Nie pamiętam już gdzie znalazłam ten przepis, ale warto było upiec to „ciacho”, chociaż następnym razem zdecydowanie więcej dam bakalii. Nie za słodki, delikatny w smaku i pachnący bakaliami. Składniki na dużą keksówkę: 300 g mąki pszennej 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia. 200 g cukru pudru łyżeczka zapachy waniliowego 6 jajek 400 g bakalii Sposób wykonania. Bakalie zalać ciepłą wody na 10 – 15 minut do namoczenia a następnie odsączyć pokroić i obtoczyć w mące. Masło utrzeć z cukrem pudrem... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...