180 st. C na złoty kolor czyli przez ok 10-15 minut Masa owocowa: 500 g czerwonej porzeczki (mogą być mrożone

Cynamonowe szczęście