ciasto z kruszonka - 4855 przepisów (strona:18/324)

Ciasto jagodowe z kruszonką 160

Sezon jagodowy praktycznie już się skończył. Gdzieniegdzie jeszcze trafiam na pojedyńcze kępki obfitujące w dorodne jagody, stąd dzisiaj ciasto z jagodowe z owsianą kruszonką. Proste ciasto z jagodami na niedzielę , delikatne , puszyste z lekko chrupiącą kruszonką pachnącą kardamonem. Ciasto jagodowe z kurszonką Składniki: na formę o średnicy 26 cm 150 g miękkiego masła, u mnie solone 180 g cukru(...)mąkę z proszkiem, a następnie do wymieszaj delikatnie z maślaną masą. Wyłóż masę do formy pokrytej papierem do pieczenia, wygładź i posyp jagodami, które lekko dociśnij. Całość posyp kruszonką. Piecz ciasto w rozgrzanym piekarniku na 175ºC na termoobiegu (bez termoobiegu 185ºC ) przez 35 minut. Podaj ciasto z sosem waniliowym na szybko

codojedzenia
Ciasto jogurtowe z owocami i mleczną kruszonką. 175

kolejne ciasto , które zostanie zapisane u mnie w pliku "Ulubione " Proste  , a przy tym niezwykle pyszne i swietnie się będzie komponować z wszelkimi owocami sezonowymi  . Ja dziś wykorzystałam rabarbar  , ale miałam go mało więc dodałam nieco mrożonych czarnych porzeczek . (nie rozmrażałam ) Wyszło smakowicie . Kruszonkę zrobiłam z dodatkiem mleka w proszku  ... ach te smaki dzieciństwa :) Musicie koniecznie(...)proszku i wymieszać. Rozsypać całość równą warstwa na cieście. Wszystkie sypkie składniki na kruszonkę wymieszać w misce , dodać masło i rozcierać wszystko palcami , aż uzyskamy grudkowatą konsystencję. Posypać kruszonką ciasto i wstawić do piekarnika na ok 50 min na 180'C W połowie pieczenia wierzch ciasta można przykryć folią aluminiowa , aby kruszonka się nie spiekła zbyt mocno. Smacznego :)   Polecam

Malinowa Kawiarenka
Ciasto porzeczkowe - najprostsze, najlepsze 151

beztrosko powrócić do kulinarnych wspomnień dzieciństwa... Słodkie ciasta z dużą ilością masła i cukru z pewnością były jednymi z moich ulubionych smaków. Kiedy dostałam świeże porzeczki prosto z działki od razu zabrałam się do pracy. Intuicyjnie wyszukałam potrzebne składniki i voila... gotowe! Dzięki mące jaglanej i dodatkowi jogurtu ciasto jest bardzo delikatne i myślę, że nawet osoba na diecie mogłaby(...)jaglane.  Na koniec do ciasta dodajemy jogurt i ew. dolewamy odrobinę mleka/wody. Powinno być dość gęste. kruszonka 4 łyżki płatków jaglanych 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka masła 1 łyżka cukru Wszystkie składniki ucieramy za pomocą dłoni do powstania kruszonki. Przygotowane ciasto przelewamy do wcześniej natłuszczonej i oprószonej płatkami tortownicy. Na wierzch wrzucamy porzeczki i posypujemy kruszonką. Ciasto pieczemy

Kuchnia Ellie
Ciasto drożdżowe 134

wtedy ciasto będzie nieco niższe). Smaruję ją masłem i podsypuję mąką. Na blachę wykładam rękami ciasto, formułuję je wzdłuż blachy. Odstawiam na 15 min. do wyrośnięcia przykrywając ją ściereczką. W między czasie nastawiam piec na 170 stopni i zabieram się do przygotowywania kruszonki. SKŁADNIKI NA KRUSZONKĘ 100 g masła 10 łyżek cukru 10 łyżek mąki W misce mieszam(...)wszystkie składniki na kruszonkę. Oprócz kruszonki na ciasto możemy położyć różnorodne owoce, np. śliwki, jabłka, borówki, czy truskawki. Wcześniej posmaruj ciasto albo białkiem albo rozbełtanym jajkiem. Na owoce sypiemy kruszonkę. Ciasto drożdżowe wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok. 45 minut, ale nie dłużej, żeby ciasto ciasto się zbytnio nie przypiekło i by nie zrobiło się suche

Calzonella.com
Ciasto maślankowe z mango i lukrowaną kruszonką 192

Pomoc „nadciągnęła” z Niemiec od mojej przyjaciółki Pauliny. Właśnie niedawno upiekła wspaniałe ciasto, które idealnie nadawało się do mojego mango. Po niewielkiej modyfikacji oraz połączeniu, wyszło ciasto maślankowe z mango i lukrowaną kruszonką.     Składniki na 2 keksówki o dł. 28cm : - 5 jaj - 5 szklanek mąki * - 1 szklanka oleju z pestek winogron * - 2 szklanki maślanki * - 1 i ¾ szklanki cukru(...)dwie przygotowane foremki, równamy powierzchnię, posypujemy odłożonymi wiórkami kokosowymi (po 2 łyżki na formę). Umyte i obrane mango odkrajamy od pestki i kroimy w kostkę. Układamy na cieście, posypujemy przygotowaną kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175° C i pieczemy przez 50 minut. Gotowe wyjmujemy i polewamy lukrem (ucieramy cukier puder z sokiem cytrynowym). Ciasto maślankowe z mango i lukrowaną

mojewypiekiinietylko
Ciasto jogurtowe z rabarbarem i kruszonką 146

rabarbaru + łyżka mąki + łyżka cukru kruszonka: 0,5 kostki masła szklanka mąki 0,5 szklanki cukru Przygotowanie: Jajka miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie wyłączamy mikser dodajemy jogurt grecki, olej i olejek i wszystko mieszamy łyżką. Mąkę mieszamy wraz z proszkiem do pieczenia. Ponownie włączamy mikser, dodajemy po łyżce mąki i miksujemy ciastoCiasto przelewamy do dużej(...)wyścielonej papierem do pieczenia. Rabarbar obieramy, kroimy w kostkę i zasypujemy łyżką mąki i łyżką cukru. Następnie przekładamy go na surowe ciasto. Miękkie masło mieszamy wraz z mąką i cukrem i wyrabiamy kruszonkę. Targamy ją na mniejsze kawałki - rozrzucając ją na wierzchu rabarbaru.  Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 50 minut - do zarumienienia kruszonki. Smacznego

Taste Therapy
SZARLOTKA Z NUTĄ POMARAŃCZY 118

tyle i aż tyle. Zyskuje na smaku, aromacie. Jest wyrazista dzięki przyprawom korzennym i cynamonowi. Krucha kruszonka z dodatkiem płatków owsianych kontrastuje z soczystymi jabłkami. K usząca?  Jest obłędnie pyszna i z całą pewnością będzie Waszą ulubioną! Spróbujcie !!! POTRZEBUJEMY:  KRUCHE CIASTO:  200 g zimnego masła 300 g przesianej mąki 100 g lub mniej cukru pudru 2 żółtka(...)mnie na termoobiegu). Na podpieczony spód nakładamy masę jabłkową. Z pozostałego ciasta przygotowujemy kruszonkę dodając do niego 2 łyżki błyskawicznych płatków owsianych i 2 lub więcej łyżki cukru . Posypujemy ciasto kruszonką. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 20- 25 minut w temp około 180 stopni (u mnie z termoobiegiem)  LUKIER  Z kilku łyżeczek soku pomarańczowego i kilku łyżek

WYSPA SZCZĘSLIWA
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką 159

Przedstawiam przepis na ciasto ucierane z owocami i kruszonką. Ciasto można zrobić z dowolnymi owocami: śliwkami, truskawkami, malinami, porzeczkami, nektarynkami, brzoskwiniami. Owoce mogą być świeże lub mrożone. U mnie ciasto w wersji ze śliwkami:). Ma dość "piaskową" konsystencję, jest raczej suche niż wilgotne i bardzo smaczne. Ciasto: 200g masła 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1 niepełna szklanka mąki ziemniaczanej(...)misce mieszamy ze sobą obie mąki i proszek do pieczenia, które następnie stopniowo dodajemy do miksowanej masy.  2. W osobnej misce zagniatamy wszystkie składniki na kruszonkę do powstania grudek. 3. Ciasto (będzie gęste) wykładamy na blaszkę (około 25x30cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy owoce, na owoce kruszonkę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40-50 minut

Szefowa kuchni
Ciasto drożdżowe ze śliwkami 174

Ciasto drożdżowe to coś co uwielbiam piec zwłaszcza jesienią i zimą Najlepsze jeszcze do zjedzenia tego samego dnia, bo kto może oprzeć się cudownemu zapachowi świeżej, pachnącej drożdżówki? Poniżej mój ulubiony przepis na ciasto drożdżowe z kruszonką Składniki: – 2 1/2 szklanki mąki pszennej – 2 jajka – 1/2 szklanki mleka – 1/2 szklanki cukru – 1 cukier wanilinowy(...)sól. Następnie wsypać pozostałą mąkę.Wyrobić elastyczne ciasto. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 3-4 godziny, aby wyrosło. Po tym czasie ciasto jeszcze chwilę wyrabiać i przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem. Śliwki umyć pozbyć się pestek i pokroić na mniejsze kawałki. Rozłożyć na cieście. Przygotuj kruszonkę. Mąkę wymieszać z cukrem, dodać masło. Wszystko ucierać palcami

I LOVE LIFE
Ciasto drożdżowe 322

środku Najlepiej smakuje z szklanką mleka i domową konfiturą. Polecam Ciasto drożdżowe Drukuj przepis Czas gotowania: 35 Składniki -300 g mąki pszennej -15 g drożdży świeżych -pół szklanki letniego mleka (125 ml) -50 g cukru -1 łyżka cukru waniliowego -1 jajko -50 g roztopionego masła -szczypta soli Kruszonka: -50 g masła, miękkiego -100 mąki pszennej -50 g cukru -łyżeczka cukru(...)wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Formę przykrywamy i odstawiamy do napuszenia na około 20 minut. Po tym czasie wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy kruszonką. --> Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut. Studzimy. --> Kruszonka: --> Wszystkie składniki wyrabiamy między palcami na kruszonkę. --> Smacznego Post Ciasto drożdżowe pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje

Marta Gotuje
Muffinki dyniowe z kruszonką 35

blendera lub malaksera, kilka obrotów i puree gotowe! Sprawdź też inne pomysły na proste ciasto na jesień: Norweskie bułeczki cynamonowe Sernik czekoladowy Ciasto marchewkowe Bułeczki dyniowe z cynamonem Ciasto dyniowe z kremowym nadzieniem Proste ciasto czekoladowe z gruszkami Drukuj Muffinki dyniowe z kruszonką #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating(...)też super proste w przygotowaniu. Posiłek deser Kuchnia amerykańska Słowo kluczowe babeczki, chałka z kruszonką, ciasto jesienne, ciasto na jesień, dynia, jesienne ciasto, muffinki, muffinki dyniowe, muffiny, puree z dyni Całkowity czas przygotowania 40 min. min. Porcje 20 babeczek Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Składniki Ciasto na muffinki dyniowe 400 g puree z dyni 100 g drobnego cukru

Na-talerzu.pl
Ciasto ze śliwkami i kremem budyniowym. 124

umiejętności, ale jest dość czasochłonny. Mimo wszystko warto poświęcić trochę czasu w kuchni i przygotować coś pysznego. Obecnie mamy sezon na śliwki, ale śmiało można zastąpić je innymi owocami. Ciasto jest bardzo słodkie, więc warto pamiętać, aby owoce były lekko kwaśne, co zrównoważy nam smak. Przepis Składniki: Spód: 250 g miękkiego masła 250 g cukru 2 opakowania cukru waniliowego(...)części gotowe, wystarczy wyłożyć na dużą blachę. Najpierw wykładamy blachę papierem do pieczenia i wykładamy na niego spód. Na równo rozłożony spód wylewamy krem budyniowy. Rozkładamy owoce i posypujemy kruszonką. Ciasto na kruszonkę powinno bez problemu dać się pokruszyć w palcach. Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Całość pieczemy w temperaturze 180’C (termoobieg 160’C) przez około

KasiaiKrzysiu.pl
Ciasto z czerwoną porzeczką pod kruszonką 123

muszą koniecznie mieć słodkie ciasto, więc dzisiaj czuję się spełniona i moje podniebienie także. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto z czerwonymi porzeczkami 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Wypieki Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 12 porcji Przygotowanie 20 min. Pieczenie 50 min. Kalorie 350 kcal Szybkie ciasto ucierane z kwaśną czerwoną porzeczką i kruszonką. Przepis najprostszy z możliwych(...)porzeczk\u0105 i kruszonk\u0105. Przepis najprostszy z mo\u017cliwych na pyszne ciasto z owocami.","keywords":["kruszonka","mas\u0142o","porzeczki","ciasto ucierane z kruszonk\u0105","ciasto z kruszonk\u0105","ciasto porzeczkowe","placek z czerown\u0105 porzeczk\u0105","b\u0142yskawiczne ciasto z owocami"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2022-03-23T10:57:39+01:00","prepTime":"PT20M","cookTime

ProstePesto.pl
Szarlotka z kruszonką 216

jabłek sok z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 50 g KASI 50 g cukru przyprawa do szarlotkirodzynki  Składniki na kruszonkę:200 g mąki pszennej 100 g masła 100 g cukru Do posypania:cukier trzcinowyNajpierw należy przygotować kruche ciasto. Przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia bezpośrednio na stolnicę, dodać cukier, cukier waniliowy oraz masło. Całość posiekać nożem. Dodać(...)wyłożyć do formy, ponakłuwać widelcem (można podpiec kilka minut w temperaturze 160ºC, ale niekoniecznie) (fot.2). Spód oprószyć bułką tartą (by wchłaniała wilgoć z jabłek). Jabłka wyłożyć na ciasto. Przygotować kruszonkę. Do miski wsypać mąkę i cukier puder. Wlać roztopione i gorące masło. Zagnieść wszystko razem. Pokruszyć na ciasto (fot.3). Piec 35-40 min. w temperaturze 180-200°C. Zaraz

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania