ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:118/181)

Ciasto 3 bit 178

Przez bardzo długi czas M dosłownie jęczał mi, abym przygotowała to ciasto. No i w końcu, jako dobra żona (:P), spełniłam jego zachciankę :P Pewnie każdy zna popularny batonik pod tą samą nazwą. Jeśli lubicie mocno słodkie i kremowe ciacha to jest to propozycja dla Was :) Herbatniki, karmel, krem, śmietana i czekolada. Myślę, że nie jedna osoba się skusi(...)cukru i proszku budyniowego ugotować budyń i go wystudzić. Masło zmiksować aż będzie puszyste. Partiami dodawać zimny budyń i ucierać aż powstanie gładki krem. Śmietanę kremówkę ubić wraz z cukrem pudrem i śmietan-fixem na sztywno. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć herbatnikami. Na nich rozsmarować masę kajmakową. Przykryć warstwą herbatników. Na nich rozsmarować gotowy krem i rozłożyć ostatnią

My simple kitchen
Dietetyczna tarta z patelni z kremem budyniowym (wegańska) 255

dodany jest tylko do masy budyniowej, bazą ciasta jest kasza grycznana zawierająca mnóstwo składników mineralnych i błonnika. Do posłodzenia użyłam niewielką ilość miodu i owoce suszne. Jeśli zamieni się miód np. na syrop z agawy tarta będzie idealna dla wegan. Jest również odpowiednia dla osób z nietolerancją glutenu i laktozy. Bardzo, bardzo, bardzo smaczna :) Ciasto Składniki: 150 g ugotowanej niepalonej(...)zdjąć z ognia i nadal mieszać aż do uzyskania jednolitej, gęstej konsystencji Odstawić do przestudzenia Zmiksować pozostały olej kokosowy (75 ml) i stopniowo dodawać masę budyniową aż do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji Na spód ciasta wylać gotową masę budyniową Udekorować owocami np. malinami i borówkami (użyłam mrożonych) Odstawic do lodówki do zastygnięcia (około 2 h) Smacznego

pyszne zdrowości
Tort Brzoskwiniowy z Masą Budyniowo-Maślaną oraz Kremem Budyniowo-Śmietanowym 290

Tort Brzoskwiniowy to klasyka wśród wypieków i jedno z popularniejszych owocowych ciast. Puszysty, a zarazem "sypki" biszkopt przełożony masą budyniowo-maślaną i kremem budyniowo-śmietanowym z

Słodka Strona
Ciasto kokosowo- kajmakowe 217

budyniowe i wlewamy na gotujące mleko. Zestawiamy na bok i dodajemy pokrojone na małe kawałki masło. Mieszamy np. blenderem na wolnych obrotach aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Do kremu od razu dodajemy ok 100g przyrumienionego kokosu. Batony drobno siekamy i łączymy z masą kajmakową. Przełożenie: Spód formy wykładamy np. folią spożywczą, a następnie warstwą podłużnych biszkoptów. Wykładamy ok ½ ciepłego kremu(...)kokosowego, pokrywamy warstwą herbatników (dodatkowo kilka dokładnie mielimy i uzupełniamy proszkiem pozostałe szczeliny), nakładamy kajmak z batonami, drugą warstwę herbatników, pozostały krem i resztę prażonego kokosu. Ciasto chłodzimy w lodówce, najlepiej przez całą

Kuchnia w czekoladzie
Tort biszkoptowy z kremem budyniowym, ananasem i drugi rok bloga. 157

łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt ciemny: 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 4 kopiaste łyżki cukru pudru 25 dag margaryny ,, Kasia'' 1 puszka ananasa w syropie Pianka(...)Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 25 - 30 minut w temperaturze 170 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony. Upieczony studzimy i przekrawamy na dwa krążki. 2. Biszkopt ciemny: W ten sam sposób pieczemy ciemny biszkopt i studzimy. Biszkopt ciemny pieczemy tak około 15 - 20 minut. 3. Krem: Budynie

Izabelawkuchni
Mazurek 158

piekłam z 3 jajek na dużej blaszce o wymiarach 32×22 cm i przekroiłam na pół, w ten sposób otrzymałam dwa cienkie spody. Składniki na biszkopt Składniki na krem budyniowy: 1 kostka masła 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego Składniki na ganache z białej czekolady: 100 g białej czekolady 100 ml śmietany kremówki(...)wygodnie jest ułożyć sobie na czystych kawałkach papieru do pieczenia, wtedy można przesuwać je swobodnie po blacie i mniej się kruszą, a kiedy ciasto będzie gotowe po prostu odklejamy papier i przekładamy na talerz. Masło na krem powinno być bardzo miękkie. Budyń rozpuszczamy w niewielkiej ilości mleka. Resztę mleka gotujemy w garnku z cukrem ciągle mieszając. Kiedy mleko zacznie się

Ciastkozercy
Tort z michałkami i pianką wiśniową 284

Tort przełożony kremem z białymi cukierkami michałkami, którego smak przełamałam kwaśną pianką z wiśni. Pyszne połączenie słodyczy z orzeźwiającym smakiem owoców. A wszystko to pomiędzy puszystym

https:KKuchniaMniam
Przepisy na Wielkanoc 2096

pieczenia Ciasto King bez pieczenia Ciasto 3bit bez pieczenia Jabłecznik z połówkami jabłek SERNIKI Sernik z łezką Sernik śmietankowy Sernik z łezką na czekoladowym spodzie Sernik z musem brzoskwiniowym   Sernik ze śliwką Sernik gotowany z bez pieczenia MAŁE SŁODKOŚCI Babeczki waniliowe z budyniem CupCake z czekoladą Mini ptysie z kremem budyniowym JAJKA Jajka faszerowane makrelą Jajka faszerowane oliwkami Jajka

Lena Gotuje
Ciasto Czekoladowe z Kremem Adwokatowym 657

Ciasto czekoladowo - adwokatowe to wyjątkowy, przepyszny deser, który urzeka swoim smakiem. Masa ajerkoniakowa idealnie komponuje się z czekoladowym, wilgotnym ciastem , tworząc niezwykle połączenie smaków

Słodka Strona
Marlenka 357

wielokwiatowy lub lipowy. Ciasto jest mięciutkie, miodowo-budyniowe. Polecam spróbować. MARLENKA Blacha: 25x35 cm | Temperatura pieczenia : 180 o C | Czas pieczenia: ok. 12 min. | Źródło: link Ciasto 600 gramów mąki pszennej 120 gramów masła 250 gramów cukru pudru 3 łyżki miodu 1 łyżka sody (dałam 3/4) 1 łyżeczka octu 2 duże jajka Krem budyniowo-krówkowy 250 g masła

coolinarnastrefa.blogspot.com
Marlenka 2610

wielokwiatowy lub lipowy. Ciasto jest mięciutkie, miodowo-budyniowe. Polecam spróbować. MARLENKA Blacha: 25x35 cm | Temperatura pieczenia : 180 o C | Czas pieczenia: ok. 12 min. | Źródło: link Ciasto 600 gramów mąki pszennej 120 gramów masła 250 gramów cukru pudru 3 łyżki miodu 1 łyżka sody (dałam 3/4) 1 łyżeczka octu 2 duże jajka Krem budyniowo-krówkowy 250 g masła

coolinarnastrefa.blogspot.com
PRZEKŁADANIEC Z KREMEM WANILIOWYM I CZEREŚNIAMI 130

Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem waniliowy: 2 opakowania budyniu waniliowego 250 g margaryny 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru kryształ 2-3 łyżki cukru waniliowego Frużelina z czereśni: 1/2 kg czereśni 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 - 3 łyżki cukru kryształ 200 + 50 ml wody Dodatkowo: posypka waflowa np.kakaowa(...)budyniowa waniliowa - ugotować budyń waniliowy w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i cukier waniliowy, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Dobrze wymieszać. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części. Na dolny spód ciasta wyłożyć czereśnie. Następnie na czereśnie wyłożyć 3/4 kremu waniliowego

Ciastka - domowe słodkości
CIASTO KUBUŚ 236

pieczenia, nie smarujemy boków,   do tak przygotowanej formy wykładamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy około 30-35 minut do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 160-170ºC gorący biszkopt wyjmujemy z piekarnika i z wysokości 30-40 cm upuszczamy w formie na podłogę, następnie studzimy Krem na bazie soku przecierowego Kubuś: z soku oraz budyniu w proszku gotujemy budyń(...)autorka przepisu zaleca aby nie wyjmować biszkoptu z formy ja jednak go wyciągłam , zdjęłam papier i ponownie go włożyłam do formy biszkopt nasączamy ponczem, następnie wykładamy na niego krem przecierowy ,ciasto odstawiamy do stężenia ( ja włożyłam go je lodówki ) gdy krem już stężał, wykładamy na niego masę śmietanową ( warto ją przygotować dopiero wtedy jak nam krem stężeje) i wkładamy

Słodkie zapomnienie
Biszkoptowe z sernikiem i truskawkami 156

ciasto wcale nie musi być czasochłonne. Wystarczy że dzień wcześniej upieczesz biszkopt i sernik, a drugi dzień poświęcisz na krem i wykończenie.  Równie dobrze możesz zrobić to ciasto w formie okrągłego tortu, więc jeśli nadarza się jakaś okazja, to nawet się nie wahaj. Przygotuj je, a jeśli chcesz- zdjęciem podziel się na Facebooku lub Instagramie oznaczając profil @Kuchnia(...)budyniowy. Białka ubijamy ze szczyptą soli i łączymy z masą serową. Całość przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170⁰C na ok 45 minut. Studzimy najlepiej kilka godzin w uchylonym piekarniku. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w ½ szklanki wody. Pozostawiamy do lekkiego stężenia. Rozpuszczamy także wg przepisu na opakowaniu 2 galaretki na wierzch ciasta

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto Pawi ogon 154

patyczek będzie suchy. Upieczony spód i rolady odstawiamy do ostygnięcia.  Krem: 3 szklanki mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier i stawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy i mąkę pszenną. Gdy mleko zacznie się gotować, to powoli wlewamy rozpuszczony proszek budyniowy i energicznie mieszamy, aby podczas gotowania nie powstały grudki. Budyń gotujemy 3 min. Następnie budyń przykrywamy(...)połowę masy budyniowej, następnie na masie układamy rolady.  Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody, gdy zaczną tężeć to wlewamy je między rolady. Gdy galaretki zastygną to nakładamy pozostałą masę. Następnie układamy okrągłe biszkopty. Do rondelka wkładamy połamaną czekoladę i wlewamy śmietankę. Rondel ustawiamy na małej mocy palnika i rozpuszczamy czekoladę, przez cały czas mieszając. Wierzch ciasta polewamy gotową polewą

kulinarne odsłony pati

Proponowane wyszukiwania