ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:157/264)

Sernik gotowany z galaretką i brzoskwiniami 253

galaretce (również brzoskwiniowej). Jest to ciasto bez pieczenia, dlatego nie pozostaje Wam nic innego, jak tylko wypróbować przepis przy najbliższej okazji. Ciacho robiłam już kilkakrotnie, a dodam nawet, że przygotowywałam je już na Komunię oraz na imprezę do pracy mojego Taty. Zdało egzamin na szóstkę! Polecam serdecznie :).     Składniki: (na blaszkę 24x24 cm) Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu(...)gorącej wody duża puszka brzoskwiń Przygotowanie: Masa serowa: Zmielony twaróg przełożyć do dużego garnuszka. Zasypać cukrem i cukrem waniliowym. Dodać również pokrojone w drobną kostkę masło. Całość podgrzewać, aż masełko oraz cukier się stopią i połączą z twarogiem. W międzyczasie w mleku rozprowadzić budynie i żółtka. Najlepiej zmiksować, by uniknąć grudek. Budyniową mieszankę wlać do gorącego twarogu z cukrami

Nastoletnie Wypiekanie
Babeczki z kremem budyniowym 111

zdjęcia babeczek z kremem budyniowym przygotowywałam na konkurs fotograficzny #UpieczZeSmegiem (wyników jeszcze nie znam :D ) Więcej zdjęć znajdziecie na naszym koncie Instagram CzteryFajery.pl Ciasto na kruche babeczki z kremem budyniowym proporcja na około 20-25 babeczek, w zależności od wielkości foremek 150 g mąki pszennej 50 g cukru pudru 80 g zimnego masła 1 łyżeczka cukru waniliowego lub ekstraktu(...)masło powinno mieć taką samą temperaturę, dzięki temu krem się nie zważy. Masło ucieram na puszystą masą, nie przerywając ucierania dodaje po jednaj łyżce budyniu. Krem budyniowy powinien mieć gładką konsystencję, bez żadnych grudek. Przepis na kruche babeczki z kremem budyniowym Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia, dodaję masło, cukier puder i cukier waniliowy (lub ekstrakt z wanilii). Siekam nożem

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sernik gotowany z budyniem bananowym 180

Proszek budyniowy dokładnie rozpuszczamy w zimnym mleku i wlewamy do gorącej masy serowej cały czas mieszając. Gdy masa zgęstnieje gotujemy jeszcze chwilę (jak podczas gotowania budyniu) i garnek zestawiamy z kuchenki. Połowę gorącej masy przekładamy do formy na spód z herbatników. Wyrównujemy powierzchnię, a na masę układamy kolejną warstwę herbatników. Po wyrównaniu powierzchni ponownie układamy ostatnią warstwę herbatników. Ciasto przykrywamy

mojewypiekiinietylko
Francuska tarta z serem i gruszkami 270

smaków: kruchutkie ciasto francuskie, serowo-budyniowe nadzienie i owoce. Całość posypana chrupiącymi migdałami. To doskonały jesienny deser do kawy.  Tartę zrobicie w pół godziny, dlatego warto mieć w lodówce zapas ciasta francuskiego i przygotować ją gdy przyjdzie nam nagła ochota na coś słodkiego ;) 220 g ciasta francuskiego 3 gruszki  garść płatków migdałowych Masa serowa: 400 g serka kremowego

Smakołyki Asi
SERNIK ZEBRA 510

mielony ksylitol lub puder do oprószenia ciasta przed podaniem Żółtka oddzielić od białek (najlepiej do dwóch misek: białka do większej, żółtka do małej). W misie miksera ucieramy na puch miękkie masło z dodatkiem ksylitolu (lub cukru). Dodajemy po jednym żółtku i cały czas ucieramy. Następnie dodajemy proszek budyniowy lub mąkę ziemniaczaną. Do masy dokładamy partiami ser i mascarpone

Smaczne Zdrowe
Karpatka 198

ciasta (tzw. parzonego) przełożonego kremem budyniowym. Kiedyś zawsze przygotowywałam karpatkę z „pudełka”. Jednak zrobiona własnoręcznie jest pyszna i prosta do wykonania i przygotowana tylko z naturalnych składników. Składniki: Składniki na ciasto: 125 g masła 5 jajek 1 szklanka wody 1 szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę: 2 budynie waniliowe (bez cukru

Ciastka i ciasta
Karpatka z brzoskwiniami i galaretką 199

ziemniaczaną. Gdy mleko wrze przelewamy masę z żółtkami i energicznie mieszamy (tak aby nie powstały grudki). Budyń studzimy, przykrywamy folią spożywczą (żeby nie powstał kożuch). Wystudzony budyń ucieramy z masłem lub margaryną. Galaretkę rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Brzoskwinie kroimy w kosteczkę. W formie układamy pierwszy blat ciasta. Smarujemy połową kremu budyniowego, wykładamy brzoskwinie. Delikatnie polewamy tężejącą galaretką, odstawiamy

VioletoweKucharzenie
Kakaowa karpatka z truskawkami 209

ziemniaczaną. Gdy mleko wrze przelewamy masę z żółtkami i energicznie mieszamy (tak aby nie powstały grudki). Budyń studzimy, przykrywamy folią spożywczą (żeby nie powstał kożuch). Wystudzony budyń ucieramy z masłem lub margaryną. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzątku. Truskawki kroimy w plasterki. W formie układamy pierwszy blat ciasta. Smarujemy połowa kremu budyniowego, wykładamy truskawkami. Delikatnie polewamy tężejącą galaretką, odstawiamy

VioletoweKucharzenie
Gryczane ciasto z bezą i truskawkami! 143

gryczanej + 1 łyżka proszku budyniowego o smaku czekoladowym - 120 g cukru (bądź użyj słodzika np. stewii ) - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 12 -16 dużych truskawek WYKONANIE: Olej, mleko i jajka połącz za pomocą trzepaczki z mąką i proszkiem do pieczenia. Cukier zmiel na cukier puder i dodaj do masy. Formę wysmaruj olejem i wylej masę. Ułóż truskawki wstaw(...)cukru pudru płaskie -  3 łyżki wiórków kokosowych Ubij białka na sztywną pianę dodaj cukier i dalej ubijaj na wysokich obrotach, dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj delikatnie masę. Po upływie 35 minut od pieczenia ciasta otwórz piekarnik i wyłóż na ciasto pianę. Piecz kolejne 15 minut w temp 155-160 stopni C, z termoobiegiem. Ciasto po całkowitym wystudzeniu, udekoruj truskawkami ;-) Życzę

SMYKWKUCHNI
Biszkoptowe z sernikiem i truskawkami 147

ciasto wcale nie musi być czasochłonne. Wystarczy że dzień wcześniej upieczesz biszkopt i sernik, a drugi dzień poświęcisz na krem i wykończenie.  Równie dobrze możesz zrobić to ciasto w formie okrągłego tortu, więc jeśli nadarza się jakaś okazja, to nawet się nie wahaj. Przygotuj je, a jeśli chcesz- zdjęciem podziel się na Facebooku lub Instagramie oznaczając profil @Kuchnia(...)budyniowy. Białka ubijamy ze szczyptą soli i łączymy z masą serową. Całość przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170⁰C na ok 45 minut. Studzimy najlepiej kilka godzin w uchylonym piekarniku. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w ½ szklanki wody. Pozostawiamy do lekkiego stężenia. Rozpuszczamy także wg przepisu na opakowaniu 2 galaretki na wierzch ciasta

Kuchnia w czekoladzie
Torcik z kremem bez pieczenia 149

zrobiłam w niższej i cała galaretka mi się nie zmieściła, niewątpliwie odrobinę wpłynęło to na ostateczny wygląd ciasta. Składniki: (forma 23 cm x 33 cm x 7 cm) 150 g herbatników maślanych (około 17 sztuk)  200 g podłużnych biszkoptów  Krem budyniowy:  2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru  750 ml mleka  200 g masła(...)łyżki cukru  Mus truskawkowy: 500 g truskawek  3 - 4 łyżki cukru  1 łyżka soku z cytryny  1 galaretka truskawkowa  Masa śmietanowa: 330 ml śmietany 30%  2 łyżki cukru pudru  2 łyżeczki żelatyny w proszku  5 łyżek zimnej wody  Dodatkowo: 10 ładnych truskawek  1 szklanka borówek  2 galaretki truskawkowe

Kuchcik gotuje
Jamajskie pijane rodzynki z czekoladą i rumem :) 195

równe części, a następnie dolną warstwę smarujemy równomiernie dżemem, na który nakładamy 2/3 kremu budyniowego i przykrywamy biszkoptem. Z rodzynek odsączamy alkohol i nasączamy nim wierzch ciasta, po czym smarujemy go pozostałym kremem budyniowym. Czekolady łamiemy na mniejsze części, po czym rozpuszczamy je w kąpieli wodnej (tzn. umieszczamy je nad garnkiem z gorącą wodą, w taki sposób by naczynie(...)niej masło i ponownie mieszamy do rozpuszczenia. Do płynnej polewy dodajemy odsączone rodzynki. Całość mieszamy, by była jednolita i pozostawiamy, by przestygła, a następnie zimną masę rodzynkowo – czekoladową wykładamy na wierz ciasta i rozprowadzamy równomiernie. Gotowe ciasto pozostawiamy w zimnym miejscu na co najmniej 2 godziny przed serwowaniem na stół, a najlepiej zrobić je dzień wcześniej, będzie wtedy miały dużo

Smakowy Raj
Bezlaktozowy Dutch baby z malinami, porzeczką i jagodami! 148

przepięknie wyrasta, jest chrupiący z góry i z dołu, a w środku smakuje niczym najlepsze ciasto! Przepyszna propozycja! Koniecznie do zrobienia! PRZEPIS NA DUTCH BABY: SKŁADNIKI: - 2 jajka wiejskie - 1/2 szklanki mleka bez laktozy - 2 łyżki mąki pszennej tortowej - 1,5 łyżki proszku budyniowego (lub mąki ziemniaczanej) - szczypta soli - ziarenka z laski wanilii - 1/2 łyżeczki oleju kokosowego -  1 płaska(...)szczyptą soli -dodaj żółtka i dalej ubijaj aż masa troszeczkę zbieleje, dodaj mleko, ziarenka z laski wanilii, mleko,  mąkę i proszek do pieczenia - patelnię żeliwną wstaw do piekarnika, temperatura 230 stopni C - u mnie patelnia nagrzewała się 10 minut, wyjmij patelnię, szybkim ruchem pędzelka rozprowadź olej kokosowy, wlej ciasto na patelnię  i dodaj owoce, szybko wstaw do pieca

SMYKWKUCHNI
Rafaello na krakersach 163

Jeżeli jesteście wielbicielami ciast na zimno oraz kokosa to zachęcam do przygotowania rafaello na krakersach. Ciasto szybkie do przyrządzenia. Należy pamiętać o tym, aby przygotować je dzień wcześniej, ponieważ musi mocno się schłodzić. Dzięki temu krakersy namiękną i wchłoną odrobinę kremu budyniowego.  Składniki na formę 20 x 30-35 cm: 1 l mleka 2 paczki krakersów(...)posypać pozostawionymi wiórkami kokosowymi (50 g) i wstawić do lodówki. Na drugi dzień kroić na mniejsze części. Przed podaniem można ozdobić cukrowymi perełkami.  Przygotowywanie kremu budyniowego Układanie krakersów, po prawej - wygląd ciasta po nocnym chłodzeniu Przepis STĄD

Ugotować

Proponowane wyszukiwania