Drożdżowe jagodzianki z kruszonką

Drożdżowe jagodzianki z kruszonką

Drożdżowe jagodzianki z kruszonką

Przepis na : deser

Drożdżowe jagodzianki z kruszonką Lipiec to miesiąc w którym królują jagody,  niestety sezon na jagody trwa bardzo krótko wiec trzeba się spieszyć aby w pełni wykorzystać jagodowy sezon. Z jagód można zrobić wiele pysznych rzeczy jedną z nich są  jagodzianki. Jagodzianki to słodkie bułeczki wykonane z ciasta drożdżowego są miękkie i puszyste wypełnione pysznym jagodowym nadzieniem, posypane wyśmienitą chrupiącą kruszonką zadowolą każdego. Przepis na rozczyn drożdżowy. 25 dag świeżych drożdży ¼ szklan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Księga-Smaku

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

baqster

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

z jagodami, drożdżowe, ciasto, placki, desery, deser, ciasto drożdżowe, maliny, sosy, deser z malinami, drozdzowka, drożdżówki , placki ziemniaczane, ciasto z malinami, ciasto z kremem, ciasto budyniowe, ciasto z masą budyniową

Inne przepisy z Księga-Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.