wszystkie trzy placki. Gdy ciasto jest jeszcze ciepłe, należy zdjąć z niego papier. Wystudzić. W międzyczasie przygotować nadzienie. Nadzienie: Powidła przełożyć do garna i podgrzewać, aż będą gorące. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i energicznie wymieszać, aby wszystko dokładnie się połączyło a galaretka się rozpuściła. Schłodzić. Gdy masa znacznie zgęstnieje, ale będzie ją można nadal bez problemu rozprowadzić, wyłożyć
My simple kitchenJuż kilka miesięcy temu podałem przepis na pyszny sernik z budyniem , który osiągnął dużą popularność na blogu. Dziś prezentuję wam pyszną modyfikację tego sernika, czyli
Kuchnia Łukaszakoniecznie truskawki- przecież bez nich nie mogłabym żyć) Długo zastanawiałam się jak powinien wyglądać deser idealny. Metodą prób i błędów powstał on- obłędny deser czekoladowy. A że świętuje 3 urodziny bloga, pomyślałam że to odpowiedni moment, żeby i Ciebie rozpieścić. Z tej porcji wyjdzie ci 8 porcji, które zaspokoją cię na długo ;) Składniki: na ciasto czekoladowe 1 szklanka mąki
Wielki apetytNajprostszy polski deser czyli truskawki ze śmietaną zostanie dziś pomalowany zdrowymi dodatkami które sprawią że bez skrupułów po nie sięgniemy. Dzisiejsza oferta zdrowej żywności jest tak
Kuchnia PROzdrowotnamogą obejść się bez słodkiego śniadania :) Składniki : 3 łyżki mąki żytniej 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ciemnego kakao Dodatkowo: 3 łyżki twarożku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka wiórków kokosowych dojrzałe kiwi Rozgrzać patelnię. Wymieszać wszystkie składniki za pomocą łyżki. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy
Chocolate Muffin Blog6 białek szczypta soli 1 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Białka wlewamy do miski i uijamy na sztywną pianę Stopniowo
Klaudynkowa kuchniazmielonych migdałów bez skórek (zmieliłam płatki) ok. 200 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru migdałowego 1 łyżka miodu płatki migdałowe do obtoczenia Wszystkie składniki (oprócz płatków do obtoczenia) zagnieść. Białek nie ubijać, mają one skleić masę. Przykryć folią spożywczą, wstawić do lodówki na przynajmniej 30 minut, do schłodzenia. Po tym czasie formować z ciasta nieduże kulki, wielkości małego orzecha włoskiego
Czerwień i błękitJak część Was wie, że unikam mąki pszennej. Jedyną jej odmianę jaką używam w swoich przepisach to orkisz Przed Wami wersja na naleślniki z mąki orkiszowej
Głodni Wrażeń - fit przepisyDługo się zbierałam (książka bez obrazków, więc tym bardziej trudno ), aż wreszcie pierwsza próba została podjęta. I przepadłam! Chleb wyszedł pyszny, upiekłam dwa bochenki, jeden zniknął wieczorem! Wypiek czasochłonny, ale wart pilnowania! Źródło Jeffrey Hamelman "Chleb"składnikizaczyn 140 g mąki chlebowej pszennej170 g wody2 łyżki aktywnego zakwasu (dokarmionego ok 12 g wcześniej)ciasto właściwe680 g mąki pszennej chlebowa90
Stare GaryJak część Was wie, że unikam mąki pszennej. Jedyną jej odmianę jaką używam w swoich przepisach to orkisz Przed Wami wersja na naleślniki z mąki orkiszowej
Głodni Wrażeń - fit przepisyMichela Roux z jego Ciast pikantnych i słodkich . Wyszły obłędne - uwielbiam lody z alkoholem. Są takie dorosłe i pyszne. Jedyne ale - następnym razem jednak dodałabym do nich kremówki. Będą bardziej puszyste i delikatne. U mnie akurat wyszła, a było późno, więc wyjście do sklepu odpadało. Lody za to musiały być teraz, zaraz, natychmiast , więc... Są bez śmietany. I tak wyszły
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSkładniki: 4 sztuki jajka, 1/2 szklanki cukier, 800 ml jogurt wiśniowy gęsty, 2 opakowania budyń śmietankowy, 200 gram biszkopty, 1 tabliczka czekolada gorzka, - ile potrzeba cukier
W Mojej Kuchni LubięWypełniony ziarnami, treściwy i bez polepszaczy i spulchniaczy. Zrobienie go jest łatwe i proste, a ileż przyjemności podczas degustacji :) Składniki na 3 średnie keksówki : 7 dag drożdży Łyżka cukru i po 2 łyżki wody i mąki do zaczynu 800 ml letniej wody 1 kg mąki pszennej lub mieszanej z razową garść słonecznika garść dyni do ciasta i druga do posypania
Apetyczna babeczkaDo tej pory nie miałam odwagi zabrać się za upieczenia chleba . Mój początek z pieczywem okazał się fiaskiem. Zaczęłam od wysokiej poprzeczki tzn. od chleba na
Słodkości i nie tylkotylko zjedliśmy ciasto, przygotowałam analogiczną wersję jagodową – także była bardzo smaczna. W zasadzie możemy użyć dowolnych owoców i ulubionego smaku galaretki. Składniki: 500 g serka mascarpone 250 g śmietany 30% lub 36% 150 g białej czekolady (1,5 tabliczki) ok. 100 g świeżych malin lub owoców jagodowych 1 galaretka o smaku malinowym opcjonalnie: bezy do dekoracji lub kakao listonic
Poezja smaku