ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:510/881)

Ciasto kakaowe z powidłami | Ekspresowy murzynek 136

Coś dla fanów puszystych i zarazem wilgotnych ciast kakaowych. Smakuje zupełnie jak murzynek, a przyrządza się je o wiele szybciej i nie zawiera tak dużej ilości masła. Odrobina oleju rzepajkowego i dodatek powideł załatwiają sprawę :) Przepis znalazłam na blogu Przepisy z serca domu —>KLIK. U siebe dodałam mniej cukru, polecam :) 2 szklanki mąki pszennej 3 jajka łyżeczka proszku(...)niepełne pól szklanki cukru trzcinowego 3 łyżki surowego kakao Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy mleko, olej i powidła. Następnie wymieszane suche składnikii miksujemy na gładką masę. Przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Pieczemy około 35 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Smacznego :) Artykuł Ciasto kakaowe z powidłami | Ekspresowy murzynek pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Sernik gotowany na miodowym cieście 399

tłuszczem, wyłożyć pierwszą część ciasta i upiec w 180 stop na złoty kolor. Tak postąpić z pozostałymi dwoma plackami.MASA SEROWA Ser zmielić w maszynce trzykrotnie. Białka oddzielić od żółtek Następnie zmiksować margarynę z cukrem, dodając po jednym żółtku, dalej miksując. Do zmiksowanych z margaryną żółtek, dodawać po łyżce sera, ucierać. Białka jaj ubić(...)dobrze rozmieszać. Wlać rozrobiony budyń do gotującej się masy serowej, zagotować. Na samym końcu dodać kilka kropli aromatu wymieszać. Masę podzielić na 3 części. SKŁADANIE CIASTA: Pierwszy placek włożyć do tortownicy, wylać na placek gorącą porcję masy serowej, następnie ciasto, masa, ciasto i masa serowa. Odstawić ciasto na całą noc. Przed podaniem ciasta

Kuchnia Danusi
Babka cytrynowa 169

pieczenia Wykonanie: Żółtka ucieramy na puszystą masę z miękkim masłem/margaryną i cukrem. Dodajemy otartą skórkę z cytryny i pokrojone suszone jabłka. D masy dodajemy ubite na sztywno białka, delikatnie mieszamy. Na koniec musimy wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę na babkę smarujemy margaryną i obsypujemy mąką lub bułką tartą. przekładamy ciasto do formy i pieczemy

Malinowe Pocałunki
Sernik królewski 424

wtedy można zmniejszyć ilość masła nawet do 100 g. Przygotowanie: Kruche ciasto: Zimne masło posiekać nożem z przesianą mąką, dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto. Ciasto przedzielić na pół i uformować dwie kule, które należy spłaszczyć (wtedy szybciej się schłodzą) i owinąć w folię spożywczą. Kule włożyć do zamrażalki na około 2 godz.  Sernik: Wszystkie składniki powinny mieć(...)później po łyżce twarogu. Na koniec ucierania dodać proszek budyniowy. Białka ubić ze szczypta soli na sztywną pianę. Białka przełożyć do masy serowej i delikatnie połączyć. Okrągłą formę o średnicy  24 cm wysmarować masłem, dno wyłożyć papierem do pieczenia.  Na spód zetrzeć na tarce o dużych oczkach pierwszą połowę zamrożonego ciasta. Spód podpiec około 15 min. w temp

My sweet a life
Kolorowe ciasto z kremem 235

oddzielamy od białek. Ucieramy je z połową ilości cukru na jasny, puszysty krem. Białka w osobnej misce ubijamy na sztywny krem, pod koniec dodając pozostały cukier. Do białek dodajemy krem z żółtek i całość delikatnie mieszamy szpatułką. Do powstałej masy przesiewamy mąkę, mieszamy (nadal szpatułką). Na samym końcu wlewamy masło i ponownie delikatnie mieszamy. Powstałe ciasto rozdzielamy do 3 miseczek

Kolizje Smaków
Czekoladowe ciasto z chili i bananami czyli poWeekendowe Łakocie odc.174 171

się brązowe plamki banany muszę zjeść ja lub przerobić je na cos innego czyli np. dodać je do ciasta! Przepis na ciasto znalazłam na stronie  Wypieki Beaty Czekoladowe ciasto z chili i bananami 175 g miękkiego masła 180 g cukru 200 g mąki 40 g gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 1 spora szczypta(...)pół łyżeczki cukru trzcinowego do posypania Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, sodą, chili i kakao. Do masy jajecznej dodaemy po jednym jajku i krótko miksujemy. Dodajemy połowę mąki, miksujemy, dodajemy jogurt, znowu miksujemy i łączymy z resztą mąki. Krótko miksujemy lub mieszamy łyżką. Przekładamy ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką

Dzieje kuchennej Wiewióry
Wiosenna baba drożdżowa 137

lukier przezroczysty. 300g cukru, woda około 100 -120ml     To jest przykładowa ilość cukru i wody. Część używamy do babki, resztę przechowujemy w słoiku do następnych ciast. Do garnka wsypujemy cukier, wlewamy wodę. Gotujemy na wolnym ogniu do chwili aż zgęstnieje. Sprawdzamy mocząc w nim widelec i dmuchając w powietrze. Jeśli będą się tworzyły w powietrzu nitki(...)zastygnie. Po zastygnięciu odrywamy lukier po kawałku i ucieramy partiami w moździerzu do uzyskania białej jednolitej mokrej masy. W miarę potrzeby odpowiednią ilość rozrabiamy z wodą różaną, sokiem z cytryny, sokiem z pomarańczy, grejpfruta, sokami owocowymi bez dodatku cukru, z czekoladą, itd. Tak przygotowany lukier służy do smarowania różnych ciast takich jak babki, mazurki, ciasta piaskowe, ciasteczka i wiele innych

Leśny Zakątek
kopiec kreta-najlepszy przepis :) 209

sama. Mowa o cieście kopiec kreta. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu, a smakuje wspaniale. Polecam Wam mój przepis-najlepszy. Ciasto wyjdzie rewelacyjne SKŁADNIKI *przepis na tortownicę 21 cm CIASTO -4 duże jajka -3/4 szkl cukru   (szklanka 250ml) -1 1/2 szkl mąki pszennej tortowej -2 łyżeczki proszku do pieczenia -2 łyżki ciemnego kakao -10 łyżek wody -10 łyżek oleju(...)cytryny Tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę (mają zbieleć) Do jajek przesiewamy mąkę z proszkiem i kakao. Miksujemy. Dodajemy wodę i olej-miksujemy. Wylewamy do tortownicy i pieczemy około 30-40 minut do suchego patyczka  w temp 180 stopni. Studzimy. Gdy ciasto jest zimne ścinamy kopułkę, wycinamy środek zostawiając około

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
kopiec kreta -najlepszy przepis! :) 947

sama. Mowa o cieście kopiec kreta. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu, a smakuje wspaniale. Polecam Wam mój przepis-najlepszy. Ciasto wyjdzie rewelacyjne SKŁADNIKI *przepis na tortownicę 21 cm CIASTO -4 duże jajka -3/4 szkl cukru   (szklanka 250ml) -1 1/2 szkl mąki pszennej tortowej -2 łyżeczki proszku do pieczenia -2 łyżki ciemnego kakao -10 łyżek wody -10 łyżek oleju(...)cytryny Tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę (mają zbieleć) Do jajek przesiewamy mąkę z proszkiem i kakao. Miksujemy. Dodajemy wodę i olej-miksujemy. Wylewamy do tortownicy i pieczemy około 30-40 minut do suchego patyczka  w temp 180 stopni. Studzimy. Gdy ciasto jest zimne ścinamy kopułkę, wycinamy środek zostawiając około

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Dwukolorowa babka 71

ucieramy z 250 gramami cukru. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy pianę ze szczyptą soli. Żółtka z cukrem waniliowym mieszamy z masą maślaną. Mąkę przesypujemy przez sito i łączymy z proszkiem do pieczenia, następnie dodajemy ją naprzemiennie z mlekiem do masy z żółtkami i masłem. Mieszamy do gładkości. dodajemy piane i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Powstałe ciasto dzielimy

Między kuchnią a pokojem
wielkanocne ciasto cytrynowe 264

proszku do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Jajka ucieramy z cukrem na puszystą, jasną masę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodajmy trochę mąki, śmietanę oraz całe masło i miksujemy. Następnie dodajemy pozostałą część mąki, sok z cytryny oraz skórkę z cytryny i miksujemy do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do foremki (cm), wyłożonej samo dno papierem

Domowy Smak Jedzenia
Łącki Przekładaniec 1328

szklanki mleka  5 żółtek, które zostały z ciasta orzechowego  3 łyżki mąki ziemniaczanej  3 łyżki mąki pszennej  400 g masła 2 szklanki mleka zagotowujemy, resztę mieszamy mikserem i wlewamy do gotującego się mleka. Ugotowany budyń przelewamy do miseczki i przykrywamy folią aluminiową -  studzimy. Masło ucieramy na białych puch i dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu. ŚLIWKI(...)łyżkach wody 1 szklanka cukru pudru 3-4 łyżki kakao Margarynę roztapiamy dodajemy cukier puder, rozpuszczoną żelatynę i kakao. Mieszamy. Polewa nie może się zagotować! Wylewamy lekko ostudzona na ciasto

Moje Słodkie Piekiełko
Ciasto Arbuzowa Alabama 229

pieczenia. Biszkopt piekę około 35 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzone ciasto przekrawam na dwa równe blaty. 2. Masa: Mleko gotuję razem z cukrem waniliowym. Na gotujące się mleko wsypuję kaszę mannę. Cały czas mieszając gotuję przez 4 minuty. Kaszkę odstawiam do przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimną kaszkę. Na końcu do masy(...)wlewam likier . Całość ucieram na jednolitą masę. 3. Mus: Miąższ z arbuza kroję na mniejsze kawałki. Usuwam pestki. Owoc przekładam do wysokiego naczynia i miksuję blenderem na jednolity mus. Mus arbuzowy przelewam do garnka i doprowadzam do wrzenia. Wsypuję galaretki i dokładnie mieszam. Odstawiam do przestudzenia. 4. Na jeden blat biszkoptu wykładam połowę masy, wyrównuje. Na masę wykładam gęstniejący mus arbuzowy

Tradycyjna kuchnia Kasi
Wilgotne ciasto czekoladowe w kokilkach 74

Magda To ciasto, chociaż do końca ciastem nie jest, zawsze będzie mi się dobrze kojarzyło, z początkami wspólnego mieszkania z moim mężem, na wynajmowanym mieszkaniu, gdzie piekarnik pozostawiał naprawdę wiele do życzenia. I dopóki nie dorobiliśmy się swojego, nowego, to był jedyny deser który wychodził dobrze z tego piekarnika. A jedliśmy go naprawdę często, zaspokajał głód na słodkie i mocno(...)wkładamy miękkie masło, dodajemy do niego 4 łyżki brązowego cukru i chwilę ucieramy do połączenia. Do tego dodajemy mleko oraz 2 łyżki kakao – wszystko dokładnie mieszamy do jednolitej konsystencji. Do tego dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia i mieszamy do połączenia składników i uzyskania gęstego ciasta.   Powstałe ciasto dzielimy po połowie i przekładamy do kokilek. Każde ciasto

Smaczna Strona
Bananowiec na biszkopcie 158

oddzielnym naczyniu przesiewamy mąkę pszenną i ziemniaczaną, mieszamy. Następnie mąkę dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy łyżką lub szpatułką do połączenia składników. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wylewamy równomiernie do blaszki i pieczemy w 170 stopniach przez 30 min. do suchego patyczka. Upieczony biszkopt rzucamy na ścierkę z wysokości ok 40 cm i odstawiamy w blaszce do ostygnięcia(...)wody i odstawiamy aż zacznie tężeć. W tym czasie ucieramy masło na puszystą masę z dodatkiem cukru. Banany rozgniatamy widelcem na tzw papkę. Do masła dodajemy stopniowo na przemian rozgniecione banany oraz tężejącą galaretkę. Masę równo rozsmarowujemy na biszkopcie.  Pozostałe galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Na cieście układamy pokrojone w plastry banany. Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę

kulinarne odsłony pati
Ciasto cytrynowe 115

świecie ciasto cytrynowe. Przygotowanie i wymieszanie wszystkich składników to nie więcej niż 10 minut, do tego ok. godziny pieczenia i pyszne ciacho wjeżdża na stół :) Lekko cytrusowy smak ciasta dodatkowo podkreśliłam cytrynowym lukrem i skórką startą z tegoż owocu. Bardzo smaczne, wprost stworzone do popołudniowej herbaty :) Przepis pochodzi z opakowania margaryny „Kasia”. Składniki: 340 g mąki pszennej 250 g miękkiej(...)tarce, wyciskamy sok i mieszamy ze sobą. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę i pojedynczo dodajemy jajka, cały czas mieszając. Następnie dodajemy połowę mąki oraz proszek do pieczenia i sok z cytryny wraz ze skórką. Gdy składniki się połączą, dosypujemy resztę mąki i również starannie mieszamy. Ciasto przekładamy do podłużnej prostokątnej formy (ok. 30x10 cm lub mniejszej

MyCookBook.pl