Pyszne CIASTO kokosowe z kremem ananasowym – Zapraszam na pyszne ciasto ananasowo – kokosowe. Jest bardzo smaczne, wilgotne, aromatyczne, kremowe z soczystymi kawałkami ananasa. Z wierzchu jest troszkę chrupiąca, smakowita, kokosowa beza. Wszystkie smaki wspaniale się łączą i ciasto wygląda bardzo apetycznie. Polecam! (zmodyfikowany przepis ze strony przyślijprzepis ). Polecam Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj(...)Następnie dodać żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 5. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać na jajeczną masę, wymieszać dokładnie szpatułką na jednolite ciasto. 6. Ciasto przełożyć do blaszki 25cm x 30cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 20-25 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu
Mała Cukierenkaminut. Mąkę przesiewamy do dużej miski, dodajemy sól i cukier wanilinowy. Jajko i żółtka ucieramy na puszystą, biała masę z resztą cukru. Do miski z mąkę wlewamy rozczyn drożdżowy, mieszamy drewnianą łyżką, dodajemy ubite jajka i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto. Do wyrobionego dodajemy roztopione i ostudzone masło oraz spirytus, ponownie dokładnie zagniatamy. Przykrywamy ściereczką
Ostra na SłodkoCiasto Milky Way to pyszne i niezwykle popularne ciasto, które zyskało swoją nazwę od popularnej marki słodyczy. Proste i szybkie w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Pyszny mleczny krem pomiędzy kakaowymi herbatnikami. Masa do ciasta bez pieczenia Milky Way jest przygotowana na bazie mleka w proszku. Ciasto Milky Way może być podawane w różnych wersjach, na przykład w formie tradycyjnej tortu(...)przepisy na pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasta bez pieczenia. Dla smakoszy chałwy polecamy – ciasto z chałwą bez pieczenia, ale jest również coś dla osób lubiących serniki sernik gotowany. Ciasto Milky Way składniki Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Ciasto Milky Way polewa U mnie szklanka ma pojemność 250 ml. Ciasto Milky Way przepis Do rondelka wsypujemy cukier
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!baza, przepis. / Pamiętajcie, że z podanych proporcji wyrabiacie ciasto, które schładzacie i dzielicie na dwie części. Jedna część posłuży za spód - pieczemy go w 180 stopniach (góra - dół, termoobieg) przez 20 minut. 2 część to kruszonka. Czeka w lodówce podczas robienia masy serowej. 2. WYKONANIE MASY SEROWEJ: - Masło ucieramy z większością cukru i cukrem waniliowym, do białości, na puch(...)proszek budyniowy i delikatnie mieszamy. Na upieczony, wystudzony spód wylewamy masę serową. Na masę układamy pokrojone brzoskwinie, tak aby pokryły ser. Na brzoskwinie wykładamy białkową pianę. Wyciągamy drugą część ciasta z lodówki i ścieramy ją na wierzch. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. PIECZENIE: 180 stopni (góra - dół, termoobieg), 60 minut. (Uwaga, jeśli się rumieni za bardzo - zmniejszamy temperaturę! Kontrolujemy ciasto
Wypisz WymalujBlaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Jajka z cukrem ucieramy mikserem na puszystą, jasną masę. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy kolejno olej, skórkę cytrynową i ricottę. Miksujemy tylko do połączenia się składników. Dodajemy mąkę, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia i całość mieszamy łyżką. Ciasto mieszamy tylko do połączenia się składników. Może mieć małe grudki. Ciasto przekładamy na blaszkę i wkładamy
Smak mojego domuWróciłam! Opalona, totalnie wyczerpana i zadowolona. Kończą się wakacje i z tym właśnie kojarzy mi się szybkie ciasto z owocami. I mam całkiem fajny przepis. Tak, to jest bardzo dobry przepis. Niewiele składników, proste i szybkie wykonanie. Przed wyjazdem zrobiłam je na spotkanie ze znajomymi. Wszystkim bardzo smakowało, mimo, że moim zdaniem było zbyt ciężkie. Przepis trochę zmieniony, ale zainspirowałam(...)łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soliSposób przygotowania:Na sam początek ucieramy masło z cukrem na jednolitą, puszystą masę. Następnie dodajemy jajko i dalej miksujemy. W oddzielnej misce łączymy ze sobą mąkę, sól i proszek do pieczenia. Do masy maślanej dodajemy składniki sypkie na przemian z maślanką, mieszamy dokładnie.Ciasto wylewamy do kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wiśnie
Słodkie Przyjemnościlekko kwaśne. Jak dla nas połączenie idealne. Teraz sezon śliwkowy więc zachęcam Was do upieczenie tego pysznego i w sumie łatwego do upieczenia ciasta. Ja jeszcze powtórzę to ciasto w tym sezonie. Składniki: 250 g margaryny 200 g cukru 2 łyżki cukru waniliowego sól szczypta 5 jajek (małych lub 4 duże) 200 g masy marcepanowe 250 g mąki pszennej(...)jednym jajku i cały czas ucierać. Dodać startą na tarce masę marcepanową, tarte migdały i ponownie utrzeć. Mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Dodawać porcjami do masy i zmiksować na najwolniejszych obrotach do połączenia się składników. Blachę o wymiarach 25*38 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Równomiernie rozprowadzić ciasto. Na górze gęsto ułożyć wypestkowane śliwki skórką
Ala piecze i gotujeCiasto mleczna kanapka to pyszny smakołyk inspirowany popularnym batonikiem, który z pewnością dobrze sprawdzi się na domowych przyjęciach. Deser świetnie smakuje w towrzystwie popołudniowej kawy, będzie ciekawym pomysłem na podwieczorek. Rozpływający się w krem mleczny z serkiem mascarpone idealnie komponuje się z kakaowymi blatami tworząc wyśmienity efekt smakowy. składniki na formę 28 x 22 cm 150 g cukru(...)mascarpone przepis Do miski przekładamy jajka, wsypujemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na jasną masę. Do masy jajecznej dodajemy kakao i całość dokładnie miksujemy. Następnie wlewamy olej, wsypujemy makę pszenną oraz proszek do pieczenia i wszystko łączymy mikserem do momentu aż składniki się starannie się połączą. Tak przygotowane ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie je rozprowadzamy
Smakowite DaniaBlondies to nic innego jak klasyczne brownie jednak z białą czekoladą. Ciasto idealne dla fanów białej czekolady i ciast na jej bazie. Blondies z migdałami to ciasto bardzo wyraziste w smaku, wilgotne, ciężkie jak to brownie, a jednocześnie delikatne i rozpływające się w ustach ...i te zatopione w nim kawałki czekolady, migdały... Blondies z Migdałami (Brownie z Białą Czekoladą(...)Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy. Jajka ucieramy z cukrem i wanilią, łączymy z rozpuszczoną czekoladą i ubijamy. Następnie dodajemy mąkę i sól. Na końcu wsypujemy posiekaną czekoladę oraz migdały i wszystko dokładnie mieszamy (warto je wcześniej delikatnie oprószyć mąką tak żeby ładnie zatopiły się w cieście, a nie opadły na dno). Dno formy
Słodka Stronamlekiem, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia na około 10 minut. Żółtka ucieramy z resztą cukru na jasną puszystą masę, dodajemy przesianą mąkę oraz zaczyn. Wyrabiamy, pod koniec wlewamy roztopione masło i jeszcze chwilę wyrabiamy aż składniki się połączą. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Ciasto wykładamy na stolnicę lekko podsypanej mąką, rozwałkowujemy na grubość około
To co lubię - gotuję i polecamPomarańczowa babka z ricottą i migdałami to ciasto, które jest pełne smaków i aromatów. Mocno wyczuwalny smak migdałów, głęboki pomarańczowy aromat oraz puszystość i delikatność, którą nadaje serek ricotta. Czy można chcieć czegoś więcej? Składniki: 230 g mąki pszennej (typ 500) 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 50 g drobno krojonych, blanszowanych migdałów (u mnie Skworcu(...)dużej miski wbijamy jajka oraz wsypujemy cukier i razem ucieramy mikserem na puszystą, jasną masę. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy kolejno olej, aromat pomarańczowy i ricottę. Całość miksujemy tylko do połączenia się składników. Dosypujemy produkty suche i całość mieszamy łyżką, ale tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy
Smak mojego domuwykonanie: Czekolady siekamy. Masło ucieramy z cukrem brązowy oraz cukrem z wanilią, dodajemy jajko, sól i miksujemy do połączenia. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia oraz sodą i dodajemy do masy. Miksujemy na najniższych obrotach do połączenia się składników. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy do połączenia się. Z gotowej masy łyżeczką nabieramy porcję ciasta i mokrymi dłońmi formujemy
Domowy Smak Jedzeniadół. 2. Całe jajka przełożyć do miski, dodać cukier, cukier z wanilią i ucierać mikserem ustawionym na wysokie obroty przez około 5 minut. 3. Do mąki dodać kakao, krótko wymieszać łyżką i przesiać na jajeczną masę. Dodać startą czekoladę i wymieszać szpatułką na jednolite ciasto, proszę za długo nie mieszać. 4. Ciasto przełożyć na płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia
Mała CukierenkaMąż trochę się ze mnie nabijał, że prowadzę bloga i ciasta marchewkowego jeszcze nie zrobiłam. Jak to tak i w ogóle, wstyd. Tak chciał to ma he he ;)) Ciasto jest pyszne, wilgotne i bardzo smaczne. Marchewka nie jest wyczuwalna, dla mnie rewelacja :)) Polecam, bo robi się naprawdę szybko i nie jest skomplikowane :). Ja przepis trochę zmodyfikowałam, dodałam starte jabłka(...)ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Orzechy kroimy na drobniejsze kawałki. Jajka ucieramy mikserem z cukrem, porcjami dodajemy mąkę wymieszaną z resztą składników suchych. Na koniec powoli wlewamy olej, miksujemy i na końcu dodajemy marchewkę, jabłka i orzechy. Mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy na nią ciasto. Pieczemy w 200 stopniach jakieś 45 minut. Po ostudzeniu możemy posypać cukrem
kruche babeczkiKeks możemy sobie upiec wcześniej, bo to takie ciasto, które musi sobie trochę poleżeća wtedy smakuje najlepiej.Składniki:-2,5 szklanki mąki pszennej-3/4 szklanki cukru pudru-3/4 kostki margaryny-3 jajka-łyżeczka proszku do pieczenie-6 łyżek mleka-aromat rumowy-bakalie ( orzechy, rodzynki, suszone śliwki i morele,żurawiny ) Orzechy, suszone śliwki i morele kroimy ( każdego(...)mieszamy. Ucieramy jajka z cukrem, dodajemy margarynę, miksujemy.Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, aromat i mleko i mieszamy do uzyskaniajednolitej masy. Do masy dodajemy bakalie i mieszamy łyżką. Masę przekładamy do podłużnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.Nożem robimy nacięcie na głębokość ok. 0,5 cm ( nacięcie zapobiegnie nieregularnympęknięciom ciasta podczas pieczenia
Maminek kulinarny