ciasto z kruszonka - 4855 przepisów (strona:32/324)

Szarlotka owsiana z konfiturą figową. 3 urodziny bloga... 172

łyżki bułki tartej opcjonalnie cukier - jeśli jabłka są mało słodkie 3-4 łyżki konfitury figowej Bonne Maman dostępnej w DeCare Kruszonka owsiana: 2 szklanki płatków owsianych górskich 1/2 łyżeczki cynamonu 80 g masła 1/4 szklanki cukru Składniki na ciasto zagnieść ze sobą. Wylepić ciastem tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia (boki także). Ponakłuwać ciasto widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego(...)ciasto się podpiecze wyjąć je i odstawić na chwilę. Jabłka wymieszać z bułką tartą i ewentualnie cukrem. Następnie na podpieczonym spodzie rozsmarować konfiturę figową. Nałożyć jabłka, a wierzch posypać kruszonką. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika i piec przez około 40 minut. Należy uważać, aby płatki się nie przypaliły. Gotowe ciasto należy dobrze wystudzić przed podaniem, wówczas nie będzie problemu

My simple kitchen
Drożdżowe Z Rabarbarem, Budyniową Pianką I Kruszonką 172

czasie obieramy rabarbar, kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy cukrem i kładziemy na sito aby pozbyć się nadmiaru soku. 4. Składniki na kruszonkę zagniatamy i chowamy do lodówki albo zamrażali. 5. Kiedy ciasto wyrośnie, odgazowujemy je na blacie i delikatnie wałkujemy na kształt formy do pieczenia. Przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i tak na czas przygotowania pianki odstawiamy(...)dodajemy olej, całość delikatnie mieszamy do połączenia składników. 7. Na ciasto wykładamy najpierw odsączony z soku i obsypany mąką rabarbar, następnie na to wykładamy piankę, a na piankę wykładamy kruszonkę. Ciasto pieczemy w 180 stop przez około 40 - 45 minut na środkowej półce bez termoobiegu

Gotowanie...to proste !
Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem pod kruszonką 110

Prostota to jest coś zawsze się obroni i tak jest z tym ciastem. Nie ma w nim niczego nadzwyczajnego kruche ciasto, kwaskowaty rabarbar, aksamitny budyń i chrupiąca kruszonka, a idealnie umiliło nam niedzielne spotkanie przy kawie do ostatniego okruszka, bo zniknęło całe i tylko moje dziecko oznajmiło, że ona "barbaru" jeść nie będzie.  Skoro już mowa o umilaniu czasu(...)polewamy całość budyniem.  Przygotowujemy kruszonkę Do miski wsypujemy mąkę, cukier oraz zimne masło. Palcami mieszamy i rozcieramy wszystkie składniki aż zaczną powstawać małe grudki ciasta. Gotową kruszonką posypujemy ciasto. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 36 minut w 170 st. Przed podaniem ciasto należy dokładnie wystudzić. Inaczej budyń się rozpłynie

Cynamonowe szczęście
CIASTO DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI 203

Śliwki i ciasto drożdżowe z kruszonką ,  do tego pachnąca, gorąca kawa i czego trzeba więcej? Śliwek jest teraz pod dostatkiem. Polecam zamrozić ich parę kilo, w zimowe dni jak znalazł. Miałam upiec tartę z tym fioletowym owocem. Stwierdziłam jednak, że mam jednak większą ochotę na ciasto drożdżowe. I nie zawiodłam się! Wyszło pyszne i pulchne. Jadłam jeszcze ciepłe(...)Polecam również inne ciasta drożdżowe: CIASTO DROŻDŻOWE Z PRAŻONYMI JABŁKAMI CIASTO DROŻDŻOWE Z BORÓWKĄ AMERYKAŃSKĄ CIASTO DROŻDŻOWE Z SEREM CZYLI STRUCLA SEROWA    CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM CIASTO DROŻDŻOWE Z KRUSZONKĄ

potrawyregionalne
Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką - wysokie, puszyste 123

Dziś prezentuję przepis na przepyszne ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką. Najlepsze drożdżowe jakie kiedykolwiek piekłam. Spełnia trzy moje najważniejsze oczekiwania: rośnie wysokie, nie czuć w nim drożdży i ma dużo kruszonki:). Można dodać tu dowolne owoce.  Ciasto: 3 i 1/4 szklanki mąki 2 paczki suchych drożdży (razem 14g) 1 całe jajko  2 żółtka 1 szklanka mleka(...)upływie tego czasu ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach około 30x25cm. Pozostawiamy pod przykryciem na kolejną godzinę. 2. Przygotowujemy kruszonkę: wszystkie składniki zagniatamy a ciasto rozcieramy na kruszonkę.  3. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki a następnie w plasterki. Układamy na wierzch ciasta, dociskamy, niektóre kawałki wbijamy pionowo. Posypujemy kruszonką. 4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni

Szefowa kuchni
Drożdżowa bułka 130

waniliową kruszonką Bułka drożdżowa z kruszonką Składniki 450 g mąki pszennej 2 jajka 25 g drożdży 50 ml oleju 250 ml mleka 100 g cukru szczypta soli dodatkowo do kruszonki 25 g masła 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki maki 1 jajko Sposób przygotowania Do miski wrzucamy pokruszone drożdże, dodajemy letnie mleko, łyżkę cukru, dwie łyżki mąki, mieszamy i odstawiamy(...)ciepłe miejsce na 30 minut, aby urosło.  W tym czasie  wsypujemy do niewielkiej miski łyżkę cukru waniliowego, masło, trzy łyżki mąki i mieszając ręką wyrabiamy ciasto na kruszonkę. Wyrośnięte ciasto smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy kruszonką i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 130 stopni. W tej temperaturze pieczemy przez pierwsze 10 minut, a następnie zwiększamy temperaturę do 200 stopni

Miód i pieprz
Ciasto drożdżowe z brzoskwiniami i "Lewa strona życia" 184

wymieszać mąkę, rozbełtane jajko, sól, cukier i cukier waniliowy. Do miski wlać namnożone drożdże i wyrobić gładkie ciasto. Pod koniec wyrabiania wlać chłodne, stopione masło. Miskę z ciastem przykryć wilgotną ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. W czasie wyrastania ciasta drożdżowego zagnieść składniki kruszonki(...)wstawić ciasto do lodówki oraz obrać brzoskwinie ze skórki. Ciasto drożdżowe ponownie lekko wyrobić i rozłożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (rozkładałam je, rozciągając rękoma, nie wałkowałam). Włączyć piekarnik na 200 stopni C. program pieczenia góra/dół. Brzoskwinie podzielić na ćwiartki. Na cieście rozłożyć gęsto ćwiartki brzoskwiń. Na brzoskwiniach rozrzucić kawałki ciasta na kruszonkę. Piec w temperaturze

Weekendy w domu i ogrodzie
Szarlotka z bezą i kruszonką Ewy Wachowicz 269

Wachowicz. Pyszne ciasto z jabłkami, bardzo proste do wykonania. Swobodnie mogą zrobić je osoby, które nie mają doświadczenia w pieczeniu ciast, na pewno się uda. Jeśli nie mamy jabłek świeżych, z pewnością możemy użyć tych ze słoika. Wystarczy wówczas dodać do nich cynamon i czas przygotowania ciasta jeszcze się skróci. Z pewnością najsmaczniejsza szarlotka z bezą i kruszonką z przepisu(...)osuszonym naczyniu. Po dodaniu żółtek, zagniatam gładkie ciasto, które dzielę na 3 części. Jedną z nich zawijam w folię i umieszczam w zamrażalniku. 2/3 ciasta wałkuję na płat o wielkości blaszki do pieczenia czyli około 20 x 30 cm. Ciasto przenoszę do blaszki. Pamiętaj oczywiście, aby najpierw wyłożyć ją papierem do pieczenia. Ciasto nakłuwam widelcem, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego

Ania gotuje
KRUSZON, SKUBANIEC Z AGRESTEM I PORZECZKAMI 224

mniejsze kawałki) - 120-150g ksylitolu lub cukru (gdyby preferujemy bardziej słodkie ciasta dajemy więcej, ja daję 120g) - 2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo: - 20g kakao Wszystkie składniki ciasta umieścić w misie miksera i przy pomocy haka zagnieść kruche ciasto, lub zagnieść ciasto ręcznie. Gotowe ciasto dzielimy na trzy równe części. Z dwóch tworzymy kule, każdą zawijamy w folię spożywczą(...)kruche ciasto ( można ręcznie, można przy pomocy haka miksera), masa powinna się rozkruszyć i umieścić ją w lodówce. Dodatkowo: - 1 litrowy słoik agrestu - czerwone porzeczki (świeże lub mrożone) Schłodzone ciasta ścieramy każde osobno na dużych oczkach tarki. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia warstwami: warstwa ciasta jasnego, następnie ciasto ciemne i ciasto jasne. Na ostatniej warstwie kruchego ciasta rozkładamy

Smaczne Zdrowe
Ciasto z jagodami i kruszonką 213

Jeżeli macie ochotę na ciasto z jagodami i dużą ilością kruszonki zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. Ciasto jest bardzo puszyste, delikatne i wilgotne. Najlepsze jest jeszcze ciepłe, ale następnego dnia smakuje równie dobrze. Zapraszam!!! Składniki: 3 szkl. mąki, 1,5   szkl. drobnego cukru, 4 duże jajka (5 małych ), 1 szkl. oleju, 1 szkl. jogurtu naturalnego ( gęstego), 3 łyżeczki proszku(...)miksujemy. Gotowe ciasto przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem.   Owoce układamy na cieście. Wszystkie składniki kruszonki mieszamy ze sobą, rozdrabniamy między palcami tak długo aż powstanie kruszonka. Gotową kruszonką posypujemy ciasto. Pieczemy w 180C przez 40-45 mint., do tak zwanego suchego patyczka. Smacznego

Passion of Cooking
Ciasto agrestowe 231

Wspaniałe połączenie delikatnego, miękkiego spodu z dodatkiem twarogu z budyniową masą, kwaśnym agrestem i cudownie kruchą, pachnącą wanilią i cynamonem, kruszonką. Ciasto jest proste w wykonaniu i doskonale pasuje do popołudniowej herbaty :) Składniki: Ciasto twarogowo-olejowe: 150 g mąki pszennej 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 75 g chudego twarogu (może być sernikowy) 50 ml mleka 50 ml oleju(...)boki natłuszczamy. Ciastem dokładnie wylepiamy spód, wyrównujemy jego powierzchnię i posypujemy 2 łyżkami tartej bułki. Ostudzony budyń rozprowadzamy na cieście zostawiając ok. 0,5-1 cm odstępu od obręczy. Agres układamy równomiernie na budyniu. Całość posypujemy kruszonką, wypełniając nią także lukę wokół obręczy tortownicy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 40-45 min. Upieczone i ostudzone

MyCookBook.pl
Muffiny z czekoladowo-orzechowym wnętrzem 198

czekoladę i cukier rozdrobnić w malakserze, aby grudki były wielkości kawy granulowanej. Dodać resztę składników i rozdrabniać do momentu, aż orzechy będą drobno pokruszone. Odstawić. Masa będzie miała konsystencję kruszonki. Ciasto Śmietanę wybełtać z jajkiem. Odstawić. Mąkę, cukier, proszek i sól wymieszać w misce. Posypać kawałkami zimnego masła. Miksować kilka sekund, aż masło będzie mocno rozdrobnione. W środku masy zrobić(...)wlać do niego śmietanę z jajkiem. Wymieszać szybko tylko do momentu, aż cały płyn zostanie wchłonięty przez mąkę. Powstanie mieszanka konsystencją zbliżona do kruchego ciasta. Mi najlepiej mieszanie szło widelcem. Następnie posypać czekoladową kruszonką i wgnieść ją niezbyt dokładnie w środek (tak jak wgniatamy rodzynki w ciasto drożdżowe). Powstanie marmurek. Ciasto nie jest zwarte, kruszy się

Posadzone i zjedzone
Migdałowe ciasto ucierane z rabarbarem, brzoskwiniami i twarożkiem 148

można to zrobić ).  Kruszonka: W naczyniu wymieszać mąkę pszenną z cukrem, dodać aromat migdałowy. Wlać roztopione masło i wyrobić między palcami na kruszonkę. Jeśli kruszonka będzie się wydawać zbyt mokra dosypać odrobinę mąki. Ciasto ucierane: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.   Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia przesiać i wymieszać. Masło utrzeć z cukrem(...)formy o wymiarach dolnych około 22 x 33 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Na to wyłożyć łyżką masę serową, równomiernie rozprowadzić. Na ser wyłożyć brzoskwinie oraz rabarbar, posypać kruszonką. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170°C i piec około 50 - 60 minut. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika, odłożyć do wystudzenia. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem. * Owoców

Opowieści z piekarnika
Rustykalna tarta z rabarbarem i truskawkami 70

Tarta od niechcenia Tarta rustykalna z rabarbarem i truskawkami chodziła za mną od dłuższego czasu. Podoba mi się taka francuska nonszalancja przy jej przygotowaniu. Wkładanie ciasta do formy? Po co się tym przejmować. Dociążanie ciasta i nakłuwanie go widelcem? Żadna z tych czynności nie pojawia się w instrukcji przygotowania galette . Tu liczy się minimum wysiłku przy maksimum smaku(...)albo nic w ogóle nie wycieknie z Waszego ciasta albo będzie to tylko odrobina, która nie będzie sabotować Waszego wypieku. Sprawdź też inne pyszne przepisy na ciasta: Odwrócone ciasto migdałowe z czerwonymi pomarańczami Sernik z białą czekoladą i solonym karmelem Proste ciasto czekoladowe z gruszkami Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką Ciasto jogurtowe z malinami Drukuj Rustykalna tarta z rabarbarem

Na-talerzu.pl
Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami i bezą 508

Jeśli macie ochotę na truskawkowo – rabarbarowy mix na kruchym cieście z lekką bezą (pianką) to zapraszam Ciasto jest pyszne i szybko znika Zróbcie koniecznie! Składniki: Kruche ciasto: 2 szklanki mąki 3 żółtka 1/3 szklanki cukru pudru 160 g masła 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 500 g rabarbaru 200 g truskawek 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)będzie sztywna, gęsta i błyszcząca. Wsypujemy mąkę ziemniaczaną i miksujemy. Następnie rozsmarowujemy na cieście, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170°C i pieczemy około 30 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Szarlotka z bezą (pianką) → Kruche ciasto z rabarbarem, daktylami i kruszonkąCiasto waniliowe z rabarbarem i truskawkami → Pleśniak z truskawkami

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania