estate) 5 MIEJSCE: Pieczona frittata z brokułami (Frittata al forno con broccoli) 4 MIEJSCE: Sernik na zimno z borówkami (Cheesecake ai mirtilli) 3 MIEJSCE: Wielkanocny sernik - wilgotny i delikatny, bez spodu (Cheesecake con yogurt greco e ricotta) 2 MIEJSCE: Pomarańczowe ciasto z czekoladą i płatkami owsianymi (Plumcake all'arancia con cioccolato e fiocchi d'avena) 1 MIEJSCE: Tarta na francuskim
La grande e la piccola cuocaPizza w innym wydaniu bo pleciona i z parówkami. Bardzo dobra na ciepło i na zimno. Idealna jako przekąska, na kolację, ale można też zabrać ją do pracy. Jest bardzo prosta do zrobienia. Dodatki można dać takie jakie lubicie. ciasto na pizze: 300 g mąki pszennej 1 dkg drożdży 1/3 łyżeczki soli 2 łyżki oleju rzepakowego 3/4 szklanki letniej wody
wesoła kuchniaChoć może brzmi to skomplikowanie ale danie jest bardzo proste. Uwielbiamy połączenie pomidorów i mozzarelli na zimno ale jak się okazuje w wersji na gorąco też jest pysznie. A kiedy jest to dodatkowo zapieczone na soczystym mięsku i w chrupiącym cieście to robi się z tego bardzo ciekawe danie. P.s. jeśli macie problem z kupieniem ciasta filo, możecie
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaTruskawki po raz kolejny, ale tym razem w cieście z wykorzystaniem fasoli! Składniki: 240g (1 puszka) opłukanej czerwonej fasoli 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 3 łyżki
Truskawkowa Fiestadzięki temu będzie jeszcze bardziej chrupiący po upieczeniu. Pieczemy w temp. 180 st. C, 25 minut. Upieczone ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi i skórką otartą z limonki. Podajemy z jogurtem wymieszanym ze skórką otartą z limonki. Wyśmienicie smakuje na ciepło i na zimno
Moja smaczna kuchniaMamy weekend także czas na ciasto!😎 Zapewne znacie ciasto Brownie, które ma milion odsłon. Ja je dzisiaj wykonałam w nieco zdrowszej wersji bez użycia mąki (jedynie
Zdrowie i pysznie na talerzuNa niedzielę palmową u mnie takie smakołyki. Kolorowe mini serniczki na zimno,bez pieczenia. 400 g twarogu z wiaderka 200 ml śmietanki 36% 2
Kolorowa kuchnia Elkimieszamy trzepaczką do czasu powstania jednolitej masy bez grudek. ( można również użyć miksera.) Na suchą patelnie nakładamy ciasto małą chochelką. Smażymy ok minuty z każdej strony na średnim ogniu. Podajemy z ulubionymi dodatkami lub bez :). Pyszne na ciepło i na na zimno. Smacznego! Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanały na YouTube
Kulinarne przygodywrócicie. Potrzebujemy: 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli ½ szklanki kefiru zimna woda bułka tarta ser żółty szynka w plasterkach olej Jajka łączymy z proszkiem do pieczenia, solą i kefirem. Wsypujemy mąkę, dolewamy wodę by ciasto było lejące i odstawiamy na 10 minut. Bułkę tartą łączymy z odrobiną oleju. Na rozgrzany olej wsypujemy bułkę
Tylko pysznieNie muszę chyba przypominać, że za parę dni Tłusty Czwartek.😁 Przepis na pieczone pączki już macie, które oczywiście również polecam wykonać. Za pączkami osobiście nie przepadam
Zdrowie i pysznie na talerzuTym razem tradycje zachowam i jak to przy weekendzie, mam dla Was przepis na ciasto.🍰 W smaku jak by to określić...rewelacja!😍 Nie dodałam ani
Zdrowie i pysznie na talerzuUwielbiam przyprawy korzenne, idealne przed nadchodzącymi świętami! Jak można wykorzystać ciasto pierogowe? Upiec i dodać ulubione nadzienie. Ja proponuję z daktylowo-kokosowym. Idealnie! Składniki: Forma ok
Truskawkowa FiestaZauważyłam, że poprzedni przepis wzbudził niemałe zainteresowanie wśród czytelników, dlatego posiadając naddatek kaszy jaglanej, stworzyłam kolejny smakołyk podobny do poprzedniego. Przepis na truskawkową tartę znajdziecie w
Zdrowie i pysznie na talerzuWiem, że wiele osób narzeka na jesień, na paskudną pogodę, na zimno, krótkie dni i nieznośnie długie wieczory; sama nie jestem bez winy i niejednokrotnie, parząc
brunetkawkuchniJestem uzależniona od pogody. Nie mogę się przez to ogarnąć; kto by pomyślał, że kilka promyków może wprawić mnie w stan bliski euforii...? Pogoda jest, jaka
Pożeraczka, czyli raz adobrze