ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:112/181)

Sernik z orzechami w sosie toffi na cynamonowym spodzie. 150

ciasto a następnie wyłożyć nim dno tortownicy.    Składniki na masę serową; 80 dag twarogu 5 jajek plus dwa białka ze spodu 200 ml jogurtu naturalnego 2 budynie śmietankowe w proszku 3/4 szklanki cukru lub więcej garść rodzynek   Twaróg przełożyć do miski, dodać żółtka i cukier. Wszystko dokładnie zblendować na gładki krem. Dodać jogurt naturalny oraz proszek budyniowy(...)być gęsty i lekko zmieniać kolor na ciemniejszy. Kiedy sos już będzie dosyć gęsty wsypujemy posiekane orzechy. Dokładnie mieszamy a następnie po lekkim przestudzeniu wykładamy na wierzch ciasta. Chłodzimy do zastygnięcia masy.    Podajemy

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciasta na jesień! Same sprawdzone przepisy. 142

DOMOWA CHAŁKA Z KRUSZONKĄ! DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z CZEKOLADĄ! SERNIK CHAŁWOWY Z CZEKOLADĄ! SZARLOTKA Z KRATKĄ KROK PO KROKU IDEALNY PRZEPIS NA SERNIK BEZ SPODU! kRUCHE BABECZKI

SMYKWKUCHNI
Rafaello 552

ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek. Gotowe ciasto wylewamy do formy i pieczemy w temperaturze 180 C około 30 minut. Przygotowanie kremu: 1 i 1/2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałym mleku rozprowadzamy mąkę. Ugotowany budyń studzimy, gdy wystygnie miksujemy z kostką masła oraz(...)biszkopt kroimy na pół. Obie cześci nasączamy kawą rozpuszcalną (dwie łyżeczki kawy zalewamy wrzącą wodą i osładzamy 2 łyżeczkami cukru). Na jeden biszkopt kładziemy prawie całą masę budyniową, przykrywamy drugą połową ciasta, na wierzchu rozsmarowujemy resztę masy. Na wierzchu wykładamy masę kokosową

Zainspirowana w kuchni
Rurki maślano-drożdżowe z nadzieniem (z drożdżami instant) 181

Były już rurki francuskie - klik , czy np. ekspresowe z ciasta kruchego - klik ... (Wszystkie tu - klik .) A co powiecie na takie małe, drożdżowe, maślane i po prostu przeeeeepyszne? Ciasto jest rewelacyjne (przepis z moich notatek na rogaliki) i nie wymaga wielkich umiejętności. Rurki możecie napełnić ulubionym nadzieniem, np. samą bitą śmietaną. Przyznam, że już chyba przerobiłam wszystkie swoje pomysły(...)szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 jajka (duże)  Dodatkowo:  jajko do posmarowania (może być same białko lub żółtko)   Moje nadzienie:  gotowe nadzienie brzoskwiniowe Zentis krem budyniowy z tego przepisu - klik (wystarczy zrobić połowę i jeszcze troszkę zostanie)  Masło należy roztopić w niewielkim rondelku, a mleko podgrzać i wymieszać z cukrami.  (Powinny się rozpuścić

Di gotuje
Raffaello bez pieczenia 109

Będzie więc idealny zarówno na co dzień jak i od święta. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 30 solonych krakersów 0,5l mleka 150g wiórków kokosowych + do posypania ciasta 1 cukier waniliowy 1/3szkl. cukru kryształu 120g masła 1 budyń śmietankowy bez cukru na 0,5l mleka Sposób przygotowania: Foremkę prostokątną o wymiarach ok. 11x19cm wyłożyłam folią aluminiową. Na dnie(...)mleku rozprowadziłam proszek budyniowy i dolałam do masy kokosowej. Masę gotowałam na małym ogniu, stale mieszając, aż zrobiła się gęsta. Masę zestawiłam z ognia i odstawiłam na kilka minut. Następnie 1/3 masy rozsmarowałam na krakersach w formie. Ułożyłam drugą warstwę krakersów. Wyłożyłam kolejną porcję kremu, znów krakersy i na koniec pozostały krem. Wszystko posypałam wiórkami kokosowymi. Ciasto odstawiłam do wystygnięcia

Waniliowe Improwizacje
Tort chałwowo - czekoladowy z bezami 268

Ostudzić.Masło utrzeć na puch, stopniowo dodawać pokruszoną chałwę. Następnie dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej. Dodatkowo:  300g bez,  1/3 szklanki nalewki z czarnej porzeczki,  czekoladowe serduszka oraz cukier błyszczący do dekoracji. Nalewkę wymieszać z 1/4 szklanki wody.  Pierwszy blat ciasta nasączyć przygotowanym ponczem. Posmarować połową masy czekoladowej, posypać 1/3 pokruszonych bez. Delikatnie wcisnąć(...)lodówki.  Następnie posmarować 1/4 masy chałwowej i przykryć drugim blatem ciasta. Nasączyć ponczem. Rozsmarować resztę masy czekoladowej, posypać 1/3 pokruszonych bez, wciskając je w masę. Schładzać 15 minut.  Posmarować znów 1/4 masy chałwowej i przykryć ostatnim blatem ciasta. Nasączyć resztą ponczu. Wierzch i boki tortu posmarować kremem.  Udekorować resztą bez oraz czekoladowymi serduszkami i cukrem błyszczącym

Z miłości do słodkości
Oszukaniec, czekoladowe ciasto z masą budyniową 273

Przepyszne ciasto, które może udawać tort urodzinowy. Ale nie z tego powodu nosi taką nazwę. Oszukaniec - ponieważ zawiera w sobie tylko 1 jajko. Pewnie pomyślicie, że

CookYourself
Ciasto ala snikers 261

cukru pudru 1 łyżka miodu faceliowego Miody Wileńskich 250 g orzechów włoskich ale -raj 50 g orzechów włoskich zmielonych 1 łyżka mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: 1,5 szkl mleka 1 budyń waniliowy z cukrem 2 łyżki cukru 250 g masła 0,5 szkl cukru pudru 2 łyżeczki e kstraktu waniliowe go 3 łyżeczki kakao(...)stopniach aż blat się zrumieni. Krem budyniowy: Jedną szklankę mleka zagotować z cukrem. W reszcie mleka rozmieszać budyń wlać do gotującego się mleka i mieszając zagotować. Gorący budyń przykryć z wierzchu folią spożywczą co zapobiegnie powstania "kożucha" i ostudzić.  Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać po łyżce budyniu i ucierać. Utarty krem podzielić na dwie równe części

Ala piecze i gotuje
KRUCHE BABECZKI ZE ŚMIETANĄ I OWOCAMI 180

babeczki to bardzo wdzięczny "materiał" do obróbki :)  Możemy upiec je sobie wcześniej, zabezpieczyć przed wysychaniem (ja wkładam do metalowej puszki), a następnie  kiedy przyjdzie nam ochota wypełnić kremem budyniowym, śmietaną czy zalać tężejącą galaretką. Zawsze pysznie smakują ze świeżymi owocami :-)  Zazwyczaj piekę je w metalowych, tradycyjnych foremkach do babeczek, tym razem jednak zrobiłam je w maleńkich, silikonowych(...)soli Wykonanie : Wszystkie składniki łączymy i zagniatamy elastyczne ciasto. Wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po wyjęciu rozwałkowujemy na stolnicy. Wykrawamy kółka i wylepiamy nimi foremki do babeczek. Nakłuwamy widelcem w kilku miejscach.  Pieczemy około 12 - 15 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po wyjęciu studzimy. Krem: 200 ml śmietanki 30% lub 36% 1 dowolna

Walijskie Pichcenie
ciasto Delicjusz, z orzechami 378

szkl wody  MASA BUDYNIOWA 2 budynie śmietankowe po 40 g bez cukru ,  (2 budynie śmietankowe po 40g bez cukru) -pół kostki margaryny 125g , (2 łyżki margaryny) -6 łyżek cukru, (4 łyżki cukru) -4 szkl mleka,  (3 szkl mleka) -1 łyżka mąki,  (do blaszki 25x25 nie dajemy mąki) KREM ORZECHOWY -300ml mleka , (200ml mleka(...)przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao. Następnie olej.  Ciasto wlewamy do blaszki, pieczemy około 20 minut w temperaturze 170-180 stopni-do suchego patyczka. Biszkopt studzimy i przecinamy na dwa blaty. Składniki na poncz mieszamy ze sobą. Ponczujemy pierwszy blat. Następnie smarujemy go cienką warstwą powideł. MASA BUDYNIOWA Do garnka wlewamy mleko, z czego 0,5 szklanki zostawiamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto porzeczkowo-kajmakowe 439

Święta lub inne uroczystości? To ciasto będzie strzałem w dziesiątkę. Słodycz kajmaku, którą przełamuje kwaskowość dżemu porzeczkowego. Pychotka Składniki: Biszkopt kakaowy: 4 jajka ok. ⅓ szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao (po połączeniu kakao i mąki pszennej powinniśmy otrzymać ½ szklanki) ½ szklanki mąki ziemniaczanej ¾ szklanki cukru 2 łyżki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 4 żółtka ½ szklanki cukru 2 szklanki(...)międzyczasie dodać wodę. Formę prostokątną o wymiarach około 35x24cm wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto przełożyć do formy i piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia. Przeciąć na pół tak, aby powstały dwa blaty. Przygotować masę budyniową. 1 ½ szklanki mleka i cukier zagotować. Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z żółtkami i mąką ziemniaczaną. Dodać

Cukiernia Pychotki
Ciasto Cappuccino 254

miksując!) z mąką wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewamy do prostokątnej formy i pieczemy przez 30 minut w temp. 175*C Budyń gotujemy z połowy mleka z dodatkiem 4 łyżek cukru. Po ugotowaniu i wystudzeniu miksujemy z masłem oraz 2 łyżkami spirytusu na gładki krem Resztę mleka zagotować po czym wymieszać z cappuccino. Ostudzić i ubić(...)szklanki wody) i połączyć z masą Kawę rozpuszczalną zaparzamy w 125 ml wody i łączymy z resztą spirytusu. Tak przygotowanym ponczem nasączamy biszkopt Na biszkopcie rozsmarowujemy masę pierwszą - budyniową, a następnie szybko nakładamy masę cappuccino. Trzemy na tarce bądź skrobiemy nożem na koniec czekoladę wprost na górę ciasta. Wstawiamy je do lodówki na ok. 2 godzin ( aż stężeje)  zaparzamy

W Moim Magicznym Domu
Prinsesstarta - tort księżniczki 183

średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 – 170 stopni przez około 20 - 25 minut do tzw. suchego patyczka. Gorące wyjąć z piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę, wystudzić. Przekroić na 3 blaty. Krem budyniowy: 6 żółtek 100 g cukru 40 g mąki tortowej

kulinarnyswiatdomi