ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:121/181)

CIASTO KUBUŚ 227

pieczenia, nie smarujemy boków,   do tak przygotowanej formy wykładamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy około 30-35 minut do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 160-170ºC gorący biszkopt wyjmujemy z piekarnika i z wysokości 30-40 cm upuszczamy w formie na podłogę, następnie studzimy Krem na bazie soku przecierowego Kubuś: z soku oraz budyniu w proszku gotujemy budyń(...)autorka przepisu zaleca aby nie wyjmować biszkoptu z formy ja jednak go wyciągłam , zdjęłam papier i ponownie go włożyłam do formy biszkopt nasączamy ponczem, następnie wykładamy na niego krem przecierowy ,ciasto odstawiamy do stężenia ( ja włożyłam go je lodówki ) gdy krem już stężał, wykładamy na niego masę śmietanową ( warto ją przygotować dopiero wtedy jak nam krem stężeje) i wkładamy

Słodkie zapomnienie
Biszkoptowe z sernikiem i truskawkami 148

ciasto wcale nie musi być czasochłonne. Wystarczy że dzień wcześniej upieczesz biszkopt i sernik, a drugi dzień poświęcisz na krem i wykończenie.  Równie dobrze możesz zrobić to ciasto w formie okrągłego tortu, więc jeśli nadarza się jakaś okazja, to nawet się nie wahaj. Przygotuj je, a jeśli chcesz- zdjęciem podziel się na Facebooku lub Instagramie oznaczając profil @Kuchnia(...)budyniowy. Białka ubijamy ze szczyptą soli i łączymy z masą serową. Całość przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170⁰C na ok 45 minut. Studzimy najlepiej kilka godzin w uchylonym piekarniku. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w ½ szklanki wody. Pozostawiamy do lekkiego stężenia. Rozpuszczamy także wg przepisu na opakowaniu 2 galaretki na wierzch ciasta

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto Pawi ogon 145

patyczek będzie suchy. Upieczony spód i rolady odstawiamy do ostygnięcia.  Krem: 3 szklanki mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier i stawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy i mąkę pszenną. Gdy mleko zacznie się gotować, to powoli wlewamy rozpuszczony proszek budyniowy i energicznie mieszamy, aby podczas gotowania nie powstały grudki. Budyń gotujemy 3 min. Następnie budyń przykrywamy(...)połowę masy budyniowej, następnie na masie układamy rolady.  Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody, gdy zaczną tężeć to wlewamy je między rolady. Gdy galaretki zastygną to nakładamy pozostałą masę. Następnie układamy okrągłe biszkopty. Do rondelka wkładamy połamaną czekoladę i wlewamy śmietankę. Rondel ustawiamy na małej mocy palnika i rozpuszczamy czekoladę, przez cały czas mieszając. Wierzch ciasta polewamy gotową polewą

kulinarne odsłony pati
Ciasto Soczysta Wiśnia 159

tortowe , słodkie ciacho- zapraszam . Soczysta Wiśnia to przekładaniec skłaniający się strukturą i smakiem w kierunku tortu. Bardzo wilgotny , nawiązujący smakowo do popularnych czekoladek: orzechowej Ferrero i wiśniowej Mon Cheri. Ciasto najlepiej podawać mocno schłodzone- jest niezwykle miękkie i przez to nieco trudniej je ukroić zachowując idealną linię warstw. Składniki na biszkopt: 6 jaj szklanka cukru szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka(...)wody gorącej 3 łyżki cukru brązowego   Dodatkowo: wiśnie z likieru lub kandyzowane polewa deserowa WYKONANIE: blat biszkoptowy + nasączenie+ krem orzechowo- czekoladowy    krążki biszkoptowe   wiśnie   krem waniliowy blat biszkoptowy polewa     Uwaga- ciasto należy schłodzić przed podaniem i ze względu na jego niesamowicie   kremową konsystencję- kroić ogrzanym w gorącej wodzie nożem  Smacznego

Domowe ciasta
Najlepsze Eklerki. Przepis krok po kroku. 121

Eklerki. Przepis krok po kroku. Eklerki. Składniki:     Krem:   1 jajko 1 szklanka cukru cukier waniliowy 0,5 szklanki mąki 500 ml mleka

kuron.com.pl
Jogurtowiec z galaretkami 112

lodówki, aż masa stężeje. Gotowe ciasto dekorujemy odłożonymi galaretkami i ewentualnie owocami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik na zimno z borówkami → Mini serniczki na zimno z musem z mango i lustrzaną polewą → Gerbera 3D w galaretce na spodzie z serka z wanilią → Pianka z mango, kremem budyniowym na biszkopcie → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym

Oryginalny smak
"Panna cotta" truskawkowa 165

szafie. Gdy moja siostra spróbowała kremu stwierdziła, że smakuje jak Panna Cotta z sosem truskawkowym, dlatego nazwa taka, a nie inna. Wszystkim bardzo smakował a ciasto znikało w błyskawicznym tempie.  Biszkopt kakaowy: 4 jajka  1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowo - budyniowa: 2 szklanki serka homo

Jadło i czytadło
Ciasto kora orzechowa 164

przez około 20-25 minut z termoobiegiem. Upieczone biszkopty wyjąć z piekarnika, zdjąć papier, ostudzić. Ostudzony jeden blat biszkoptu włożyć do blachy. Krem: Brzoskwinie odcedzić na sicie, zlany syrop, przelać do garnka dodać cukier, zagotować. Proszek budyniowy wsypać do szklanki, dodać mąkę i wodę, dokładnie wymieszać. Dodać mieszankę do żółtek, chwilę miksując. Wlać rozrobiony(...)proszek budyniowy z żółtkami na gotujący się syrop, doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu, ostudzić. Masło rozetrzeć mikserem, dodając po łyżce budyniu, cały czas miksować do wyczerpania składników. Tak przygotowany krem, podzielić na dwie części, jedną część kremu wyłożyć na biszkopt. Delicje lekko zanurzać w kawie, układać na kremie, przykryć resztą kremu, wyrównać. Drugi blat biszkoptu, ułożyć na kremie, lekko

Kuchnia Danusi
ciasto "toffifee" bez pieczenia 386

smaczne, że sama zjadłabym całe. Jeśli lubicie takie połączenia to to ciasto musicie zrobić koniecznie! *foremka 25*34 Składniki: 2 duże paczki krakersów  2 duże paczki herbatników maślanych puszka masy krówkowej o smaku orzechowym 5 łyżek solonego masła orzechowego z kawałkami orzechów 5 łyżek kremu typu Nutella 2 opakowania budyniu waniliowego 750 ml mleka + pół szklanki do nasączenia(...)żeby wystygło. Na herbatnikach rozsmarować masło orzechowe. Krakersy maczać w mleku i ułożyć jako kolejną warstwę. Rozsmarować na nich krem czekoladowy i przykryć herbatnikami moczonymi w mleku. Wierzch posmarować pozostałym kajmakiem i posypać wiórkami. Udekorować pralinkami. Wstawić do lodówki. Ciasto najlepiej kroi się dwa dni po zrobieniu. Najlepiej kroić gorącym nożem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto balowe z karmelem 443

cukrem na sztywno. Kolejno dodawać żółtka. Na koniec dodać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.  Ciasto przelać na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blaszkę o wym. 25x36cm.  Piec około 20-25 minut w temp. 175st. Ostudzić.  Krem: 2 i 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki cukru,  125g masła lub margaryny,  3-4 żółtka(...)godz na wolnym ogniu. Śmietanę ubić z pudrem na sztywno, dodać śmietan-fiksy.  Na zimny biszkopt wyłożyć masę budyniową, na to herbatniki.  Rozsmarować karmel i wyłożyć krakersy.  Na wierzch wyłożyć bitą śmietanę, posypać startą czekoladą. Ciasto przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
deserek budyniowy a la monte 134

składniki: 500 ml mleka 2 łyżki cukru 40 g mąki ziemniaczanej 2 żółtka 100 ml śmietanki kremówki 36% 3-4 łyżki kremu czekoladowo orzechowego, do smaku

Domowy Smak Jedzenia
Ekspresowa napoleonka, polska superżywność - cz. I 162

budyniową na jeden arkusz ciasta, przykryj drugim i posyp cukrem pudrem. Teoretycznie, pasowałoby trochę odczekać, aż ciasto całkiem wystygnie, ale w praktyce można już jeść. Maczaj ostry nóż w zimnej wodzie i krój nim ciasto na kawałki. Przepis dodaję do akcji:                SUPERŻYWNOŚĆ - cz. 1 O superżywności pisałam przy okazji kremu

Qlinarnie i Qlinarnie
Eklerki Magdalenki 186

śmietan - fixem Dr.Oetkera.  Masę budyniową wystudzić i wymieszać ze śmietaną. Po upieczeniu, studzimy, wypełniamy bitą śmietaną robiąc dziurkę szprycą. Oblewamy polewą z roztopionej w kąpieli wodnej czekolady i gotowe:) SMACZNEGO P.S. Trzeba pamiętać, aby nie otwierać piekarnika w pierwszej fazie pieczenia, bo ciasto opadnie. Do wypełnienia eklerków nadaje się także gotowy krem Dr.Oetkera, do którego wystarczy dodać tylko mleko

Luźna Kuchnia
Metrowiec 166

same jak do ciasta jasnego. Odejmujemy tylko 3 łyżki mąki i w to miejsce dodajemy 3 łyżki kakao Ciasto ciemne przygotować i upiec dokładnie tak samo jak ciasto jasne. Składniki na masę budyniową: • 3 szkl. mleka • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 3 łyżki mąki pszennej • sok z 1/2 cytryny • 1 łyżka rumu • 1/2 szkl cukru • 250g masła W rondlu z grubym(...)ugotowaniu przykryć folią (zapobiega tworzeniu się kożucha) i wystudzić. Masło utrzeć dokładnie i do utartego powoli dodawać budyń nie przerywając miksowania. Utrzeć na gładki krem. Teraz przystępujemy do połączenia tego w całość. Ciasta kroimy w kromeczki o grubości ok 1 cm. Następnie układamy je naprzemiennie kolorami przedzielając masą (smarujemy kromkę ciasta i dokładamy do poprzedniej). Tak przełożone kremem ciasta wstawiamy

KUCHNIA POLSKA
Karpatka 167

pieczenia nie otwierać piekarnika bo ciasto opadnie. Uwaga: w mniejszych foremkach ciasto będzie potrzebowało dłuższego pieczenia. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, odczekać kilka minut, zdjąć delikatnie placek z blaszki, umyć ją i osuszyć, powtórzyć pieczenie drugiego placka. Przygotowanie masy budyniowej: Ugotować 2 budynie: w szklance mleka rozprowadzić proszki budyniowe oraz cukier, resztę mleka dobrze zagotować, wlać mleko z rozpuszczonym proszkiem(...)kożuch. Miękkie masło ubijać mikserem przez ok. 2 minuty, gdy będzie lekko napuszone dodawać po łyżce ostudzonego budyniu, ubijać dalej na puszystą, gładką i jasną masę. Powstały krem rozsmarować na jednej części ciasta (na pofalowanej stronie), przykryć drugim plackiem. Odstawić bez przykrycia do lodówki na godzinę. Po tym czasie ciasto posypać cukrem pudrem, kroić. Smacznego Karpatka – przepis: Kwestia Smaku

Zasmakuj Kuchni