ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:498/881)

Babeczki drożdżowe z nadzieniem 126

łyżeczkami cukru. Dodajemy połowę mąki i mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce (miskę przykrywamy ściereczką). Żółtka ucieramy z ksylitolem/erytrolem/cukrem na białą, puszystą masę. Dodajemy masę z żółtek, rozpuszczone i lekko ostudzone masło oraz resztę mąki do rozczynu z drożdży. Zagniatamy dokładnie ciasto. W razie potrzeby dodajemy więcej mąki lub ciepłego mleka. Ciasto ma być bardzo elastyczne. Odkładamy w ciepłe miejsce

Czarnawisienka
TARTALETKI Z CHRZANOWYM TWAROŻKIEM I ŚLEDZIEM – idealna przystawka na Święta! 126

siekamy, rozcieramy w palcach na kruszonkę. Dodajemy żółtko, odrobinę wody i wszystko razem dokładnie zagniatamy na gładkie ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie wypiekamy ok. 20 minut w 180C. Studzimy. CAŁOŚĆ : Twarożek ucieramy z tartym chrzanem – jego ilość zależy od naszych upodobań smakowych. Uważajmy, by nie przesadzić! Doprawiamy solą

Ostra na Słodko
Orkiszowe oponki mojej babci 184

łyżki ksylitolu/erytrolu + 1 litr oleju do smażenia 1 ziemniak(wyszorowany i pokrojony na frytki) Przygotowanie : Żółtka ucieramy z ksylitolem/erytrolem, octem/spirytusem oraz sokiem z cytryny. Do miski przekładamy zmielony ser biały i jogurt.  Mąkę przesiewamy z sodą i proszkiem do pieczenia.  Mieszamy ciasto ręką. Ciasto jest dosyć klejące, podsypujemy je mąką.  Olej wlewamy do niskiego garnka

Czarnawisienka
Seromakowiec 170

żółtko i masło. Zagniatamy ciasto i wykładamy nim spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy blaszkę z ciastem do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wstawiamy blaszkę do nagrzanego piekarnika i podpiekamy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni, Sernik:masło ucieramy z cukrem na puch. Następnie dodajemy po jednym jajku oraz po łyżce sera cały czas miksując

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Faworki Z Piwem 83

sztuk Składniki: 2 szklanki mąki tortowej 2 łyżki cukru 4 żółtka około pół szkl. piwa Wykonanie: Żółtka ucieraj z cukrem aż do chwili gdy cukier całkiem się rozpuści. Do drugiej miski wsyp mąkę dodaj zmiksowane żółtka oraz piwo wyrób do uzyskania gładkiego ciasta, jeśli ciasto jest zbyt rzadkie podsyp mąką. Rozwałkuj ciasto nie grubiej niż 1.5mm , wytnij kwadrat, który

Dziś Ja gotuje
Faworki Z Piwem 77

sztuk Składniki: 2 szklanki mąki tortowej 2 łyżki cukru 4 żółtka około pół szkl. piwa Wykonanie: Żółtka ucieraj z cukrem aż do chwili gdy cukier całkiem się rozpuści. Do drugiej miski wsyp mąkę dodaj zmiksowane żółtka oraz piwo wyrób do uzyskania gładkiego ciasta, jesli ciasto jest zbyt rzadkie podsyp mąką. Rozwałkuj ciasto nie grubiej niż 1.5mm , wytnij kwadrat, który

Dziś Ja gotuje
Ciasteczka z mąki orkiszowej 141

sody oczyszczonej orzechy lentilki Przygotowanie : W misce mieszamy dokładnie mąkę z sodą i cukrem waniliowym. Miękkie masło ucieramy mikserem z brązowym cukrem i jajkiem, stopniowo dodając mieszankę mączną. Wszystko wyrabiamy mikserem, aż do uzyskania jednolitej i pięknej jak brudny piasek masy ;) Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i na 5 minut wkładamy do zamrażarki.  Z ciasta formujemy małe kuleczki

Lawendowe Niebo
Razowe orkiszowe ciastka z suszoną żurawiną i czekoladą 114

ucierać mikserem na średnich obrotach przez 2 minuty. Do masła, ciągle ucierając, stopniowo dodawać jajeczną masę, ucierać przez około 30 sekund, aż składniki dobrze się połączą. Następnie dodać mąkę, krótko wymieszać mikserem. Dodać czekoladę i żurawinę, odstawić mikser i wymieszać rękoma. Ciasto wstawić na 1 godzinę do lodówki. Z ciasta formować w rękach kulki, układać je na blaszce wyłożonej papierem

Słodkie inspiracje
Babeczki maślano-cytrynowe z rodzynkami i miechunką Helio. 124

foremki Papilart   Wykonanie :   Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem i cukrem waniliowym. W drugiej misce ucieramy jajka z cukrem, masłem, sokiem z cytryny i skórką z cytryny. Następnie dodajemy do składników sypkich i chwilę mieszamy mikserem. Bakalie siekamy, dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy do 3/4 wysokości foremki. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 25/30 minut

Sama słodycz i szczypta chili
Krem z białych szparagów z tortellini z kozim serem i oliwą ze szczawiku zajęczego 164

Szczawik ucieramy w moździerzu z oliwą i solą, oliwy dolewamy stopniowo, zaczynamy od 2 łyżek, ucieramy całość do momentu kiedy roztarte listki połączą się z oliwą  6. Farsz - ser kozi mieszamy z pieprzem i listkami świeżego tymianku, nie solimy  7. Ciasto makaronowe rozwałkowujemy bardzo cienko, ja używam maszynki do makaronu, potrzebujemy pas o szerokości ok 5 cm, nakładamy

Słodki Kompromis
Błyskawiczne ciasteczka migdałowe. 158

czubek noża 350 g  mąki tortowej Młynomag   lukier czekoladowy Dr. Oetkera  Wykonanie : Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami następnie dodajemy mąkę z migdałami i na czubek noża proszku do pieczenia, zagniatamy ciasto.Stolnicę posypujemy mąką rozwałkowujemy ciasto na około 1/2 cm i wykrawamy dowolne kształty ciasteczek. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy w temperaturze

Sama słodycz i szczypta chili
Racuchy (placuszki) z jabłkami bez drożdży 503

pieczenia 1 płaska łyżeczka jabłka 3 duże sztuki szczypta soli Żółtka oddzielam od białek. Żółtka ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na aż uzyskam jasną, puszystą masę.  Dodaję mleko i miksuję.  Dodaję mąkę, proszek do pieczenia i znów miksuję aż ciasto będzie gładkie.  Jabłka obieram, ścieram na tarce z dużymi oczkami, dodaję do masy. Białka ubijam

Kuchnia Viki
Ciasto bananowe 147

theme-font:minor-bidi;} Masło utrzeć z cukrem na jednolita masę, dodawać po 1 jajku i dalej ucierać. Banany umyć, obrać i roznieść widelcem, wrzucić do masy maślanej, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz rodzynki i dokładnie wyrobić wszystko razem. Ciasto wyłożyć do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tara formy i piec około 70 minut w nagrzanym piekarniku

Camilla w kuchni
MINI SERNICZKI GOTOWANE 139

babeczki smarujemy olejem, posypujemy bułką tartą. Gotowe ciasto rozwałkowujemy, wycinamy szklanką kółka, układamy w foremkach, dociskając ciasto do boków, środek babeczek nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok. 15-20 min. w 180 stopniach.  Masa serowa: Jajko ubijamy z cukrem, dodajemy margarynę i ser, ucieramy. Mleko mieszamy z budyniem. Masę serową przekładamy do garnka, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy budyń i zagotowujemy. Gorącą

słodki bratek
Surf & Turf – stek wołowy i krewetki z rustykalnymi ziemniakami 189

podawany z filet mignon. W wersji niskobudżetowej – krewetki i antrykot będą równie dobre. Wszystkie składniki mieszanki przypraw ucieramy w moździerzu na jednorodny pył, jak najdrobniej. Jeśli nie macie moździerza, przyprawy można włożyć do grubego foliowego woreczka i ostro potraktować drewnianym wałkiem do ciasta lub tłuczkiem do mięsa. Podzielcie mieszankę na pół. Połowę zużyjemy, połowę włóżcie do szczelnego pojemnika – będzie

Karo in the Kitchen
Kruche ciasteczka z żurawiną 116

łyżki mleka 1 łyżeczka esencji waniliowej szczypta soli płaska łyżeczka proszku do pieczenia Miękkie masło ucieramy  z cukrem, dodajemy esencję waniliową, sól oraz mleko. Miksujemy stopniowo dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy suszoną żurawinę i zagniatamy ciasto.  Z ciasta formujemy wałek i owijamy folią spożywczą, wkładamy na min 1 godzinę do zamrażalnika

Słodka Kraina Wypieków
Placuszki jogurtowe z sosem z czerwonych porzeczek 171

łyżeczka proszku do pieczenia Sos: 1-2  łyżki miodu szklanka czerwonych porzeczek Przygotowanie: Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym i jogurtem. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Ubijamy pianę z białej ze szczyptą soli. Delikatnie łączymy z ciastem. Patelnię smarujemy olejem roślinnym, smażymy z dwóch stron na złoty kolor, przed każdą kolejną partią warto ponownie

Kulinarne Inspiracje
BABKA MOCNO MIGDAŁOWA 123

kostkę migdałów migdały w płatkach do dekoracji Przygotowanie: Jajka ubić z cukrem i cukrem migdałowym. Nie przestając ucierać dodać olej , następnie mleko oraz olejek migdałowy. Na koniec wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać pokrojone w kostkę migdały - wymieszać. 3 / 4 ciasta wlać do blachy posmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Zaś 1 / 4 masy pozostałej w misce dodać

Ciastka - domowe słodkości
Racuchy z karmelizowaną gruszką 81

cukier. Kiedy stanie się złoty ,wrzucamy pokrojone w kostkę gruszki. Karmelizujemy kilka minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Drożdże ucieramy z cukrem ,dodajemy ciepłe mleko i 1/3 mąki ,mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie dodajemy pozostałą część mąki i jajko. Składniki dokładnie łączymy. Do ciasta dodajemy karmelizowaną gruszkę ,delikatnie łączymy. Ciasto nabieramy łyżką i smażymy na rumiany kolor. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

R'n'G Kitchen
Korsarz 188

Ciasto pieczemy na rumiano w temperaturze 190 stopni c przez około 30 minut. Ciasto studzimy. Na ciasto wykładamy równą warstwę masy kajmakowej a następnie owoce. Mus czekoladowy: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem koniaku i wody. Dodajemy masło i dokładnie ucieramy. Następnie dodajemy po jednym żółtku energicznie mieszając aż powstanie gładka masa. Odstawić do ostygnięcia. Białka ubijamy na sztywna

Pyry na Gaz
Tiramisu na biszkopcie 160

zmniejszając obroty miksera na drugi stopień. Blaszkę o wym 24x36 cm wykładam papierem do pieczenia, przekładam ciasto biszkoptowe i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C-180°C na 30-35 min.  Upieczony wyjmuję, studzę i kroję na trzy blaty. Żółtka ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na parze, aż będą białe, zdejmuję i miksuję do ochłodzenia masy. Dodaję

Ciasteczkowy Potwór
Pączki + film 106

smalec do smażenia cukier puder do posypania przepis Do miski wbijamy żółtka, dodajemy cukier  i wszystko ucieramy mikserem do białości. W trakcie ubijania wlewamy mleko o temperaturze pokojowej i jeszcze chwilę miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę, rozkruszone drożdże oraz miękkie masło. Ciasto dokładnie mieszamy łyżką żeby wszystkie składniki się połączyły i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie przekładamy

Smakowite Dania
Ciasteczka z rodzynkami 159

pieczenia - szczypta soli - 170 g masła - 1 jajko - 1 łyzeczka ekstraktu waniliowego - 70 g rodzynek Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy jajko. Resztę suchych składników łączymy i stopniowo przesypujemy do maślanej masy wraz z ekstraktem waniliowym. Na koniec wsypujemy rodzynki, mieszamy. Ciasto wkładamy do woreczka i chłodzimy w lodówce 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wycinamy ciasteczka. Pieczemy

Zainspirowana w kuchni
Ciasteczka marchewkowe 145

marchewki starte na tarce o małych oczkach Masło utrzeć z cukrem brązowym i wanilinowym. Dodać jajko i ucierać aż masa będzie gładka. W innej misce wymieszać mąkę, sproszkowane płatki owsiane i przyprawy. Sypkie składniki dodać do masy maślanej. Dodać marchewkę i wyrobić ciasto. Łyżką nabierać małe porcje i formować okrągłe ciasteczka wielkości orzecha włoskiego. Układać na blaszce wyłożonej papierem

Chocolate Muffin Blog
Muffiny z białym serem i wanilią 114

"Weekend! Co prawda dziś cały dzień w pracy, w niedzielę będę się uczyć do egzaminów, ale mimo wszystko weekend! Zawsze to jakoś lepiej brzmi :) Staram się

Słodkie Przyjemności
Choinki z piernika 178

temperaturze pokojowej. Do miski przesiewamy mąkę, kakao, sodę, przyprawę i sól, mieszamy. W drugiej misce ucieramy masło z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy miód, miksujemy, dodajemy jajko i znowu miksujemy. Następnie dodajemy suche składniki i miksujemy do uzyskania elastycznego ciasta. Z ciasta formujemy kulę, którą lekko spłaszczamy, owijamy folią spożywczą i chowamy do lodówki, najlepiej na całą

Kulinarne przygody Gatity
milky way, mleczna droga 191

proszku Wykonanie: Ubijamy białka i stopniowo dodajemy cukier, żółtka. Na koniec delikatnie wsypujemy mąkę z proszkiem. Przelewamy ciasto do blachy i pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem pudrem. Dodajemy mleko w proszku. Gdy masa ostygnie ucieramy margarynę i łączymy oba składniki. Polewę można wykonać z roztopionej w kąpieli wodnej tabliczki

ciastkarnia na kruchym spodzie
Kluski szpinakowo-serowe 202

wpijamy 1 jajko, miksujemy tworząc puszystą, lekką masę. Masę szpinakową przekładamy do miski, dodajemy serek, który dokładnie ucieramy ze szpinakiem, wsypujemy oba rodzaje mąki i dokładnie łączymy składniki. Matę silikonową obsypujemy mąką, jeśli jest za lepkie podsypujemy więcej mąki i lekko wyrabiamy. Ciasto dzielimy na 2 części. Formujemy z ciasta wałek, który lekko spłaszczamy i kroimy na ukośne romby, które

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Muffiny z karobem i nutellą! 148

troszkę wody lub jak kto woli soku z cytryny :) Wszystkie "mokre" składniki łączymy ze sobą (margarynę ucieramy z cukrem na gładką masę i dodajemy jajeczka, mleczko, ew. ekstrakt) i tak samo łączymy składniki "suche". Następnie wszystko delikatnie łączymy i mieszamy. Gęstość ciasta regulujemy mąką. Najlepiej jak wszystkie mokre składniki były w temperaturze pokojowej. W międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 180C

Emcia Pichci
Wilgotne babeczki z bananem i czekolada 228

momentu, aż cukier się rozpuści a masło stanie puszyste. Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku. Dokładnie ucieramy. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy składniki suche - szybko mieszamy. Na koniec wlewamy mleko i dodajemy rozgniecionego widelcem banana oraz pokrojoną w kawałeczki czekoladę. Gotowe ciasto przekładamy do formy na muffinki, wysmarowanej masłem i oprószonej kaszą manną lub wyłożonej papilotkami. Babeczki pieczemy

kolorowotorcikowo
Czas na babkę 144

wrzenia i gotujemy jeszcze przez około 5 minut. Odsączamy rodzynki, a wywar zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Ucieramy żółtka z cukrem, dodajemy miękkie masło. Następnie dokładamy  przesianą mąkę z solą, proszkiem i sodą. Dolewamy zimną herbatę. Dokładnie łączymy składniki. Na końcu do ciasta dokładamy rodzynki. Małą foremkę do babki smarujemy masłem, wysypujemy bułką tartą i wypełniamy ciastem. Pieczemy 50 minut

Przysmaki Karolki
Puszysty sernik z rodzynkami 181

szklanka rodzynek Helio polewa czekoladowa Helio płatki migdałów Helio do posypania ciasta skórka z cytryny Puszysty sernik z rodzynkami – przygotowanie (tortownica 26 cm) Żółtka oddzielamy od białek, a następnie żółtka ubijamy z cukrem w misce nad gorącą wodą na gładki krem. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem z żółtek ucieramy z masłem i kolejno dodajemy budyń, proszek do pieczenia, startą skórkę(...)cytryny. Jak uzyskamy gładką masę, stopniowo dodajemy ser i ucieramy do połączenia się wszystkich składników. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy je do masy serowej i bardzo delikatnie całość mieszamy. Dodajemy wcześniej namoczone i osuszone rodzynki, mieszamy. Przekładamy do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Sernik pieczemy w temperaturze 180 st. C przez ok. 50-60 minut

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CIASTO AMARETTO Z MAKIEM I KAJMAKIEM + film 208

Ciasto amaretto z makiem i kajmakiem, to przepyszne wilgotne ciasto biszkoptowo - makowe z delikatną nutką migdałową, pysznym kajmakowym kremem i wiórkami czekolady. SKŁADNIKI: Ciasto: - mąka pszenna (3 łyżki) - cukier (200 g.) - jajka (4 szt.) - mak mielony (170 g.) - cukier waniliowy (8g.) - proszek do pieczenia (1 łyżeczka) - kakao (2 łyżki) Krem: - masa kajmakowa (200 g.) - serek mascarpone (250 g.) - śmietanka kremówka(...)wystudzeniu odciskamy z nadmiaru wody za pomocą sitka lub lnianej szmatki. - Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy mak, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i mieszamy szpatułką do połączenia się składników. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą makową. Ciasto wylewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy

RITA food channel
Karpatka 153

Propozycja niedzielnego ciasta. Pyszna! Polecam :) Karpatka Inspiracja Składniki: na ciasto parzone (2 blaty): ·          1 szklanka wody ·          125 g masła ·          1 szklanka mąki pszennej ·          5 jajek (rozmiar(...)się masła, doprowadzić do wrzenia. Wsypać mąkę, zmniejszyć moc palnika i chwilę ucierać do powstania gęstej, szklistej, bezgrudkowej masy odchodzącej od brzegów garnka. Zdjąć z palnika, wystudzić. Po przestudzeniu wbijać jajka, jedno po drugim, miksując dokładnie po każdym dodaniu. W rezultacie powinno powstać gładkie, klejące, bezgrudkowe ciasto. Gotową masę podzielić na 2 części. Blachę o wymiarach

Smaki Natalii
Pyszny daktylowiec (ciasto). Aromatyczne ciasto na każdą okazję. 155

łyżeczki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 125 ml śmietanki uht 18% 6 daktyli marki Deluxe - dostępnej w Lidl 3 czubate łyżki skórki pomarańczowej cukier puder do oprószenia ciasta * Uwaga! Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Przygotowanie Odpowiednio wcześniej przed pieczeniem wyciągamy margarynę, aby zmiękła. A następnie resztę składników. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Daktyle przecinamy(...)miękkiej margaryny, dosypujemy cukier i 2 pełne łyżeczki mieszanki przypraw Deluxe, zaczynamy ucierać składniki mikserem na małych obrotach. Kolejno dodajemy całe jajka i szczyptę soli, ciągle miksując. Następnie wsypujemy powoli mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy dokładnie. Na koniec wlewamy śmietankę, miksując do uzyskania jednolitego, gęstego ciasta. Do tak przygotowanej, gęstej masy dodajemy obtoczone w mące daktyle i skórkę pomarańczową

Słodkie okruszki
Świąteczny daktylowiec. Delikatne ciasto o wspaniałym aromacie do kawy lub herbaty. 155

łyżeczki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 125 ml śmietanki uht 18% 6 daktyli marki Deluxe - dostępnej w Lidl 3 czubate łyżki skórki pomarańczowej cukier puder do oprószenia ciasta * Uwaga! Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Przygotowanie: Odpowiednio wcześniej przed pieczeniem wyciągamy margarynę, aby zmiękła. A następnie resztę składników. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Daktyle przecinamy(...)miękkiej margaryny, dosypujemy cukier i 2 pełne łyżeczki mieszanki przypraw Deluxe, zaczynamy ucierać składniki mikserem na małych obrotach. Kolejno dodajemy całe jajka i szczyptę soli, ciągle miksując. Następnie wsypujemy powoli mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy dokładnie. Na koniec wlewamy śmietankę, miksując do uzyskania jednolitego, gęstego ciasta. Do tak przygotowanej, gęstej masy dodajemy obtoczone w mące daktyle i skórkę pomarańczową

Słodkie okruszki
Ciasto na zimno z kremem malinowym 114

był rozmoczony, wykładamy dno tortownicy. Masło ucieramy z serkiem mascarpone, dodajemy przesiany przez sito cukier puder i schłodzone maliny. Wykładamy całość na wierzch. Następnie kroimy nektarynki w paski, z brzegu układamy naokoło jeżyny, następnie nektarynki a w sam środek maliny i jeżyny. Przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu, gdy zacznie tężeć zalewamy ciasto

Delusional Trine
Ciastka serowe z jabłkami 124

działu filozofii na dzisiaj;) Przejdźmy zatem do smaczniejszej części posta;) Przepis na te ciasteczka pochodzi z czasopisma "Tina/Smacznego!" nr 9/2006. W oryginale jest to przepis na "Bułeczki z ciasta serowego" jednak ja z zamiast bułeczek zrobiłam rożki:) (takie małe wizualne oszustwo sprawiające, że jest ich więcej;)) Jest to absolutny "MUST BAKE" obojętnie w jakim sezonie owocowym:) U mnie dzisiaj wersja(...)drobną kostkę. Posypujemy cukrem, cynamonem i skrapiamy cytryną. Mieszamy i odstawiamy na bok. Twaróg ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, olejem oraz mlekiem starając się, aby masa miała jak najmniej grudek. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wszytsko mieszamy. Wyłączamy mikser i wyrabiamy ciasto ręcznie. Rozwałkowujemy na grubość 5-6 mm i wykrawamy szklanką kółka. Na każde kółko kładziemy

My simple kitchen