ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:134/181)

Grzybki 152

ciasta robię wałek i formuję nóżki do "grzybków", których jeden koniec maczam w rozmąconym jajku i obtaczam w suchym maku.  Kapelusze  i spody piekę 10 min w 180' C zaś nóżki 15 min w 180'C. Gorące i upieczone zdejmuję z foremek i odstawiam do wystygnięcia. Z mleka odlewam pół szklanki i rozprowadzam proszek budyniowy. Resztę(...)mleka gotuję z cukrem waniliowym i na gotujące wlewam budyń. Wierch nakrywam folią  zabezpieczając przed utworzeniem się kożucha. Masło miksuję z cukrem na puszysty krem i dodaję zimny budyń oraz zmielone orzechy.Kremem napełniam kapelusze, przykrywam spodem z otworkami, w który m umieszczam nóżkę grzybka. Składniki na polewę rozpuszczam na wolnym ogniu, studzę i smaruję kapelusze grzybków

Ciasteczkowy Potwór
Chlebek czekoladowo-jabłkowy 160

się kroi, może posłużyć jako deser, podając go np. ze słodkim czekoladowym kremem i owocami. Ze szklanką ciepłego mleka też będzie extra! Polecam ;). Składniki: (na keksówkę o wymiarach 20x10 cm) Rozczyn: 10 g świeżych drożdży 3 łyżki ciepłego mleka 1 łyżeczka cukru 20 g mąki pszennej Ciasto: cały powyższy rozczyn 2 mniejsze jabłka 150 ml mleka 50 g czekolady deserowej(...)drożdże powinny zacząć pracować, rozczyn będzie miał gąbczastą strukturę pełną pęcherzyków powietrza. Ciasto: W międzyczasie, gdy drożdże wyrastają, obrać jabłka i zetrzeć je na tarce na grubych oczkach. Mleko podgrzać, rozpuścić w nim czekoladę deserową, ostudzić do temperatury pokojowej. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cynamon oraz proszek budyniowy przesiać do miski i wymieszać. Jajka ubić z cukrem i solą

Nastoletnie Wypiekanie
Torcik budyniowy z Prince Polo 142

Tym razem chciałbym Wam zaproponować delikatny, biszkoptowy torcik z nadzieniem budyniowym. Nie jest skomplikowany w przygotowaniu choć, jak każdy tort, czasochłonny. Ten powstał na urodziny mojej

Ania i Marcin gotują
Tort Minecraft 300

więcej 3x3x3 cm. Zdjęcia poniżej prezentują kolejność w jakiej składa się tort z gotowych elementów, warto zacząć od przygotowania wcześniej galaretki, bo będzie potrzebowała trochę czasu na stężenie i kremu budyniowego. Składniki na wafel ryżowy: 100 g ryżu dmuchanego (preparowanego) 80 g białych pianek 2 łyżeczki masła 2 łyżeczki masła orzechowego Składniki na brownie Składniki na krem budyniowy (wystarczy zrobić(...)wycinaniu). Krem budyniowy przygotowujemy według przepisu (pamiętając, że wystarczy połowa podanych składników). Dzielimy go na dwie części – do jednej dodajemy 1 łyżkę kakao, do drugiej zielony barwnik spożywczy. Na talerz lub podstawkę (ja swoją zrobiłam z kawałka miękkiego plastiku owiniętego sreberkiem) nakładamy trochę czekoladowego kremu i przyklejamy największy spód brownie. Dla wygody krem możemy przełożyć do małego woreczka strunowego

Ciastkozercy
Rewelacyjne Ciasto "Pijak" 1097

niechlubnej nazwie "Pijak" na puszystym biszkopcie z aksamitną masą budyniową, genialną warstwą kokosowo makową, orzeźwiającą, przełamującą słodkość konfiturą porzeczkową i okrągłymi biszkopcikami polanymi czekoladą to wyjątkowy wypiek łączący wiele smaków które jako całość tworzą niezwykle smakowite ciasto. Polecam. Ciasto "Pijak" - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 2 /3 szklanki mąki ziemniaczanej(...)pieczenia cuk ier waniliow y ( 16 g) Warstwa Makowo-Kokosowa: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki suchego maku 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 5 żółtek 3/4 szklanki cukru (lub mniej) budyń śmietankowy (bez cukru) 500 ml mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 250 g masła cukier waniliowy Polewa: 100 g gorzkiej

Słodka Strona
The Sweet Cupcakes 130

Krem budyniowy: 1,5 szklanki mleka 4 krople olejku waniliowego budyń waniliowy 3 łyżeczki cukru ok. 100 g masła 8 g cukru wanilinowego 2 łyżeczki soku z cytryny  Wykonanie: Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale z mniejszą ilością mleka. Odstawiamy do wystygnięcia(...)Masło miksujemy  na gładką masę i dodajemy stopniowe zimny budyń. Następnie dodajemy resztę składników i dokładnie miksujemy. Proponuję włożyć krem do lodówki na ok. 20 minut, żeby się schłodził. Po wyciągnięciu nakładamy do rękawa dekoracyjnego i ozdabiamy babeczki :) Ciasto na babeczki zrobiłam z przepisu 'Tęczowe babeczki

The Sweet Damsel
Savoiardi-włoskie biszkopty z kremem 169

cytryny,kolendra szczypta szafranu lub kurkumy lub żółty barwnik spożywczy Opcjonalnie likier do spryskania lub nasączenia wewnętrznej strony biszkoptów. Najpierw robimy krem, gdyż ten musi mieć trochę czasu do wystygnięcia. Najlepiej przechowywać go w lodówce. Przepis na mój krem jest bez dodatku jaj, to wyjście naprzeciw np.alergikom Wlej do rondla mleko, dodaj skrobię kukurydzianą oraz cukier. Mieszaj do uzyskania gładkiego(...)uzyskać barwy Watykanu. Krem zagotować, nie zapominając o ciągłym mieszaniu go. Ja mieszam zawsze przy pomocy miksera. Mieszać do chwili , aż zgęstnieje. Jeśli wydaje się Wam, że krem jest zbyt lekki, możecie wzbogacić go ubitym na puch masłem. W tym przypadku około 2 duże łyżki masła. Ubić masło na puch, i wmiksować w zimny krem . Przechowywać w lodówce. Wykonanie biszkopcików

Z Kuchni Do Kuchni
Rurki z kremem 170

kremu, którym nadziane są rurki. Można zrobić krem budyniowy,  krem z bitej śmietanki, lub w połączeniu z serkiem mascarpone. Próbowałam różnymi kremami nadziewać rurki i każdemu smakowało inne nadzienie. Dzisiaj pokażę jaki tym razem krem wybrałam do moich rurek. Kiedyś w poszukiwaniu dobrego kremu znalazłam w jakiejś gazecie taki, który mnie zaciekawił, więc wycięłam(...)ubitych jajek i wymieszałam. Na gotujące mleko wlewałam ubitą masę jajeczno-mączną i miksowałam mikserem na średnich obrotach. Masę podgrzewałam na małym gazie i nie przerywałam miksowania. Krem budyniowy gotowy.   Krem przełożyłam do miski, przykryłam folią, tak żeby folia dotykała powierzchni kremu i odstawiłam do wystudzenia.   Krem nałożyłam do rękawa cukierniczego i napełniam nim wystudzone

Kuchnia u Krysi
Cytrusowiec 138

bananowca , z tą różnicą, że zamiast bananów mamy pomarańczową masę budyniową oraz chrupiące groszki czekoladowe, które fajnie urozmaicają ten deser. Ciasto jest delikatne i rozpływa się w ustach, warto spróbować. CYTRUSOWIEC Składniki: (forma 24 cm) spód: biszkopty okrągłe masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe 2,5 szklanki soku pomarańczowego  sok z 1/2 cytryny 3/4 szklanki cukru  cukier waniliowy(...)zacznie gęstnieć. Ugotowany budyń studzimy.  Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym,a następnie dodajemy cały czas miksując po łyżce wystudzonego budyniu, miksujemy do otrzymania gładkiego kremKrem przekładamy na biszkopty. Na nim układamy warstwę groszków czekoladowych ( ja użyłam takich z ciasteczkowym środkiem) Groszki przykrywamy pianką cytrynową. Pianka: Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody, studzimy. Śmietanę ubijamy

Bon appetit mon amie
FISTASZKOWIEC KREMOWY 102

wymieszać.  Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części. Na dolny spód ciasta rozsmarować cienką warstwę powideł śliwkowych i wyłożyć 2/3 masy kakaowej. Następnie przykryć drugim blatem ciasta, rozsmarować cienką warstwę powideł śliwkowych i rozsmarować pozostałym kremem ciasto wierzch i cienką warstwę kremu boki tortu. Na koniec w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladą i polać

Ciastka - domowe słodkości
Tort bezowy z waniliowym kremem niczym z Castellarii 150

Dziś zapraszam Was na tort bezowy przełożony puszystym kremem waniliowym.Tort jest słodki- ale taki to urok bezy- dlatego posmarowałam spód porzeczkowym dżemem- po to, by choć

Kraina Miodem Płynąca
RAFAELLO NA KRAKERSACH – kokosowy deser w słoiczku 257

Rafaello – tego tu absolutnie nie może zabraknąć! Jak wiecie jestem ogromną ( ale to ogromną! ) wielbicielką Rafaello ( zarówno w postaci ciasta , jak i słodkich kuleczek ), dlatego

Ostra na Słodko
RAFAELLO NA KRAKERSACH – kokosowy deser w słoiczku 536

Rafaello – tego tu absolutnie nie może zabraknąć! Jak wiecie jestem ogromną ( ale to ogromną! ) wielbicielką Rafaello ( zarówno w postaci ciasta , jak i słodkich kuleczek ), dlatego

Ostra na Słodko
Deser z malinami, serkiem i kruszonką 110

wsypujemy 200g mąki pszennej i razem ugniatamy do momentu aż wszystko ładnie się połączy. Ciasto na kruszonkę rozkruszamy na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 o C i pieczemy przez 20 min. Do pucharków układamy naprzemiennie kruszonkę następnie maliny, oraz krem i powtarzamy kombinację, na koniec z wierzchu posypujemy kruszonką. W tym deserze z racji(...)świeżymi będzie zdecydowanie lepszy. Gotowy deser schładzamy w lodówce przez 2h i podajemy. Smacznego Deser z malinami, serkiem i kruszonką Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Rurki z kremem budyniowym | ksiega-smaku.pl Churros – przepis na Hiszpańską przekąskę         Artykuł Deser z malinami, serkiem i kruszonką pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Snickers z masą budyniową 160

przez chwilę, a następnie smarujemy jedną część ciasta. Placki pieczemy w 180 st. C przez 15-20 min. do zezłocenia.  Upieczone placki odstawiamy do ostygnięcia. 3 szklanki mleka wlewamy do rondelka, dodajemy cukier i stawiamy na palnik, W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony proszek budyniowy i intensywnie mieszamy, aby nie powstały w budyniu(...)przez ok 3 min. przykrywamy go folią aluminiową, aby na wierzchu nie powstał kożuch i odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puszystą masę, stopniowo dodajemy po łyżce ostygniętego kremu i miksujemy. Gotowym kremem przekładamy miodowe placki. Na wierzchu kładziemy placek z krokantem.  Smacznego

kulinarne odsłony pati