ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:109/181)

KREMÓWKA - NAJLEPSZA! 235

najbardziej przypadła nam do gustu 😀 Użycie gotowego ciasta francuskiego sprawia, że ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, a dodatkowo skraca się czas jego przygotowania. Ciasto jak na kremówkę przystało jest mega kremowe i delikatne, choć kaloryczne. Jednak ciężko mu się oprzeć, bo smakuje fantastycznie! Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego 3 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 3 żółtka 2 łyżki mąki(...)posypania wierzchu 1 op. śmietan-fix (opcjonalnie)  Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy płat na osobnej blaszce. Nakłuwamy widelcem i pieczemy najpierw jedno ciasta, a następnie drugie, w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15 min. Podczas pieczenia ciasto będzie się wybrzuszało, więc co jakiś czas trzeba go przekłuwać. Studzimy

Kuchnia MagdaLeny
KREMÓWKA - NAJLEPSZA! 235

najbardziej przypadła nam do gustu 😀 Użycie gotowego ciasta francuskiego sprawia, że ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, a dodatkowo skraca się czas jego przygotowania. Ciasto jak na kremówkę przystało jest mega kremowe i delikatne, choć kaloryczne. Jednak ciężko mu się oprzeć, bo smakuje fantastycznie! Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego 3 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 3 żółtka 2 łyżki mąki(...)posypania wierzchu 1 op. śmietan-fix (opcjonalnie)  Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy płat na osobnej blaszce. Nakłuwamy widelcem i pieczemy najpierw jedno ciasta, a następnie drugie, w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15 min. Podczas pieczenia ciasto będzie się wybrzuszało, więc co jakiś czas trzeba go przekłuwać. Studzimy

Kuchnia MagdaLeny
Miodowiec z powidłami i masą budyniową 347

Dodać posiekane orzechy i smażyć na małym ogniu ok. 10 minut, pod koniec wlać śmietankę. Gorącą masę wyłożyć na trzecie, surowe ciasto. Całość piec w nagrzanym piekarniku około 15 minut w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia. Krem: 2 szklani mleka zagotować z cukrami. Do pozostałego mleka wsypać mąki, dodać żółtka i dokładnie wymieszać, wlać na gotujące się mleko. Zagotować(...)Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę. Dalej miksując, dodawać stopniowo zimny budyń. Do formy przełożyć pierwszy placek (bez orzechów). Rozsmarować połowę powideł, na powidłach połowę masy budyniowej. Przykryć drugim plackiem (bez orzechów) i ponownie posmarować drugą połową powideł i masy. Przykryć plackiem z orzechami. Ciasto pozostawić w chłodnym miejscu, aż placki zmiękną (przez

Malinowo w kuchni
Rurki z kremem z soku owocowego. 150

pory rurki robiłam z kremem budyniowym lub z bitą śmietaną. Tym razem postanowiłam przygotować je z kremem z wykorzystaniem soku owocowego i wyszło naprawdę pysznie. Polecam upiec je na podwieczorek. Do przygotowania kremu użyłam pysznego soku Witaminka od HORTEX. Zapraszam:) Składniki: Ciasto: 25 dag mąki tortowej 12,5 dag masła lub margaryny 1 jajko szczypta soli pół szklanki śmietany

Izabelawkuchni
ciasto Leon 459

przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 35×20 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia (najlepiej na noc). składniki na krem budyniowy: 500 ml mleka pełnego 300 g masła 150 g cukru pudru

Domowy Smak Jedzenia
Czekoladowe kratery z kremem budyniowym i galaretką 421

lekkim kremem budyniowym , galaretką i czekoladą zachwyci podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Całość tworzy lekką , ale nie przesłodzoną całość i śmiało można sięgnąć po dokładkę!Miękki biszkopt nasiąknięty od kremu budyniowego wręcz rozpływa się w ustach!SKŁADNIKI:BISZKOPT JASNY :* jajka – 3 szt* cukier – 6 łyżek* mąka pszenna – 3 łyżki* mąka ziemniaczana – 3 łyżki* proszek do pieczenia(...)masą budyniową ( dość gęsto ).Przykrywamy jasnym biszkoptem z wyciętymi okręgami.Otwory zalewamy TĘŻEJĄCĄ galaretką ( nie może być płynna ponieważ masa przesiąknie ).Drugi biszkopt smarujemy resztą masy budyniowej , a następnie odwracając szybkim ruchem przykrywamy ciasto włożone do blachy ( układając „na odwrót ” tak , by masa budyniowa znalazła się od spodu ).Lekko dociskamy.Na górze układamy wycięte biszkoptowe okręgi , a następnie obficie

Ostra na Słodko
Pyszne kakaowe ciasto dla zakochanych 185

obroty 5 wylać ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki piec jak wyżej, naczynia nie trzeba myć ponieważ będziecie robić krem. Wykonanie kremu – masło z cukrem utrzeć na puch. Dodać po jednym jajku nie przerywając mieszania. Powoli dodawać spirytus, ciągle mieszając. Musi powstać puszysta gładka masa. Jak nie lubicie takiego kremu można zrobić czekoladowy krem budyniowy. Mój mąż powiedział(...)masło, dodać cukier i orzechy. Smażyć cały czas mieszając aż orzechy lekko się zarumienią. Orzechy położyć na sitku i zostawić aż ostygną. Masa stwardnieje, ponownie trzeba wszystko rozbić. Składanie ciasta – na zimne ciasto rozłożyć krem i obsypać prażonymi orzechami. Ciasto jest bardzo bardzo pyszne

Kuchnia Pokoleń
Ciasto Smakosz z serową wkładką 413

Żółtka ucieramy z cukrem i masłem na puszystą masę. Dodajemy ser, miksujemy, dodajemy proszek budyniowy i miksujemy na najniższych obrotach, żeby składniki się połączyły.  2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy na nią masę serową. Pieczemy w 180 stopniach 40 minut. Studzimy. Krem: 500 ml mleka 2 budynie śmietankowe (40 g bez cukru) 8 łyżek cukru 250 g masła(...)budyniu i mleka gotujemy budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy, stopniowo dodajemy budyń, miksujemy, żeby składniki ładnie się połączyły. Przełożenie ciasta: ciasto jasne z bezą czekoladową i bakaliami - połowa kremu - wkładka serowa - druga połowa kremu - ciasto ciemne z bezą wiśniową - polewa czekoladowa

kruche babeczki
Oczy carycy 144

Wykonanie : Przygotować ciasto jasne. Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać pozostałe składniki i delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto ciemne. Żółtka, jajka i cukier ubić na jasną, puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i olej. Wymieszać. Na blachę (23 x 33 cm), wyścieloną pergaminem, wykładać na przemian jasne i ciemne ciasto. Piec(...)temperaturze 180 st.C. Proszek budyniowy wymieszać z 3/4 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać rozrobiony budyń i ciągle mieszając zagotować. Odstawić do wystygnięcia (od czasu do czasu wymieszać). Miękkie masło utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać ostudzony do temperaturze pokojowej budyń.  Ciasto przekroić na dwa placki. Jeden z nich posmarować połową kremu, na wierzchu ułożyć zamaczane

cucinare
Oczy carycy 157

Wykonanie : Przygotować ciasto jasne. Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać pozostałe składniki i delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto ciemne. Żółtka, jajka i cukier ubić na jasną, puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i olej. Wymieszać. Na blachę (23 x 33 cm), wyścieloną pergaminem, wykładać na przemian jasne i ciemne ciasto. Piec(...)temperaturze 180 st.C. Proszek budyniowy wymieszać z 3/4 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać rozrobiony budyń i ciągle mieszając zagotować. Odstawić do wystygnięcia (od czasu do czasu wymieszać). Miękkie masło utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać ostudzony do temperaturze pokojowej budyń.  Ciasto przekroić na dwa placki. Jeden z nich posmarować połową kremu, na wierzchu ułożyć zamaczane

cucinare
Strzępiaki 194

niesmak - po tych sklepowych. Zawsze z jakimś przesłodzonym kremem budyniowym zapewne nic nie mającego wspólnego z budyniem i owocami, które zostały zepsute jakąś ohydną glazurą.Stwierdziłam, że moje muszą być inne, aby nie kojarzyły mi się z tymi kupowanymi. I tak powstały Strzępiaki mojego pomysłu. Smakują naprawdę rewelacyjnie.StrzępiakiKruche ciasto:2 szklanki mąki1/2 kostki masła 82% +1 jajko(...)kwadraty.Tak przygotowanymi kwadratami wykładamy foremki silikonowe, aby powstały "tulipankowe zagniecenia papieru". Tulipankowe, gdyż Strzępiaki pieczemy na wzór babeczek tulipanów.Przygotowanie do pieczenia:Wyjmujemy ciasto z lodówki. Bierzemy foremkę wyłożoną papierem i wykładamy ją w środku ciastem. Spód normalnie, a boki wylepiamy na papierze ponad wysokość foremki silikonowej. W ten sposób tworzymy nasze strzępy. Każdą wyłożoną foremkę wkładamy na chwilę

Eat Shrimps
Ciasto Ananasowiec 196

kokosowe. Gotowe ciasto przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 36×24 cm i pieczemy w 180 stopniach ok 25-30 minut. Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, przygotowanie kremu: do 1/2 szklanki zimnej wody dodajemy budynie oraz żółtka i dokładnie mieszamy. Pozostałą wodę wraz sokiem ananasowym i cukrem zagotowujemy, do gotującego się soku dodajemy (przemieszaną przed(...)zgęstnie, wyłączamy gaz i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy na gładki puch, następnie miksując dodajemy po łyżce wystudzonej masy budyniowej. Do gotowej masy dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa i dokładnie mieszamy, składanie ciasta: na spód blachy kładziemy biszkopt, na biszkopt wykładamy połowę masy ananasowej, na masę wykładamy ciasto kokosowe i na nim rozprowadzamy resztę masy ananasowej

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto czekoladowo wiśniowe 193

dodajemy wiśnie i mieszamy. Tężejącą galaretkę z wiśniami wylewamy na spód biszkopta i wstawiamy ciasto do lodówki. 1,5 szklanki mleka stawiamy na palnik, w pozostałym mleku rozpuszczamy budyń, gdy mleko zacznie wrzeć to dodajemy cukier kryształ i delikatnie wlewamy rozpuszczony proszek budyniowy i intensywnie mieszamy. Gotujemy na małym ogniu przez 3 min. Gorący budyń przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy(...)ostygnięcia. Masło ucieramy na puszystą masę, następnie stopniowo dodajemy ostygnięty budyń oraz cukier puder. Gotową masą smarujemy zastygniętą galaretkę. Warstwę kremu przykrywamy drugim biszkoptem. Masło podgrzewamy na małym ogniu wraz z cukrem, następnie dodajemy mleko i mieszamy. Rondelek ściągamy z ognia i dodajemy przesiane kakao i intensywnie mieszamy, aby nie powstały grudki. Polewą dekorujemy wierzch ciasta. Dodatkowo ciasto posypujemy wiórkami

kulinarne odsłony pati
Kremówki à la papieskie 476

pszennej 150 g masła Dodatkowo cukier puder Pokroić masło w kostkę i dodać do mąki wymieszanej ze szczyptą soli i śmietaną. Wyrobić szybko gładkie ciasto. Wstawić do lodówki na przynajmniej godzinę. Tuż przed przygotowaniem kremu wyjąć masło z lodówki. W 250 ml roztrzepać żółtka (bez nadmiernego napowietrzania). Dodać mąki i cukier puder oraz nasionka z laski wanilii. 500 ml mleka(...)podgrzać z resztą laski wanilii. Wyjąć laskę wanilii i cały czas mieszając, dolewać do mleka mąki wymieszane z żółtkami, cukrem pudrem i mlekiem. Podgrzewać do zgęstnienia masy. Powierzchnię masy budyniowej przykryć folią spożywczą, by na wierzchu nie zrobił się kożuch. Odstawić do ostygnięcia. Nagrzać piekarnik do 200 stopni C. Ciasto przekroić na dwie równe części. Każdą rozwałkować cienko na blacie

Weekendy w domu i ogrodzie
TARTA POMARAŃCZOWA Z PIANKAMI. 206

wylepiam ją rozwałkowanym ciastem, delikatnie dociskając brzegi.Przykrywam kawałkiem papieru do pieczenia  i przyciskamy grochemlub fasolą (suche).  Piekę 10 min w temp. 200°C. Odstawiam na bok.Jajka na krem ucieram z cukrem na dość jasną, lekko płynną masę.Mieszam kremówkę i szklankę soku pomarańczowego, a w pozostałej ilości soku rozcieńczam proszek budyniowy. Mieszaninę kremówki i soku dodaję(...)ponownie wkładam do piekarnika i podpiekam tak długo, aż piankizyskają piękną, lekko brązową barwę.Najlepiej smakuje na ciepło.Aby ułatwić sobie życie i nie męczyć się z krojeniem całego ciasta(pianki się strasznie ciągną i kleją do noża), lepiej pokroić tartę przedułożeniem pianek i zapiekać w pojedynczych kawałkach.* Jeśli chcemy sztywniejsza masę pomarańczową, dodajemy 3 paczki budyniu,dla mnie jednak

W kuchni Karmel-itki