ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:194/444)

Rolada serowa z kurczakiem i szpinakiem 1673

Taka rolada  jest dobra na ciep ł o i na zimno. Dodatki mo ż na zmienia ć  wg w ł asnego smaku.  Id ealna przystawka na święta lub rozmaite imprezy. Polecamy !!!  Ciasto:   4 jajka , 30 dag sera  żółtego 2 ł y ż ki majonezu,   sól i pieprz do smaku

Takie tam pichcenie
Bananowo-orzechowe placuszki z kaszy manny (bez cukru i jajek) 112

zblendować. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.   (Na zimno również świetnie smakują.)   Użyłam masła orzechowego oraz oleju kokosowego

Di gotuje
Czwartek: Focaccia z kaszanką 118

niej wykładamy jabłko pokrojone w plastry. Wstawiamy focaccię do nagrzanego piekarnika na 25 minut, aż ładnie zbrązowieje. Krok 5 Ciasto wyciągamy z pieca, lekko studzimy i podajemy np. z surówką z jabłka lub sałaty skropionej cytryną. Focaccię można zjeść na zimno, ale najlepiej smakuje jeszcze ciepła lub podgrzana (wystarczy chwilka w piecu lub mikrofali). Smacznego! Zobacz menu na tydzień

Niedzielny kucharz
Chlebek z łososiem wędzonym 169

ciasto, zaplatając ze sobą nacięte kawałki ciasta. Przełożyć na blachę, odstawić do napuszenia na 20-25 minut. Wyrośnięte ciasto posmarować żółtkiem roztrzepanym z jajkiem, posypać solą. Piec w 180 st. C. przez 30-40 minut. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego! Następnym razem dodałabym do nadzienia świeżego koperku; świetnie się bowiem komponuje z łososiem. A może odrobinę musztardy, żeby całość

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Hit imprezy francuskie ślimaki z boczkiem i cebulą 186

Szybkie i smaczne ślimaki z boczkiem i cebulą. A to dopiero jedna z wielu wersji tego przysmaku! Smaczna na zimno jak i na ciepło. Sama jadłam podobne na imprezie i to zainspirowało mnie aby stworzyć nowe smaki :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 150 gr. surowego boczku 1 mała cebula 1 opakowanie serka do smarowania kanapek ze szczypiorkiem 150 g żółtego

W Moim Magicznym Domu
Focaccia z rozmarynem i kabanosami! 117

oliwę z oliwek i sól. Całość wyrabiamy 15 minut. Odstawiamy do podwojenia objętości. Formę wysmaruj oliwą z oliwek, wyłóż ciasto, nadziej kabanosami i listkami rozmarynu. Całość skrop oliwą z oliwek. Pieczemy 35 minut w temp 200 stopni C. Podajemy na zimno lub na ciepło! Pyszne! Ja uwielbiam focaccie na ciepło z oliwą z oliwek i octem balsamicznym!  Smacznego! Wpis

SMYKWKUCHNI
Tarta z papryką igołomską, szynką i szpinakiem 153

Brak pomysłu na przekąskę? Tarta jest idealną propozycją. Na ciepło. I na zimno. Zawsze się sprawdzi. Można ją nadziać chyba wszystkim! I zabrać  ze sobą niemal wszędzie. Dziś u mnie tarta na gotowym cieście , ale przyznam się szczerze, lepiej jest zrobić ciasto samemu.Składniki-nie podaję ilości , bo wszystko jest robione na oko.Tu nie trzeba ,ani miar

Z Kuchni Do Kuchni
Kalafior w cieście naleśnikowym 366

miksujemy. Dodajemy stopniowo mąkę, ciasto ma być ciut gęstsze niż na naleśniki. Podzielonego na różyczki kalafiora partiami zanurzamy w cieście. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy namoczonego kalafiora. Smażymy na złoty kolor. Osuszamy na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionym sosem, na zimno lub na ciepło. Tak i tak smakuje fajnie

kruche babeczki
Malinowe serniczki z owocami! 110

wymieszać. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni. Masę serową przelać do natłuszczonych foremek. Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). W trakcie pieczenia na bieżąco kontrolować stopień wypieczenia, aby serniczki się nie przypaliły. Jeść na ciepło lub zimno po ostudzeniu. Smacznego

Poranek na słodko
Sernik jagodowy na zimno 148

Mamy sezon na jagódki więc nie może zabraknąć jagodowego sernika na zimno. Sernik bardzo ciekawie się prezentuje bo jagody są doskonałym barwnikiem. składniki: 1 kg zmielonego

Monia miesza i gotuje
Cukinia w puchatym cieście z prażoną cebulką 129

mocno się pienić) natychmiast dodać do ciasta i wymieszać. Plasterki cukinii dokładnie obtoczyć w mące i kolejno zanurzyć w cieście. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i natychmiast podawać. (Ja taką cukinię uwielbiam też na zimno

Di gotuje
Fasolka szparagowa w puchatym cieście serowym 143

mocno się pienić) natychmiast dodać do ciasta i wymieszać. Każdą fasolkę dokładnie obtoczyć w mące i kolejno zanurzyć w cieście. Smażyć z wszystkich stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i natychmiast podawać. (Ja taką fasolkę uwielbiam też na zimno

Di gotuje
Cukinia w puchatym cieście z prażoną cebulką 5461

mocno się pienić) natychmiast dodać do ciasta i wymieszać. Plasterki cukinii dokładnie obtoczyć w mące i kolejno zanurzyć w cieście. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i natychmiast podawać. (Ja taką cukinię uwielbiam też na zimno

Di gotuje
dyniowo-owsiane knedle z jabłkiem (pieczone) 153

Obudziłam się ze świadomością, że w piekarniku czekają na mnie upieczone wczoraj wieczorem knedle. Mimo że, jadłam je na zimno i tak były pyszne i zdecydowanie muszę je powtórzyć (może tym razem na ciepło?) Duża ilość cynamonu znajdującego się w cieście, świetnie współgrała z jabłkiem, które stanowiło nadzienie. Prosta i standardowa mieszanka smaków, w trochę innej wersji. Jako, że dzień

healthy dreams
Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską 188

W trakcie trwania lata bardzo często na moim stole pojawiają się serniki na zimno. Lubię je przygotowywać, bo nie trzeba uruchamiać piekarnika, robi się je bardzo

Kulinarne przygody Gatity