ciasto z kruszonka - 4855 przepisów (strona:16/324)

Ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką 148

Ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszon Ciasto jest proste w wykonaniu i bardzo smaczne, należy jednak pamiętać o kilku szczegółach, aby nie nabawić się zakalca. Przy wykonaniu ciasta trzeba postępować ściśle z przepisem. Ważne jest aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. Kolejna rzecz to mieszanie ciasta, jajka z cukrem miksujemy na puszystą pianę, natomiast po dodaniu reszty składników, masę(...)rozcieramy palcami, aż powstaną grudki *** *** Ciasto równomiernie posypujemy kruszonką *** *** Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez ok. 50 minut – do czasu aż zrumieni się z wierzchu i wyrośnie *** *** Wierzch ciasta posypujemy delikatnie cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Ciasto kokosowo-porzeczkowe na białkach 207

polecam upiec to ciasto. Kwaśne porzeczki świetnie smakują ze słodką, kokosową kruszonką. Doskonałe letnie ciasto do kawy! Ciasto: składniki w temp. pokojowej 6 białek 1/2 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 100 g rozpuszczonego masła 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka kokosowa: 2 łyżki masła 2 czubate łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki cukru(...)szklista i lśniąca. Dodawać partiami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Wlać masło i ekstrakt waniliowy. Foremkę (20x20cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto, posypać porzeczkami i kruszonką. Ciasto piec ok 40 minut w 180 stopniach. Ostudzić

Smakołyki Asi
Ciasto śliwkowe z kruszonką 149

smakują i cenowo są przystępne. Wcześniej były jabłka w szarlotce , a dziś będą w roli głównej pyszne śliwki węgierki. Węgierki będą na ucieranym cieście i z pyszną bardzo chrupiącą kruszonką. Ciasto śliwkowe jest o umiarkowanej słodyczy, więc jeśli ktoś lubi bardzo słodkie to powinien zwiększyć nieco ilość dodanego cukru. Oczywiście należy również brać pod uwagę jak słodkie mamy śliwki(...)pieczenia, wyrównać i powciskać w nie połówki śliwek. Śliwki układać skórkami do dołu, ciasno jedna obok drugiej po całym cieście. Na wierzch pokruszyć, rozetrzeć w palcach przygotowane ciasto na kruszonkę. Piec w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku około 45 minut. kruszonka :   Składniki kruszonki zagnieść i rozdrobnić na małe okruszki. Jeśli kruszonka będzie zbyt klejąca podsypać niewielką ilością mąki

Kuchcik gotuje
Brzoskwiniowo-migdałowe ciasto na maślance 157

troszkę czasu i coś upiec. Padło na mało skomplikowane ciasto z brzoskwiniami, gdyż akurat te zalegały mi w lodówce. I co z tego, że owoce wtopiły się w ciasto razem z kruszonką? Dzięki temu jest jeszcze bardziej aromatyczne i soczyste :) mniam <3 A w kolejce czekają już pierwsze jabłka z domowego ogródka... ) Przepis na ciasto pochodzi z tej strony(...)Następnie do składników suchych wlewamy te mokre i mieszamy wszystko łyżką. Na końcu dodajemy olejek migdałowy. Gotowe ciasto przelewamy do wcześniej przygotowanej tortownicy. Na wierzchu układamy brzoskwinie i kładziemy kruszonkę. Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni aż nabierze ciemnozłotego koloru

My simple kitchen
Kruszonka do ciasta 299

Idealna kruszonka do ciasta składa się z grudek o różnej fakturze. Mój przepis na prostą kruszonkę jest bardzo uniwersalny. Jest to kruszonka do ciast drożdżowych, do szarlotek, ciast ucieranych i kruchych.  Czytaj dalej, a dowiesz się jakiego cukru najlepiej użyć do zrobienia kruszonki. Dowiesz się także co jeszcze można dodać do ciasta na kruszonkę, by wzbogacić jej smak oraz

AniaGotuje.pl
Ciasto drożdżowe z dużą ilością owoców i kruszonki! 196

grubą warstwą kruszonki, którą chcesz odrywać jeszcze z gorącego ciasta! Ach! To jest pyszne!  To ciasto warto przygotować aby chociaż na chwilę zamknąć oczy i przenieść się w czasy dzieciństwa, poczuć ten błogostan! Koniecznie do zrobienia. Przepis na ekspresowe i puchate ciasto drożdżowe z dużą ilością owoców i kruszonki! SKŁADNIKI: - 500 g mąki pszennej typ 500 - 4 jajka wiejskie(...)mąki - 140 g cukru Ciasto wykonanie: W misce wymieszaj mąkę z drożdżami. Dodaj jajka utrzepane rózgą z cukrem, mleko i zagniatamy ciasto. Ciasto zagniatamy energicznie przez 12 -15 minut. Odstawiamy na 45 minut w ciepłe miejsce. Blaszkę smarujemy margaryną, wykładamy ciasto. Odstawiamy na 15 minut. W tym czasie z w/w składników w misce, robimy kruszonkę, mieszając je ze sobą. Owoce

SMYKWKUCHNI
Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką 252

robię ciasto, to musi to być jakaś specjalna okazja. Dzisiejszy przepis dedykuję mojej mamie z okazji jej święta :) Do ciasta możecie dodać dowolne owoce, ja wybrałam truskawki. CIASTO DROŻDŻOWE Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ (składniki na formę 29x16 cm) Składniki na ciasto: - 500 gram mąki tortowej - 120 gram cukru - 30 gram świeżych drożdży - 150 ml mleka - 100 gram masła - 3 jajka(...)pieczenia i ułożyć wyrośnięte ciasto. Odczekać jeszcze około 15 min, żeby ciasto z powrotem lekko urosło. Następnie na wierzchu rozłożyć truskawki lekko wbijając w ciasto. Na truskawki wysypać kruszonkę. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni przez około 45 - 50 minut. Smacznego

Zgrabne Gotowanie
Męski drożdżowiec ze śliwkami 164

przygotowaniu? Może! Testowałam i okazuje się, że jest taki prosty przepis, że każdy mężczyzna będzie w stanie zrobić ciasto drożdżowe z owocami.  Chociaż dla mnie najistotniejszym elementem ciasto drożdżowego jest... ... kruszonka! Im więcej tym lepiej... Owoców sezonowych nie brakuje, więc moje ciasto ma w sobie śliwki ;) Można dać jabłka lub brzoskwinie. Męski drożdżowiec ze śliwkami      Składniki(...)wstawiamy na 3 godziny do ciepłego pomieszczenia. Nie mieszamy! Po 3 godzinach ciasto mieszamy łyżką i wylewamy na dobrze natłuszczoną blachę.  Na ciasto wykładamy śliwki i posypujemy kruszonką. Ciasto wstawiamy do zimnego piekarnika i nastawiamy temperaturę 180 stopni. Tak pieczemy 60 minut.  Kruszonka: 20 dag mąki 12 dag masła 10 dag cukru Wszystkie składniki mieszamy widelcem, a następnie

Lawendowe Niebo
Ciasto rabarbarowe z powidłami i kruszonką 170

przepis na pyszne krucho- drożdżowe ciasto z rabarbarem. Ciasto jest szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: Ciasto: 250g mąki, 100g margaryny, 3 żółtka, 3 łyżki cukru, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1,5 łyżki śmietany 18%, 20g drożdży, Kruszonka: 50g masła, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki mąki, Dodatkowo: 300g rabarbaru, 1/2 słoiczka powideł śliwkowych z rumem ORZECH(...)masła, cukru i mąki zagniatam kruszonkę. Rabarbar obieram i kroję w kostkę. 3. Ciasto na blaszce smaruję powidłami śliwkowymi. Na cieście rozkładam rabarbar. Oprószam cukrem waniliowym. Wierzch ciasta posypuję kruszonką. Ciasto piekę około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Do przygotowania ciasta wykorzystałam powidła śliwkowe z rumem , które otrzymałam do testowania od firmy ORZECH . Powidła ORZECH to doskonały dodatek

Tradycyjna kuchnia Kasi
Mleczne ciasto z brzoskwiniami i kruszonką - szybko, prosto i bez miksera 206

Upał czy nie, coś słodkiego musi być. Dlatego dziś zapraszam Was na szybkie, proste ciasto, które można zrobić bez miksera. Moje mleczne ciasto z brzoskwiniami i kruszonką powstało kiedyś w drodze eksperymentu i bardzo lubię je piec, gdy nie mam czasu ani ochoty za długo stać w kuchni. W przygotowaniu jest naprawdę ekspresowe. No cóż... ja jednocześnie robiłam zupę ogórkową(...)cieście, lekko wciskając w masę. Przygotowanie kruszonki: Do miski wkładamy masło, siekamy je wstępnie nożem. Następnie wsypujemy mąkę i cukier. Rozcieramy wszystko ręką tworząc delikatną kruszonkę. Kruszonką posypujemy wierzch ciasta (nie musimy wykorzystać całej kruszonki). Etap końcowy: Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na środkowy poziom. Pieczemy 45 minut do tzw. "suchego patyczka". Wyciągamy, studzimy. Smacznego

Słodkie okruszki
Drożdżowe ze śliwkami i kruszonką oraz 6 urodziny bloga 161

ciepłe masło i wyrośnięty zaczyn i wyrobić ciasto (ręcznie lub za pomocą miksera). Gotowe ciasto powinno gładko odchodzić od miski i być sprężyste. Przykryć je ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (na około 1 godzinę). W międzyczasie śliwki umyć i podzielić na połówki pozbawiając je pestek. Podane składniki na kruszonkę dobrze ze sobą zagnieść i odstawić. Blachę wysmarować(...)delikatnie masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto ponownie wyrobić i rozwałkować na wielkość blaszki i przełożyć je do niej. Poukładać śliwki i posypać je kruszonką. Ciasto odstawić na około 20 minut do napuszenia. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Drożdżówkę piec około 25-30 minut

My simple kitchen
Ciasto drożdżowe zawijane 218

Ciasto drożdżowe zawijane Zawijas drożdżowy z powidłami i kruszonką powstał spontaniczne w związku z nagłą chęcią na drożdżowy wypiek. Ciasto pierwotnie chciałam umieścić w długiej keksówce, ale tak wyrosło, że jedyną opcją na jego upieczenie stała się blaszka z wyposażenia piekarnika. Forma, w jakiej je zrobiłam, przypomina bardziej chałkę lub drożdżówkę niż typowe ciasto, co sprawia, że świetnie nadaje się(...)miejsce na min.godzinę, aż ciasto potroi objętość.  Przygotuj kruszonkę. W misce umieść margarynę, cukier oraz mąkę i rozcieraj składniki palcami, aż się połączą i uzyskają strukturę kruszonki. Wyrośnięte ciasto drożdżowe wyłóż na oprószony mąką blat, wyrabiaj przez 2-3 minuty, po czym rozwałkuj na dość duży prostokąt. Rozwałkowane ciasto posmaruj powidłami i posyp kruszonką, po czym zwiń

Moje Qulinaria
PROSTE CIASTO na oleju z owocami i kruszonką 561

obranych owoców (użyłam 200g czerwonej porzeczki, 200g jagód i 100g agrestu)     Kruszonka: 1. Do miski wsypać mąkę, dodać cukier, cukier z wanilią i masło. Rękoma zagnieść kruszonkę ( patrz FILM ). Ciasto: 2. Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia i sodę, wymieszać. 3. Jajka ubić z cukrem na kremową, puszystą masę (ubijać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około(...)dodaniu wymieszać szpatułką lub łyżką do połączenia składników. 5. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i na wierzchu poukładać owoce. Na końcu ciasto posypać kruszonką. 6. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170oC przez około 55-60 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Jogurtowe ciasto z rabarbarem 200

żywiła się sama, to w takim sezonie mogłabym zrezygnować z wielu rzeczy, nie jeść mięsa, a truskawki jeść codziennie. Tym razem osłodziłam dzisiejszą niedzielę ciastem z rabarbarem i kruszonką. Przygotowanie ciasta to 15 minut, błyskawiczne, niewymagające, pięknie rośnie i jest pyszne i delikatne. Jogurtowe ciasto z rabarbarem i otrębową kruszonką przemyca w swoim składzie trochę zdrowia. Rabarbar jest zdrowy, jogurt(...)naturalny i dorzuciłam do ciasta otręby, które są w cieście oraz w kruszonce. Polecam Składniki: – 2 szklanki mąki pszennej tortowej; – 0,5 szklanki zmielonych na mąkę otrębów owsianych; – 3/4 szklanki cukru; – 16 g cukru wanilinowego; – 3 jajka; – 1 szklanka jogurtu naturalnego; – 1/2 szklanki oleju; – 3 łyżeczki proszku do pieczenia – 4 łodygi

dom-agi.pl