ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:126/181)

Migdałowiec bez pieczenia 381

grudki, gładki krem odstawiamy w chłodne miejsce do wystudzenia. Migdały prażymy na suchej patelni, co jakiś czas mieszając, aby uniknąć przypalenia migdałów. Ostawiamy do całkowitego wystudzenia. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklance ciepłej wody. Śmietankę miksujemy z 1 łyżeczką cukru pudru. Gdy śmietanka będzie już gęsta, powoli strumieniem wlewamy zimną żelatynę, ciągle miksując. Składamy ciasto: krakersy zimna masa budyniowa krakersy kajmak

Życie zaczyna się w kuchni
Tort chałwowy z orzechami 273

okazji urodzin mojej mamy. Ona bardzo lubi chałwę, więc tort o smaku chałwy orzechowej był idealnym pomysłem. Ciasto jest bardzo proste. Składa się z biszkoptu przekrojonego na 3 części oraz masy budyniowej z dodatkiem chałwy. Tort chałwowy udekorowałam zmielonymi orzechami. Ważne jest, aby tort przygotować dzień wcześniej lub kilka godzin przed podaniem(...)tortownica o średnicy 22 cm) Składniki: Biszkopt: 7 jajek 140 g cukru (2/3 szklanki) 90 g mąki (2/3 szklanki) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Krem budyniowy: 140 g masła (2/3 kostki) 1 budyń 35 g cukru pudru Dodatkowo: 250 g chałwy orzechowej ¾ szklanki obranych fistaszków Przygotowanie: Ugotować budyń z godnie z opisem

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik gotowany z polewą czekoladową 123

osób, które nie mają miksera bądź piekarnika - gotowany, przełożony herbatnikami i udekorowany polewą czekoladową. Bardzo prosty do przygotowania. Sernik świetnie smakuje podany mocno schłodzony. Jeżeli chcecie uzyskać jeszcze słodsze ciasto to gorzką czekoladę zamieńcie na mleczną.  Składniki na formę o wymiarach 20 x 30 cm: około 350 g herbatników, np. pełnoziarnistych 1 kg twarogu trzykrotnie zmielonego (gęstego!) 1 kostka(...)jajka. Wszystko dokładnie wymieszać i całość dalej gotować na małym ogniu. W międzyczasie w zimnym mleku rozpuścić proszki budyniowe. Na sam koniec dodać rozpuszczone budynie. Masę cały czas mieszać, aż do zgęstnienia budyniu. Chwilę gotować (należy CAŁY czas mieszać, ponieważ krem może się przypalić!) . Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie ułożyć herbatniki i wylać 1/2 gorącej masy sernikowej. Czynność powtórzyć

Ugotować
tort czekoladowy-wiśniowy z dripem 182

pieczenia na mus czekoladowy: 200 g śmietanki kremówki 30% 100 g czekolady deserowej na mus wiśniowy: 200 g mrożonych wiśni 1,5 opakowania galaretki wiśniowej 2 łyżki cukru na krem budyniowy: 2 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego kopiata łyżka mąki pszennej 2 łyżki cukru 100 g masła na drip: 120 g czekolady (pół na pół mleczna z gorzką(...)zapiąć obręcz wokół ciasta. Na ciasto wycisnąć margines z budyniu. Na środek wyłożyć tężejącą masę wiśniową. Przykryć biszkoptem. Wstawić na chwilę do lodówki.  Przygotować mus czekoladowy: czekoladę połamać, wrzucić do miski i ustawić ją nad  garnkiem z wrzątkiem (tak, żeby miska nie dotykała wody). Mieszając powoli rozpuścić. kremówkę ubić, połączyć z czekoladą. Wyłożyć na ciasto, przykryć ostatnim biszkoptem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
CIASTO CYTRYNOWE - CYTRYNOWIEC NA MĄCE ORKISZOWEJ 286

skusiłam się na takie ciasto. I sama się sobie dziwię, gdyż nigdy nie przepadałam za ciastami z dodatkiem cytryny... I całe szczęście, że tak się stało ,bo to ciasto jest po prostu bajeczne. Delikatne, puszyste, orzeźwiające z delikatną nutką słodyczy. Bardzo warte polecenia, nie tylko wielbicielom cytryny ;-)Znalezione tutaj. Składniki na biszkopt: -6 dużych jajek (ja dałam(...)mieszając galaretkę. Do drugiej szklanki wody dodać proszek budyniowy i dokładnie rozmieszać. Następnie rozpuszczony proszek budyniowy wlać do naczynia z galaretką i ugotować budyń(z wyglądu przypomina kisiel). Ostudzić. Do miękkiego masła stopniowo dodawać przestudzony budyń z galaretką i zmiksować na gładki kremKrem śmietanowy: -500ml kremówki(ja dałam 36%) -1 łyżka ksylitolu -1 śmietan-fix (nie trzeba

Smaczne Zdrowe
Mazurek czekoladowy 90

czekoladę. Krem mieszam. Składniki na polewę czekoladową: 1 czekolada mleczna 1 czekolada ciemna 200 ml śmietanki 30% Śmietankę wlewam do rondelka i mocno podgrzewam. Kruszę do śmietanki czekolady i chwilę czekam, następnie dokładnie mieszam i odstawiam do przestygnięcia. Teraz przystępuję do złożenia mazurka Ciasto smaruję dżemem z czarnej porzeczki (wystarczy 1 słoik 200 ml) Następnie wykładam masę budyniową, którą wyrównuję

Słodki sentyment
Cynamonowiec 332

Masę budyniową wlewamy na gotujące się mleko i mieszamy aż budyń zgęstnieje. Odstawiamy do schłodzenia. Miękkie masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodajemy proszek cappuccino oraz spirytus i dokładnie mieszamy. Jeden ze spodów cynamonowych smarujemy połową powideł. Wykładamy połowę masy, wyrównujemy. Przykrywamy ciastem makowym, które również smarujemy powidłami. Następnie wykładamy resztę kremu

Smaki Na Talerzu
Ciasto gruszkowe, które rozpływa się w ustach 202

gęsty krem. Stopniowo dodawać masło i gruszki. Zmiksować. Zmniejszyć moc miksera do minimum, wsypać mąkę z sodą i przyprawą i zmiksować tylko do połączenia się składników. Następnie dodać ubitą pianę i delikatnie wmieszać ją łyżką. Ciasto przelać do tortownicy, włożyć do piekarnika i piec 35-40 minut. Najłatwiejszy sos waniliowy 1-3/4 (lub dwie)* łyżeczki proszku budyniowego waniliowego

Posadzone i zjedzone
Tarta z budyniem i rabarbarem 132

żółtka Krem: 750 ml mleka 2 budynie w proszku bez cukru 3 łyżki cukru Dodatkowo: 350g rabarbaru 3 łyżki cukru + 1 łyżka do posypania na wierzch Przygotowanie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Wstawić na minimum 1h do lodówki lub 20 minut do zamrażalki. Z podanej ilości mleka odlać około pół szklanki mleka. W odlanym mleku rozrobić proszek budyniowy wraz

Fabryka pomysłów
Wiosenne Babeczki - Kwiatuszki z Marshmallows 169

aksamitnym budyniowym kremem oraz dekoracją z pianek marshmallow to połączenie idealnie ze sobą komponujące. Babeczki ze ślicznymi kwiatuszkami tworzą przepyszne mini wypieki, którym nie sposób się oprzeć. Babeczki idealne na wiosenny lub letni deser, a także ciekawa propozycja na przyjęcia dla dziewczynek lub nawet Wielkanocny stół. Wiosenne Babeczki - Kwiatuszki z Marshmallows - S kładniki (ok. 1 4 babeczek): Ciasto: 3 jajka

Słodka Strona
Bezowa rolada cytrynowa 177

babki cytrynowe stały się moimi ulubionymi ciachami Rolada ta jak wiele innych ciast na blogu została najpierw wypróbowana przez Anię z którą pracuję - nasze dzielenie się wszelkimi przepisami to już tradycja... Aby zrobić masę do rolady trzeba wcześniej ,,ugotować" lemon curd - czyli najpyszniejszy na świecie krem cytrynowy. Zaraz po zrobieniu zjadłam pierwszej porcji zjadłam ją po prostu łyżeczka z garnka(...)wszelkich bardzo słodkich bez i biszkoptów. Bardzo prosty a świetny sposób na dodanie pazura klasycznym masom budyniowym czy maślanym. Bezowa rolada cytrynowa Składniki: Beza: 6 białek z dużych jaj 300 g cukru 4 łyżeczki mąki kukurydzianej 1 łyżeczka octu jabłkowego szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone (małe opakowanie) lemon curd z poprzedniego przepisu Do dzieła!!! Białka ubijamy ze szczyptą

sierotka maRysia w kuchni
Biszkopt z kremem rabarbarowym 111

warstwę kokosową: 2 łyżki masła, 2 łyżki cukru, 100 g kokosu Biszkopt pieczemy według  TEGO  przepisu, a kiedy wystygnie, przekrajamy go na dwie części. Robimy krem rabarbarowy: Rabarbar myjemy, kroimy na kawałki 1 - 1,5 cm, dajemy do rondelka, dolewamy 1 szklankę wody, 2 łyżki cukru, gotujemy na małym płomieniu 5 minut cały czas mieszając. Część rabarbaru(...)zrumienienia się kokosu cały czas mieszając. Uważajcie, ponieważ łatwo się przypala. Gotowy kokos odstawiamy do wystudzenia a następnie wykładamy go na wierzch ciasta. Ciasto wkładamy do lodówki na 2-3 godziny żeby biszkopt zwilgotniał od kremu. Smacznego :)) rabarbar, wiórki kokosowe, kokos

Bułka z Chlebem
Torcik bezowy z kremem chałwowym i bakaliami 226

dolewamy mleko z mąkami. Całość gotujemy do powstania gładniej masy budyniowej. Po ugotowaniu okrywamy budyń ściereczką i studzimy. Margarynę ucieramy na puszystą masę, stopniowo- po 1 łyżce dodajemy budyń, dolewamy wódkę. Chałwę rozgniatamy widelcem i dodajemy do kremu. Mieszankę studencką kruszymy w rozdrabniaczu, również dodajemy do kremu.  Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach wody. Odstawiamy do napęcznienia na 5 minut(...)Następnie podgrzewamy ją w kąpieli wodnej (szklankę wstawiamy do wody i podgrzewamy, nie gotujemy!). Dodajemy do kremu i delikatnie miksujemy. Złożenie ciasta: Biszkopt nasączamy alkoholem (opcjonalnie), wykładamy połowę kremu, przykrywamy blatem bezowym, wykładamy resztę kremu i ostatni blat bezowy

VioletoweKucharzenie
Tarta z jaglanym budyniem i karmelizowanym rabarbarem 125

Spód ciasta zrobiłam w następujący sposób: po 150 g mąki pszennej i gryczanej, po szczypcie kurkumy i soli, 100 g roztopionego oleju kokosowego, 2 łyżki cukru pudru oraz 80 ml wody (około 1/3 szklanki). W tym przypadku piekłam w kąpieli wodnej, piekłam 40 min w 160, następnie zostawiłam w stygnącym piekarniku na całą noc, uzyskałam efekt zapieczonego kremu budyniowego

moj przepis na
Naleśniki budyniowe z twarożkiem i zdrowym kremem czekoladowym 138

kupne kremy, które są mieszanką cukru i tłuszczu, a orzechów i prawdziwego kakao ciężko się tam doszukać... NALEŚNIKI BUDYNIOWE Czas przygotowania 15 minut Z podanych składników wychodzi 5 naleśników Opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru Duże jajko Mleko Wszystkie składniki wystarczy dokładnie zmiksować na gładką masę Mleko dodać w takiej ilości, żeby uzyskać dość rzadką konsystencję. Ja robię to ciasto bardziej

HealthyCreations
Wyniki konkursu urodzinowego! 253

kremem . Przepis znajdziecie tutaj (klik) To ciasto mnie po prostu urzekło. Łączy w sobie smaki, które uwielbiam, a do tego wygląda wspaniale. Gratuluje pomysłowości i zdolności kulinarnych. Dziękuję, że podzieliła się Pani tak pysznym przepisem. 2 miejsce: Cukiernica z łyżeczką Bąble, biała Practic Wygrywa Pani Barbara za przepis na Kostkę gruszkową . Przepis znajdziecie tutaj (klik) Gruszki, masa budyniowa, ciemny biszkopt

Słodkie okruszki
Kruche babeczki z kremem karpatkowym i owocami 197

budyniowym kremem jak do karpatki i świeżymi, choć już kwaskowatymi truskawkami, malinami i borówkami. Idealne na imprezę, każdy może sięgnąć po dowolną ilość. Przyznaję, że łatwiej i szybciej zrobić jedną dużą tartę, lecz takie małe słodkości prezentują się bardzo uroczo, no i nie trzeba nic kroić ;) Zostawiam Was z przepisem, życzę miłego popołudnia, a sama uciekam przygotowywać ciasto do popołudniowej

Słodkie inspiracje