ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:152/181)

Ciasto "kora brzozy" 643

następnie pojedynczo żółtka. Miksować przez chwilę. Do masy dodać bakalie i wymieszać dużą łyżką do połączenia składników.  Ciasto podzielić na dwie części.  Wyłożyć do obu blach. Biszkopty piec pojedynczo przez ok 25-30 minut do suchego patyczka. Ciasta odstawić do ostudzenia. Odsączyć brzoskwinie. Do syropu dolać 200 ml wody i dodać cukier. Zagotować. W pozostałych 150 ml wody(...)dodawać do niego po łyżce budyniu, cały czas miksując na wolnych obrotach. Zaprz Oderwać papier od biszkoptów. Oba papiery zużyć do wyłożenia blachy na ciasto. Na dnie ułożyć jeden z biszkoptów. Posmarować go 1/3 masy budyniowej, ułożyć delicje moczone w kawie, wyłożyć 1/3 budyniu, przykryć biszkoptem i posmarować resztą masy budyniowej. Na wierzchu ułożyć brzoskwinie i tężejącą galaretkę. Moje uwagi

Weekendy w domu i ogrodzie
Słodki Michałek 18876

Ciasto wymyśliłam wczoraj wieczorem, dodałam do niego wszystko to, co lubi mój partner. Nie do końca wiedziałam czy się uda, ale efekt końcowy mnie zadowolił :) Na dole postu znajdziesz listę zakupów :) Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać(...)dodać razem do masy jajecznej. Wszystko delikatnie wymieszać, do momentu, gdy otrzymamy gładką masę. Piec w temperaturze 180ºC przez ok 40-45 minut (do suchego patyczka). Masa budyniowa z wanilią: 3 szklanki mleka 2 budynie waniliowe po 40g 3 łyżki mąki 125 g miękkiego masła lub margaryny laska wanilii 4-5 łyżek cukru (w zależności od upodobań, można również

The Sweet Damsel
Miodownik z dwiema masami 549

Lubicie ciasta miodowe? A co powiecie na to,aby miodowe placki były przełożone dwiema różnymi masami? :) oczywiście najlepsze są na 2,3 dzień pomimo tego że

Słodkości i nie tylko
Deser serowy z bezikami 127

dwóch smakach: waniliowym i czekoladowym, maliny, czekolada i beziki, które są nowością marki Brześć. Można powiedzieć, że jest to takie ciasto deser , bo w rzeczywistości bardzo przypomina właśnie ciasto, ale zrobione jest w niezwykle prosty sposób, bo w pucharkach, dzięki czemu porcje są już podzielone, a i nie musimy się martwić zbytnio o estetykę deseru, ponieważ deser w pucharku zazwyczaj(...)sobą dokładnie połączymy wsypujemy proszek budyniowy i również dokładnie mieszamy, tak żeby nie było grudek. Całość podgrzewamy do momentu aż zacznie bulgotać i wyraźnie zgęstnieje. Pamiętajmy, aby podczas podgrzewania mieszać masę, by się nie przypaliła. Masę serową dzielimy na 2 części. Jedną mieszamy dokładnie z posiekaną czekoladą. Do pucharków nakładamy po 3 łyżki jasnego kremu, na to kilka malin, następnie

MamaOskarka
Słonecznikowiec 171

Dwa czekoladowe blaty , solidna warstwa słodkiej karmelowej masy i pewien dodatkowy składnik , który charakteryzuje to ciasto. Prażony , lekko skarmelizowany słonecznik. To dzięki niemu ciasto przyjemnie chrupie

Malinowa Kawiarenka
Sernik kapitański wg Aleex 2809

twarogu mielonego • 2/3 szklanki drobnego cukru • 4 jajka • 200 ml śmietanki 30% • budyń śmietankowy ( proszek ) • 2/3 szklanki likieru Advokat • 100 g czekolady śmietankowo-kawowej (polecam z Lidla) Wierzch ciasta: • 125 g serka mascarpone • 125 ml śmietanki 30% • 1 łyżka cukru pudru Sposób wykonania: 1. Herbatniki rozdrobnić blenderem. 2. Masło rozpuścić i wymieszać z ciastkami i kawą. Masa herbatnikowa powinna mieć(...)minut. 5. Wszystkie składniki masy serowej powinny być w temperaturze pokojowej. Do misy miksera włożyć ser, jajka i cukier. Miksować ok. minuty. 6. Wlać kremówkę, wsypać proszek budyniowy i znów miksować. 7. Na koniec wlać likier i ostatni raz miksować. Całe miksowanie masy nie powinno trwać dłużej niż 4 minuty. Składniki powinny się dobrze połączyć, ale należy unikać niepotrzebnego napowietrzania

W mojej kuchni
Frankfurter Kranz. Tort z Frankurtu 275

Frankfurter Kranz to niemiecka specjalność cukiernicza rodem z Franfurtu. Tort składający się z wielu warstw upieczonych z ciasta biszkoptowego lub piaskowego i maślanej masy, ozdobiony krokantem z orzechów laskowych, włoskich lub migdałów. Warstwy kremu mogą być wzbogacone konfiturą, a góra ozdobiona kandyzowanymi wiśniami. Całość bardzo klasyczna, elegancka i subtelna w smaku. Prezentuje się świetnie i tak samo smakuje. Wprowadziłam małe(...)modyfikacje, by tort pieczony w domu był nieco mniej kaloryczny i zdrowszy. Cukier zastąpiłam ksylitolem i muszę stwierdzić, że biszkopt pomimo dodatku mąki orkiszowej jest po prostu rewelacyjny. Krem maślany jest oryginalny, bardzo smaczny, ale i kaloryczny. Tort idealny dla tych wszystkich, którzy wykluczyli ze swojej diety cukier ze względów zdrowotnych lub chcą po prosto zdrowiej żyć i nie odmawiać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Krem orzechowy 207

Pachnący prażonymi orzechami laskowymi, lekko słodki i bardzo aromatyczny. W cieście możecie zobaczyć go we francuskim deserze Paris Brest . Podane proporcje wystarczą do udekorowania 12 sztuk babeczek lub przełożenia niedużego tortu (max 18 cm średnicy, 4 blaty, bez tynku). Jeśli lubicie gładkie wykończenie kremów na tortach nie polecam tego kremu do tynkowania, ponieważ widać w nim drobinki orzechów laskowych. Składniki(...)drobniej zmiksujemy orzechy tym gładszy będzie nasz krem. Wraz z miksowaniem orzechy mogą zmieniać konsystencję. Jeśli mamy odpowiednio mocny blender lub miksujemy naprawdę długo, da się je rozmiksować na pastę, czyli pralinę orzechową. Baza pod kremkrem patissiere Czas przygotować bazę pod krem, czyli krem patissiere (po naszemu budyniowy ;) ). Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy połowę cukru i podgrzewamy

Ciastkozercy
Afrykańczyk 259

cukru kryształu 1/2 szklanki mąki pszennej 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 2 galaretki czerwone 1 łyżka masła Krem: 7 żółtek 1/2 litra mleka 5 łyżek cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1 1/2 kostki masła 1 opakowanie cukru waniliowego Polewa: 1 kostka masła 2 szklanki(...)utworzył się kożuch.. Masło ucieram dodając zimny budyń. Składniki na polewę wkładam do garnuszka, podgrzewam i mieszam, aż powstanie czekolada Połowę ciasta makowego kładę na spód, na to wykładam połowę masy budyniowej, kładę ciasto białe, wykładam jabłka z galaretką, smaruję pozostałą masą budyniową i przykrywam drugim ciastem makowym. Wierzch ciasta smaruję zimną, gęstą polewą i odstawiam na kilka

Ciasteczkowy Potwór
Szybka kremówka z malinową konfiturą (bez pieczenia) 124

prostu czasu na tradycyjne wypieki. Wówczas stawiam na proste rozwiązania jakimi są ciasta bez pieczenia. Dziś przychodzę do Was z przepisem na szybką kremówkę z malinową konfiturą. Pyszny krem (a la karpatkowy), konfitura dla przełamania smaku i paluszki francuskie. Kilka prostych składników, a jaki smaczny efekt Osobiście uwielbiam kremówki i te tradycyjne i te szybkie (ja ta dzisiejsza). Moi goście(...)ilość cukru pudru do oprószenia ciasta *zamiast paluszków francuskich możecie również upiec dwa płaty ciasta francuskiego, które będą stanowić spód i wierzch kremówki Przygotowanie: Spód blaszki (u mnie tortownica) wykładamy paluszkami francuskimi (najlepiej niektóre połamać). Uwaga, jeśli nie chcecie zostawić ciasta na całą noc w lodówce warto lekko nasączyć paluszki francuskie stanowiące spód ciasta. Przygotowujemy masę. Dwie szklanki mleka wlewamy

Słodkie okruszki
Ciasto Piña colada 137

Ciasto Pina Colada to połączenie soczystego smaku ananasa i słodkiego kokosa. Pyszne, deserowe ciasto przekładane z kawałkami owoców, miękkie i delikatne. Przepis podaję na mniejszą blachę

Domowe ciasta
Torcik kokosowy. 129

Moja rodzina nie przepada za kokosowymi wypiekami. Ten torcik upiekłam na naszą kolejną rocznicę ślubu i znikł do ostatniego wiórka kokosowego .Jednak smaki się zmieniają .Polecam

Ladylaura.
Ciasto bananowe 72

Ciasto bananowe to pyszne połączenie miękkiego biszkoptu z bananową masą i delikatnym kremem śmietankowo-galaretkowym. Wyśmienite ciasto na każdą okazję, proste w przygotowaniu. Raj dla wielbicieli bananów :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 3 jajka L 120 gram cukru, ok 3/4 szklanki 120 gram mąki pszennej tortowej ok 1 szklanka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Pozostałe składniki: 1 litr nektaru(...)wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 25 min do suchego patyczka, upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, przestygnięty biszkopt wyciągamy z formy, delikatnie skrajamy przypieczoną wierzchnią „skórkę” po to aby masa lepiej przystawała do ciasta, następnie biszkopt ponownie umieszczamy w blaszce wyłożonej papierem, do kubka/szklanki wlewamy 120 ml wody, dodajemy 2 łyżki soku

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto bananowe 975

Ciasto bananowe to pyszne połączenie miękkiego biszkoptu z bananową masą i delikatnym kremem śmietankowo-galaretkowym. Wyśmienite ciasto na każdą okazję, proste w przygotowaniu. Raj dla wielbicieli bananów :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 3 jajka L 120 gram cukru, ok 3/4 szklanki 120 gram mąki pszennej tortowej ok 1 szklanka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Pozostałe składniki: 1 litr nektaru(...)wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 25 min do suchego patyczka, upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, przestygnięty biszkopt wyciągamy z formy, delikatnie skrajamy przypieczoną wierzchnią „skórkę” po to aby masa lepiej przystawała do ciasta, następnie biszkopt ponownie umieszczamy w blaszce wyłożonej papierem, do kubka/szklanki wlewamy 120 ml wody, dodajemy 2 łyżki soku

Blog kulinarny S9.PL
Migdałowa Pani Walewska 295

Przepis na to ciasto długo czekał na swoją kolej, teraz wiem że zdecydowanie za długo. Chociaż w oryginale Pani Walewska powinna być z orzechami i powidłami

Słodka Kraina Wypieków