ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:516/881)

CIASTECZKA Z SUSZONYMI DAKTYLAMI I PŁATKAMI OWSIANYMI 132

opcjonalnie), 12 szt. suszonych daktyli, 2 łyżki płatków owsianych. Przygotowanie: Daktyle kroję na mniejsze kawałki. Masło ucieram z cukrem, następnie dodaję jajko, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia. Mieszam. Stopniowo wsypuję mąkę, dokładnie łączę. Na koniec wrzucam daktyle i płatki owsiane, mieszam. Z ciasta formuję kulki wielkości orzecha włoskiego. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczam dłonią. Piekę

JejKuchnia
Cynamonowy chlebek świąteczny z orzechami laskowymi i żurawiną oraz gwiazdkowa historia 79

laskowymi oraz żurawiną. Orzechy i żurawinę lekko wciskamy w ciasto. Formę przykrywamy ściereczką i czekamy, aż ciasto lekko sie podniesie i napuszy Chlebek pieczemy na złoty kolor ok. 50 minut w 170-180C. Przygotowujemy lukier: wyciskamy sok z cytryny, dodajemy cukier i ucieramy aż do powstania gęstego lukru. Wystudzony wypiek od razu polewamy lukrem. Smacznego! Artykuł Cynamonowy chlebek świąteczny

Raj dla Podniebienia
Najlepsza Puszysta Babka Drożdżowa 172

rodzynki nie opadną n a dno ). Formę na babkę smarujemy tłusz czem i wykładamy przygotowane ciasto - wyrównujemy. Odstawiamy do podwojenia objętości w ciepłe miejsce (ok. 1,5 h). Babkę pieczemy w 180 stopniach przez ok. 30 minut do zrumienienia.  Lukier: Cukier puder ucieramy wraz z wodą przez dłuższą chwilę do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Gdy masa okazałaby się za rzadka

Słodka Strona
Mini babeczki waniliowe 898

puder do posypania Białka ubić ze szczyptą soli na puch. Pod koniec ubijania dodać cukier i ucierać aż będą lśniące i szkliste. Cały czas miksując na małych obrotach, dodawać olej i mleko. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać z białkami. Ciasto przelać do małych silikonowych foremek na babeczki i piec ok 20-25 minut w 180 stopniach

Smakołyki Asi
Pączek 214

Opis: Pączek to wyrób cukierniczy w postaci ciasta drożdżowego uformowanego na kształt lekko spłaszczonej, mieszczącej się w dłoni kuli i usmażonego na głębokim tłuszczu. Tradycyjnie podaje się je w karnawale, a szczególnie w Tłusty Czwartek, kiedy to następuje zbiorowe szaleństwo w jedzeniu pączków. Składniki: 1 jajko 2 żółtka 275 g mąki 35 g masła 1 łyżeczka cukru 1/2 szklanki ciepłego(...)odstawiamy na ok. 20 minut. 1 jajko i 2 żółtka ucieramy z cukrem wanilinowym. Mąkę przesiewamy do dużej mąki i do tego dodajemy sól, mieszamy ze sobą. Do miski dodajemy również wcześniej przygotowane drożdże oraz resztę ciepłego mleka i delikatnie mieszamy całość. Następnie dodajemy ubite jajka. Ciasto wyrabiamy jeszcze przez kilka minut, dodajemy stopione masło i dalej wyrabiamy ciasto. Ciasto

Ciastka i ciasta
Maślane bułeczki 98

rozpuszczamy w odrobinie letniego mleka z dodatkiem łyżki cukru i odstawiamy by wyrosły. 2 jajka ucieramy z cukrem, a mąkę przesiewamy. Aktywny zaczyn łączymy z mąką, utartymi jajkami, resztą letniego mleka i roztopionym, przestudzonym masłem. przyprawiamy solą  i wyrabiamy, po czym odstawiamy ciasto, by wyrosło. gdy to nastąpi, czyli po mniej więcej godzinie, ponownie je wyrabiamy i formujemy

Państwo Wojtczuk gotują
Babeczki - Bożonarodzeniowe Choinki 190

łyżki lub szpa tułki do połączenia składni ków. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy przygotowanym ciastem do ok. 2/3 wysokości. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach (nie dłużej, ponieważ babeczki staną się zbyt wysuszone ) d o suchego patyczka. Lukier: Cukier puder ucieramy razem z wodą do otrzymania gładkiej konsystencji.  Powstałym lukrem polewamy wierzch babeczek i wyrównujemy tworząc

Słodka Strona
Ciasteczka adwentowe-6 sprawdzonych przepisów 495

lukier: 15 dag cukru pudru 2-3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki wody Przygotowanie: Zagniatamy ciasto na ciasteczka z w/w składników,schładzamy w lodówce ok 1 godz. rozwałkowujemy na ok 0,5 cm wykrajamy ciastka ,pieczemy w 180 stopniach ok 20 min ucieramy lukier i polewamy nim wystudzone ciastka Smacznego!! ------------------------------ Mam nadzieję ,że znajdziecie coś dla siebie-polecam

Swojskie jedzonko
Ciastka z płatków owsianych z migdałami 149

cukrem, cukrem waniliowym i olejkiem. Do utartego masła dodać po jednym żółtu i ciągle ucierać. Do utartego masła dodać płatki, migdały i wymieszać. Białka ubić i dodać do masy. Delikatnie wymieszać. Pieczenie – blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Za pomocą łyżki nakładać ciasto, formując ciasteczka o grubości 0,5 mm. Piec w nagrzanym piekarniku 190 C przez 20 minut. Wyjąć

Kuchnia Pokoleń
kruche ciasteczka z masłem orzechowym 163

szklanka mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody   wykonanie: Masło ucieram z masłem orzechowym i cukrem na gładką masę. Ciągle miksując, dodaję jajko. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i sodą, dodaję do masy, mieszam dokładnie. Odstawiam ciasto do lodówki na godzinę. Z chłodnego ciasta formuję kulki (nieco mniejsze niż orzech włoski), układam na wyłożonej papierem

babka w formie
Pieczarki o smaku Cappucino orzechowym . 116

ucieramy mikserem z przesianym cukrem pudrem. Do utartego masła wbijamy całe jajko, dodajemy esencję waniliową . Ucieramy do połączenia składników, aż masa będzie gładka. Przesiewamy mąkę ziemniaczaną , zmielone migdały  mąkę tortową i cappucino , sodę gasimy w łyżce soku z cytryny i dodajemy do ciasta .  Zagniatamy ciasto. Jeśli ciasto będzie się Wam jeszcze kleiło dodajcie troszkę mąki ziemniaczanej . Formujemy kulki

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik kajmakowy 147

przez około 30 minut. Spód tortownicy o wymiarach 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, równomiernie rozkładamy ciasto,nakłuwamy widelcem i podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15 minut. Upieczony spód wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia. Masa serowa: .Masło ucieramy na puszystą masę. Dodajemy masę kajmakową i miksujemy aż składniki się połączą. Następnie do masy dodajemy

Cakes By Kejt
Ciasteczka czekoladowe z żurawinami i orzechami włoskimi 131

czekolady mlecznej startej 100 g suszonych żurawin    szczypta soli   Przygotowanie: Masło ucieramy z trzcinowym cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do dobrze utartego masła dodajemy przesianą mąkę tortową, sodę, kakao i jajko. Mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Do ciasta dodajemy posiekane orzechy, starte obydwie czekolady i suszoną żurawinę, oraz sól. Wszystkie składniki mieszamy. Na blachę

Lili w kuchni
Chrust lany 412

mnie pół na pół smalec z olejem (do smażenia) Wykonanie: Żółtka wraz z cukrem waniliowym ucieramy mikserem na jasną masę (prawie do białości). Wlewamy mleko i wódkę, dosypujemy mąkę. Miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pianę dokładamy do reszty masy delikatnie mieszając. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego lub do butelki z małym otworem. Tłuszcz rozgrzewamy. Ciasto wlewamy na gorący tłuszcz

Mania Wypiekania
Naleśniki twarogowo-bakaliowe 204

ubite na sztywno białka, cukier wanilinowy, olej, delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy patelnię, smarujemy dno tłuszczem, wlewamy odrobinę ciasta, naleśniki smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Upieczone naleśniki lekko studzimy. Twaróg, śmietanę, żółtka, cukier puder i cukier wanilinowy miksujemy na puszystą masę pod koniec ucierania dodajemy ubite na sztywno białka oraz bakalie. Naleśniki smarujemy wyrobioną masą serową zawijamy w rulon, układamy

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania