ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:132/181)

Rewelacyjne Ciasto "Pijak" 1111

niechlubnej nazwie "Pijak" na puszystym biszkopcie z aksamitną masą budyniową, genialną warstwą kokosowo makową, orzeźwiającą, przełamującą słodkość konfiturą porzeczkową i okrągłymi biszkopcikami polanymi czekoladą to wyjątkowy wypiek łączący wiele smaków które jako całość tworzą niezwykle smakowite ciasto. Polecam. Ciasto "Pijak" - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 2 /3 szklanki mąki ziemniaczanej(...)pieczenia cuk ier waniliow y ( 16 g) Warstwa Makowo-Kokosowa: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki suchego maku 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 5 żółtek 3/4 szklanki cukru (lub mniej) budyń śmietankowy (bez cukru) 500 ml mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 250 g masła cukier waniliowy Polewa: 100 g gorzkiej

Słodka Strona
The Sweet Cupcakes 140

Krem budyniowy: 1,5 szklanki mleka 4 krople olejku waniliowego budyń waniliowy 3 łyżeczki cukru ok. 100 g masła 8 g cukru wanilinowego 2 łyżeczki soku z cytryny  Wykonanie: Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale z mniejszą ilością mleka. Odstawiamy do wystygnięcia(...)Masło miksujemy  na gładką masę i dodajemy stopniowe zimny budyń. Następnie dodajemy resztę składników i dokładnie miksujemy. Proponuję włożyć krem do lodówki na ok. 20 minut, żeby się schłodził. Po wyciągnięciu nakładamy do rękawa dekoracyjnego i ozdabiamy babeczki :) Ciasto na babeczki zrobiłam z przepisu 'Tęczowe babeczki

The Sweet Damsel
Savoiardi-włoskie biszkopty z kremem 179

cytryny,kolendra szczypta szafranu lub kurkumy lub żółty barwnik spożywczy Opcjonalnie likier do spryskania lub nasączenia wewnętrznej strony biszkoptów. Najpierw robimy krem, gdyż ten musi mieć trochę czasu do wystygnięcia. Najlepiej przechowywać go w lodówce. Przepis na mój krem jest bez dodatku jaj, to wyjście naprzeciw np.alergikom Wlej do rondla mleko, dodaj skrobię kukurydzianą oraz cukier. Mieszaj do uzyskania gładkiego(...)uzyskać barwy Watykanu. Krem zagotować, nie zapominając o ciągłym mieszaniu go. Ja mieszam zawsze przy pomocy miksera. Mieszać do chwili , aż zgęstnieje. Jeśli wydaje się Wam, że krem jest zbyt lekki, możecie wzbogacić go ubitym na puch masłem. W tym przypadku około 2 duże łyżki masła. Ubić masło na puch, i wmiksować w zimny krem . Przechowywać w lodówce. Wykonanie biszkopcików

Z Kuchni Do Kuchni
Rurki z kremem 178

kremu, którym nadziane są rurki. Można zrobić krem budyniowy,  krem z bitej śmietanki, lub w połączeniu z serkiem mascarpone. Próbowałam różnymi kremami nadziewać rurki i każdemu smakowało inne nadzienie. Dzisiaj pokażę jaki tym razem krem wybrałam do moich rurek. Kiedyś w poszukiwaniu dobrego kremu znalazłam w jakiejś gazecie taki, który mnie zaciekawił, więc wycięłam(...)ubitych jajek i wymieszałam. Na gotujące mleko wlewałam ubitą masę jajeczno-mączną i miksowałam mikserem na średnich obrotach. Masę podgrzewałam na małym gazie i nie przerywałam miksowania. Krem budyniowy gotowy.   Krem przełożyłam do miski, przykryłam folią, tak żeby folia dotykała powierzchni kremu i odstawiłam do wystudzenia.   Krem nałożyłam do rękawa cukierniczego i napełniam nim wystudzone

Kuchnia u Krysi
Cytrusowiec 148

bananowca , z tą różnicą, że zamiast bananów mamy pomarańczową masę budyniową oraz chrupiące groszki czekoladowe, które fajnie urozmaicają ten deser. Ciasto jest delikatne i rozpływa się w ustach, warto spróbować. CYTRUSOWIEC Składniki: (forma 24 cm) spód: biszkopty okrągłe masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe 2,5 szklanki soku pomarańczowego  sok z 1/2 cytryny 3/4 szklanki cukru  cukier waniliowy(...)zacznie gęstnieć. Ugotowany budyń studzimy.  Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym,a następnie dodajemy cały czas miksując po łyżce wystudzonego budyniu, miksujemy do otrzymania gładkiego kremKrem przekładamy na biszkopty. Na nim układamy warstwę groszków czekoladowych ( ja użyłam takich z ciasteczkowym środkiem) Groszki przykrywamy pianką cytrynową. Pianka: Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody, studzimy. Śmietanę ubijamy

Bon appetit mon amie
FISTASZKOWIEC KREMOWY 110

wymieszać.  Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części. Na dolny spód ciasta rozsmarować cienką warstwę powideł śliwkowych i wyłożyć 2/3 masy kakaowej. Następnie przykryć drugim blatem ciasta, rozsmarować cienką warstwę powideł śliwkowych i rozsmarować pozostałym kremem ciasto wierzch i cienką warstwę kremu boki tortu. Na koniec w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladą i polać

Ciastka - domowe słodkości
Tort bezowy z waniliowym kremem niczym z Castellarii 161

Dziś zapraszam Was na tort bezowy przełożony puszystym kremem waniliowym.Tort jest słodki- ale taki to urok bezy- dlatego posmarowałam spód porzeczkowym dżemem- po to, by choć

Kraina Miodem Płynąca
RAFAELLO NA KRAKERSACH – kokosowy deser w słoiczku 266

Rafaello – tego tu absolutnie nie może zabraknąć! Jak wiecie jestem ogromną ( ale to ogromną! ) wielbicielką Rafaello ( zarówno w postaci ciasta , jak i słodkich kuleczek ), dlatego

Ostra na Słodko
RAFAELLO NA KRAKERSACH – kokosowy deser w słoiczku 546

Rafaello – tego tu absolutnie nie może zabraknąć! Jak wiecie jestem ogromną ( ale to ogromną! ) wielbicielką Rafaello ( zarówno w postaci ciasta , jak i słodkich kuleczek ), dlatego

Ostra na Słodko
Deser z malinami, serkiem i kruszonką 122

wsypujemy 200g mąki pszennej i razem ugniatamy do momentu aż wszystko ładnie się połączy. Ciasto na kruszonkę rozkruszamy na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 o C i pieczemy przez 20 min. Do pucharków układamy naprzemiennie kruszonkę następnie maliny, oraz krem i powtarzamy kombinację, na koniec z wierzchu posypujemy kruszonką. W tym deserze z racji(...)świeżymi będzie zdecydowanie lepszy. Gotowy deser schładzamy w lodówce przez 2h i podajemy. Smacznego Deser z malinami, serkiem i kruszonką Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Rurki z kremem budyniowym | ksiega-smaku.pl Churros – przepis na Hiszpańską przekąskę         Artykuł Deser z malinami, serkiem i kruszonką pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Snickers z masą budyniową 168

przez chwilę, a następnie smarujemy jedną część ciasta. Placki pieczemy w 180 st. C przez 15-20 min. do zezłocenia.  Upieczone placki odstawiamy do ostygnięcia. 3 szklanki mleka wlewamy do rondelka, dodajemy cukier i stawiamy na palnik, W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony proszek budyniowy i intensywnie mieszamy, aby nie powstały w budyniu(...)przez ok 3 min. przykrywamy go folią aluminiową, aby na wierzchu nie powstał kożuch i odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puszystą masę, stopniowo dodajemy po łyżce ostygniętego kremu i miksujemy. Gotowym kremem przekładamy miodowe placki. Na wierzchu kładziemy placek z krokantem.  Smacznego

kulinarne odsłony pati
Kora orzechowa 192

jednej puszki  Dodatkowo: 2 galaretki brzoskwiniowe brzoskwinie z jednej puszki 25 sztuk ciasteczek typu delicje o smaku brzoskwiniowym, bądź pomarańczowym wódka  1/3 szklanki mocnej kawy Przygotowanie: Ciasto orzechowe: Białka ubijamy na sztywno. Cały czas ubijając, najpierw dodajemy po jednej łyżce cukru, a następnie po jednym żółtku. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie przymieszujemy  masę(...)przelać na dwie identyczne formy o wymiarach 25x30 cm, wyłożone papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 st. przez ok. 25-30 min. Krem brzoskwiniowy: Syrop brzoskwiniowy zagotowujemy wraz z cukrem. W zimnej wodzie rozprowadzamy proszek budyniowy, mąkę pszenną, żółtka i wlewamy do gotującego się syropu. Gotujemy do otrzymania gęstej masy (o konsystencji gęstego budyniu). Odstawiamy do przestudzenia. Masło

My sweet a life
Mandarynkowy tort na Walentynki 190

chciałabym zacząć (bo jeśli ktoś chciałby takie ciasto przygotować, to warto się za nie zabrać nieco wcześniej).Jakiś czas temu C. stwierdził, że zjadłby biszkopcik... Nie ma sprawy, pomyślałam. Z biszkopciku wyszedł pokaźny i naprawdę pyszny tort - ozdobiony mandarynkowym sercem idealnie nada się na świętego Walentego. Jest lekki, wilgotny, poza kremem maślanym(...)którego śmiało można zrezygnować na rzecz ubitej kremówki), bardzo delikatny i nieprzesłodzony. Biszkopt jest porządnie nasączony, łapie też wilgoć z kremu i owoców. Krem jest leciutki, pyszny i niesłodki, a kawałki mandarynek i galaretki urozmaicają całość. Do tego kwaskowy, budyniowy curd, który jest pyszny zaskoczeniem między warstwami bitej śmietany.Na wierzchu krem maślany, który ładnie trzyma całość, ale jak napisałam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Makowiec z masą budyniową-i Rafaelo 173

Pieczemy go w tortownicy 24 cm biszkopt składniki 4 jajka 1/2 szkl cukru kryształu 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki suchego maku 2 łyżeczki proszku do

Moje Wyroby
Tarta cytrynowa z lemon curd i melisą 123

ćwierć kostki zimnego masła 3 łyżki cukru drobnego cukier waniliowy żółtko Zagnieć albo zmieszaj ciasto w malakserze ze  składników podanych wyżej . Odłóż do lodówki na 30 minut. Wyjmij i rozwałkuj. Spód tarty ponakłuwaj widelcem i obciąż fasolą. Piecz ok 20 minut w 180 stopniach. Krem lemon curd: 2 ekologiczne cytryny skórka otarta z cytryn 2 jaja ekologiczne(...)otrzeć skórkę na drobnych oczkach. Wyciśnij sok z cytryn.  Roztrzep krótko jaja, żółtka i cukier. Na małym ogniu zacznij podgrzewać mieszaninę cały czas mieszając. Kiedy zacznie robić się budyniowej konsystencji dodaj sok z cytryn, skórkę i masło. Mieszaj aż zacznie "bulgotać" cały czas mieszając.  Odstaw do wystygnięcia.  Ja przykryłam wierzch folią spożywczą, aby nie zrobił się" kożuch

AZgotuj!
Ciasto kapitańskie 33009

widzicie u mnie na zdjęciach ciacho się co prawda nie rozlatywało, ale masy nie były jednak zbyt zwarte. No chyba, że macie w domu łasucha dla którego wygląd ciasta schodzi na drugi plan Polecam serdecznie Składniki na blaszkę 20×20 cm: Biszkopt: – 2 jajka – biała i żółtka oddzielnie – 0,5 szklanki cukru – 2,5 łyżki(...)gotującego się mleka. Zmniejszamy gaz i gotujemy do zgęstnienia, ciągle mieszając. Po zgęstnieniu odkładamy do ostudzenia, a po ostudzeniu ucieramy masło na puch i dodajemy do niego masę budyniową ciągle miksując, aby masa była gładka i jednolita. Na końcu dodajemy ajerkoniak. Nie wlewamy od razu całych 100 ml, żeby masa nie była zbyt rzadka. Dolewamy po trochę miksując co jakiś

Relaxtime

Proponowane wyszukiwania