ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:143/181)

prosty tort z lentilkami 326

miksujemy. Na koniec dodajemy przesiane mąki z kakao i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Przekładamy ciasto do tortownicy (24 cm średnicy) wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka ziemniaczanej(...)odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. dodatkowo: opakowanie cukierków lentilek (ok. 230 g) 2 opakowanie rurek z kremem wstążka wykonanie tortu Jeden biszkopt jasny układamy na paterze, nasączamy go, smarujemy 1/2 cz. dżemu. Spód ciemnego biszkopta smarujemy 1/3 cz. masy i układamy masą na dżemie. Wierzch ciemnego biszkopta nasączmy

Domowy Smak Jedzenia
Pasteis de nata 161

każdym razie nie próbowałam po swojemu, bo z ciastek z kremami dobra nie jestem. Przepis - ciutkę zmieniony - pochodzi z tej strony (na YT Portugalka prezentuje, jak je robi). Nie robiłam własnego ciasta francuskiego, bo bywa kapryśne. Skorzystałam ze sprawdzonego gotowca. Składniki (zmniejszone do połowy): 375 g ciasta francuskiego 250 ml mleka sok z połowy cytryny (w przepisie jest skórka) pół(...)mąki pszennej 250 g cukru (sugeruję mniej) 125 ml wody 4 żółtka Ciasto francuskie rozwinąć i pozbyć się papieru ze środka. Ciasto ponownie zwinąć. Podzielić na 12 krążków o szerokości 1-1,5 cm. Każdy krążek rozpłaszczyć i wyłożyć nim foremki na muffiny. Ciasto powinno być rozłożone na ściankach foremki jak najwyżej się da. Mąkę rozrobić w 150 ml mleka

Weekendy w domu i ogrodzie
tort szachownica 192

wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (21 cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 25 min. do tzw. suchego patyczka. składniki na jedno ciasto ciemne: (potrzebujemy 2 ciasta) 1 szkl mąki 1/2 szkl cukru 1 jajko 125 ml maślanki lub jogurtu naturalnego 60 ml oleju 3/4 łyżeczki proszku do piec 1 łyżka kakao wykonanie: Wszystkie suche składniki mieszamy(...)moim przypadku wyszły o średnicy 7 cm, 14 cm, 21 cm. składniki na krem: 300 g miękkiego masła 400 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 łyżki cukru opcjonalnie: 1 łyżka ekstraktu waniliowego 50 g czekolady gorzkiej wykonanie: Czekoladę ścieramy. Z mleka, proszku budyniowego oraz cukru gotujemy budyń i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch a następnie dodajemy

Domowy Smak Jedzenia
Kremówki Maćki 130

Lekkie, proste i uzależniające. Wypełnione delikatną masą budyniową własnej produkcji bez dodatku masła. 1 ciasto francuskie cukier puder   Masa: 500 ml mleka 2 żółtka ½ opakowania cukru waniliowego ¼ szklanki cukru 2 czubate łyżki mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Gotowe ciasto francuskie rozwinąć i pokroić radełkiem – rozciąć na 3 długie pasy, a potem podzielić je na prostokąty, lub kwadraty(...)Można do tego użyć noża, ale radełko dodaje ciastkom uroku. Na blasze rozłożyć papier do pieczenia, a na nim ułożyć kawałki ciasta w odstępach ok. 1,5 cm (ciasto urośnie, ale przede wszystkim w górę). Piekarnik nagrzać do 180 stopni, grzałka góra-dół. Piec około 16-18 minut. Wyjąć z piekarnika i jeszcze ciepłe delikatnie przekroić w poprzek. Jeśli ciastka

Trzeci talerz
Metrowiec 159

Przepis z zeszytu rodzinnego. Kiedyś była straszna moda na to ciasto, żadne imieniny rodzinne nie mogły się bez niego obyć, nie tylko u mnie w domu

Blondynka Gotuje
Karpatka 134

łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka łyżeczka pasty waniliowej pół szklanki cukru 200-300 g miękkiego masła Wykonanie: ciasto: Zagotować wodę z masłem i szczyptą soli. Na wrzący płyn wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i szybko ucierać. Gdy ciasto będzie lśniące i gładkie zdjąć(...)ognia i przestudzić. Wbijać po jednym jajku przez cały czas ucierając. Ciasto podzielić na pół i rozsmarować  na dwóch jednakowych natłuszczonych niedużych blaszkach. Piec około 40 minut w temp.180°C. Z podanych składników przygotować budyń. W połowie szklanki mleka wymieszać mąki i jajka. Resztę mleka zagotować z cukrem, wanilią. Do delikatnie gotującego się mleka dodać wymieszane mąki z jajkami

Pysznie & Pięknie
RAFFAELLO NA HERBATNIKACH - SZYBKIE I BEZ PIECZENIA 542

dokładnie wchłoną krem, a budyń nabierze smaku. Jest to wypiek last minute, kiedy wiem, że nie mam za dużo czasu, na bardziej wyszukane ciasto. Ja nie dodaję likieru, kiedy ciasto będą spożywały dzieci J A wierzcie mi, i tak smakuje wybornie J SKŁADNIKI: -600 g herbatników maślanych (z ząbkami) -200 g masła (miękkiego) -100 g-150 g wiórków kokosowych BUDYŃ(...)mieszając, aby nie powstały grudki. Zagotować chwilę, cały czas mieszając. Po zagotowaniu gotowy budyń odstawić z ognia, przelać do czystej miski i całkowicie ostudzić. Można górę przykryć np. ściereczką. KREM BUDYNIOWY: Miękkie masło ubijać przez ok. 3 minuty aż się napuszy, następnie stopniowo, w krótkich odstępach czasu, dodawać budyń ciągle ubijając. PRZEŁOŻENIE: Formę o wymiarach 20 x 30 cm wysmarować

Calzonella.com
Ciasto 3 Bit 229

Dziś przepis na pyszne i łatwe ciasto bez pieczenia. Wystarczy masa kajmakowa, budyń, śmietana i przełożyć to wszystko herbatnikami. Jest naprawdę pysznie i bardzo słodko :) Składniki: 1 puszka masy kajmakowej ok 500 g herbatników 500 ml śmietany 36% 2 opakowania fix-u do śmietany 50 g gorzkiej czekolady Masa  2 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru 500 ml mleka(...)masło utrzeć na jasny krem, nastepnie dodać po 1 łyżce budyniu. Miksować aż otrzymamy gładki puszysty  krem. Blaszkę 25x30 wyłożyć folią spożywczą, na spód wyłożyć herbatniki. Masę kajmakową włożyć na chwilę do ciepłej wody, lepiej będzie się rozprowadzać po herbatnikach. Na herbatniki wyłożyc masę krówkową, na to druga warstwę herbatników. Następnie wylać masę budyniową, wyrównać i wyłożyć ostatnia

magiczna kuchnia Kasi
Kawowa rozkosz - ciasto cappuccino. 222

Ciasto idealne na długie, jesienne wieczory.  Biszkopt: Składniki: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki ciemnego kakao Żółtka ubić z cukrem,dodać kakao, następnie dodać mąkę - wymieszać. Na sam koniec dodać ubitą pianę z białek. Piec w 180 stopniach do "suchego patyczka". Wyjąć z piekarnika i rzucić blaszkę na podłogę z wysokości około 30cm. Masa budyniowa(...)ostudzić. Po ostudzeniu dodać Śnieżkę, miksować, na sam koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w pół szklanki wody - dalej miksować. Zajrzyj również tu: 1.  Warstwowa sałatka gyros 2.  Rozgrzewający krem pomidorowy z bazylią 3.  Bardzo szybkie racuchy z jabłkami

My World by Dagmara Rek
Miętusek 177

Delikatne lekko orzeźwiające ciasto z miętową pianką  biszkopt: 4 jajka  3/4 szklanki cukru  3/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżki kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia      krem miętowy:  3 szklanki mleka  1/2 szklanki wody  300 g landrynek miętowych 3 łyżki cukru  2 op budyniu waniliowego  200 g masła(...)grubym dnie wsypać cukierki i zalać wodą. Ustawić na małym ogniu i ciągle mieszając powoli gotować, aż się rozpuszczą (trwa to dłuższą chwilę). Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń. Do gorącego wlać ciepły syrop miętowy i dokładnie wymieszać. Wystudzić i zmiksować z miękkim masłem. Wyłożyć na biszkopt. Na wierzch ułożyć warstwę herbatników.  Galaretki rozpuścić w szklance wody

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik "Kubuś" - na zimno 210

  Kremowy, puszysty i delikatny sernik na zimno. Jak zwykle mój ulubiony sernik na zimno :) Dziś w wersji z pysznym kremem na bazie soku przecierowego. Składniki

Gotowanie i blogowanie
Przekładaniec z truskawkami 192

jajek - 1 i 1/2 szklanki cukru - 3 łyżki wody - 3/4 szklanki mąki pszennej - 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem - 1/2 litra mleka - 1 budyń waniliowy bez cukru - 2 łyżki mąki pszennej - 3/4 szklanki cukru kryształu - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 2 jajka - 1 kostka masła oraz - 1 kg truskawek - 2 galaretki(...)się nie przypaliło. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puszystą masę i stopniowo dodajemy budyń, ciągle mieszając. Upieczony i przestudzony biszkopt przekrawamy na trzy części. Następnie składamy ciasto: biszkopt, masa budyniowa, część pokrojonych truskawek, następnie powtarzamy czynność a potem biszkopt cienka warstwa masy budyniowej oraz połówki truskawek, które zalewamy tężejącą galaretką

Zainspirowana w kuchni
Ciasto Piegusek 230

Pyszne ciasto Piegusek z makiem można jeść samo, z polewą czekoladową, lukrem, czy jakimiś dodatkowymi masami. Należę do wielbicieli maku więc bardzo lubię to ciasto a

Kulinarna (nie)codzienność
Snikers 160

Ciasto z rodzinnego notesu.  Składniki: 45 dag mąki pszennej 15 dag cukru 5 dag masła 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki mleka 3 łyżki miodu

Blondynka Gotuje
Zapiekane naleśniki z lemon curd, śmietanką kokosową i chipsami z kokosa. Śniadanie jak na egzotycznych wyspach! 107

jest petarda!!! Przepyszne zapiekane cieniutkie naleśniki, nadziane idealnym kremem lemon curd, zatopione w sosie ze śmietanki kokosowej pod chrupiącą chmurą z chipsów kokosowym, zapiekane na grubych plastrach bananów. To śniadanie wymiata, za to śniadanie, które również może być obiadem będą Ci wdzięczni wszyscy domownicy!  Idealnie cienkie naleśniki to podstawa, słodko- kwaśny lemon curd, słodycz rozprażonych bananów i chrupkość kokosa(...)łatwością możesz obracać naleśniki.  Szeroka wygodna łopatka do obracania naleśników. Przepis na ciasto na naleśniki - 1 kubek (pojemność 500ml) mąki tortowej -  500 ml wody gazowanej - 300 ml zimnego mleka - 2 jajka zerówki + 1 żółtko - 80 ml oleju rzepakowego - 1 łyżka proszku budyniowego  - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki rozpuszczonego masła  W/w składniki wymieszaj bardzo dokładnie

SMYKWKUCHNI
Deser biszkoptowy 115

Deser biszkoptowy z polewą czekoladową, kremem waniliowym i bitą śmietaną jest niesamowity. Tradycyjny deser pochodzi z Węgier i nosi nazwę Somlói galuska. Zalet ma wiele jest

Smaczne Potrawy
Migdałowiec 162

Kolejny przepis z akcji testowania z portalem ŚWIADOME ODŻYWIANIE.Dziś przetestowałam migdały w płatkach.Przygotowałam rewelacyjne ciacho migdałoweMigdałowiec  SKŁADNIKI:herbatniki petit beurre- 2 paczki podwójneśmietana

Kuchnia Danusi