ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:143/181)

RAFFAELLO NA HERBATNIKACH - SZYBKIE I BEZ PIECZENIA 547

dokładnie wchłoną krem, a budyń nabierze smaku. Jest to wypiek last minute, kiedy wiem, że nie mam za dużo czasu, na bardziej wyszukane ciasto. Ja nie dodaję likieru, kiedy ciasto będą spożywały dzieci J A wierzcie mi, i tak smakuje wybornie J SKŁADNIKI: -600 g herbatników maślanych (z ząbkami) -200 g masła (miękkiego) -100 g-150 g wiórków kokosowych BUDYŃ(...)mieszając, aby nie powstały grudki. Zagotować chwilę, cały czas mieszając. Po zagotowaniu gotowy budyń odstawić z ognia, przelać do czystej miski i całkowicie ostudzić. Można górę przykryć np. ściereczką. KREM BUDYNIOWY: Miękkie masło ubijać przez ok. 3 minuty aż się napuszy, następnie stopniowo, w krótkich odstępach czasu, dodawać budyń ciągle ubijając. PRZEŁOŻENIE: Formę o wymiarach 20 x 30 cm wysmarować

Calzonella.com
Ciasto 3 Bit 235

Dziś przepis na pyszne i łatwe ciasto bez pieczenia. Wystarczy masa kajmakowa, budyń, śmietana i przełożyć to wszystko herbatnikami. Jest naprawdę pysznie i bardzo słodko :) Składniki: 1 puszka masy kajmakowej ok 500 g herbatników 500 ml śmietany 36% 2 opakowania fix-u do śmietany 50 g gorzkiej czekolady Masa  2 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru 500 ml mleka(...)masło utrzeć na jasny krem, nastepnie dodać po 1 łyżce budyniu. Miksować aż otrzymamy gładki puszysty  krem. Blaszkę 25x30 wyłożyć folią spożywczą, na spód wyłożyć herbatniki. Masę kajmakową włożyć na chwilę do ciepłej wody, lepiej będzie się rozprowadzać po herbatnikach. Na herbatniki wyłożyc masę krówkową, na to druga warstwę herbatników. Następnie wylać masę budyniową, wyrównać i wyłożyć ostatnia

magiczna kuchnia Kasi
Kawowa rozkosz - ciasto cappuccino. 226

Ciasto idealne na długie, jesienne wieczory.  Biszkopt: Składniki: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki ciemnego kakao Żółtka ubić z cukrem,dodać kakao, następnie dodać mąkę - wymieszać. Na sam koniec dodać ubitą pianę z białek. Piec w 180 stopniach do "suchego patyczka". Wyjąć z piekarnika i rzucić blaszkę na podłogę z wysokości około 30cm. Masa budyniowa(...)ostudzić. Po ostudzeniu dodać Śnieżkę, miksować, na sam koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w pół szklanki wody - dalej miksować. Zajrzyj również tu: 1.  Warstwowa sałatka gyros 2.  Rozgrzewający krem pomidorowy z bazylią 3.  Bardzo szybkie racuchy z jabłkami

My World by Dagmara Rek
Miętusek 180

Delikatne lekko orzeźwiające ciasto z miętową pianką  biszkopt: 4 jajka  3/4 szklanki cukru  3/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżki kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia      krem miętowy:  3 szklanki mleka  1/2 szklanki wody  300 g landrynek miętowych 3 łyżki cukru  2 op budyniu waniliowego  200 g masła(...)grubym dnie wsypać cukierki i zalać wodą. Ustawić na małym ogniu i ciągle mieszając powoli gotować, aż się rozpuszczą (trwa to dłuższą chwilę). Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń. Do gorącego wlać ciepły syrop miętowy i dokładnie wymieszać. Wystudzić i zmiksować z miękkim masłem. Wyłożyć na biszkopt. Na wierzch ułożyć warstwę herbatników.  Galaretki rozpuścić w szklance wody

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik "Kubuś" - na zimno 215

  Kremowy, puszysty i delikatny sernik na zimno. Jak zwykle mój ulubiony sernik na zimno :) Dziś w wersji z pysznym kremem na bazie soku przecierowego. Składniki

Gotowanie i blogowanie
Przekładaniec z truskawkami 198

jajek - 1 i 1/2 szklanki cukru - 3 łyżki wody - 3/4 szklanki mąki pszennej - 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem - 1/2 litra mleka - 1 budyń waniliowy bez cukru - 2 łyżki mąki pszennej - 3/4 szklanki cukru kryształu - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 2 jajka - 1 kostka masła oraz - 1 kg truskawek - 2 galaretki(...)się nie przypaliło. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puszystą masę i stopniowo dodajemy budyń, ciągle mieszając. Upieczony i przestudzony biszkopt przekrawamy na trzy części. Następnie składamy ciasto: biszkopt, masa budyniowa, część pokrojonych truskawek, następnie powtarzamy czynność a potem biszkopt cienka warstwa masy budyniowej oraz połówki truskawek, które zalewamy tężejącą galaretką

Zainspirowana w kuchni
Ciasto Piegusek 235

Pyszne ciasto Piegusek z makiem można jeść samo, z polewą czekoladową, lukrem, czy jakimiś dodatkowymi masami. Należę do wielbicieli maku więc bardzo lubię to ciasto a

Kulinarna (nie)codzienność
Snikers 167

Ciasto z rodzinnego notesu.  Składniki: 45 dag mąki pszennej 15 dag cukru 5 dag masła 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki mleka 3 łyżki miodu

Blondynka Gotuje
Zapiekane naleśniki z lemon curd, śmietanką kokosową i chipsami z kokosa. Śniadanie jak na egzotycznych wyspach! 111

jest petarda!!! Przepyszne zapiekane cieniutkie naleśniki, nadziane idealnym kremem lemon curd, zatopione w sosie ze śmietanki kokosowej pod chrupiącą chmurą z chipsów kokosowym, zapiekane na grubych plastrach bananów. To śniadanie wymiata, za to śniadanie, które również może być obiadem będą Ci wdzięczni wszyscy domownicy!  Idealnie cienkie naleśniki to podstawa, słodko- kwaśny lemon curd, słodycz rozprażonych bananów i chrupkość kokosa(...)łatwością możesz obracać naleśniki.  Szeroka wygodna łopatka do obracania naleśników. Przepis na ciasto na naleśniki - 1 kubek (pojemność 500ml) mąki tortowej -  500 ml wody gazowanej - 300 ml zimnego mleka - 2 jajka zerówki + 1 żółtko - 80 ml oleju rzepakowego - 1 łyżka proszku budyniowego  - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki rozpuszczonego masła  W/w składniki wymieszaj bardzo dokładnie

SMYKWKUCHNI
Deser biszkoptowy 121

Deser biszkoptowy z polewą czekoladową, kremem waniliowym i bitą śmietaną jest niesamowity. Tradycyjny deser pochodzi z Węgier i nosi nazwę Somlói galuska. Zalet ma wiele jest

Smaczne Potrawy
Migdałowiec 165

Kolejny przepis z akcji testowania z portalem ŚWIADOME ODŻYWIANIE.Dziś przetestowałam migdały w płatkach.Przygotowałam rewelacyjne ciacho migdałoweMigdałowiec  SKŁADNIKI:herbatniki petit beurre- 2 paczki podwójneśmietana

Kuchnia Danusi
Torcik orzechowy z pastą pomarańczową 200

Cały ten torcik przypomina mi magię Bożego Narodzenia- choinkę, prezenty i tą rodzinną atmosferę. Idealne połączenie placków z miodem i orzechami, pasty pomarańczowej z cynamonem i

VioletoweKucharzenie
Ciasto francuskie z wiśniami 195

ręką świeże owoce dzisiejszy przepis stanie się jeszcze smaczniejszy. Dziś zaproponuję Wam błyskawiczne ciasto francuskie z kremem patissiere (czyli nie inaczej, jak po prostu domowym budyniem) z wiśniami. Mam nadzieję, że choć trochę w ten sposób przybliżę lato :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 g wydrążonych wiśni Budyń waniliowy: 400 ml mleka 2 żółtka 5 łyżek cukru  3 łyżki(...)mąki ziemniaczanej ziarna z 1 laski wanilii cukier puder do dekoracji Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzewamy do 220`C Dużą kwadratową formę (u mnie ceramiczna) wypełniamy ciastem francuskim, które wstawiamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy około 25 minut. Studzimy w formie. Do rondelka wlewamy 350 ml mleka i gotujemy razem z ziarenkami i laską wanilii. W szklance mieszamy żółtka z cukrem tworząc

Słodkie Przyjemności
Ciasto 3 bit. 174

ciasto wszystkim smakowało usłyszałam mnóstwo komplementów (jedynie Babcia musiała polać ciasto wódką, gdyż uznała, że jest za słodkie :)) Mi również smakowało okrutnie mimo tego, że nie jestem słodyczowych łasuchem. Ciasto nie bardzo proste w zrobieniu i zajmuje dużo czasu, więc do dzieła! Składniki: ok 7-8 opakowań herbatników masa kajmakowa (bądź mleczko skondensowane) 1 budyń waniliowy (może też być śmietankowy(...)skondensowanego musimy gotować puszkę przez min. 3h). Układamy kolejną warstwę herbatników i robimy krem karpatkowy. Budyń mieszamy z mąką kukurydzianą i pszenną, następnie rozrabiamy w 0,5 szklanki zimnego mleka. Pozostałe mleko gotujemy, chwilę przed zagotowaniem dodajemy cukier, ponownie doprowadzamy do zagotowania i dodajemy masę budyniową cały czas mieszając doprowadzamy do zagotowania. W oddzielnej misce ucieramy masło i do utartego

Brzuszki Łakomczuszki