ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:146/181)

Sernik z kremem i owocami 143

Sernik z kremem i owocami, to połączenie klasycznego pieczonego sernika z dodatkiem w postaci kremu na bazie śmietany z galaretką, udekorowanego świeżymi lub mrożonymi owocami. U

Passions hobbies life
Ciasto migdałowe z kajmakiem 133

opublikować wpisów z tegorocznymi ciastami wilekanocnymi. Dzisiaj podzielę się przepisem na ciasto migdałowe. Na spodzie jest biszkopt nasączony sokiem z pomarańczy, dżem morelowy, masa budyniowa migdałowa, herbatniki, kajmak i płatki migdałów na samej górze. Ciasto jest wilgotne, nie za słodkie. Przepis zaczerpnęłam z... wyobraźni. Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki tortowej 2/3 szklanki cukru 1 łyżka oleju 1 łyżka octu(...)minut w temperaturze 170 o C. Ostudzić. Biszkopt nasączyć sokiem pomarańczowym. Następnie na powierzchni biszkopta rozsmarować dżem. Miękkie masło utrzeć na puch, dodając partiami zimny budyń. Utrzeć na gładki krem, wyłożyć na biszkopt i wyrównać powierzchnię. Na krem wyłożyć herbatniki. Wierzch posmarować masą kajmakową i posypać płatkami migdałów. Ciasto schłodzić

Czerwień i błękit
Biszkopt z kremem malinowo – budyniowym i jeżynami 184

Pokazałam Wam kilka dni temu na moim fanpage i wreszcie udało się skleić przepis! Lekki , niesamowicie puszysty i miękki biszkopt ( przepis na niego tutaj! ) przełożony delikatnym

Ostra na Słodko
SERNIK BUDYNIOWY Z MANGO 320

wprost idealne. Pierwszy raz jadłam takie ciasto i pierwszy raz robiłam sernik w kąpieli wodnej :-) Mimo słowa "sernik" w nazwie, ani trochę nie przypomina tego tradycyjnego, serowego ciasta. Smakuje raczej jak delikatna budyniowa rozkosz i...no nie potrafię tego opisać słowami. Spróbujcie, a sami się przekonacie:)Przepis jest na tortownicę 26cm. Składniki na masę serową: -1250g serka mascarpone(...)niższym poziomie i na programie do pieczenia biszkoptów(wilgoć pozostaje w środku) przez ok. 1 godzinę i 40 minut, a następnie zostawiłam w uchylonym piekarniku do wystudzenia.  Krem budyniowy: -5 żółtek -75g ksylitolu -350ml mleka -31g mąki orkiszowej -11g maki ziemniaczanej -aromat waniliowy(kilka kropel) Dodatkowo: -jedno nieduże dojrzałe mango, obrane i pokrojone w plasterki

Smaczne Zdrowe
Chałwowiec 661

Bardzo lubię smak chałwy , szczególnie tej tradycyjnej waniliowej . Jak do tej pory jakoś sporadycznie wykorzystywałam ją do wypieków A szkoda , bo ciasto wyszło bardzo smaczne , nie

Malinowa Kawiarenka
Truskawkowy szał. 42309

czekolady.  Obiecuję Wam nie zawiedziecie się na tym cieście. Osobiście nie potrafiłam się od niego oderwać.  Powstały 2 wersje z czekoladą i bez.  Obie równie smaczne, dla mnie wygrała wersja z ... Składniki: Mus truskawkowy:  500 g truskawek (kaszubskie) 2 galaretki truskawkowe kardamon mielony Masa budyniowa: 4 budynie waniliowe bez cukru 1l mleka 170 g masła(...)smaku. Miksujemy blenderem i ponownie zagotowujemy. Wyłączamy gaz i dodajemy od razu wymieszane galaretki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy aby wystygło. Kiedy mus truskawkowy zaczyna się delikatnie ścinać, a krem budyniowy jest chłodny wylewamy na budyń nasze truskawki i przykrywamy warstwą herbatników. Całość wstawiamy do lodówki, aby dobrze nam zastygło. Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym

Malinowe Pocałunki
Kopciuszek 468

Tym razem zaglądnęłam do książki siostry Anastazji " 100 nowych ciast". Zaglądnęłam i ... upiekłam Kopciuszka. Pyszne ciasto, delikatne i zarazem mocne od rumu. Polecam to ciacho! Przepis

In my kitchen
Ciasto 3 BIT wersja mniej słodka ze wskazówkami 124

zrobić domowy budyń, jak ukręcić masło na puch, jak zrobić masę budoniowo-maślaną oraz jak prawidłowo ubić śmietanę ze śmietan fixem lub żelatyną. Efektem warsztatów było bardzo popularne ciasto 3 BIT. U mnie dziewczyny poznały wersję mniej słodką, z kakaowymi herbatnikami, z mniejszą ilością kajmaku i cukru Składniki na blachę 40×30 cm: 500 g herbatnikow kakaowych około(...)dokładnie pokryta herbatnikami. Rozsmarować kajmak, najpierw delikatnie, nie szarpać łyżką, bo herbatniki się wtedy podnoszą. Można łyżkę maczać we wrzątku, żeby sobie ułatwić. Wyrównać. Wyłożyć 2 warstwę herbatników, wyłożyć krem budyniowy. Wyrównać. Wyłożyć 3 warstwę herbatników, wyłożyć bitą śmietanę. Wyrównać. Zetrzeć czekoladę. Włożyć do lodówki, schłodzić przez noc. Masa budyniowo-maślana 6 godzin przed rozpoczęciem przygotowywania

moj przepis na
3 BIT wersja mniej słodka ze wskazówkami 839

zrobić domowy budyń, jak ukręcić masło na puch, jak zrobić masę budoniowo-maślaną oraz jak prawidłowo ubić śmietanę ze śmietan fixem lub żelatyną. Efektem warsztatów było bardzo popularne ciasto 3 BIT. U mnie dziewczyny poznały wersję mniej słodką, z kakaowymi herbatnikami, z mniejszą ilością kajmaku i cukru Składniki na blachę 40×30 cm: 500 g herbatnikow kakaowych około(...)dokładnie pokryta herbatnikami. Rozsmarować kajmak, najpierw delikatnie, nie szarpać łyżką, bo herbatniki się wtedy podnoszą. Można łyżkę maczać we wrzątku, żeby sobie ułatwić. Wyrównać. Wyłożyć 2 warstwę herbatników, wyłożyć krem budyniowy. Wyrównać. Wyłożyć 3 warstwę herbatników, wyłożyć bitą śmietanę. Wyrównać. Zetrzeć czekoladę. Włożyć do lodówki, schłodzić przez noc. Masa budyniowo-maślana 6 godzin przed rozpoczęciem przygotowywania

moj przepis na
Marysieńka 218

Ciasto Marysieńka to połączenie biszkoptu , ciasta orzechowego i masy budyniowej. Jest bardzo smaczne i łatwe do zrobienia. Wygląda na bardzo pracochłonne, ale w rzeczywistości tak nie jest. Skorzystałam z przepisu S. Anastazji. Na moim blogu znajdziecie również inne ciasta,  które Wam polecam. Np. ciasto cappuccino  , które jest rewelacyjne. Biszkopt kakaowy 7 jajek 1 szklanka  cukru 5 łyżek(...)ziemniaczaną oraz miodem i  proszkiem do pieczenia. Dodać wszystko do piany i delikatnie wymieszać szpatułką. Blaszkę 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlac ciasto. Piec w 180 stopniach C około 40 minut. Krem 1/2 l mleka 5 żółtek 200 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 250 g masła  1/2 szklanki mleka wymieszać z mąką, cukrem, żółtkami . Resztę

O kuchni z uczuciem
Ciasto ananasowe z kremem i galaretką 170

przepis.     Składniki:  biszkopt jasny blaszka o wymiarach 23x35 5 jajek 45 g mąki ziemniaczanej (¼ szklanki) 115 g mąki pszennej (¾ szklanki) 150 g cukru (¾ szklanki) szczypta soli krem: 3 szklanki mleka 3 żółtka  ½ szklanki cukru 4 łyżki (z górka) mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej miękkie masło 200 g  dodatkowo: puszka ananasów w lekkim syropie(...)białka będą lśnić. Nie przerywając miksowania porcjami dodajemy żółtka.  Kiedy masa jest już puszysta, wyłączamy mikser i dodajemy partiami mąki i dokładnie mieszamy za pomocą szpatułki.  Ciasto przelewamy do blaszki i pieczemy 30-40 min - (najlepiej sprawdzać za pomocą patyczka). Upieczony biszkopt rzucamy z blaszką z wysokości 30-40 cm, studzimy. 2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem

Gotuj z Agnes
Torcik " Niebieska laguna " 152

Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : ok. 40 minut Składniki: Biszkopt: 60 g mąki pszennej 60 g mąki ziemniaczanej 180 g cukru pudru 5 jaj szczypta soli Krem budyniowy: 1 torebka budyniu waniliowego 100 g cukru 500 ml mleka 250 g masła Ponadto truskawki galaretka niebieska  brzoskwinie Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Cukier wsypujemy do miski(...)Krem : Gotujemy budyń z cukrem i mlekiem według przepisu na opakowaniu. Lekko studzimy, cały czas mieszając, aby nie powstał kożuch.. Miękkie masło ucieramy na puszystą masę i cały czas miksując, dodajemy budyń. Dobrze należy wymieszać, aby masło dobrze połączyło się z budyniem. Torcik " Niebieska laguna" Kroimy biszkopt wzdłuż na dwa placki , pomiędzy nakładamy cały krem, na krem układamy całe

Różne smaki w kuchni
Tort bezowy z kremem budyniowym i truskawkami wg Aleex 264

Kolejny kwietniowy dzień. Niby zwyczajny, a jednak dla nas wyjątkowy. Za nami 27 wspólnych lat. Tyle wspomnień: tych pogodnych, radosnych oraz wywołujących zadumę czy cień smutku

W mojej kuchni
Domowy budyń bezglutenowy z czekoladą 146

Przygotowując ciasto pomyślałam sobie, że fajnie by było, gdyby dodatkowo ciasto było oblane polewą, która zamiast zastygnąć będzie powodowała, że ciasto będzie jeszcze bardziej wilgotne i czekoladowe. Wtedy wpadłam na pomysł, że świetnie w tej roli sprawdzi się masa budyniowa! Dzięki stworzeniu tego przepisu przypomniałam sobie jak pełny i bogaty, czekoladowy smak ma prawdziwy, domowy budyń. Budyń z tego przepisu(...)osobiście preferuję studzenie budyniu w jednej misce i po wystudzeniu dopiero nakładam go do mniejszych salaterek. Budyń możesz podać sam bez dodatków, ze świeżymi owocami, bakaliami, konfiturą lub ubitym kremem kokosowym. Smacznego! Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz mnie tagiem @bookofspellspl Chcesz być zawsze na bieżąco? Obserwuj mój

Book of spells
Domowy budyń bezglutenowy z czekoladą 235

Przygotowując ciasto pomyślałam sobie, że fajnie by było, gdyby dodatkowo ciasto było oblane polewą, która zamiast zastygnąć będzie powodowała, że ciasto będzie jeszcze bardziej wilgotne i czekoladowe. Wtedy wpadłam na pomysł, że świetnie w tej roli sprawdzi się masa budyniowa! Dzięki stworzeniu tego przepisu przypomniałam sobie jak pełny i bogaty, czekoladowy smak ma prawdziwy, domowy budyń. Budyń z tego przepisu(...)osobiście preferuję studzenie budyniu w jednej misce i po wystudzeniu dopiero nakładam go do mniejszych salaterek. Budyń możesz podać sam bez dodatków, ze świeżymi owocami, bakaliami, konfiturą lub ubitym kremem kokosowym. Smacznego! Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz mnie tagiem @bookofspellspl Chcesz być zawsze na bieżąco? Obserwuj mój

Book of spells
Ciasto z kremem budyniowo-cytrynowym 254

rodzinie. Ciasto znika w mgnieniu oka:-) Składniki biszkopt: 5 jaj 3/4 szkl. cukru 5 łyżek oleju 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki krem: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe na 3/4 mleka 1 litr wody 1 szkl. cukru sok z 3 cytryn (jeżeli cytryny są małe lub mało soczyste można dodać jeszcze jedną, w końcu krem ma być(...)się połączą. Następnie wylać na przestudzony biszkopt. Śmietanę ubić, na sztywno z dodatkiem cukru pudru i śmietanfixu (Śmietana będzie sztywniejsza - jak ktoś nie lubi to nie trzeba dodawać). Jak krem budyniowy będzie już zastygnięty wykładamy na niego bitą śmietanę. Całość posypujemy czekoladą startą na tarce o grubych oczkach. Smacznego

IMPRESJA SMAKU

Proponowane wyszukiwania