Taka rolada jest dobra na ciep ł o i na zimno. Dodatki mo ż na zmienia ć wg w ł asnego smaku. Id ealna przystawka na święta lub rozmaite imprezy. Polecamy !!! Ciasto: 4 jajka , 30 dag sera żółtego 2 ł y ż ki majonezu, sól i pieprz do smaku
Takie tam pichceniezblendować. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. (Na zimno również świetnie smakują.) Użyłam masła orzechowego oraz oleju kokosowego
Di gotujeniej wykładamy jabłko pokrojone w plastry. Wstawiamy focaccię do nagrzanego piekarnika na 25 minut, aż ładnie zbrązowieje. Krok 5 Ciasto wyciągamy z pieca, lekko studzimy i podajemy np. z surówką z jabłka lub sałaty skropionej cytryną. Focaccię można zjeść na zimno, ale najlepiej smakuje jeszcze ciepła lub podgrzana (wystarczy chwilka w piecu lub mikrofali). Smacznego! Zobacz menu na tydzień
Niedzielny kucharzciasto, zaplatając ze sobą nacięte kawałki ciasta. Przełożyć na blachę, odstawić do napuszenia na 20-25 minut. Wyrośnięte ciasto posmarować żółtkiem roztrzepanym z jajkiem, posypać solą. Piec w 180 st. C. przez 30-40 minut. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego! Następnym razem dodałabym do nadzienia świeżego koperku; świetnie się bowiem komponuje z łososiem. A może odrobinę musztardy, żeby całość
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSzybkie i smaczne ślimaki z boczkiem i cebulą. A to dopiero jedna z wielu wersji tego przysmaku! Smaczna na zimno jak i na ciepło. Sama jadłam podobne na imprezie i to zainspirowało mnie aby stworzyć nowe smaki :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 150 gr. surowego boczku 1 mała cebula 1 opakowanie serka do smarowania kanapek ze szczypiorkiem 150 g żółtego
W Moim Magicznym Domuoliwę z oliwek i sól. Całość wyrabiamy 15 minut. Odstawiamy do podwojenia objętości. Formę wysmaruj oliwą z oliwek, wyłóż ciasto, nadziej kabanosami i listkami rozmarynu. Całość skrop oliwą z oliwek. Pieczemy 35 minut w temp 200 stopni C. Podajemy na zimno lub na ciepło! Pyszne! Ja uwielbiam focaccie na ciepło z oliwą z oliwek i octem balsamicznym! Smacznego! Wpis
SMYKWKUCHNIBrak pomysłu na przekąskę? Tarta jest idealną propozycją. Na ciepło. I na zimno. Zawsze się sprawdzi. Można ją nadziać chyba wszystkim! I zabrać ze sobą niemal wszędzie. Dziś u mnie tarta na gotowym cieście , ale przyznam się szczerze, lepiej jest zrobić ciasto samemu.Składniki-nie podaję ilości , bo wszystko jest robione na oko.Tu nie trzeba ,ani miar
Z Kuchni Do Kuchnimiksujemy. Dodajemy stopniowo mąkę, ciasto ma być ciut gęstsze niż na naleśniki. Podzielonego na różyczki kalafiora partiami zanurzamy w cieście. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy namoczonego kalafiora. Smażymy na złoty kolor. Osuszamy na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionym sosem, na zimno lub na ciepło. Tak i tak smakuje fajnie
kruche babeczkiwymieszać. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni. Masę serową przelać do natłuszczonych foremek. Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). W trakcie pieczenia na bieżąco kontrolować stopień wypieczenia, aby serniczki się nie przypaliły. Jeść na ciepło lub zimno po ostudzeniu. Smacznego
Poranek na słodkoMamy sezon na jagódki więc nie może zabraknąć jagodowego sernika na zimno. Sernik bardzo ciekawie się prezentuje bo jagody są doskonałym barwnikiem. składniki: 1 kg zmielonego
Monia miesza i gotujemocno się pienić) natychmiast dodać do ciasta i wymieszać. Plasterki cukinii dokładnie obtoczyć w mące i kolejno zanurzyć w cieście. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i natychmiast podawać. (Ja taką cukinię uwielbiam też na zimno
Di gotujemocno się pienić) natychmiast dodać do ciasta i wymieszać. Każdą fasolkę dokładnie obtoczyć w mące i kolejno zanurzyć w cieście. Smażyć z wszystkich stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i natychmiast podawać. (Ja taką fasolkę uwielbiam też na zimno
Di gotujemocno się pienić) natychmiast dodać do ciasta i wymieszać. Plasterki cukinii dokładnie obtoczyć w mące i kolejno zanurzyć w cieście. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i natychmiast podawać. (Ja taką cukinię uwielbiam też na zimno
Di gotujeObudziłam się ze świadomością, że w piekarniku czekają na mnie upieczone wczoraj wieczorem knedle. Mimo że, jadłam je na zimno i tak były pyszne i zdecydowanie muszę je powtórzyć (może tym razem na ciepło?) Duża ilość cynamonu znajdującego się w cieście, świetnie współgrała z jabłkiem, które stanowiło nadzienie. Prosta i standardowa mieszanka smaków, w trochę innej wersji. Jako, że dzień
healthy dreamsW trakcie trwania lata bardzo często na moim stole pojawiają się serniki na zimno. Lubię je przygotowywać, bo nie trzeba uruchamiać piekarnika, robi się je bardzo
Kulinarne przygody Gatity