ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:506/881)

Babka piaskowa z różowym lukrem 36

minut. Po około 45 minutach sprawdzamy czy ciasto jest już upieczone, wsuwając drewniany patyczek do szaszłyków. Jeśli po wyjęciu patyczek jest suchy, to znaczy, że ciasto jest już upieczone. Babki nie wyjmujemy od razu- uchylamy lekko piekarnik i pozwalamy jeszcze ochłonąć jej ok 10 minut Wystudzoną babkę polewamy lukrem (cukier puder ucieramy z sokiem z buraka) i zdobimy wiórkami kokosowymi

Latosiowydom
Ciasto ze śliwkami na oleju i śmietanie 144

utrzeć z cukrem Wsypywać stopniowo mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia- ucierać Wlać olej cienką strużką- ucierać Dodać śmietanę, ostatecznie dokładnie utrzeć i przełożyć masę do wysmarowanej foremki, ja podzieliłam na pół i na pierwszą część położyłam wypestkowane śliwki, przykryłam drugą częścią ciasta- wyrównałam Piekłam w okrągłej foremce ( 24cm.) z kominem w środku, przez ok 50 min. w temp

Proste Potrawy
Ciasteczka korzenne speculaas 211

ziemniaczaną, proszek do pieczenia, korzenie wymieszać. Masło utrzeć z cukrem, jajkiem, skórką i rumem. Pod koniec ucierania dodać zmielone migdały. Dalej dodać do masy maślanej mieszankę mączną. Uformować kulę, owinąć w folię i odstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie podzielić ciasto na 24 części i wypełnić nim foremki. Można ciasto po prostu rozwałkować i wykrawać foremkami ciasteczka. Piec

Rodzinka w kuchni
Kruche Ciasteczka Migdałowo Makowe 112

używamy cukier migdałowy to pomijamy esencję) 1. Masło wraz z cukrem/cukrami ucieramy na puch. Dodajemy żółtka, ucieramy do wchłonięcia, a następnie dodajemy obie mąki, proszek do pieczenia, mak i całość zagniatamy. Chowamy do woreczka i do lodówki na 30 minut. 2. Gotowe ciasto dzielimy (nożem ambition) na pół i następnie pierwszy kawałek wałkujemy na grubość 3-4 mm i wycinamy

Gotowanie...to proste !
POMARAŃCZOWE, BEZCUKROWE, SŁODZONE MIODEM BABECZKI Z KRUSZONKĄ Z SUSZONYCH BANANÓW, POLANE POMARAŃCZOWYM KREMEM 118

pomarańcza - sok i otarta skórka ok. szklanki suszonych bananów WYKONANIE: włączam piekarnik na 180 stopni ucieram mikserem masło, dodaję miód i jajka i miksuje do połączenia składników dodaję sok i skórkę z pomarańczy dosypuję mąkę i sodę, miksuję przez chwilę nakładam ciasto do papilotek  siekam banany i posypuję nimi babeczki piekę ok 20 minut SKŁADNIKI NA KREM: 2 pomarańcze

Upiecz sobie babeczkę
Piernik obłożony waflem 153

przypalić cukier i łatwo się poparzyć. Żółtka utrzeć do białości z 1 szklanką cukru. Nie przerywając ucierania dodawać kolejne składniki: szklankę miodu,  karmel, stopione masło. Sodę rozpuścić w szklance śmietany, wlać do masy. Porcjami wsypać mąkę zmieszaną z przyprawą do piernika. Gdy ciasto będzie jednolite dodać pianę z białek i bakalie. Wymieszać. Piec 1 godzinę w  blaszce (25x34

Praktyczna pl
KAKAOWE BABECZKI Z KREMEM CHAŁWOWYM 80

lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20 minut w temperaturze 200ºC do zarumienienia. Budyń należy ugotować w 3 szklankach mleka i ostudzić. Masło ucieramy i dodajemy małymi porcjami zimny budyń. Na koniec pokruszoną chałwę. Krem nakładamy na kruche spody. I dekorujemy

Słodki Zakątek
CIASTECZKA PIEGUSKI PAJĄCZKI 112

rysowania pajączków Wykonanie: masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, nie przerywając ucierania stopniowo dodajemy mleko i   roztrzepane jajka, następnie dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz dodajemy czekoladę, posiekane orzechy i rodzynki, wszystko dokładnie mieszamy z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego ( ja użyłam łyżki do lodów), układamy je na blaszce wyłożonej papierem

Słodkie zapomnienie
CIASTECZKA POCAŁUNKI WAMPIRA :[ 112

użyłam dżemu truskawkowego którego nie przecierałam) 1 roztrzepane jajko do posmarowania brzegów ciastek Wykonanie:   masło ucieramy z cukrem, na jasną i puszystą masę, następnie dodajemy jajko, ekstrakt waniliowy lub ziarenka z laski wanilii i miksujemy następnie do masy stopniowo dodajemy mąkę , ciasto dokładnie mieszamy ( może się delikatnie kleić) , formujemy z niego kulę którą owijamy w   folię spożywczą

Słodkie zapomnienie
śmietankowa babka mocca 152

puszystą masę,stopniowo dodawać cukier oraz cukier waniliowy. Następnie wbijać po 1 jajku i dalej ucierać, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko, dokładnie razem wymieszać. formę na babkę posmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Przełożyć do niej 2/3 ciasta, pozostałe ciasto wymieszać z naparem kawy i je także przełożyć do formy. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika

Camilla w kuchni
Keks mocno bakaliowy 109

waniliowego Sposób przygotowania : Orzechy włoskie siekamy , łączymy z pozostałymi bakaliami, oprószamy 2 łyżkami  mąki. Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodając kolejno 4 żółtka. Następnie łączymy z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy z bakaliami i ubitymi na sztywno białkami. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 1 godz. w piekarniku rozgrzanym do temp

Różne smaki w kuchni
Zielony koktajl z siemieniem, awokado, jabłkiem, bananem i pomarańczą 119

połowy limonki 1 pomarańcza 1 banan Sposób przygotowania Owoce obieramy, wszystko wrzucamy do blendera i ucieramy na gładką masę. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/do-picia/zielony-koktajl-awokado-jablkiem-bananem/ MieszamWGarnku Artykuł Zielony koktajl z siemieniem, awokado, jabłkiem, bananem i pomarańczą pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką 208

ziemniaczaną) oraz kruszonkę (do roztopionego i ostudzonego masła dodaję cukier i mąkę, wyrabiam "między palcami"). Gdy ciasto ponownie wyrośnie wykładam na nie owoce i  posypuję kruszonką. Piekę około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika dekoruję lukrem - jedno białko ucieram łyżką z cukrem pudrem dodawanym stopniowo aż do uzyskania pożądanej gęstości (ilość pudru w zależności

babka w formie
Muffinki z truskawkami 132

Dodatkowo: płatki migdałów truskawki papilotki do muffinek PapilArt Sposób przygotowania: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier, ucieramy na puszystą masę, ucierając wlewamy małymi porcjami olej. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, wsypujemy do masy, delikatnie miksujemy. Papilotki do muffinek wypełniamy do połowy ciastem, umyte i osuszone truskawki kroimy na mniejsze kawałki, układamy na wierzchu muffinek, posypujemy płatkami migdałów. Wstawiamy

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania