ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:201/444)

Ciasto cynamonowe kringel estoński 125

Tylko niech już się ociepli! Jakiś promyczek nadziei się pojawił, bo mimo zimna już kilka godzin dzisiaj świeci słońce i gdybym nie była przeziębiona to pewnie bardziej by mnie to cieszyło…. a tak… siedzę pod kocem z kubkiem herbaty z cytryną i wspominam sobie ciasto cynamonowe kringel estoński, które zrobiłam jakiś czas temu a które teraz przydałoby

UgotujmyTo.pl
Chleb żytni na zakwasie z otrębami i siemieniem lnianym. Domowy. Najlepszy, najzdrowszy. 184

odstawiamy w ciepłe miejsce na całą noc.     Składniki na ciasto chlebowe: 175 g gotowego zakwasu 500 g mąki żytniej typ 720 niepełna szklanka otrąb żytnich i orkiszowych (lub innych) 4 łyżki siemienia lnianego 350 ml filtrowanej wody 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno łyżka soli morskiej łyżka miodu wielokwiatowego   Przygotowanie: Zakwas nocny będzie gotowy jeśli(...)przekładamy do słoiczka i pozostawiamy jako starter do następnego wypieku. Wstawiamy słoiczek do lodówki. Do odważonego zakwasu dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy drewnianą łyżką. Jednak niezbyt długo, ponieważ ciasto żytnie nie lubi długiego mieszania. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej gotowe ciasto. Foremkę przykrywamy folią spożywczą i pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrastania na kilka godzin

Naturalna Kuchnia
Mięsno-warzywne kulki w cieście 200

wspaniale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE

Blog z Apetytem
Tarta brzoskwiniowa z płatkami migdałowymi 127

Dzisiaj zapraszam na letnią tartę z brzoskwiniami. Znakomita na ciepło jak i na zimno. Spróbujcie ją zrobić, no bo kiedy jak nie w sezonie cieszyć się

Tylko pysznie
Budino Di Riso 148

17.04.2018 Oryginalny włoski deser, bardzo smaczny. Można porównać do naszego sernika na zimno. Bardzo ciekawy przepis, mojej rodzinie bardzo smakował. Ten popularny deser ma mnóstwo wariantów

gotuj ze mną
sernik kawowy na zimno 137

Jak nie mam czasu na pieczenie zawsze w pogotowiu czekają przepisy na zimno. Szybko i efektownie :) Najważniejsze, że robi się w parę chwil i nawet niespodziewani

Gotowanie z pasją
Galaretkowy jogurtowiec 572

Ostatnio upały doskwierają więc na ochłodę stworzyłam oto taki oszukany sernik na zimno. Do jego przygotowania wykorzystałam tylko jogurt naturalny i galaretki bo akurat w domu

Monia miesza i gotuje
Chatka Baba Jagi 168

Pewnie wszyscy pamiętają to ciasto z dawnych a nawet bardzo dawnych lat ,ja ostatni raz robiłam je ponad 30 lat temu :) na zajęciach praktycznych w podstawówce

Wypieki Rene
Bulwiok podkarpacki 177

przy tym proste i pożywne. Bulwioka można jeść na ciepło i zimno. Zaraz po upieczeniu podałam go z domowa śmietana i tłuszczykiem z chudymi skwarkami. Na drugi dzień genialnie smakował odsmażony na patelni na maśle. Pychota Podziękowania dla Olika za przepis ;-* Bulwiok podkarpacki Na blachę 30/20 Składniki: Ciasto: 1/2 kostki drożdży 70 dkg mąki pszennej szklanka mleka 50 g masła

sierotka maRysia w kuchni
Sernik na zimno z malinami i galaretką 183

Panujące upały zainspirowały mnie do stworzenia deseru niewymagającego pieczenia. A mianowicie, sernik na zimno. To idealny deser na letni dzień. Ja przygotowałem go z trzema warstwami

kulinarnyJa
Sernik na zimno z jabłkami 165

Jak ktoś mnie zna, to wie: uwielbiam serniki. Jeśli są bez rodzynek - zawsze spróbuję! Sernik ten zrobiłam więc z ogromną przyjemnością ;) Spód: 300 g ciastek maślanych

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Pierogi z czerwoną soczewicą i pieczarkami 168

pomocą np. szklanki wykrawamy kola. Napełniamy je farszem i sklejamy brzegi. Ciasta nie można wałkować zbyt cienko, bo nie będzie się dobrze zlepiać na brzegach. Składniki na farsz: 300 g pieczarek 1 szklanka soczewicy czerwonej 1 cebula 3 łyżki oleju Kujawskiego tłoczonego na zimno 1 ząbek czosnku 1 łyżka natki pietruszki Soczewicę zalewamy wodą - około 2 cm nad jej powierzchnią(...)nich cała wilgoć - dodajemy posiekaną cebulkę i czosnek. Podsmażamy, aż cebulka się zeszkli. Mieszamy grzyby z soczewicą. Doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem, dodajemy natkę pietruszki. Gotowym farszem napełniamy ciasto formując pierogi. Gotowe pierogi gotujemy w osolonym wrzątku. Podajemy z podsmażoną cebulką.  Składniki na około 50 sztuk/ 6 osób Czas całkowity około 2 godziny

Przysmaki Karolki
Brzoskwiniowiec 391

zdarza mi się piec ciasta warstwowe. Zresztą M i tak woli zwykłą babkę :P To ciasto nie jest zbyt skomplikowane. Szybki biszkopt, masa serowa z owocami a na wierzchu galaretka. Smakuje, wygląda i nie zajmuje zbyt dużo czasu. Coś w stylu sernika na zimno :) A że jutro jest okazja do świętowania, można sobie takie ciacho upiec do kawki i poczęstować(...)mieszać, aż powstanie gładka i lśniąca beza a kryształki cukru się rozpuszczą. Wówczas dodać żółtka. Zmniejszyć obroty miksera i powoli wsypywać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut. Gdy biszkopt jest jeszcze ciepły zdjąć z niego papier

My simple kitchen
ciasto shrek -z delicjami, śmietankową pianką,galaretką i zielonym budyniem :-) 273

rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Gdy galaretka jest lekko gęsta i zimna  śnieżki ubijamy w zimnym mleku. Następnie powoli dodajemy galaretkę. Dokładnie miksujemy. Piankę wykładamy na ciastka, wyrównujemy i chowamy do lodówki no około 30 minut. Na końcu wylewamy galaretki agrestowe rozpuszczone w 750 ml wody-lekko tężejące. Ciasto najlepsze na drugi dzień. :-) I nasz shrek gotowy,pyszne,zielone ciasto

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ambasador 138

Placek jest nietypowy i pyszny. Teraz żałuję, że o nim zapomniałyśmy Na ale cóż trzeba nadrobić stracony czas i piec go częściej Może wypróbujecie go na święta? Ambasador Składniki: Ciasto: 250 g margaryny (u mnie Palma) 220 g cukru 125 ml wody 2,5 łyżki kakao opakowanie cukru wanilinowego 2 szklanki mąki 3 jajka 2 żółtka pół łyżeczki proszku(...)wrzenia i gotujemy aż cukier się rozpuści. Następnie pozostawiamy do wystudzenia. Kiedy masa będzie zimna dodajemy do niej przesianą przez sitko mąkę, proszek do pieczenia i wbijamy 5 żółtek. Wszytko dokładnie ucieramy. W drugiej misce ubijamy na sztywno pozostałe nam 2 białka. Dodajemy je do ciasta i delikatnie mieszamy łyżką tylko do połączenia składników. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem

PatiGotuje