ciasto z bezami - 13503 przepisów (strona:546/901)

Chleb z suszonymi pomidorami i ziarnami słonecznika 220

pieczenia. Na papier położyć ciasto i uformować kształt chleba - pomidory powciskać do środka, tak by za mocno nie wystawały, ponieważ podczas pieczenia się przypieką i nie będą smaczne. Chleb posmarować ciepłym mlekiem i obsypać słonecznikiem, który należy lekko podociskać. Przykryć ściereczką i odstawić na 40min. do wyrośnięcia. Po tym czasie włożyć do rozgrzanego piekarnika ( oczywiście bez ściereczki ) do 200stopni

W kuchni u Moniki
Koktajl zamiast śniadania 222

Hej!  Czy wiecie że już ponad 25% ludzi spokojnie radzi sobie bez pieczywa na śniadanie?. Ten nowy trend jest bardzo pozytywny i też podyktowany tym

Kuchnia PROzdrowotna
Domowe lody arbuzowe 213

Po weselu zostało dużo owoców, zrobiłam konfitury i soki ale z arbuza długo się zastanawiałam co przygotować - i wyszły lody. To wszystko przez tą falę upałów

Niezły Młynek
Wielkanocna baba ajerkoniakowa 254

Baba Wielkanocna na świątecznym stole po prostu musi się znaleźć :) Co roku szukam nowych pomysłów na te świąteczne wypieki, jednak jest pewien przepis, po który sięgam

DefinicjaSmaku
Serce Fit Cake 190

SKŁADNIKI: 6 białek z jajek 3 żółtka 2 miarki kazeiny (zazwyczaj są w opakowaniu) 30 g płatków owsianych 30 g otrąb 200 ml jogurtu greckiego 2

ClauditteMissCooking
Pizza wiejska 152

się odpowiedniejsze. ;) Do obłożenia ciasta mieliśmy: paprykę zieloną cebulę czerwoną kiełbasę ( u mnie duża piwna, pokrojona na szerokie paski) pieczarki wędzony boczek ser ( u mnie gouda i ementaler), którym posypuję pizzę w ostatnich 5-8 minutach pieczenia oraz przyprawy: majeranek pieprz ziołowy pieprz czarny papryka ostra oregano Pizze wstawiłam do gorącego piekarnika (190-200°C) bez termoobiegu, na samą górę

Kuchnia Prezydentowej
Piernik staropolski cz.II 132

wszystkie trzy placki. Gdy ciasto jest jeszcze ciepłe, należy zdjąć z niego papier. Wystudzić. W międzyczasie przygotować nadzienie. Nadzienie: Powidła przełożyć do garna i podgrzewać, aż będą gorące. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i energicznie wymieszać, aby wszystko dokładnie się połączyło a galaretka się rozpuściła. Schłodzić. Gdy masa znacznie zgęstnieje, ale będzie ją można nadal bez problemu rozprowadzić, wyłożyć

My simple kitchen
Sernik z budyniem bez pieczenia 2632

 Już kilka miesięcy temu podałem przepis na pyszny sernik z budyniem , który osiągnął dużą popularność na blogu. Dziś prezentuję wam pyszną modyfikację tego sernika, czyli

Kuchnia Łukasza
Obłędny deser czekoladowy 122

koniecznie truskawki- przecież bez nich nie mogłabym żyć) Długo zastanawiałam się jak powinien wyglądać deser idealny. Metodą prób i błędów powstał on- obłędny deser czekoladowy. A że świętuje 3 urodziny bloga, pomyślałam że to odpowiedni moment, żeby i Ciebie rozpieścić. Z tej porcji wyjdzie ci 8 porcji, które zaspokoją cię na długo ;) Składniki: na ciasto czekoladowe 1 szklanka mąki

Wielki apetyt
Prozdrowotne truskawki ze śmietaną 128

Najprostszy polski deser czyli truskawki ze śmietaną zostanie dziś pomalowany zdrowymi dodatkami które sprawią że bez skrupułów po nie sięgniemy. Dzisiejsza oferta zdrowej żywności jest tak

Kuchnia PROzdrowotna
Żytnie placuszki czekoladowe z twarożkiem kokosowym i kiwi 128

mogą obejść się bez słodkiego śniadania :) Składniki : 3 łyżki mąki żytniej 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ciemnego kakao Dodatkowo: 3 łyżki twarożku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka wiórków kokosowych  dojrzałe kiwi Rozgrzać patelnię. Wymieszać wszystkie składniki za pomocą łyżki. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy

Chocolate Muffin Blog
Bezy z białek 176

6 białek szczypta soli  1 3/4 szklanki cukru pudru  2 łyżki mąki ziemniaczanej  Białka wlewamy do miski i uijamy na sztywną pianę Stopniowo

Klaudynkowa kuchnia
Ciasteczka migdałowe 173

zmielonych migdałów bez skórek (zmieliłam płatki) ok. 200 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru migdałowego 1 łyżka miodu płatki migdałowe do obtoczenia Wszystkie składniki (oprócz płatków do obtoczenia) zagnieść. Białek nie ubijać, mają one skleić masę. Przykryć folią spożywczą, wstawić do lodówki na przynajmniej 30 minut, do schłodzenia. Po tym czasie formować z ciasta nieduże kulki, wielkości małego orzecha włoskiego

Czerwień i błękit
Naleśnik z mąki orkiszowej nadziany słodką pastą z awokado 240

Jak część Was wie, że unikam mąki pszennej. Jedyną jej odmianę jaką używam w swoich przepisach to orkisz Przed Wami wersja na naleślniki z mąki orkiszowej

Głodni Wrażeń - fit przepisy
Chleb pszenny z Vermont na zakwasie Hamelman'a 158

Długo się zbierałam (książka bez obrazków, więc tym bardziej trudno ), aż wreszcie pierwsza próba została podjęta. I przepadłam! Chleb wyszedł pyszny, upiekłam dwa bochenki, jeden zniknął wieczorem!  Wypiek czasochłonny, ale wart pilnowania! Źródło Jeffrey Hamelman "Chleb"składnikizaczyn 140 g mąki chlebowej pszennej170 g wody2 łyżki aktywnego zakwasu (dokarmionego ok 12 g wcześniej)ciasto właściwe680 g mąki pszennej chlebowa90

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania