ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:137/181)

Biszkopt z truskawkami w bitej śmietanie 147

opakowaniu) SKŁADNIKI NA CIASTO BISZKOPTOWE: - 4 jaja - 1/4 szklanki mąki pszennej - 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej - 1/2 szklanki cukru - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia WYKONANIE Białka ubić na pianę, dodać cukier, żółtka po jednym, a potem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec w temp. około 170 stopni około 25 minut. SKŁADNIKI NA KREM: - 1/2 litra mleka - 3 łyżki cukru(...)reszty mleka dodać budyń, dobrze rozmieszać i wlać do gotującego mleka. Mieszać cały czas do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie pozostawić do przestudzenia. Biszkopt przekroić na pół i wysmarować masą budyniową. Na masę wyłożyć truskawki i przykryć drugą częścią biszkopta. Na wierzchu wyłożyć bitą śmietanę i udekorować resztą truskawek. Smacznego

Zofiana
Portugalska tarta budyniowa 253

tradycyjna tarta portugalska, z masą budyniową. Całkowity czas przyrządzania to około 45 minut, a więc dość krótko jak na ciasto, dodajmy do tego, proste i bardzo smaczne ciasto.Potrzebujemy:- 250 ml mleka- 250 ml śmietany 30%- 175 g cukru- 50 g mąki pszennej- 5 żółtek- 1 laska cynamonu- skórka z połowy cytryny- 500 g ciasta francuskiego- forma do tartyDo garnka wlewamy(...)skórkę z cytryny. Całość gotujemy na niewielkim ogniu przez około 20 minut, cały czas mieszając. W międzyczasie nastawiamy piekarnik na 200 stopni. Ciasto francuskie rozwałkowujemy i wyklejamy nim wysmarowaną masłem formę.Z ugotowanego kremu usuwamy cynamon i skórkę z cytryny, a następnie przelewamy go do formy.Pieczemy około 25 minut. W tym czasie wierzch tarty ma się miejscami lekko

W mojej holenderskiej kuchni
Słodka "pornografia" czyli ciasto Cycki... Miksturownika :) 3297

miksturownika... No dobra!!! Patrycji :) Ciasto cycuszki....Składniki:Ciasto:9 białek;200 g cukru;200 g maku;200 g kokosu;1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia;1 płaska łyżeczka soli.Masa budyniowa:1/2 l mleka;1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej;1 1/2 łyżki mąki pszennej;4 żółtka;3/4 szklanki cukru;200 g margaryny;cukier waniliowy;Do dekoracji:okrągłe biszkopty;rodzynki;1/2 szkl(...)zimnego mleka dodajemy żółtka i mąki i dokładnie mieszamy. Wlewamy do gotującego się mleka - gotujemy budyń :) Studzimy.Margarynę ucieramy z budyniem, dodając go stopniowo. Wystudzone ciasto przekrawamy na pół i przekładamy połową kremu. Na wierzchu (na drugiej połowie kremu) układamy biszkopty, które wcześniej moczymy w ponczu przygotowanym z herbaty i wódki - ilość tej drugiej substancji zależy od naszych preferencji

Miksturownik
napoleonka,kremówka --- napoleon, fondente 119

folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 20-30 minut.Czynność wałkowania i składania powtarzamy jeszcze dwa razy.Ponownie owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 20-30 minut Krem:     3 szklanki mleka     3 żółtka     4 łyżki mąki ziemniaczanej     3 łyżki mąki pszennej     cukier waniliowy(...)wystudzenia. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem i ekstraktem.Do gotowej śmietany ciągle miksując dolewac  pomału rozpuszczona żelatyne .odstawić do lodówki do stężenia. Na pierwszy blat ciasta wyłożyć zimną masę budyniową, a na wierzch ubitą śmietankę. Całość przykryć drugim blatem. Przykryć folią i wstawić na noc do lodówki.Następnego dnia oprószyć cukrem pudrem i pokroić na kwadraty. gli ingredienti

w mojej kuchni
Metrowiec - Najlepszy Przepis 3269

Metrowiec - jedno z popularniejszych ciast goszczących w naszych domach. Ciasto z poniższego przepisu wychodzi delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach, ponadto masa składająca się z

Słodka Strona
Malinowy pocałunek pod chmurką. 795

durszlaku.Galaretki rozpuścić dokładnie we wrzącej wodzie i odstawić aby przestygła. Następnie dodać maliny i wymieszać. Kiedy zacznie się delikatnie zsiadać wylewamy na wcześniej upieczony spód. Całość wstawiamy do lodówki. Krem: 750 ml mleka ( Wypasione Mlekovita ) 3 żłótka 4 i 1/2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 5-6 łyżek cukru ziarna z laski wanilii/cukier waniliowy 250 g masła(...)wystudzenia. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na białą puszystą masę. Kiedy jest gotowe dodajemy partiami wystudzony budyń i całość dokładnie ucieramy. Wyjmujemy z lodówki ciasto kruche z galaretką i malinami. Wykładamy na nie masę budyniową i całość przykrywamy bezą. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na min 3-4 godz najlepiej na całą noc. Ja życzę smacznego i zabieram się

Malinowe Pocałunki
Orzeszki 11093

ciasto. Następnie z ciasta uformować małe kuleczki o wielkośći pasującej do foremki. Ja posiadam maszynkę do wypieku i robiłam kuleczki z ciasta o wadze 5-6 g. Kuleczki wkładać do maszynki i piec na złoty kolor, u mnie mniej więcej 6-7 minut. Upieczone łupinki odłożyć do wystudzenia. Następnie odkroić wystające ciasto i nadziewać dowolnym kremem sklejając dwie połówki

Monia miesza i gotuje
Drożdżowe jagodzianki z kruszonką 153

nadzienie: 300g jagód, 3-4 łyżki cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej. Umyte i wysuszone jagody mieszamy z cukrem i mąką ziemniaczaną. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę i krótko wyrabiamy. Ciasto zwijamy w rulon i tniemy na równe części. Z każdej części formujemy placek na którego nakładamy 1 łyżkę przygotowanych jagód, brzegi dokładnie zlepiamy i odkładamy złączeniem na dół(...)minut i pieczemy w temperaturze 170 stopni. Drożdżowe jagodzianki z kruszonką Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Deser z malinami, serkiem i kruszonką Rurki z kremem budyniowym | ksiega-smaku.pl Gnocchi w sosie grzybowym – przepis Artykuł Drożdżowe jagodzianki z kruszonką pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Ciasto Ra-barbarrr 156

kruche: 2 i ½ szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru 4 żółtka 12 dag prawdziwego masła 3 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche. Formujemy w kule, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę. Dzielimy na 3 części. Każdą część wykładamy do blaszki 22 x 26 cm, nakłuwamy widelcem i pieczemy(...)większość wody odparowała.  Dodajemy sypkie galaretki. Lekko studzimy. Składniki na krem : 2 szklanki mleka 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej ¾ szklanki cukru cukier waniliowy 200 g masła Żółtka miksujemy z mąkami i 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka gotujemy z cukrem i wlewamy masę budyniową. Gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem. Składniki na warstwę orzechową

Domowe ciasta
Rurki 195

paski ciasta na foremki do rurek. Następnie nawinięte ciasto na rurkę z jednej strony namoczyć w białku i cukrze krysztale. Układać na blaszce ocukrzoną stroną do góry. Rurki piec w temperaturze 200 0 C przez około 15 minut. Jak są zrumienione, to powinny być już dobre. Składniki na krem: 3/4 l mleka; 7 żółtek; 1,5 szklanki cukru kryształu(...)budyń się nie przypalił). Budyń ostudzić. 2 kostki masła; 1 kieliszek rumu lub spirytusu; Masło utrzeć na puch, dodawać partiami budyń, cały czas przy tym ucierając. Na końcu masę budyniową połączyć z alkoholem. Gotowym kremem nadziewać przy pomocy szprycy, wystudzone rurki

In my kitchen
10 pomysłów na pyszne i efektownie wyglądające ciasta, którymi zaskoczysz swoich gości! 1338

malinami na budyniowej piance (przepis TUTAJ ). Wydaje mi się, że jest ono raczej znane i z pewnością bardzo lubiane a przy tym stosunkowo łatwe w przygotowaniu i rewelacyjnie prezentuje się na talerzu. Owoce można użyć zarówno świeże jak i mrożone, zawsze wychodzi pysznie :))   6. Ciasto „Mozaika” (przepis TUTAJ ). Delikatne, lekkie i kolorowe ciasto z masą śmietankową(...)smakuje i pięknie wygląda :)) Wykonanie ciasta nie jest skomplikowane jednak trochę czasochłonne ze względu na stygnięcie i tężenie galaretek.   7. Sernik jagodowy na zimno z musem truskawkowym (przepis TUTAJ ). Delikatny jagodowy sernik z pysznym i chrupiącym czekoladowym spodem oraz rozpływającym się w ustach musem truskawkowym- czego chcieć więcej- pychotka :))   8. Tarta z kremem z mascarpone i malinami (przepis

Blog z Apetytem
Ptysie z craquelin 165

Poczciwy ptyś z kremem , zwany we Francji „choux a la créme”, przeszedł tam metamorfozę. Od jakiegoś czasu modne jest, by na wierzchu surowego ciasta wyciśniętego z rękawa cukierniczego układać krążki craquelin, czyli rodzaj rozwałkowanej kruszonki zrobionej z masła, cukru i mąki. Dzięki niej ptysie podczas pieczenia rosną równomiernie i ładniej wyglądają. Nadto wspaniale chrupią. Niestety niezbyt długo(...)masła – 50 g brązowego cukru – 50 g mąki pszennej – szczypta soli Składniki na ciasto parzone: – 2 szklanki mąki tortowej * – 500 ml wody – 250g masła – 8 jaj – szczypta soli Składniki na masę budyniową: – 2 budynie waniliowe bez cukru – 750ml mleka – 5 łyżek cukru – 2 czubate łyżki mąki tortowej

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania