ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:522/881)

Ciasto mleczna kanapka + film 127

Ciasto mleczna kanapka to pyszny smakołyk inspirowany popularnym batonikiem, który z pewnością dobrze sprawdzi się na domowych przyjęciach. Deser świetnie smakuje w towrzystwie popołudniowej kawy, będzie ciekawym pomysłem na podwieczorek. Rozpływający się w krem mleczny z serkiem mascarpone idealnie komponuje się z kakaowymi blatami tworząc wyśmienity efekt smakowy.     składniki na formę 28 x 22 cm 150 g cukru(...)mascarpone przepis Do miski przekładamy jajka, wsypujemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na jasną masę. Do masy jajecznej dodajemy kakao i całość dokładnie miksujemy. Następnie wlewamy olej, wsypujemy makę pszenną oraz proszek do pieczenia i wszystko łączymy mikserem do momentu aż składniki się starannie się połączą. Tak przygotowane ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie je rozprowadzamy

Smakowite Dania
Blondies z Migdałami (Brownie z Białą Czekoladą i Migdałami) 163

Blondies to nic innego jak klasyczne brownie jednak z białą czekoladą. Ciasto idealne dla fanów białej czekolady i ciast na jej bazie. Blondies z migdałami to ciasto bardzo wyraziste w smaku, wilgotne, ciężkie jak to brownie, a jednocześnie delikatne i rozpływające się w ustach ...i te zatopione w nim kawałki czekolady, migdały... Blondies z Migdałami (Brownie z Białą Czekoladą(...)Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy. Jajka ucieramy z cukrem i wanilią, łączymy z rozpuszczoną czekoladą i ubijamy. Następnie dodajemy mąkę i sól.    Na końcu wsypujemy posiekaną czekoladę oraz migdały i wszystko dokładnie mieszamy (warto je wcześniej delikatnie oprószyć mąką tak żeby ładnie zatopiły się w cieście, a nie opadły na dno). Dno formy

Słodka Strona
Mini pączusie – małe pączki. 90

mlekiem, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia na około 10 minut. Żółtka ucieramy z resztą cukru na jasną puszystą masę, dodajemy przesianą mąkę oraz zaczyn. Wyrabiamy, pod koniec wlewamy roztopione masło i jeszcze chwilę wyrabiamy aż składniki się połączą. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Ciasto wykładamy na stolnicę lekko podsypanej mąką, rozwałkowujemy na grubość około

To co lubię - gotuję i polecam
Pomarańczowa babka z ricottą i migdałami 112

Pomarańczowa babka z ricottą i migdałami to ciasto, które jest  pełne  smaków i aromatów. Mocno wyczuwalny smak migdałów, głęboki pomarańczowy  aromat oraz puszystość i delikatność, którą nadaje serek ricotta. Czy można chcieć czegoś więcej? Składniki: 230 g mąki pszennej (typ 500) 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 50 g drobno krojonych, blanszowanych migdałów (u mnie  Skworcu(...)dużej miski wbijamy jajka oraz wsypujemy cukier i razem ucieramy mikserem na puszystą, jasną masę. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy kolejno olej, aromat pomarańczowy i ricottę. Całość miksujemy tylko do połączenia się składników.  Dosypujemy produkty suche i całość mieszamy łyżką, ale tylko do połączenia się składników.  Ciasto przekładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy

Smak mojego domu
ciasteczka z czekoladą 142

wykonanie: Czekolady siekamy. Masło ucieramy z cukrem brązowy oraz cukrem z wanilią, dodajemy jajko, sól i miksujemy do połączenia. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia oraz sodą i dodajemy do masy. Miksujemy na najniższych obrotach do połączenia się składników. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy do połączenia się. Z gotowej masy łyżeczką nabieramy porcję ciasta i mokrymi dłońmi formujemy

Domowy Smak Jedzenia
Czekoladowa rolada z truskawkami 71

dół. 2. Całe jajka przełożyć do miski, dodać cukier, cukier z wanilią i ucierać mikserem ustawionym na wysokie obroty przez około 5 minut. 3. Do mąki dodać kakao, krótko wymieszać łyżką i przesiać na jajeczną masę. Dodać startą czekoladę i wymieszać szpatułką na jednolite ciasto, proszę za długo nie mieszać. 4. Ciasto przełożyć na płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Mała Cukierenka
Ciasto marchewkowe - przepyszne :)) 166

Mąż trochę się ze mnie nabijał, że prowadzę bloga i ciasta marchewkowego jeszcze nie zrobiłam. Jak to tak i w ogóle, wstyd. Tak chciał to ma he he ;)) Ciasto jest pyszne, wilgotne i bardzo smaczne. Marchewka nie jest wyczuwalna, dla mnie rewelacja :)) Polecam, bo robi się naprawdę szybko i nie jest skomplikowane :). Ja przepis trochę zmodyfikowałam, dodałam starte jabłka(...)ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Orzechy kroimy na drobniejsze kawałki. Jajka ucieramy mikserem z cukrem, porcjami dodajemy mąkę wymieszaną z resztą składników suchych. Na koniec powoli wlewamy olej, miksujemy i na końcu dodajemy marchewkę, jabłka i orzechy. Mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy na nią ciasto. Pieczemy w 200 stopniach jakieś 45 minut. Po ostudzeniu możemy posypać cukrem

kruche babeczki
Keks 119

Keks możemy sobie upiec wcześniej, bo to takie ciasto, które musi sobie trochę poleżeća wtedy smakuje najlepiej.Składniki:-2,5 szklanki mąki pszennej-3/4 szklanki cukru pudru-3/4 kostki margaryny-3 jajka-łyżeczka proszku do pieczenie-6 łyżek mleka-aromat rumowy-bakalie ( orzechy, rodzynki, suszone śliwki i morele,żurawiny )   Orzechy, suszone śliwki i morele kroimy ( każdego(...)mieszamy.   Ucieramy jajka z cukrem, dodajemy margarynę, miksujemy.Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, aromat i mleko i mieszamy do uzyskaniajednolitej masy.   Do masy dodajemy bakalie i mieszamy łyżką.   Masę przekładamy do podłużnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.Nożem robimy nacięcie na głębokość ok. 0,5 cm ( nacięcie zapobiegnie nieregularnympęknięciom ciasta podczas pieczenia

Maminek kulinarny
Ciasto orzechowe Marysieńka 330

Ciasto orzechowe Marysieńka – Nowe, pyszne ciasto orzechowe w Małej Cukierence. Bardzo smaczne, proste w przygotowaniu. Trochę zajmuje czasu, ponieważ musimy upiec dwa biszkopty i poczekać, aż ostygnie nam budyń do kremu, ale uważam, że warto. Ciasto jest wilgotne, aromatyczne i wygląda apetycznie. Będzie idealne na Świata. Zmodyfikowany przepis z książki siostry Anastazji. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki(...)pieczenia i znów wymieszać szpatułką. 9. Ciasto bezowe przełożyć do blaszki o wymiarach 25cm x 35cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około 35 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostudzenia. Składanie ciasta: 10. Ostygnięty biszkopt kakaowy wyjąć z blaszki

Mała Cukierenka
Ciasto marchewkowe w formie marchewki 155

ciasto na trzy płaty. Przekładamy kremem budyniowym i obkładamy ciasto przygotowaną masą cukrową. Krem budyniowy: W 200 ml mleka rozrabiamy budyń oraz mąkę pszenną. Pozostałą część wlewamy do garnka i gotujemy z cukrem. Gdy mleko wrze dolewamy proszek budyniowy i energicznie mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Studzimy. Mikserem ucieramy margarynę, stopniowo dodajemy po jednej łyżce budyniu. Pod koniec(...)stopniowo dosypujemy cukier puder i kilka kropel aromatu. Zagniatamy do uzyskania gładkiej i elastycznej masy. Masę zabarwiłam w większości zabarwiłam na pomarańczowy kolor, odrobinę zabarwiłam na zielono. Uwagi: Do ciasta wykorzystałam połowę lukru plastycznego (resztę zamroziłam

VioletoweKucharzenie
Rafaello z adwokatem na biszkopcie 219

posypania na górę ciasta  1 szklanka adwokata Składniki na kulki kokosowe 1/2 szklanki wiórek kokosowych 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki przegotowanej wody 2 suche wafle 1/2 szklanki mleka w proszku Dodatkowo:  Spirytus i woda do nasączenia biszkoptów tabliczka ciemnej czekolady do polania po wierzchu WYKONANIE Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli . Żółtka ucieramy z cukrem dodajemy(...)zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Pół szklanki mleka mieszamy z żółtkami i mąką. Dodajemy do gotującego się mleka i gotujemy budyń, ciągle mieszając. Budyń pozostawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy mikserem. Miksując dodajemy porcjami wystudzony budyń. Następnie dodajemy stopniowo adwokat. Dodajemy wiórki kokosowe i już mieszamy wszystko łyżką. Przygotowanie kulek kokosowych. Wszystkie składniki zgniatamy (wafle kruszymy).Wstawiamy do lodówki

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto marchewkowe z kremem chałwowym 302

zestaw przekonał mnie, że najprostsze połączenia są najlepsze! Ciasto marchewkowe: 3 duże marchewki szklanka cukru 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki klarowanego masła 6 jajek łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu pół łyżeczki soli Krem chałwowy: 250 g chałwy waniliowej 150 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone      Jajka ucieramy z cukrem do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy proszek(...)drobne kawałeczki i podgrzewamy ze śmietanką na wolnym ogniu. Mieszamy do momentu gdy pozbędziemy się grudek, a krem nabierze gładkości. Przestudzoną masę ubijamy z mascarpone i przekładamy na wierzch ciasta, wyrównujemy. Całość chłodzimy w lodówce przez co najmniej 3-4 godziny. Omnomnujemy :) Fantastyczny teledysk :) Muzyka jeszcze bardziej, budzi dobre wspomnienia

sama złodycz
Kolorowa babka kisielowa 73

bardzo dokładnie z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy masło się uciera, mieszam w misce mąkę z proszkiem do pieczenia. Żółtka oddzielam od białek i białka ubijam na sztywną pianę. Do utartego masła dodaję po jednym żółtku cały czas ucierając. Następnie dodaję na zmianę mąkę z proszkiem i mleko. Ciasto wlewam po równo do 3 miseczek i do każdej miseczki dodaję

Słodki sentyment
Kolorowa babka kisielowa 121

bardzo dokładnie z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy masło się uciera, mieszam w misce mąkę z proszkiem do pieczenia. Żółtka oddzielam od białek i białka ubijam na sztywną pianę. Do utartego masła dodaję po jednym żółtku cały czas ucierając. Następnie dodaję na zmianę mąkę z proszkiem i mleko. Ciasto wlewam po równo do 3 miseczek i do każdej miseczki dodaję

Słodki sentyment
BABKA 4 SMAKI 160

pieczenia kisielek truskawkowy cukier puder do posypania Wykonanie: Masło ucieramy na puch z cukrem. Oddzielamy żółtka od białek. Cały czas ucierając dodajemy po jednym żółtku, następnie stopniowo dolewamy olej oraz wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na sam koniec ubijamy pianę z białek, delikatnie mieszamy z ciastem, które dzielimy na 4 części. Do jednej części dodajemy kakao i mieszamy

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania